Republika Turska
- insomnia78
#14326 Re: Republika Turska
Al Avaz [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
- Drvosjeca iz Dejcica
#14327 Re: Republika Turska
Na žalost ovih koji jedva čekaju raspad i rat u Turskoj od rata između Rusije i Turske barem za sada nema ništa.MikroBelaj wrote:Avaz:gospodja profiterka wrote:Ne lupajte gluposti.MikroBelaj wrote:Tajna sluzba NATO-a ..glasine?
Za sada nema nikakve službene potvrde oko toga ko stoji iza ovog napada, a jedan od najbližih savjetnika ruskog predsjednika Vladimira Putina, Franc Klincevič tvrdi da zna ko je naručio napad.
"Svi su znali da će ambasador prisustvovati ovoj izložbi. Mogao je to učiniti ISIS ili kurdski pobunjenici koji pokušavaju naštetiti Erdoganu. Međutim, ja vjerujem i mislim da je to vrlo vjerovatno, da iza napada na ruskog ambasadora stoje inostrane tajne službe pojedinih zemalja članica NATO pakta. Mi ćemo svakako sve istražiti", rekao je Klincevič, koji je zamjenik predsjedavajućeg Komiteta za odbranu i nacionalnu sigurnost Rusije.
-
Boletus edulis
#14328 Re: Republika Turska
Ti si jarane igrao igrica na Call of Duty i to kad se amerikanci sopaju u Somaliji kad im je pao helikopter.Jeli to ti stvarno?
Pa totalno drugacija situacija, ameri su se tamo borili kao lavovi, to je bio otvoreni okrsaj.
-
zenit dozic
#14329 Re: Republika Turska
Ma ovo je uradio debil ispranog mozga, pa vidite sta je samo baljezgo.MikroBelaj wrote:Avaz:gospodja profiterka wrote:Ne lupajte gluposti.MikroBelaj wrote:Tajna sluzba NATO-a ..glasine?
Za sada nema nikakve službene potvrde oko toga ko stoji iza ovog napada, a jedan od najbližih savjetnika ruskog predsjednika Vladimira Putina, Franc Klincevič tvrdi da zna ko je naručio napad.
"Svi su znali da će ambasador prisustvovati ovoj izložbi. Mogao je to učiniti ISIS ili kurdski pobunjenici koji pokušavaju naštetiti Erdoganu. Međutim, ja vjerujem i mislim da je to vrlo vjerovatno, da iza napada na ruskog ambasadora stoje inostrane tajne službe pojedinih zemalja članica NATO pakta. Mi ćemo svakako sve istražiti", rekao je Klincevič, koji je zamjenik predsjedavajućeg Komiteta za odbranu i nacionalnu sigurnost Rusije.
Pa procitajte samo komentare na faceu mentalni sklop tih idiota.
Kakvi kurdi kakav nato kakvi bakraci.
Mada ce erdo odgovornost po obicaju prebaciti na gulenovce ili kurde
- gospodja profiterka
#14330 Re: Republika Turska
Pa to je potpuno druga stvar. Tajne službe pojedinih država nisu isto što i nekakva "tajna služba NATO-a".MikroBelaj wrote:Avaz:gospodja profiterka wrote:Ne lupajte gluposti.MikroBelaj wrote:Tajna sluzba NATO-a ..glasine?
Niko još uvijek ne može reći ništa više osim špekulacija.
- insomnia78
#14331 Re: RE: Re: Republika Turska
Da. Ali je ambasador izgubio glavu zbog direktnog propusta obezbjedjenjaelcaliente wrote:Jeli to ti stvarno?gospodja profiterka wrote:Da, ne dešava im se, zato su im u Bengaziju raskomadali i ambasadora i njegovo osoblje.elcaliente wrote: Pa sto se to nedesi Amerima?
Nego oni fino kazu u koju god zemlju dodju mi cemo cuvati svoje ljude a vasa policija neka mase lagano usima i upravlja saobracaj.
Pa totalno drugacija situacija, ameri su se tamo borili kao lavovi, to je bio otvoreni okrsaj.
- Čitalac
#14332 Re: Republika Turska
Amerikancima su se ovakve stvari dešavale ranije (ako izuzmemo ubistvo u Libiji), dok nisu ozbiljnije pristupili obezbeđenju ambasadora.
Šestorica američkih ambasadora su ubijena na dužnosti u terorističkim napadima.
John Maine u Gvatemali (1968), Cleo Noel u Sudanu (1973), Roger Davis na Kipru (1974), Francis Meloy u Libanu (1976), Adolph Dubs u Avganistanu (1979) i Christopher Stevens u Libiji 2012. godine.
John Maine u Gvatemali (1968), Cleo Noel u Sudanu (1973), Roger Davis na Kipru (1974), Francis Meloy u Libanu (1976), Adolph Dubs u Avganistanu (1979) i Christopher Stevens u Libiji 2012. godine.
- gospodja profiterka
#14333 Re: Republika Turska
Tačno, nema ništa od toga.Na žalost ovih koji jedva čekaju raspad i rat u Turskoj od rata između Rusije i Turske barem za sada nema ništa.
- MikroBelaj
#14334 Re: Republika Turska
Ma ovo je uradio debil ispranog mozga, pa vidite sta je samo baljezgo.zenit dozic wrote:Ne lupajtMikroBelaj wrote:[quote="gospodja profiterk NATO-a ..glasine?
Avaz:
Pa procitajte samo komentare na faceu mentalni sklop tih idiota.
Kakvi kurdi kakav nato kakvi bakraci.
Mada ce erdo odgovornost po obicaju prebaciti na gulenovce ili kurde[/quote]
Neki bolje znaju od Ruske i Turske tajne sluzbe,wow,volim KLIX
- MikroBelaj
#14335 Re: Republika Turska
Obzirom na brojnosta USA ambasada i znajuci da su najveca meta svim budalama svjeta,taj broj i nije veliki...Čitalac wrote:Amerikancima su se ovakve stvari dešavale ranije (ako izuzmemo ubistvo u Libiji), dok nisu ozbiljnije pristupili obezbeđenju ambasadora.
- It_is_a_Leclerc
#14336 Re: Republika Turska
Je li turska propaganda mašinerija već lansirala teoriju da je terorista FETO-ovac ili Kurd ? Pošto će to pouzdano uraditi, s obzirom da Erdogan sve svoje neuspjehe, pogreške i gluposti pravda Kurdima i Gulenom.
- gospodja profiterka
#14337 Re: Republika Turska
Dajte molim vas, pa lud vidi koliko se ovo razlikuje od ostalih napada. Ovo dijete je u specijalnu policiju stupilo (ubačeno) 2014. Neko mu je ispirao mozak i pripremio ga za ovo. Omogućen mu je pristup ambasadoru bez prepreka , u ovome je morala učestvovati grupa ljudi u policiji.
- p206
#14338 Re: Republika Turska
Što je najgore, biće ovoga još... zakuhao se dobar lonac u Siriji i Ukrajini.
- gospodja profiterka
#14339 Re: Republika Turska
Šta ba... Amerika ima manje-više isti broj ambasada kao i sve druge države...MikroBelaj wrote:Obzirom na brojnosta USA ambasada i znajuci da su najveca meta svim budalama svjeta,taj broj i nije veliki...Čitalac wrote:Amerikancima su se ovakve stvari dešavale ranije (ako izuzmemo ubistvo u Libiji), dok nisu ozbiljnije pristupili obezbeđenju ambasadora.
- MikroBelaj
#14340 Re: Republika Turska
Trenutno ovom ubici rove po kuci,telefonu kompjuteru.....
-
elcaliente
#14341 Re: Republika Turska
Pa jeli osiguranje uslo u otvoreni vatreni okrsaj ili samo pustili da im neko upuca ambasadora sa 2 metra?Boletus edulis wrote:Ti si jarane igrao igrica na Call of Duty i to kad se amerikanci sopaju u Somaliji kad im je pao helikopter.Jeli to ti stvarno?
Pa totalno drugacija situacija, ameri su se tamo borili kao lavovi, to je bio otvoreni okrsaj.Cuj borli se kao lavovi.
- Krokodajl
#14342 Re: Republika Turska
Jeste gradonačelnik Ankare izjavio za medije da su za ovaj napad vjerovatno odgovorni isti ljudi koji su odgovorni i za obaranje Ruskog aviona (Gulenovci).It_is_a_Leclerc wrote:Je li turska propaganda mašinerija već lansirala teoriju da je terorista FETO-ovac ili Kurd ? Pošto će to pouzdano uraditi, s obzirom da Erdogan sve svoje neuspjehe, pogreške i gluposti pravda Kurdima i Gulenom.
- gospodja profiterka
#14343 Re: Republika Turska
Pa i ovdje su ušli u okršaj pobogu, izbušili ga policajci. Ali je prije toga ubio ambasadora. Bengazi je bio mnogo gori promašaj i propust.elcaliente wrote:Pa jeli osiguranje uslo u otvoreni vatreni okrsaj ili samo pustili da im neko upuca ambasadora sa 2 metra?Boletus edulis wrote:Ti si jarane igrao igrica na Call of Duty i to kad se amerikanci sopaju u Somaliji kad im je pao helikopter.Jeli to ti stvarno?
Pa totalno drugacija situacija, ameri su se tamo borili kao lavovi, to je bio otvoreni okrsaj.Cuj borli se kao lavovi.
- Čitalac
#14344 Re: Republika Turska
Hurriyet Daily News piše da je ubijeni ruski ambasador posećivao sve skupove bez obezbeđenja i u pratnji supruge.
-Ankara je oduvek bila bezbedna prestonica za diplomate. Jedino se ambasadori SAD i Izraela pojavljuju u pratnji telohranitelja. Poslednji put jedan diplomata je u Turskoj ubijen 1971. godine. Tada je od strane grupe levičarskih ekstremista otet konzul Izraela u Istanbulu Efraim Elrom koji je ubijen nakon što nije udovoljeno zahtevima otmičara – piše list.
-Ankara je oduvek bila bezbedna prestonica za diplomate. Jedino se ambasadori SAD i Izraela pojavljuju u pratnji telohranitelja. Poslednji put jedan diplomata je u Turskoj ubijen 1971. godine. Tada je od strane grupe levičarskih ekstremista otet konzul Izraela u Istanbulu Efraim Elrom koji je ubijen nakon što nije udovoljeno zahtevima otmičara – piše list.
- Drvosjeca iz Dejcica
#14345 Re: Republika Turska
Pa šta je ovo u PM...
Švicarska: Troje ranjenih u pucnjavi u Islamskom centru u Cirihu
- gospodja profiterka
#14346 Re: Republika Turska
Potop...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa šta je ovo u PM...![]()
![]()
Švicarska: Troje ranjenih u pucnjavi u Islamskom centru u Cirihu
- sunceKOtepsija
#14347 Re: Republika Turska
radio je u vise navrata i na erdoganovom obezbjedenju izmedu ostalog, a mozak mu je ispran silnom antisijskom-anti ruskom dzihadistiockom panislamistickom propagandomgospodja profiterka wrote:Dajte molim vas, pa lud vidi koliko se ovo razlikuje od ostalih napada. Ovo dijete je u specijalnu policiju stupilo (ubačeno) 2014. Neko mu je ispirao mozak i pripremio ga za ovo. Omogućen mu je pristup ambasadoru bez prepreka , u ovome je morala učestvovati grupa ljudi u policiji.
- gospodja profiterka
#14348 Re: Republika Turska
Njegovi lični motivi nisu ni misterija ni bitna stvar.sunceKOtepsija wrote:radio je u vise navrata i na erdoganovom obezbjedenju izmedu ostalog, a mozak mu je ispran silnom antisijskom-anti ruskom dzihadistiockom panislamistickom propagandomgospodja profiterka wrote:Dajte molim vas, pa lud vidi koliko se ovo razlikuje od ostalih napada. Ovo dijete je u specijalnu policiju stupilo (ubačeno) 2014. Neko mu je ispirao mozak i pripremio ga za ovo. Omogućen mu je pristup ambasadoru bez prepreka , u ovome je morala učestvovati grupa ljudi u policiji.
- Drvosjeca iz Dejcica
#14349 Re: Republika Turska
Dakle momak je imao sve, karijeru, novac, poznanstva, sve...perspektiva da do 40-te dogura do bog te pito kakve pozicije. Sve sjeba za 5 minuta.sunceKOtepsija wrote:radio je u vise navrata i na erdoganovom obezbjedenju izmedu ostalog, a mozak mu je ispran silnom antisijskom-anti ruskom dzihadistiockom panislamistickom propagandomgospodja profiterka wrote:Dajte molim vas, pa lud vidi koliko se ovo razlikuje od ostalih napada. Ovo dijete je u specijalnu policiju stupilo (ubačeno) 2014. Neko mu je ispirao mozak i pripremio ga za ovo. Omogućen mu je pristup ambasadoru bez prepreka , u ovome je morala učestvovati grupa ljudi u policiji.
- sunceKOtepsija
#14350 Re: Republika Turska
on je samo produkt drustva-danima se u medijima- zadnjih dana vrsi demonizacija sija i rusa-to nije tajna, a gdje su godine odgajanje i odrastanjagospodja profiterka wrote:Njegovi lični motivi nisu ni misterija ni bitna stvar.sunceKOtepsija wrote:radio je u vise navrata i na erdoganovom obezbjedenju izmedu ostalog, a mozak mu je ispran silnom antisijskom-anti ruskom dzihadistiockom panislamistickom propagandomgospodja profiterka wrote:Dajte molim vas, pa lud vidi koliko se ovo razlikuje od ostalih napada. Ovo dijete je u specijalnu policiju stupilo (ubačeno) 2014. Neko mu je ispirao mozak i pripremio ga za ovo. Omogućen mu je pristup ambasadoru bez prepreka , u ovome je morala učestvovati grupa ljudi u policiji.