Juventus
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Crvena Tifoza
#14326 Re: Juventus
Ako je Neymar firaun, šta je tek onda Vidal. 
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#14327 Re: Juventus
Klasa, prije svegaCrvena Tifoza wrote:Ako je Neymar firaun, šta je tek onda Vidal.
Izmislio fubal za Neymara
- Tigar1
#14328 Re: Juventus
Eh braćo...
Glava je još uvijek vruća, sinoć je to sve skupa bilo stresno, strasno i uzbudljivo.
Buffon - volim ga kao rođenog brata, tom čovjeku treba sve živo pozlatiti, skinuo je dva čista gola i svojim intervencijama pokazao put kako treba. Nije mogao sve poskidati i ako mi je i za koga žao žao mi je zbog njega što ne diže klempu
Licht - dobro se borio, dao je 120% od sebe nije lahko bilo duplirati Neymara i Albu, centaršut uvijek problem
Barzagli - the wall, j.e.beni Andrea je odbio i blokirao šta je stigao, mir, staloženost i iskustvo, i za njega mi je krivo kao i za Gigija
Bonucci - tukao je i šamarao, Zubu je bio k'o kruh, solidan
Evra - čamuga brat dao sve od sebe, šteta za povredu, ratnik dobro se kretao
Pirlo - to je to, hvala maestro za sve u ovoj tekmi ličio na i.z.drkan ..., ni 50% svojih mogućnostikad god su ga pritisli to je bio veliki problem, mislim da je morao ranije iz igre
Vidal - pregorio, previše nabudžan, nabrijan, ispucao se i fizički i psihički, strahovao sam za crveni da ne dobije, haman da ga je zaslužio
Marchisio - dao dobar doprinos, imao onaj dobar šut, pokrivao i sebe i Pirla, branio prostor
Pogba - lik je j.e.bena zvijer ne dati ga ni za 150 milionašteta za onaj šut, šteta za penal (j.e.bem li cakiru sve po spisku
)
Tevez - najmanne bio opasan, dobro su ga neutralizovali, očekivao sam da će više dati od sebe, vjerovatno je to to i nije moglo bolje
Morata - na pravom mjestu, svaka dala za gol
Llorente i Coman kasno ušli, Pereyra tako-tako možda je i on morao ranije dobiti priliku.
Barca jeste prejaka i strašna ekipa, vjerovatno najbolji klub trebutno ali nije da s ene može igrati protiv njih, imali smo momenata kad smo ih stisli u drugom pravo, možda da se malo ''stalo'' poslije 1:1 presabbralo...
Igrače je ponio gol, ponijela ih atmosfera, podlegli su...
tas na vagi je bio onaj penal nad Pogbom kad mrcina ne svira, i faul poslije kad je sjevnula kontra. Ne kažem da je bio diraktni krivac ni da je Juve bio bolji ali to je jezičak koji je prevagnuo.
Jedino dobro što su donijeli je islam na ove prostore, ali ostalo koga god znam, da se neko ne uvrijedi, je go lopov, ulizica, go.v.n.o i ološ.
j.e.bem mu pleme tursko i Platinija koji ga psotavi, j.e.bem mu Hurem i cijeli Harem....
FINO ALLA FINE FORZA JUVE,
HVala domaćinu na druženju i Jablanici i hvala svim ''lavovima'' koji su se okupili : Damir iz Tuzle, Dejan iz Beograda, Senna iz Breze... i ostali, hvala Liha, hvala Lepara...
Idemo dalje...
Glava je još uvijek vruća, sinoć je to sve skupa bilo stresno, strasno i uzbudljivo.
Buffon - volim ga kao rođenog brata, tom čovjeku treba sve živo pozlatiti, skinuo je dva čista gola i svojim intervencijama pokazao put kako treba. Nije mogao sve poskidati i ako mi je i za koga žao žao mi je zbog njega što ne diže klempu
Licht - dobro se borio, dao je 120% od sebe nije lahko bilo duplirati Neymara i Albu, centaršut uvijek problem
Barzagli - the wall, j.e.beni Andrea je odbio i blokirao šta je stigao, mir, staloženost i iskustvo, i za njega mi je krivo kao i za Gigija
Bonucci - tukao je i šamarao, Zubu je bio k'o kruh, solidan
Evra - čamuga brat dao sve od sebe, šteta za povredu, ratnik dobro se kretao
Pirlo - to je to, hvala maestro za sve u ovoj tekmi ličio na i.z.drkan ..., ni 50% svojih mogućnostikad god su ga pritisli to je bio veliki problem, mislim da je morao ranije iz igre
Vidal - pregorio, previše nabudžan, nabrijan, ispucao se i fizički i psihički, strahovao sam za crveni da ne dobije, haman da ga je zaslužio
Marchisio - dao dobar doprinos, imao onaj dobar šut, pokrivao i sebe i Pirla, branio prostor
Pogba - lik je j.e.bena zvijer ne dati ga ni za 150 milionašteta za onaj šut, šteta za penal (j.e.bem li cakiru sve po spisku
Tevez - najmanne bio opasan, dobro su ga neutralizovali, očekivao sam da će više dati od sebe, vjerovatno je to to i nije moglo bolje
Morata - na pravom mjestu, svaka dala za gol
Llorente i Coman kasno ušli, Pereyra tako-tako možda je i on morao ranije dobiti priliku.
Barca jeste prejaka i strašna ekipa, vjerovatno najbolji klub trebutno ali nije da s ene može igrati protiv njih, imali smo momenata kad smo ih stisli u drugom pravo, možda da se malo ''stalo'' poslije 1:1 presabbralo...
Igrače je ponio gol, ponijela ih atmosfera, podlegli su...
tas na vagi je bio onaj penal nad Pogbom kad mrcina ne svira, i faul poslije kad je sjevnula kontra. Ne kažem da je bio diraktni krivac ni da je Juve bio bolji ali to je jezičak koji je prevagnuo.
Jedino dobro što su donijeli je islam na ove prostore, ali ostalo koga god znam, da se neko ne uvrijedi, je go lopov, ulizica, go.v.n.o i ološ.
j.e.bem mu pleme tursko i Platinija koji ga psotavi, j.e.bem mu Hurem i cijeli Harem....
FINO ALLA FINE FORZA JUVE,
HVala domaćinu na druženju i Jablanici i hvala svim ''lavovima'' koji su se okupili : Damir iz Tuzle, Dejan iz Beograda, Senna iz Breze... i ostali, hvala Liha, hvala Lepara...
Idemo dalje...
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#14329 Re: Juventus
Kad kroz cijelu istoriju u ligi dobijas onakve diskutabilne penale, jedino ti preostaje da psujes tursku majku ili prizivas rochija, bergonzija i ostalu bandu
- ExNihilo
#14330 Re: Juventus
To je više generalni fenomen, a ne rezerviran za Juve. Većina raje počne navijati za klub koji dominira u danima kada oni počinju gledati fudbal (obično kao djeca). Što je pičkast način da odabereš klub, ali eto...p206 wrote:pa dobro od ta 4 izgubljena, u ovom večeras finalu ste realno imali najmanje šanse na papiru...
protiv Borusije ste bili favoriti, protiv Reala ste bili lošiji iako je to bilo treće finale zaredom za Juve, protiv Milana je bilo izjednačeno, lutrija je odlučila
meni je zanimljivo što za Juve većinom navija raja koja je počela da gleda fudbal 96-97, i zavoljeli su ekipu koja je bila na svom vrhuncu tada, slično kao ova mlađa raja Barcelonu..baš generacijski jaz... a i uvijek je lahko bilo voljeti nekog ko je uspješan
ja lično Juve nisam volio tih godina nikako jer su pobijedili Ajax koji mi je bio drag
-
sizifinho
#14331 Re: Juventus
ti po običaju bacaš bombe, ja se nekad pitam razumiješ li se ti i u jedan sport.KENJAC wrote:Teska srca moram nesto priznati. Juve je jedina ekipa koja se mogla hrvat sa Barsom u ovom trenutku. Da je bio Kielini mozda bi sekundu bio povoljniji rezultat. I ovako "Gobbi" mozete bit zadovoljni. Drugi u Evropi ... malo li je !
Svašta.
Kaže Juve jedina ekipa koja se može hrvat s Barcom u ovom trenutku xD
- bude
#14332 Re: Juventus
Referee performance
Cuneyt Cakir was the official afforded the honour of refereeing today's match, and he had a good game. There were two or three penalty shouts during the game, but he got each one right and also showed common sense when dealing with a fired-up Vidal early on.
-
sizifinho
#14333 Re: Juventus
slažem se, ovo je poprilično tačno.ExNihilo wrote: To je više generalni fenomen, a ne rezerviran za Juve. Većina raje počne navijati za klub koji dominira u danima kada oni počinju gledati fudbal (obično kao djeca). Što je pičkast način da odabereš klub, ali eto...Shodno tome, većina 25+ raje navija za Juve, Bayern, Manchester, jer se radilo o klubovima koji su dominirali krajem 90tih i početkom 00tih, kada su ovi počinjali ozbiljnije pratiti fudbal.
Ja sam za Barcu počeo navijat kad je Figo došao, pa ga svi voljeli i on šupak otišao u Real. Mislim da su mu svinjsku glavu bacili kao poruku.Pročitao sam kasnije historiju kluba i grada i Katalonije i spoznao koliko su ponosan narod... to me je kupilo. Skontaj da su dijelom vlasništvo navijača..kud ćeš više.
Mislim da su te godine (2001-2-3) bile jako loše za klub, uvijek se igralo oko 3-4-5 mjesta, Valencija, Madrid šampioni.
Al onda dođe Laporta i sve procvjeta.
-
salle_eh1986
#14334 Re: Juventus
zbog njega zavolio Juventus, ali bukvalno zavolioExNihilo wrote:To je više generalni fenomen, a ne rezerviran za Juve. Većina raje počne navijati za klub koji dominira u danima kada oni počinju gledati fudbal (obično kao djeca). Što je pičkast način da odabereš klub, ali eto...p206 wrote:pa dobro od ta 4 izgubljena, u ovom večeras finalu ste realno imali najmanje šanse na papiru...
protiv Borusije ste bili favoriti, protiv Reala ste bili lošiji iako je to bilo treće finale zaredom za Juve, protiv Milana je bilo izjednačeno, lutrija je odlučila
meni je zanimljivo što za Juve većinom navija raja koja je počela da gleda fudbal 96-97, i zavoljeli su ekipu koja je bila na svom vrhuncu tada, slično kao ova mlađa raja Barcelonu..baš generacijski jaz... a i uvijek je lahko bilo voljeti nekog ko je uspješan
ja lično Juve nisam volio tih godina nikako jer su pobijedili Ajax koji mi je bio dragShodno tome, većina 25+ raje navija za Juve, Bayern, Manchester, jer se radilo o klubovima koji su dominirali krajem 90tih i početkom 00tih, kada su ovi počinjali ozbiljnije pratiti fudbal.

može igrati 100 el-klasika, old-firmova, engleskih, njemačkih, francuskih, argentinskih derbija ali ja gledam juve-empoli
da nisam već u "normalnim godinama", vjerovatno bi prestao navijati za juventus kad je alex otišao jer sam samo zbog njega i zavolio klub, ali sreća pa sam ipak skupio dobrih godina da ostanem tu gdje jesam
-
Mohamad Sissoko
#14335 Re: Juventus
Sjajna sezona za Juve iako smo oborili neslavi rekord od 6 izgubljenih finala sl ujednu ruku i to je dokaz velicine kluba kad dodjes do tih finala pogotovo sa manje kvalitetnom ekipom uzto Juve svake decenije od 70-tih proslog vijeka igra barem jedno finale LP.
Ekstra sezona iznad ocekivanja pogotovo kad ti trener od u pola priprema i dodje Alegri a ti ni sam ne znas sta da mislis kad ono sezona iz snova skoro pa savrsena.
Treba nam jedan kreativni vezni i to bi bio ogroman napredak u kvalitetu jedan svjetske klase.
Uglavnom od serie b i nepravde do ovog lijepog olimpijskog stadiona voznja je bila neugodna al je zato sve ovo sladje nego da ide sve ko po loju.
Forza Juve!
Ekstra sezona iznad ocekivanja pogotovo kad ti trener od u pola priprema i dodje Alegri a ti ni sam ne znas sta da mislis kad ono sezona iz snova skoro pa savrsena.
Treba nam jedan kreativni vezni i to bi bio ogroman napredak u kvalitetu jedan svjetske klase.
Uglavnom od serie b i nepravde do ovog lijepog olimpijskog stadiona voznja je bila neugodna al je zato sve ovo sladje nego da ide sve ko po loju.
Forza Juve!
- Tigar1
#14336 Re: Juventus
Ja nisam rekao da je Juve bio bolji, niti da je Barca nezasluženo uzela, to što si ti pročitao dio posta i tumačiš kako tebi paše to je tvoj par opanaka.Admir_1984 wrote:Kad kroz cijelu istoriju u ligi dobijas onakve diskutabilne penale, jedino ti preostaje da psujes tursku majku ili prizivas rochija, bergonzija i ostalu bandu
-
Crvena Tifoza
#14337 Re: Juventus
I am Happy wrote:Klasa, prije svegaCrvena Tifoza wrote:Ako je Neymar firaun, šta je tek onda Vidal.![]()
Izmislio fubal za Neymara
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#14338 Re: Juventus
Barca nikada nije dobijala diskutabilne penale u La LigiAdmir_1984 wrote:Kad kroz cijelu istoriju u ligi dobijas onakve diskutabilne penale, jedino ti preostaje da psujes tursku majku ili prizivas rochija, bergonzija i ostalu bandu
- Idemedosumom
#14339 Re: Juventus
THIS!salle_eh1986 wrote: zbog njega zavolio Juventus, ali bukvalno zavolio
može igrati 100 el-klasika, old-firmova, engleskih, njemačkih, francuskih, argentinskih derbija ali ja gledam juve-empoli
da nisam već u "normalnim godinama", vjerovatno bi prestao navijati za juventus kad je alex otišao jer sam samo zbog njega i zavolio klub, ali sreća pa sam ipak skupio dobrih godina da ostanem tu gdje jesam
- noiserr
#14340 Re: Juventus
Nisam navijac Juventusa, ali ruku na srce, odlicni su bili. Borili su se do zadne sekunde, sve su dali. Nije ni utakmica bila tako jednostrana protiv onakve Barce, u momentima je postojala sansa da i naprave preokret. Ali ipak, ovakva Barcelona sa Messijem, Neymarom i Suarezom je nezaustavljiva.
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#14342 Re: Juventus
Ma dobro, to se zna odavno5 0 5 wrote:mustuluk. khedira, 4 godine.
Claudio Marchisio, Andea Pirlo, Arturo Vidal,Paul Pogba i Sami Khedira su ukupno kostali klub £11M
- insaneinthebrain
#14343 Re: Juventus
cuj mustuluk, pa ima 10 dana od kako je stigao5 0 5 wrote:mustuluk. khedira, 4 godine.
- Atticus Finch
#14344 Re: Juventus
Fino, fino. Red je da se dovede neki ofanzivni veznjak, ima se para, može se keširati. 
- skafiskafsnjak
#14345 Re: Juventus
Dosadni ste s tim...isto kao da za dzabe i igraju sada...I am Happy wrote:Ma dobro, to se zna odavno5 0 5 wrote:mustuluk. khedira, 4 godine.sada je jedino i zvanicno.
Claudio Marchisio, Andea Pirlo, Arturo Vidal,Paul Pogba i Sami Khedira su ukupno kostali klub £11M![]()
![]()
![]()
![]()
- Atticus Finch
#14346 Re: Juventus
E nek si doš'o da nam kažeš da smo dosadni.
Za džaba ne bi svakako igrali.
Poenta je da su za ''male'' pare stvorili respektabilan vezni red koji danas košta neuporedivo više. Šta treba još?
Za džaba ne bi svakako igrali.
- supercali
#14347 Re: Juventus
Pa to porto i sevilja rade godinama nista novo
- skafiskafsnjak
#14348 Re: Juventus
supercali wrote:Pa to porto i sevilja rade godinama nista novo
- Atticus Finch
#14349 Re: Juventus
Razlika je što Juventus nužno ne mora prodavati i tako kompenzirati kojekakvim trećim licima koje u startu zanima samo transfer profit.
Igrači se dovode radi sportskog rezultata, a ne da bi bili poligon za prodaju Rusima i Arapima.
Igrači se dovode radi sportskog rezultata, a ne da bi bili poligon za prodaju Rusima i Arapima.
- relativno84
#14350 Re: Juventus
315 miliona zaradjenih za 2013/2014
koliko li ce tek biti za 2014/2015