Belaj je kad iz te unutrasnje hoces vani prema Termama recimo, a govedo iz vanjske hoce da jos malo kruzi.bitanga_sa_otesa wrote:neki vozaci kad udju u kruzni tok,ponasaju se kao da su u devetom krugu pakla...srecom se uvijek moze naci rupa za uvaliti se u unutrasnju i zaobici sve te debile i guslace.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- muz66
#14301 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- Optimist
#14302 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nikli su tako i u Zenici prije par godina. Bukvalno je ukinut sve i jedan semafor i postavljeni kruzni tokovi. Vecina njih sa dvije trake. I opet su svi naucili kako se pravilno koristi. Zato je tamo rijetko kad guzva, u smislu da stojis u koloni i ne mrdas. Kad je guzva i spica, bude auta naravno, ali svi se krecu lagano.kloniran wrote:Zato sto su kruzni poceli da nicu tek u zadnjih par godina, totalni šok i nevjerica za ovdašnje vozače![]()
i to kružni s dvije trake, možeš misliti
Ali kod nas, ides kroz buca city i kolona. Kad ono teletabisi ne znaju ni u kojem smijeru da se krecu a kamoli koja mu je svrha. Kod nas je uvijek kolona na mjestu kruznog.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#14303 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pošto mi je kruzni bukvalno pred nosom
svaki dan sam svjedok tome, kako se guzve stvore na ulazu u kruzni, u tu famoznu vanjsku traku.
Zna nekad biti red i 200 m, a unutrasnja slobodna, nigdje nikog, al' sto je sigurno sigurno je . 
- Laplace
#14304 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I ja sam primijerio da u Zenici nikad nisam naišao na gužve u kružnom toku. U Sarajevu rijetko kad nije gužva, a ako koristiš unutrašnju onda ti je veliki rizik izaći iz njega.Optimist wrote:Nikli su tako i u Zenici prije par godina. Bukvalno je ukinut sve i jedan semafor i postavljeni kruzni tokovi. Vecina njih sa dvije trake. I opet su svi naucili kako se pravilno koristi. Zato je tamo rijetko kad guzva, u smislu da stojis u koloni i ne mrdas. Kad je guzva i spica, bude auta naravno, ali svi se krecu lagano.kloniran wrote:Zato sto su kruzni poceli da nicu tek u zadnjih par godina, totalni šok i nevjerica za ovdašnje vozače![]()
Ali kod nas, ides kroz buca city i kolona. Kad ono teletabisi ne znaju ni u kojem smijeru da se krecu a kamoli koja mu je svrha. Kod nas je uvijek kolona na mjestu kruznog.
- Laplace
#14305 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neko veče, već uveliko pao mrak, idem autoputem. U jendom trenutku prolazim pored kamiona, koji je parkiran na zaustavnoj traci - bez uklkjučenih pozicija i bez uključenih pokazivača smjera. Da je neko pokušao, iz bilo kojeg razloga, da se skloni u zaustavnu traku, mogao je da naleti na njega i da ga vidi prekasno da bi se bezbjedno zaustavio.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#14306 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
znam sve...najcesce sam na toj ruti...nastojim biti brzi od te stoke sto puni krug prave vanjskom...muz66 wrote: Belaj je kad iz te unutrasnje hoces vani prema Termama recimo, a govedo iz vanjske hoce da jos malo kruzi.
- kloniran
#14307 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na mostarskom kad su napravili kruzni ja zamalo direktni da dozivimOptimist wrote:Nikli su tako i u Zenici prije par godina. Bukvalno je ukinut sve i jedan semafor i postavljeni kruzni tokovi. Vecina njih sa dvije trake. I opet su svi naucili kako se pravilno koristi. Zato je tamo rijetko kad guzva, u smislu da stojis u koloni i ne mrdas. Kad je guzva i spica, bude auta naravno, ali svi se krecu lagano.kloniran wrote:Zato sto su kruzni poceli da nicu tek u zadnjih par godina, totalni šok i nevjerica za ovdašnje vozače![]()
lola usao u kruzni al lijevo namotao
blize mu bilo tako
- Logovan
#14308 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kloniran wrote: Na mostarskom kad su napravili kruzni ja zamalo direktni da dozivim
lola usao u kruzni al lijevo namotao
blize mu bilo tako
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#14309 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Identicnu stvar radim i moj mozak ne moze razumjeti sta je tu problem, ali ocito govedima koja sad obitavaju u Sarajevu je to udarac na seljacki ego, sta li! Koliko god volio voziti, primijetio sam da mi je gradska voznja odavno postala stres, i da mi se gadi u auto uci kad moram nesto lokalno obaviti.BadBoy wrote:Ko god upali žmigavac i pravilno se počne prestrojavati pustit ću ga bez ikakvih problema. Ove debile što misle da su Sebastien Loeb nikad.Leon16v wrote:Kakav je bezobrazluk i krkanluk na cestama, primjetio sam u zadnje vrijeme kad zelim da se prestrojim, uredno prije te radnje zmigavac, pogledam situaciju oko sebe i krenem. Ali ku*ac, lola iz trake u koju hocu da udjem, patosira gas da se ja ne bi ubacio ispred, to mi je nevjerovatno.
Bukvalno uvijek prikocim, blicnem, kad vidim da neko hoce da se ubaci ispred sa zmigavcem, kulturno
Voznja po Sarajevu je postala opsti cirkus. Vozaci su katastrofa, pješaci su katastrofa, kompletan saobracaj je katastrofa.
U Sarajevu je umrla kultura...
- bitanga_sa_otesa
#14310 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
to znamo,imal sta novo sto ne znamo?Romeo 80 wrote:
U Sarajevu je umrla kultura...
- amar1994
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#14312 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pumpa, poslije kružnog Buća Potok i sad poslije pumpe, čiča s dvojkom stao u krajnju lijevu na semaforu, koja je suprotna traka i žmigavac lijevoamar1994 wrote:
- amar1994
-
shandrprcSA
#14314 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sve je ovo ok 
-
zdruzdjo
#14315 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Isti sam. Opletem po gasu. Ali dzaba, glava mora ko na baglami biti.bitanga_sa_otesa wrote: znam sve...najcesce sam na toj ruti...nastojim biti brzi od te stoke sto puni krug prave vanjskom...
- nagibSA
#14316 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki dan presjekoh put ovome iz spoljasnje, nesto ko fol mi svira. Pa jbt, uredno sam dao zmigavac gledaj i ti (jos mu je i lakse), sta ti ja mogu sto se uhvatio samo spoljne ko pijan plota. Lakse mu je, meni glava ko na baglami, bukvalno se okrenuo skoro prema zadnjem staklu.
Ne znam jbt, kruzni tokovi bi trebali da olaksaju saobracaj i protok i sigurnost, a meni kruzni najteze padaju i ipadose 'najnesigurniji'...
Mislim mogu i ja spoljnom samo, ali necu, gledam da vozim po propisima...
- xamp
#14317 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Stas ti u njegovoj traci... idi u svoju!Leon16v wrote:Kakav je bezobrazluk i krkanluk na cestama, primjetio sam u zadnje vrijeme kad zelim da se prestrojim, uredno prije te radnje zmigavac, pogledam situaciju oko sebe i krenem. Ali ku*ac, lola iz trake u koju hocu da udjem, patosira gas da se ja ne bi ubacio ispred, to mi je nevjerovatno.
Bukvalno uvijek prikocim, blicnem, kad vidim da neko hoce da se ubaci ispred sa zmigavcem, kulturno
-
lijepa u dusi
#14318 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad vozim unutrasnjom i hocu da se iskljucim, gledaju me ko da sam vozila po trotoaru pa sad hocu da se uvalim negdje preko reda, a oni budale svi cekajunagibSA wrote:Dobar si sa baglamom.
Nezgodno je prestrrojiti se iz unutrasnje, nikad ne znas ko moze da oplete po gasu u spoljasnjoj.
Neki dan presjekoh put ovome iz spoljasnje, nesto ko fol mi svira. Pa jbt, uredno sam dao zmigavac gledaj i ti (jos mu je i lakse), sta ti ja mogu sto se uhvatio samo spoljne ko pijan plota. Lakse mu je, meni glava ko na baglami, bukvalno se okrenuo skoro prema zadnjem staklu.![]()
Ne znam jbt, kruzni tokovi bi trebali da olaksaju saobracaj i protok i sigurnost, a meni kruzni najteze padaju i ipadose 'najnesigurniji'...
Mislim mogu i ja spoljnom samo, ali necu, gledam da vozim po propisima...
Ono, bas sam asshole, cheater
- muha_sa
#14319 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kružni su kod nas odnedavno i raja se ne snalaze baš najbolje
baška što su svi nadrndani i što nemaju vozacke kulture--a bogme i kucne mnogim fali 
- bitanga_sa_otesa
#14320 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
odnedavno su i ajIfoni ,instagrami, fejsbuci ,twitteri...pa se tu svi snadju...muha_sa wrote:kružni su kod nas odnedavno i raja se ne snalaze baš najboljebaška što su svi nadrndani i što nemaju vozacke kulture--a bogme i kucne mnogim fali
- muha_sa
#14321 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
dobro sibitanga_sa_otesa wrote:odnedavno su i ajIfoni ,instagrami, fejsbuci ,twitteri...pa se tu svi snadju...muha_sa wrote:kružni su kod nas odnedavno i raja se ne snalaze baš najboljebaška što su svi nadrndani i što nemaju vozacke kulture--a bogme i kucne mnogim fali
znaci, ipak je nekultura i neodgoj u pitanju
- bitanga_sa_otesa
#14322 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa naravno,zna se slikad pred ogledalom i puĆit usnice ,a ne zna vozit po cesti...degenerici...muha_sa wrote: dobro si![]()
znaci, ipak je nekultura i neodgoj u pitanju
- Bakir1
#14323 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sisagram, mozgogram 
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#14324 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovi sto pisu da im je rizik voziti u unutrasnjoj, jer kako ce izaci iz kruznog, e oni su ti koji uvijek voze vanjskom. Sami se javljaju. Baci vozacku, ne mora svako ni voziti.
- bitanga_sa_otesa
#14325 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kako ne mora voziti?,moraju komsije vidit kako se ima...moze se...
ovdje je rizik ustati ujutro iz kreveta....
ovdje je rizik ustati ujutro iz kreveta....