To je toblecak wrote: ↑24/01/2021 16:53Pa mi nismo nikad ni izašli iz krize, nego je samo prekinut rat. I dalje se četnici neometano postrojavaju, otvoreno se priča o cijepanju države, na dobrom dijelu teritorije države nisi ravnopravan građanin, pa čak ni na svome privatnom vlasništvu ne osjećaš se potpuno sigurno, nemaš jednake šanse za uspjeh, ne možeš birati koga ti želiš, nego onoga koga ti ponude u tvom toru... itd.Milenkov buraz wrote: ↑24/01/2021 16:00 @blecak
Je li stvarno vjeruješ da je Haris ponovo pravi izbor za ovu krizu? Šta to novo može ponuditi jer ono što je rekao u FaceTV nije ništa novo već recikliranje starog.
Ako upadnemo u zamku da zacementiramo stanje u kom nam govore da nismo svoji na svom, nije pitanje da li će kriza da prođe, nego samo kad će nas nestati. Preskupo smo platiti i plaćamo tu cijenu što smo drugačiji. Dobranoj većini je njihov lični interes uvijek bio bitniji u odnosu na interes zajednice. Misle da je moguće živjeti dobro i prosperitetno u državi okruženoj unesrećenim i obespravljenim ljudima.
Mora odrasti ili pojaviti se generacija političara s jakom energijom koja se neće baviti time ko je u kojoj školi uvalio svoga čovjeka za portira, ko je uvalio sestrića u Telecom, čija žena je u Nadzornom odboru, nego koja će zaista mukotrpno raditi u interesu svih nas i donijeti nam sigurnost, mir, vratiti ponos i patriotizam. A i mi moramo da dajemo prednost i šansu ljudima koji su bolji od nas, da se brinemo za svoje komšije, a ne da poginjemo glave pred svakakvom bagrom i da gledamo samo svoja posla.
FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Moderator: anex
- video
#14301 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
-
pinkman
#14302 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Mozete pricati sta hocete, ali Haris je intelektualno deset klasa iznad ostalih. A i ne treba sa sobom voditi prevodioca.
- ExNihilo
#14303 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Intelektualac, nisam tražio da pojasniš pojam didaskalija, nego da pojasniš komentare u zagradama koje si dodao u moj post nakon što si me kvotao. No, kada vidim kakva ti je sposobnost da razumiješ pročitano, bude mi malo jasnije što grčevito braniš grobara Hareta.blecak wrote: ↑24/01/2021 15:56Ti se uživio pravo. Drama. Od greške u tipkanju nastale tokom brisanja dijela teksta koji se ne tiče tvog dramskog zanosa i tvoje veličine, tražiš i zahtijevaš nanovo pažnju i dodatna pojašnjenja.
Pa evo, ali zbog drugih. Ne zbog tebe. Zagrade se koriste kada se nešto objašnjava, tumači. Didaskalije su pojedostavljeno samo jedan od načina upotrebe istih u službi drame i scenarija.
Ja nisam u drami, niti imam režiserskih pretenzija. Zainteresovan jesam za ono što se dešava u i oko Bosne i Hercegovine. Otud i moj upis i mali doprinos na ovoj temi (ne kroz ovaj upis, nego onaj prvi u vidu spominjanog dokumenta). Ti si svoju dobio. Našao si se i upao bez štele na popis lica ili osoba koje daju doprinos drami koja je samoj sebi svrha. Malo zabave i pljuvačine, a glavni događaji promiču pored.
Ja sam svoju grešku kod citiranja ispravio u roku 1 sekunde, a ti ćeš oko svojih grešaka u ophođenju sa drugima dobrano da se namučiš. Ja tebe razumijem i kada se izražavaš kolokvijalno i kad pišeš gramatički neispravno iako to drugima spočitavaš, kao i tvoj problem veličine. Vidiš tuđe greške, ali svoje ne želiš priznati.
Smatraš se više bitnim nego jesi i znam iz iskustva da je nastavak komunikacije čisti gubitak vremena.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Chloe
- Photo mod
#14305 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
blecak wrote: ↑24/01/2021 16:53Pa mi nismo nikad ni izašli iz krize, nego je samo prekinut rat. I dalje se četnici neometano postrojavaju, otvoreno se priča o cijepanju države, na dobrom dijelu teritorije države nisi ravnopravan građanin, pa čak ni na svome privatnom vlasništvu ne osjećaš se potpuno sigurno, nemaš jednake šanse za uspjeh, ne možeš birati koga ti želiš, nego onoga koga ti ponude u tvom toru... itd.Milenkov buraz wrote: ↑24/01/2021 16:00 @blecak
Je li stvarno vjeruješ da je Haris ponovo pravi izbor za ovu krizu? Šta to novo može ponuditi jer ono što je rekao u FaceTV nije ništa novo već recikliranje starog.
Ako upadnemo u zamku da zacementiramo stanje u kom nam govore da nismo svoji na svom, nije pitanje da li će kriza da prođe, nego samo kad će nas nestati. Preskupo smo platiti i plaćamo tu cijenu što smo drugačiji. Dobranoj većini je njihov lični interes uvijek bio bitniji u odnosu na interes zajednice. Misle da je moguće živjeti dobro i prosperitetno u državi okruženoj unesrećenim i obespravljenim ljudima.
Mora odrasti ili pojaviti se generacija političara s jakom energijom koja se neće baviti time ko je u kojoj školi uvalio svoga čovjeka za portira, ko je uvalio sestrića u Telecom, čija žena je u Nadzornom odboru, nego koja će zaista mukotrpno raditi u interesu svih nas i donijeti nam sigurnost, mir, vratiti ponos i patriotizam. A i mi moramo da dajemo prednost i šansu ljudima koji su bolji od nas, da se brinemo za svoje komšije, a ne da poginjemo glave pred svakakvom bagrom i da gledamo samo svoja posla.
-
archi_a
#14306 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Nije mogao maknuti te poluge, kao što se nisu mogle maknuti te poluge ni 12 godina nakon njega. Pristankom na taj paket, i ja sam ubjeđen, da bi zacementirali situaciju i da vjerovatno ne bi ni došlo do priča koje su aktuelne posljednjih sedmica. Kao što znamo mirovni sporazum nikad nije ratifikovan, a taj aprilski paket bi bio svojevrsni ugovor koji bi kozmetički nadogradio dayton i pitanje je da li bi se sad moglo razgovarati o potrebi redefinicije političkog uređenja države koji daje mogućnost legalnog aparthejda na djelovima ili u cijeloj Bosni i Hercegovini. Kao što znamo, a što je dokazano kroz ovih 25 godina, mirovni sporazum je dao mogućnost onim snagama koje su željele nestanak BiH ratnim putem, da nastave isti cilj nestanka, rušenja BiH, ali sada političkim putem, djelovanjem kroz institucije BiH. U isto vrijeme su se kod kreiranja mirovnog sporazuma propustile ili zaboravile ugraditi, obezbjediti poluge koje će spriječiti blokade ili sankcionisati sve one snage koje će krenuti na rušenje državnog sistema iznutra, kroz institucije. Ubijeđen sam da je došlo vrijeme da se stvari postave na mjesto zbog generacija koje dolaze, zbog zaštite pojedinca kao jedinke, sa svim njegovim pravima bez obzira na ime, na cijelom prostoru države.Milenkov buraz wrote: ↑24/01/2021 16:41Ne kontam, dok je vladao nije mogao maknuti te poluge koje koče ali sada ćemo sa njegovim kontaktima po stare dane otkloniti te kočnice.archi_a wrote: ↑24/01/2021 16:13Nećeš vjerovati, iskreno jesam imao fajde dok je on vladao. A od onog kultnog snimka Avde Avdića, u izbornoj noći, kada Silajdžić u kasnim satima napušta kancelariju stranke i odlazi Ferhadijom prema svom domu kao izborni gubitnik, moja nafaka se progresivno duplirala, hvala Bogu. Naravno, ne mogu to direktno, niti indirektno vezati za izborni krah SZBiH.Milenkov buraz wrote: ↑24/01/2021 15:56
Ja vjerujem da je on nevjerovatno dobar muž, otac i prijatelj ali zbog njegovih grešaka mi danas ispaštamo. Do duše možda su neki forumaši vidjeli fajde dok je on vladao pa iz tog razloga mogu da razumijem trganje košulje i skidanje do pasa kako bi stali u odbranu neodbranjivog.
Ipak, i dalje cijenim da se u bosanskohercegovačkoj diplomatiji još nije pojavio neko ko može parirati Harisu Siladžiću, niti gardom, niti držanjem, niti ponašanjem. Volio bih da se aktivira u bilo kojem političkom smislu, jer smatram da još može dati u zastupanju probosanskih interesa, svojim poznanstvima, svojim imenom i svojim političkim i diplomatskim kredibilitetom.
P. S. A zašto se "palamudi" o Harisu Silajdžiću?
Vjerovatno zato što je "metuzalem" i "nebitan" i neki cijene da njegovim kontaktima ne može doći do kvalitetnijeg lobiranja za popravljanje sistema i uklanjanje poluga blokiranja napretka države BiH.![]()
Jebeš ga Archi smatram te ozbiljnim forumašem ali nešto sa mojom ili tvojom logikom nije kako treba, bez ljutnje. Pozdrav
Ova zaštita pod okriljem kolektiviteta, a uz isključivanje ili ugrožavanje drugog kolektiviteta mora biti ugašena.
Na tom putu je potrebno okupljanje svih kvalitetnih pojedinaca koji mogu dati pozitivan dašak stvaranju kvalitetnih rješenja.
- Prpa.ba
#14307 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Cuj Aprilski paket odbijen da ne bi Parlament BiH "ratifikovao" Dejton, a radi u Dejtonskim okvirima i po Dejtonskim pravilima. Od svih argumenata protiv Aprilskog paketa, taj je 100% ubleha od 100% Harisa.
I ne samo da je iskoristio taj kao jedan od kljucnih argumenata, nego je za njegovog vakta, 2009. godine u Parlamentu BiH usvojen Prvi amandman na Ustav BiH kojim su integrisani rezultati Arbitraze za Brcko, i Brcko Distrikt uveden u Ustav BiH.
I ne samo da je iskoristio taj kao jedan od kljucnih argumenata, nego je za njegovog vakta, 2009. godine u Parlamentu BiH usvojen Prvi amandman na Ustav BiH kojim su integrisani rezultati Arbitraze za Brcko, i Brcko Distrikt uveden u Ustav BiH.
-
archi_a
#14308 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
PREVOD: Nisam rekao da je odbijanje aprilskog paketa spriječilo ratificiranje, već sam rekao da dayton nikad nije ratificiran a da je odbijanje aprilskog paketa (i ne samo njega već i nekih drugih paketa) dovelo do toga da se stvari kozmetički ne zacementiraju i da dođe (da ćemo evo dočekati) vrijeme da se postave neka pitanja, pokrenu jači procesi, da se isprovocira međunarodna zajednica i akademska zajednica, da se krene u iznalaženje kvalitetnih rješenja, usvajanja i implementacije međunarodnih normi, međunarodnih pravila svojstvenih svakoj normalnoj zemlji.
To vrijeme dolazi, bespovratno i nezaustavljivo. Možemo se mi raspravljati, a neki i uspinjati koliko hoće. Zaustaviti ne mogu. To ko ne vidi, blago njemu.
To vrijeme dolazi, bespovratno i nezaustavljivo. Možemo se mi raspravljati, a neki i uspinjati koliko hoće. Zaustaviti ne mogu. To ko ne vidi, blago njemu.
-
high_volume
#14309 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ali, ne radi se samo o Harisovoj intelektualnoj supremaciji, Haris Silajdžić je politički preobrazovan spram ostalih političara u nas, ali obrazovan je i drugačije - školom, osoba sa manirima, sa pristojnim ponašanjem, kulturan u dijalogu, i u kasnim godinama još uvijek markantan, što ostavlja pozitivan dojam kod drugih, i brojnim prijateljima i poznanicima širom svijeta, a da to nisu izlizani Vučić, Erdogan i Plenković... Bez obzira na godine starosti, ne može mu se prigovoriti i kazati "metuzalem", to može izgovoriti samo neko politički nepismen. Pa Joe Biden je stariji od Harisa Silajdžića, pa je postao najmoćnija osoba Svijeta, s punom podrškom.
Protiv Harisa Silajdžića mogu biti isključivo njegovi "ratni" protivnici, te politike i njihovi perfidni simpatizeri involvirani u društvo.
Haris Silajdžić može BiH politici, BiH državi i njenom polođaju u svijetu donijeti samo napredak. Doduše, bilo koji pomak BiH smatrat će se napretkom, jer su nekoliko mandata članovi Predsjedništva BiH sveli BiH na samo dno, a to su Izetbegović, Dodik, Komšić, Čović, Džaferović, Radmanović, Radišić, koji nisu odmakli preko granice, ili ako jesu, onda je to bilo u posjeti svega nekoliko država, za 12 godina čini mi se.
Ako Haris Silajdžić odluči da se kandidira za bošnjačkog člana Predsjedništva, i postat će... I treba.
- ExNihilo
#14310 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Hajd jebo Harisa više i Aprilski paket. Otvorite temu.
Je li gledao ko Boru Kontića. Počeo i on pričati lovačke priče. Kaže, Senad se provukao pred čehoslovačkih tajnih službi i došao Dubčeku na vrata. Ovaj se ka'e sjebao kad je vidio novinara.
A Dubček, mada jeste bio pod prismotrom, najnormalnije živio i radio u Bratislavi. Još je zadržao i luksuznu kuću koju je dobio za raniji partijski angažman.
Odakle nam taj afinitet za pretjerivanjem.
Je li gledao ko Boru Kontića. Počeo i on pričati lovačke priče. Kaže, Senad se provukao pred čehoslovačkih tajnih službi i došao Dubčeku na vrata. Ovaj se ka'e sjebao kad je vidio novinara.
A Dubček, mada jeste bio pod prismotrom, najnormalnije živio i radio u Bratislavi. Još je zadržao i luksuznu kuću koju je dobio za raniji partijski angažman.
Odakle nam taj afinitet za pretjerivanjem.
- nadžak
#14311 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Tako, tako druže, samo nastavi ko i mnoge druge Bošnje ponižavat svoje intelektualce. Ta će Haris.ExNihilo wrote: ↑24/01/2021 19:56 Hajd jebo Harisa više i Aprilski paket. Otvorite temu.![]()
Odakle nam taj afinitet za pretjerivanjem.![]()
Haris je vidio svijeta i politike što ovi današnji svi zajedno neće ni na tv-u. Sramota!
-
high_volume
#14312 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Boro Kontić je javna osoba, medijski formirana davno prije, mislim i prije tvog rođenja, i kada takva javna osoba, u javnom prostoru, izgovori određene događaje, ne mogu se smatrati "lovačkim pričama", izuzev ako je takva osoba od prije poznata po "lovačkim pričama". A Boro Kontić nije... Epitet "lovca" Bori Kontiću nije pretjerivanje, već bezobrazlukExNihilo wrote: ↑24/01/2021 19:56 Je li gledao ko Boru Kontića. Počeo i on pričati lovačke priče. Kaže, Senad se provukao pred čehoslovačkih tajnih službi i došao Dubčeku na vrata. Ovaj se ka'e sjebao kad je vidio novinara.
- ExNihilo
#14313 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ti si slobodan slijepo vjerovati svemu što čuješ na televizoru. Ja ću ipak kritički preispitivati nezavisno od toga iz čijih usta dolazi.high_volume wrote: ↑24/01/2021 20:25Boro Kontić je javna osoba, medijski formirana davno prije, mislim i prije tvog rođenja, i kada takva javna osoba, u javnom prostoru, izgovori određene događaje, ne mogu se smatrati "lovačkim pričama", izuzev ako je takva osoba od prije poznata po "lovačkim pričama". A Boro Kontić nije... Epitet "lovca" Bori Kontiću nije pretjerivanje, već bezobrazlukExNihilo wrote: ↑24/01/2021 19:56 Je li gledao ko Boru Kontića. Počeo i on pričati lovačke priče. Kaže, Senad se provukao pred čehoslovačkih tajnih službi i došao Dubčeku na vrata. Ovaj se ka'e sjebao kad je vidio novinara.
![]()
-
high_volume
#14314 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Kritičko preispitivanje se ne postiže prepotentnim vokabularom i "lovačkom" diskriminacijom osoba, nego argumentima.ExNihilo wrote: ↑24/01/2021 20:27Ti si slobodan slijepo vjerovati svemu što čuješ na televizoru. Ja ću ipak kritički preispitivati nezavisno od toga iz čijih usta dolazi.high_volume wrote: ↑24/01/2021 20:25Boro Kontić je javna osoba, medijski formirana davno prije, mislim i prije tvog rođenja, i kada takva javna osoba, u javnom prostoru, izgovori određene događaje, ne mogu se smatrati "lovačkim pričama", izuzev ako je takva osoba od prije poznata po "lovačkim pričama". A Boro Kontić nije... Epitet "lovca" Bori Kontiću nije pretjerivanje, već bezobrazlukExNihilo wrote: ↑24/01/2021 19:56 Je li gledao ko Boru Kontića. Počeo i on pričati lovačke priče. Kaže, Senad se provukao pred čehoslovačkih tajnih službi i došao Dubčeku na vrata. Ovaj se ka'e sjebao kad je vidio novinara.
![]()
- ExNihilo
#14315 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
To što je tvoj vokabular siromašan ne čini moj prepotentnim.high_volume wrote: ↑24/01/2021 20:32Kritičko preispitivanje se ne postiže prepotentnim vokabularom i "lovačkom" diskriminacijom osoba, nego argumentima.ExNihilo wrote: ↑24/01/2021 20:27Ti si slobodan slijepo vjerovati svemu što čuješ na televizoru. Ja ću ipak kritički preispitivati nezavisno od toga iz čijih usta dolazi.high_volume wrote: ↑24/01/2021 20:25
Boro Kontić je javna osoba, medijski formirana davno prije, mislim i prije tvog rođenja, i kada takva javna osoba, u javnom prostoru, izgovori određene događaje, ne mogu se smatrati "lovačkim pričama", izuzev ako je takva osoba od prije poznata po "lovačkim pričama". A Boro Kontić nije... Epitet "lovca" Bori Kontiću nije pretjerivanje, već bezobrazluk![]()
Što se argumentacije tiče, već sam pojasnio, a to je lako provjerljiva informacija, Dubček je živio normalan život i zadržao je većinu privilegija, pa samim tim Boro nije iznio istinu kako se Senad morao probijat kroz tajne službe da bi došao do njega niti da ovaj nikad nije vidio novinara prije Senada. Štaviše, jedan upit u Google pokazuje kako je Dubček osamdesetih godina, kada je Senad i bio gore, uredno davao intervjue novinarima, čak i za američke medije, jer isti postoje u arhivama objavljenim na internetu.
Dakle, jedini kojem ovdje nedostaje argumenata si ti, zato što istina ne zavisi od toga ko je govori, nego šta govori. Pa je insistiranje kako Boro ne može reći neistinu jer je Boro refleksija manjka tvojih kritičkih kapaciteta i dobar pokazatelj zašto smo tu gdje jesmo.
- Idemedosumom
#14316 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Nisam najbolje shvatio Harisovu argumentaciju, vezano za aprilski paket. Ako parlament nakon 3 kruga glasanja ne uspije izabrati predsjednike, onda se parlament raspušta. Šta to podrazumijeva? Nove izbore, ili game over, nema države, možeš ić ulicom i silovati/pljačkati, nema ko da te spriječi, nema ko da ti sudi 
Znači za to je potrebno da destruktivna stranka(ili više njih) iz RS-a uzme 10 od 14 mandata?
Može li neko. ko je upućeniji, napraviti poređenje s trenutnim stanjem, kako se može blokirati rad institucija države? Preko predstavničkog doma, doma naroda? Podavno sam polagao ispit općeg znanja, zaboravilo se
Znači za to je potrebno da destruktivna stranka(ili više njih) iz RS-a uzme 10 od 14 mandata?
Može li neko. ko je upućeniji, napraviti poređenje s trenutnim stanjem, kako se može blokirati rad institucija države? Preko predstavničkog doma, doma naroda? Podavno sam polagao ispit općeg znanja, zaboravilo se
- vatrogasac
#14317 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Bakir je sve ovo zakuhao prije nekoliko dana i Senadu u Harisu napravili šuhvu.
Izetbegović: Povratak ‘Aprilskom paketu’ rješenje je za izborni zakon u BiH
Aprilski paket predviđa ukidanje tročlanog Predsjedništva BiH, dok bi šefa države i njegova dva zamjenika birao Parlament.
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović kazao je u srijedu kako bi najbolje rješenje za izmjene izbornog zakona te zemlje bilo povratak “Aprilskom paketu” koji je već razmatran 2006. godine.
https://balkans.aljazeera.net/news/balk ... akon-u-bih
- Porodice Foht
#14318 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ma to u Indiju i s tim ucenjima devera ona njegova mlada zena Selma, Haris jos ide na dzumu i nema nis’ s Krishna efendijom!bunk wrote: ↑24/01/2021 16:44 Kamo srece da je Hare Krishna upozno ovu mladjahnu (po njegovim standardima) picu prije nego je zayebo Aprilski paket,
jer moze on palamuditi i pravdati se koliko hoce ali Amerikanci su to upakovali i napravili da ojacaju Drzavu a on nas je zayebo i otiso meditirat u Indiju...zayebi ti to jarane,jedini krivac je Krishna.
-
redhat
#14319 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Potpis ko kuća !high_volume wrote: ↑24/01/2021 19:56Ali, ne radi se samo o Harisovoj intelektualnoj supremaciji, Haris Silajdžić je politički preobrazovan spram ostalih političara u nas, ali obrazovan je i drugačije - školom, osoba sa manirima, sa pristojnim ponašanjem, kulturan u dijalogu, i u kasnim godinama još uvijek markantan, što ostavlja pozitivan dojam kod drugih, i brojnim prijateljima i poznanicima širom svijeta, a da to nisu izlizani Vučić, Erdogan i Plenković... Bez obzira na godine starosti, ne može mu se prigovoriti i kazati "metuzalem", to može izgovoriti samo neko politički nepismen. Pa Joe Biden je stariji od Harisa Silajdžića, pa je postao najmoćnija osoba Svijeta, s punom podrškom.
Protiv Harisa Silajdžića mogu biti isključivo njegovi "ratni" protivnici, te politike i njihovi perfidni simpatizeri involvirani u društvo.
Haris Silajdžić može BiH politici, BiH državi i njenom polođaju u svijetu donijeti samo napredak. Doduše, bilo koji pomak BiH smatrat će se napretkom, jer su nekoliko mandata članovi Predsjedništva BiH sveli BiH na samo dno, a to su Izetbegović, Dodik, Komšić, Čović, Džaferović, Radmanović, Radišić, koji nisu odmakli preko granice, ili ako jesu, onda je to bilo u posjeti svega nekoliko država, za 12 godina čini mi se.
Ako Haris Silajdžić odluči da se kandidira za bošnjačkog člana Predsjedništva, i postat će... I treba.
Silajdžić je erudita u svakom pogledu, i bio bi to u poređenju sa ovim "našim" trenutnim čak i sa pola mozga.
Ko nam je kriv kad smo 30 godina prodavali diplome valjda misleći da ta i takva djeca neće nikad doći u situaciju da se za nešto pitaju.
Silajdžić je školovan i zaokružen intelektualac i političar, poslijednja generacija koja je bila pozivana, dolazila i na tečnom engleskom učestovala u radi UN sjednica. Ovi sad trenutni političare niti ko zove niti znaju pričati ni na maternjem jeziku - doduše poziva ih se na otvaranje Binga i drugih tržnih centara.
Kakav god da je i volio ili ne volio ga - njegovog kalibra nemamo puno i treba ga iskoristiti ako ništa kao savjetodavca i mudricu.
-
zippoo87
#14320 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Meni je najjadnija cinjenica da nasi clanovi Predsjednistva za mandata od 4 godine ne posjete niti jednu drzavu van ovih sa kojima granicimo a i to nisu sluzbene posjete,nego privatne.
Niti nama ko dodje od politicara,cak nam sluzbeno ne dolaze vise ni susjedi...nego sve privatne posjete politickim liderima.
E to je poraz i jad,da oni nisu za mandata od 4-8 godina sposobni otici u neku drzavu i dogovoriti barem neki obrt u BiH da se otvori,da se uveze neka roba koja nama treba, a da dogovore izvoz roba koje mi imamo.
Znaci oni ne da su nesposobni,oni su zalutali u sve ovo i oni nemaju pojma sta bi oni trebalo da rade na tim pozicijama
I ovo je pocelo sa Komsicem nekako...od kako se on ustolicio,nama je sve manje posjeta a ni on ne ide nigdje...njegov domet je jedna opstina u Sarajevu i tu je svoj na svom a svugdje ostalo je nebitan.
I onda porediti ovakve likove,koji ne znaju ni rijec engleskog i koji nisu izasli iz drzave par puta,porediti sa licnostima kao Silajdzic,Ganic,Bogicevic i ostalim prijasnjim kalibrom politicara.
Ovo sada sto imamo su obicne seoske varalice,nepismena marva koja je zaposjela drzavu i usisava nam resurse,kao da su nas zauzeli vanzemaljci u SF filmovima
Niti nama ko dodje od politicara,cak nam sluzbeno ne dolaze vise ni susjedi...nego sve privatne posjete politickim liderima.
E to je poraz i jad,da oni nisu za mandata od 4-8 godina sposobni otici u neku drzavu i dogovoriti barem neki obrt u BiH da se otvori,da se uveze neka roba koja nama treba, a da dogovore izvoz roba koje mi imamo.
Znaci oni ne da su nesposobni,oni su zalutali u sve ovo i oni nemaju pojma sta bi oni trebalo da rade na tim pozicijama
I ovo je pocelo sa Komsicem nekako...od kako se on ustolicio,nama je sve manje posjeta a ni on ne ide nigdje...njegov domet je jedna opstina u Sarajevu i tu je svoj na svom a svugdje ostalo je nebitan.
I onda porediti ovakve likove,koji ne znaju ni rijec engleskog i koji nisu izasli iz drzave par puta,porediti sa licnostima kao Silajdzic,Ganic,Bogicevic i ostalim prijasnjim kalibrom politicara.
Ovo sada sto imamo su obicne seoske varalice,nepismena marva koja je zaposjela drzavu i usisava nam resurse,kao da su nas zauzeli vanzemaljci u SF filmovima
-
RtrnOfSalisbury
#14321 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
aman kako sence neupita arisa nako jaranski kako ima obicaj: kako famelija, slusal ga supruga, snimal novi cd, imal koncerata, hocel pjevat uzivo nekad ... sto je kreso napusco dejtonsku pijacu, kako se on osjeco trgujuc na pijaci ....nista sence nista 
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
- vatrogasac
#14323 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
"O Aprilskom paketu se može govoriti sa tri aspekta: ustavno-pravnog, političkog i politikansko-populističkog. O ustavno-pravnom aspektu najbolje govori zvanično stajalište Venecijanske komisije Vijeća Evrope, koje je pretočeno u Rezoluciju Vijeća Evrope broj 1513 iz juna 2006. U njemu se kaže da je a) entitetsko glasanje ključna prepreka ekonomskom razvoju BiH; b) da je entitetsko glasanje ključna prepreka integraciji BiH u Evropsku uniju; i c) da je entitetsko glasanje ključna prepreka integraciji BiH u NATO savez", kaže Silajdžić za Klix.ba.
-
RtrnOfSalisbury
#14324 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
...mogo ga je sence upitat bil se vratio u esdeja, sto je istu napusco onomad... kako nije vidio namah da se uvalio u brlog i ufatio u kolo sa morebit najvecim olosem, kremadelakrema stono bi se reklo. kako i koliko je promijenio ideje itd ...
al da zna da medi ...zna
-
Sociolog
#14325 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ovim gostovanjima, samo dize rejting srpskim strankama.
Ovaj Sarovic vise na Face tv, nego gore na Osm tv.
Ovaj Sarovic vise na Face tv, nego gore na Osm tv.