Moderator: anex

Mora da nisi vidio izjavu ministra gdje kaze da nema problema da se otvori most i prije zavrsetka GP, ali samo za putnicka vozila. Kamionski saobracaj ce jedino morati da saceka. Po slikama, realno je ocekivati otvorenje u septembru ili oktobru.drug_profi wrote:Super. Samo da ne zbog izgradnje GP ne bude prolongirano otvaranje.

Bila je tu na temi izjava, Saša Dalipagić, pomoćnik državnog ministra prometa i komunikacija, zajedno sa hrvatskim ministrom prometa, Olegom Butkovićem je najavio otvaranje u septembru, Hrvatska će do tada imati završen granični prijelaz u kompletu, dok će Bosna i Hercegovina imati improvizovani prijelaz za putnički saobraćaj.drug_profi wrote:To je dobra vijest. Mislim za to treba saglasnost obje drzave. Valjda postoji, ako je data takva izjava.

Za nas važi ona slika što odavno kruži društvenim mrežama na kojoj se vidi JEDAN čovjek kako kopa kanal, a onih 9 oko njega gleda šta on tradi i svi mu naređuju.doktor78 wrote:Ma Hrvatska je svjetlosnim godinama ispred nas. Danas sam se vozio ka Osijeku i nazad, i u roku od par sati ljudi su zavrsili krpljenje cca 20-ak km ceste. Ide masina koja rovi asfalt,odmah za njom ona sa novim asfaltom i valjak. Kod nas to se smatra zahvatom za koji treba par mjeseci
Druže Hrvati su na koridoru Vc pored Osijeka napravili most, zaista prelijep i masivan, a nije im naumpalo pristupne ceste naprave i izgleda da će stojati nekoliko godina van upotrebe.doktor78 wrote:Ma Hrvatska je svjetlosnim godinama ispred nas. Danas sam se vozio ka Osijeku i nazad, i u roku od par sati ljudi su zavrsili krpljenje cca 20-ak km ceste. Ide masina koja rovi asfalt,odmah za njom ona sa novim asfaltom i valjak. Kod nas to se smatra zahvatom za koji treba par mjeseci
Citirajmo "izvore"So What! wrote:doktor78 wrote: Što se tiče nas, izgleda da je Međugorje - Počitelj, napokon otkočen, Hering je napokon pobijedio na tenderu i izgleda da se polahko pripremaju da uđu na teren.
Kakve brze cestama bi se tačno trebalo graditi? Jeli ti to misliš da su u pola jeftinije (2x2)? Cijena je možda 20% do 25% jeftinija koje ne da nikakvu prednost.ja71 wrote:I upravo zbog toga se davno govorilo da je apsurd praviti autoput odnosno da je bolje praviti brze ceste.
Vjerovatno bi do sada imali više izgrađenih km uz naplatu preko vinjete.
Pa ima pravo ispred...So What! wrote: Druže Hrvati su na koridoru Vc pored Osijeka napravili most, zaista prelijep i masivan, a nije im naumpalo pristupne ceste naprave i izgleda da će stojati nekoliko godina van upotrebe.
Isti scenario izgleda da će čekati i Pelješki most, gdje su zafrkali tendere za pristupne ceste.
Što se tiče nas, izgleda da je Međugorje - Počitelj, napokon otkočen, Hering je napokon pobijedio na tenderu i izgleda da se polahko pripremaju da uđu na teren.

Zbog cega bi brze gradili? Koliko je jeftinije tacno?ja71 wrote:I upravo zbog toga se davno govorilo da je apsurd praviti autoput odnosno da je bolje praviti brze ceste.
Vjerovatno bi do sada imali više izgrađenih km uz naplatu preko vinjete.
Vidim ne oglašavaš se.Q_Line wrote:Citirajmo "izvore"![]()
![]()
Klix
U prostorijama Javnog preduzeća Autoceste FBiH jučer je obavljeno javno otvaranje ponuda za izgradnju autoputa na Koridoru 5C, dionica Poprikuše – Zenica sjever (Donja Gračanica), poddionica Ponirak-Vraca.
Ponude za izgradnju poddionice Ponirak-Vraca, kako su saopćili iz Autocesta FBiH, predale su kompanije Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret A. S iz Turske, kao i Euro-Asfalt iz BiH.
Ponirak - Vraca je podddionica duga 2,6 kilometara, ali je jedna od najskupljih u čitavom dijelu dionice Poprikuše - Zenica sjever s obzirom na to da košta 160 miliona KM.
Ova poddionica uključuje tunel "Zenica" dužine oko 2,4 kilometra. 50 miliona eura osigurano je kod Evropske investicijske banke.
Za 10-15 godina, možda.So What! wrote:Ne piše. Ja se nadam da će se i ovdje izabrati što prije te da će izvođač što prije ući na gradilište, kao i okončanje tendera na dionicama Vranduk - Nemila i Nemila - Poprikuše. Eh tad bi imali jedno ogromno gradilište od Zenice do Žepča, masivne objekte u izgradnji i na kraju bi i Zenička obilaznica dobila puni smisao sa izgrađenim navedenim dionicama.
Čemu toliki optimizam Alfonso.Alfons Kauders wrote:Za 10-15 godina, možda.
Ma SkyScraperCity forum i ovaj forum ti ga dođe isto, gdje god napišem - uvijek je neko zadužen da provjerava šta se piše na "konkurentskom" forumu i onda to prepiše kod sebeSo What! wrote:Vidim ne oglašavaš se.Q_Line wrote:Citirajmo "izvore"![]()
![]()