Sirija

Locked
Klavikula

#14276 Re: Sirija

Post by Klavikula »

evo i Lazira kaze da moral terorista nije na zavidnom nivou.
Challenger__

#14277 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Baza Mengh

Image

- najnoviji upadte za ovu legendarnu bazu je star 6 sati i glasi:
MENGH UPDATE - TERRORISTS FORCED TO RETREAT AGAIN !!

Terrorists have been forced to withdraw again from their latest attack on Mengh Military Airport, after suffering heavy losses.

THANK YOU GOD FOR PROTECTING OUR HEROES OF MENGH, AND THANK YOU TO THE AWESOME EAGLES ... - J

Ako neko ima noviji update, neke dodatne indfo, neka napiše!
Hrulj

#14278 Re: Sirija

Post by Hrulj »

Klavikula wrote:Image
Ova bitka je uvelike protiv Asadovih Snaga.
Evo mape sta ce se desiti, ako opozicija ima imalo pameti jer u takvim je polozaju.
Ako treba objasnjenje sta kako samo recite.
Image

Uzeti ce aerodrom i zatvor, ona jedinica u okruzenju sto drzi koridor prema zatvoru biti ce okruzena i unistena. Aerodrom ne drze snage i to je velika greska jer Mudzahedinska jedinica nasuprot aerodroma ga moze useti i iskoristiti kao klin za asadove snage.
Takodjer grad ce biti presjecen tacno po sredini
DzeBra

#14279 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Klavikula wrote:evo i Lazira kaze da moral terorista nije na zavidnom nivou.
Ovaj im dodje kao neki oficir u tzv. FSA. Cujte mu price :)
Trebace im jos dva mjeseca da sruse sirijsku vlast ali ipak se susrecu sa mnogim problemima. Jedan od problema je taj da ce, nakon pada sadasnje sirijske vlasti, biti veoma tesko drzati FSA pod kontrolom te ce im stoga biti potrebna pomoc svijeta.
Znaci, njihov scenarij je da, nakon sto obore vlast, u zemlju dovuku strane trupe koje ce u Siriji ostati zauvijek.
Sta mislite kako bi israhellu odgovaralo da u Siriju dodju engleske, francuske ili neke druge zapadne strane trupe?
DzeBra

#14280 Re: Sirija

Post by DzeBra »

hocu ja da dijelim wrote: Nego, meni je tragikomično gledati kako Damask i Teheran glume silnu ljubav prema Moskvi i Pekingu ali i vice versa. Logično je, onda, postaviti pitanje: koje to kulturne, historijske i vjerske poveznice povezuju Peking, Moskvu, Teheran i Damask ? Odgovor je, pogađate, sasvim banalan: oligarhije i diktature pokušavaju dati jedni drugima legitimitet kako bi se što duže zadržale na vlasti
Tebe sve cudi i sve ti je tragikomicno gledati osim otvorenog saveza a-Qaide i Washingtona, vehabija i cionista ?
jeza u ledja

#14281 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

Objektivni navijac wrote:Pod jedan: Sirija je vjestacka tvorevina,nastala na rusevinama Otomanskoga carstva,voljom i zeljom kolonijalnih sila. Prvi put u historiji stanovnike Sirije ( jer sirijci ne postoje ) je neko pitao zeli li drzavu i zele li biti zajedno. Malo su zbunjeni ali jedno je jasno,ne zele zivjeti zajedno i ne zele Siriju. Kako god se ovaj sukob razvijao i isao,sudbina Sirije kao vjestacke tvorevine nece biti dugovjeka,jer kao sto vidimo ,vec prilikom prve krize je doslo da raspada sistema. Sirija sluzi samo da Assad ili bilo koji drugi diktator ima prciju kojom ce vladati a to ne moze biti dugog vijeka.
Mada se generalno slazem sa onim sto pises, malo mi je za oko zapelo ovo iznad.

Sta znaci "vjestacka tvorevina"? Ako mislis po nastanku kolonijalnim podjelama...pa sve drzave BI i S. Afrike su nastale na taj nacin. Mnoge od njih su etnicki ili vjerski izmjesane. No to ne znaci da ne postoji historijski i geografski kontekst u okviru kojeg su ove drzave nastale. Sta znaci nisu pitale narode da li zele zivjeti zajedno? Nisu oni tako lako djeljivi na terirorij, pa da kazes haj vamo svi Alaviti, haj vamo svi krscani, vamo Kurdi, vamo Druzi, vamo suniti (i boga pitaj jos kakvih sekti i podsekti tamo ima). Izvini, ali ovo me malo podsjeca na BiH i pricu onih koji su je zeljeli i zele podjeliti. Ono u stilu hajmo se fino podjelit pa kud koji....kako ces podjelit grad u kome stan do stana zive jedni, drugi i treci? To ne moze bez etnickog ciscenja. E pa tako i u Siriji.
Eno u Libanu su se klali 15 godina, mada su i sami znali da se ne mogu podjelit jer je tijesno ko u prknu.

I ako cemo vec malo filozofirat...sve su drzave vjestacke tvorevine.
vivaldi

#14282 Re: Sirija

Post by vivaldi »

wtf??

nemam pojma o cemu prica, ali prvi put vidim ovu studijsku zajebanciju sa avionima i tenkom
Hrulj

#14283 Re: Sirija

Post by Hrulj »

vivaldi wrote:

wtf??

nemam pojma o cemu prica, ali prvi put vidim ovu studijsku zajebanciju sa avionima i tenkom

meni je to bas cute :D
Djetinjasto nekako, bas vijesti za objesne arapske despote.
Challenger__

#14284 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Hrulj wrote:Djetinjasto nekako, bas vijesti za objesne arapske despote.
Promašio si ti čitav fudbal. Hajde još jednom pogledaj prije nego, onako odoka, odvališ komentar.
Hrulj

#14285 Re: Sirija

Post by Hrulj »

Challenger__ wrote:
Hrulj wrote:Djetinjasto nekako, bas vijesti za objesne arapske despote.
Promašio si ti čitav fudbal. Hajde još jednom pogledaj prije nego, onako odoka, odvališ komentar.
Haj se ti mene okani. Popusili proteste i sad si ovdje dosao da me napadas :)
Bjari ba
Challenger__

#14286 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Hrulj wrote: Haj se ti mene okani. Popusili proteste i sad si ovdje dosao da me napadas :)
Bjari ba
...?

Nemam pojma ko si, ne pamtim te kao forumaša, niti me zanimaš.

Vidim šta si napisao i vidim da si lupio.
Challenger__

#14287 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Doduše, to je ovde, skoro pa tradicija.
Hrulj

#14288 Re: Sirija

Post by Hrulj »

Challenger__ wrote:
Hrulj wrote: Haj se ti mene okani. Popusili proteste i sad si ovdje dosao da me napadas :)
Bjari ba
...?

Nemam pojma ko si, ne pamtim te kao forumaša, niti me zanimaš.

Vidim šta si napisao i vidim da si lupio.

Vijesti Rusija danas na arapskom o izraelskom bombardovanju uz par specijalnih efekata, amaan. Pogresno shvatio?
Bjari
jeza u ledja

#14289 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

Challenger__ wrote: Vidim šta si napisao i vidim da si lupio.
Challenger__ wrote:Doduše, to je ovde, skoro pa tradicija.
Da se i ja jednom slozim s tobom:
Challenger__ wrote:"Prevariš li me jednom, sram te bilo, prevariš li me dva puta, sram me bilo"
(arapska narodna poslovica)

_______

Ne znam da li je vijest tačna, ali je objavljena:

- Tajip Erdogan je diplomatskim kanalima uputio molbu Bašaru el Asadu da uloži svoj autoritet i pomogne da se okončaju demonstracije u Turskoj -

Image

kao protivuslugu, Erdogan je ponudio zatvaranje turske granice za teroriste.

- prema ovom izvoru, predsjednik Asad je odbio, ovim riječima:
Image
"We do not interfere in the internal affairs of any State, and what is happening in Turkey is an internal affair, and we respect the choices and aspirations of the Turkish people."
HNN Homs News Network
Hrulj

#14290 Re: Sirija

Post by Hrulj »

jeza u ledja wrote:
Challenger__ wrote: Vidim šta si napisao i vidim da si lupio.
Challenger__ wrote:Doduše, to je ovde, skoro pa tradicija.
Da se i ja jednom slozim s tobom:
Challenger__ wrote:"Prevariš li me jednom, sram te bilo, prevariš li me dva puta, sram me bilo"
(arapska narodna poslovica)

_______

Ne znam da li je vijest tačna, ali je objavljena:

- Tajip Erdogan je diplomatskim kanalima uputio molbu Bašaru el Asadu da uloži svoj autoritet i pomogne da se okončaju demonstracije u Turskoj -

Image

kao protivuslugu, Erdogan je ponudio zatvaranje turske granice za teroriste.

- prema ovom izvoru, predsjednik Asad je odbio, ovim riječima:
Image
"We do not interfere in the internal affairs of any State, and what is happening in Turkey is an internal affair, and we respect the choices and aspirations of the Turkish people."
HNN Homs News Network

Dvadeseti put isto ponavljate :D
Basar sebi ne moze pomoci. A ne protestante da ubjedi. De ba...
hocu ja da dijelim

#14291 Re: Sirija

Post by hocu ja da dijelim »

1. Tajip Erdogan je diplomatskim kanalima uputio molbu Bašaru el Asadu da uloži svoj autoritet i pomogne da se okončaju demonstracije u Turskoj -

2. Zapadni bankari trče za Šiitskim Mesarom i mole ga da uzme bar 20 - 30 milijardi

Ovo su dvije ubjedljivo najveće nebuloze koje su nam propagandno odjeljenje Islamskog Kulturnog Centra u Sarajevu do sada servirali. Ipak, mislim da dečki još nisu dosegli svoj zenit i pozivam ih da nadmaše sami sebe a pošto jako vjerujem u njih ne sumnjam da će uspjeti !

Image

Alea iacta est!
Challenger__

#14292 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

jeza u ledja wrote:Nisi ti mene bas dobro skonto.
:lol: :lol: :lol:

Image

Damask, stari grad... :sinbad:
jeza u ledja

#14293 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

Challenger__ wrote:
jeza u ledja wrote:Nisi ti mene bas dobro skonto.
:lol: :lol: :lol:

Image

Damask, stari grad... :sinbad:
Poenta slike je?
славянин

#14294 Re: Sirija

Post by славянин »

Hrulj wrote:
Evo mape sta ce se desiti, ako opozicija ima imalo pameti jer u takvim je polozaju.
Image

Uzeti ce aerodrom i zatvor, ona jedinica u okruzenju sto drzi koridor prema zatvoru biti ce okruzena i unistena. Aerodrom ne drze snage i to je velika greska jer Mudzahedinska jedinica nasuprot aerodroma ga moze useti i iskoristiti kao klin za asadove snage.
Onda ce se probuditi i morati vratiti na liniju sa leptiricima u zelcu jer znaju da nece jos dugo :mrgreen:
Hrulj

#14295 Re: Sirija

Post by Hrulj »

славянин wrote:
Hrulj wrote:
Image

Onda ce se probuditi i morati vratiti na liniju sa leptiricima u zelcu jer znaju da nece jos dugo :mrgreen:

Vidi se da si dijete. Pogledaj polozaje i rupe u istima. Ovi sto drze zatvor ce biti odsjeceni. Aerodrom stoji izmedju basarovih jedinica. Glupost, jedinice ce mu se naci na udari sa vise strana a grad ce biti presjecen, jedinice u okruzenju. Gotovo mu je.
madner

#14296 Re: Sirija

Post by madner »

славянин wrote:
madner wrote:Sada ubacujes novi parametar kako bi prebacio temu sa prosjecne plate.
Ima li u Rusiji topli obrok? :D
Jbt sad kad procita ove ekonomske podatke iz Rusije kontam da bi mozda mogao skoknuti i do njihove ambasade malkice :D, da vidim primaju li nas stare Slavene nazad :mrgreen:
Dok nisi skontao da je to bruto plata. :D
alihodzic-cimic

#14297 Re: Sirija

Post by alihodzic-cimic »

tacna mapa...

Image

baza...

SYRIA - URGENT - THREE CHRONICLE CONTACTS CONFIRM THAT LAST LOYALIST OF MENAGH ARE READY TO WITHDRAW TO ZAHRA AND NUBL - IMPORTANT - CHRONICLE INFORMATION - Radio communications have been taken by rebels one hour ago. Last loyalists, after four month of resistance, are ready, with two trucks and one tank, to leave the Menagh airbase, with the help of a troop coming from Zahra and Nubl making a diversion to help them to leave the military base. These news come after a night (June 12 / 13) of clashes in Menagh airbase where rebels made new advances on the command center. Wednesday, two ammunations and food drops by helicopters for the loyalists of Menagh were taken by rebels, cuting support to last 150 loyalist of the military base.
alihodzic-cimic

#14298 Re: Sirija

Post by alihodzic-cimic »

Image

embargo olabavljen
славянин

#14299 Re: Sirija

Post by славянин »

Kad pogledas sliku i vidis te na tenkovima jasno je zasto ih rokaju cim stignu :mrgreen:
RMH79

#14300 Re: Sirija

Post by RMH79 »

Bill Clinton traži vojnu intervenciju: Rat u Siriji treba riješiti kao i 90-ih u BiH
BIVŠI američki predsjednik Bill Clinton kritizirao je "nejasan i neodlučan" odnos aktualnog predsjednika SAD-a Baracka Obame prema sirijskom pitanju, naglasivši kako bi Obama trebao okončati rat u toj zemlji kao što je on svojevremeno učinio na Balkanu, prenosi list "Politico".

"Obama bi trebao riješiti rat u Siriji vojnim sredstvima baš kao što sam ja tijekom 90-tih odlučio da SAD vojno intervenira u Bosni i Hercegovini i na Kosovu”, rekao je Clinton.

"Nitko ne traži američke vojnike u Siriji. Rusi, Iranci i pokret Hezbollah su tamo na terenu, ali se moramo zapitati bismo li mi mogli usporiti njihov napredak i promijeniti odnos snaga na terenu kako bi pobunjeničke snage u Siriji imale veću šansu da pobijede sirijski režim”, kazao je bivši američki predsjednik.
Malo je indikativno da nakon obiljezavanja 90. rodjendana Simona Peresa, na kojem je govor odrzao i Clinton (za sta je nagradjen sa 500000 $), na ovaj nacin "proradi savjest" bivsem americkom predsjedniku. Sta ces, zna se ko je pravi "prijatelj" Sirije i sirijskog naroda...Nego, nesto ne cuh slican poziv sto se tice Mijanmara i humanitarne katastrofe tamosnjih muslimana? :?
Locked