GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
OldMayor

#14276 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by OldMayor »

U svakoj normalnoj drzavi i gradu, bude tender i dodijele se linije po jednoj kompaniji.

Ako ta kompanija ne radi dobro, gube liniju i dodjeljuje se drugoj. Ako se ljudi zale da kasne, fino se to uprati, zapise, kompanija gubi liniju. Pa ti izvoli i igraj se. I zato busevi dolaze tacno u minutu, zato su svi ljubazni i zato sve funkcionise.

Kod nas konji jednu liniju dodjelili dvjema kompanijama.

O jebem ti dje se ja rodih. :run: :skoljka:
dresdener78

#14277 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dresdener78 »

OldMayor wrote:U svakoj normalnoj drzavi i gradu, bude tender i dodijele se linije po jednoj kompaniji.

Ako ta kompanija ne radi dobro, gube liniju i dodjeljuje se drugoj. Ako se ljudi zale da kasne, fino se to uprati, zapise, kompanija gubi liniju. Pa ti izvoli i igraj se. I zato busevi dolaze tacno u minutu, zato su svi ljubazni i zato sve funkcionise.

Kod nas konji jednu liniju dodjelili dvjema kompanijama.

O jebem ti dje se ja rodih. :run: :skoljka:
U svakoj normalnoj državi i gradu, JAVNI gradski saobraćaj postaje JAVNI i ne PRIVATNI. Dakle planira i razvija ga lokalna vlast, koja prevoznicima i plaća SUBVENCIJE da prihvaćaju zajedničke karte, redove vožnje itd. Ono sa tenderima je itekako moguće samo kod autobuskih i minibuskih linija, električni saobraćaj mora biti u direktnoj odgovornosti lokalnih vlasti da preživi i razvija se.

Standard je naprimjer da lokalne vlasti direktno kupuju tramvaje, trole, i stavljaju ih na raspolaganje svome javnom preduzeću, ne da očekivaju da ono preduzeće samo "nekako" zaradi 2-3 miliona maraka za svaki tramvaj. Od prodaje karata.

Bez SUBVENCIJA se mogu očekivati samo malobrojne AUTOBUSKE komercijalne linije bez povlastica, bez sistema, i samo tamo gdje ima dovoljno putnika.
Hajvan

#14278 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hajvan »

insaneinthebrain wrote:stoka grasovska :roll:

stoka grasovska :roll:

stoka centrotranska :roll:

:run:
archi_a

#14279 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by archi_a »

I nece se smiriti dok ne padne mrtva glava. Nek idu u PM i jedni i drugi. Svjedok sam vec par sedmica, njihovih obracuna. Likovi se tackaju kroz grad. Prestizu i uvaljuju se jedni drugima na semaforu. Blokiraju jedni druge na stajalistima ofirno gledajuci i trazeci ocni kontakt i mogucnost za neku psovku. U tim njihovim seansama, potpuno zaboravljaju na putnike koji se iza njihovih ledja ljuljaju i trzaju ko vrece krompira. Jad i bjeda. :evil:
dresdener78

#14280 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dresdener78 »

archi_a wrote:I nece se smiriti dok ne padne mrtva glava. Nek idu u PM i jedni i drugi. Svjedok sam vec par sedmica, njihovih obracuna. Likovi se tackaju kroz grad. Prestizu i uvaljuju se jedni drugima na semaforu. Blokiraju jedni druge na stajalistima ofirno gledajuci i trazeci ocni kontakt i mogucnost za neku psovku. U tim njihovim seansama, potpuno zaboravljaju na putnike koji se iza njihovih ledja ljuljaju i trzaju ko vrece krompira. Jad i bjeda. :evil:
Pa to je sasvim u redu! Tako i treba, to je ona konkurencija koju traži veći dio sarajevske publike koja kao papagaji u kavezu stalno ponavlja ona neoliberalna sr*nja tipa ŽELIMO KRAJ MONOPOLA, ŽELIMO SLOBODNU KONKURENCIJU U SAOBRAĆAJU! Pa šta se sikirate ljudi, evo vama konkurencije, sasvim slobodne i bez nekih dosadnih zakona i pravila i bez komunjarskih subvencija!

Međutim, baš ovo se dešavalo u pretprošlom stoljeću. Prevoznici su se tako nemilosrdno borili jedan protiv drugog, međusobne sabotaže, provokacije, fizički obračuni radnika, da je rezultat bio samo totalan HAOS i ustvari ugrožavanje putnika. Zato su gradovi otkupljivali prevoznike i stvarali GRADSKA saobraćajna preduzeća... sa jednim tarifnim sistemom, jednim standardom, jednom pretplatnom kartom...

Ali znate ova priča stara preko 100 godina to je ovaj samo neka budalaština u starim papirima koji neka izgore u arhivama i u starim knjigama za koje danas ljude međunožje boli.

Mi smo danas pametnjaci pametni, volimo sto prvi put da izumimo točak i otkrijemo Ameriku, dakle ajmo sve naopako i unazad, sve do kamenog doba!
NEOPLAN

#14281 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by NEOPLAN »

Svaka cast Dresdener78 :)
zateznistub

#14282 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

dresdener78 wrote:
archi_a wrote:I nece se smiriti dok ne padne mrtva glava. Nek idu u PM i jedni i drugi. Svjedok sam vec par sedmica, njihovih obracuna. Likovi se tackaju kroz grad. Prestizu i uvaljuju se jedni drugima na semaforu. Blokiraju jedni druge na stajalistima ofirno gledajuci i trazeci ocni kontakt i mogucnost za neku psovku. U tim njihovim seansama, potpuno zaboravljaju na putnike koji se iza njihovih ledja ljuljaju i trzaju ko vrece krompira. Jad i bjeda. :evil:
Pa to je sasvim u redu! Tako i treba, to je ona konkurencija koju traži veći dio sarajevske publike koja kao papagaji u kavezu stalno ponavlja ona neoliberalna sr*nja tipa ŽELIMO KRAJ MONOPOLA, ŽELIMO SLOBODNU KONKURENCIJU U SAOBRAĆAJU! Pa šta se sikirate ljudi, evo vama konkurencije, sasvim slobodne i bez nekih dosadnih zakona i pravila i bez komunjarskih subvencija!

Međutim, baš ovo se dešavalo u pretprošlom stoljeću. Prevoznici su se tako nemilosrdno borili jedan protiv drugog, međusobne sabotaže, provokacije, fizički obračuni radnika, da je rezultat bio samo totalan HAOS i ustvari ugrožavanje putnika. Zato su gradovi otkupljivali prevoznike i stvarali GRADSKA saobraćajna preduzeća... sa jednim tarifnim sistemom, jednim standardom, jednom pretplatnom kartom...

Ali znate ova priča stara preko 100 godina to je ovaj samo neka budalaština u starim papirima koji neka izgore u arhivama i u starim knjigama za koje danas ljude međunožje boli.

Mi smo danas pametnjaci pametni, volimo sto prvi put da izumimo točak i otkrijemo Ameriku, dakle ajmo sve naopako i unazad, sve do kamenog doba!
Tacno te milina citati...
archi_a

#14283 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by archi_a »

Apsolutno sam za konkurenciju. Cak i nakon tvog pisanja. Isto tako sam za sprovodjenje zakona. Neka policija i inspekcija radi svoj posao. Za ovakve stvari, oduzmi radnu dozvolu, kazni i vozaca i firmu. Ne interesuje me covjece. Ja, kao kupac ili u ovom slucaju korisnik usluge, ne zelim da znam za vasu medjusobnu netrpeljivost i vase obracune. Kontas ?!? Cinjenica je da se ne postuje nista, niti vozni red, niti cistoca, niti kodeks ponasanja. Bahatost na sve strane. Odron. I jos na sve ovo da trpimo grasovsko-centrotranski obracun na relaciji Dobrinja-Vijecnica. Nebuloza je to i ocekivati od putnika. :-)
Sad nesto o konkurenciji. Prijatelju, nije moje da tebi odobravam ili branim da otvoris frizerski salon u ulici u kojoj ja posjedujem jedan. Ako si ti nasao sebi racunicu da otvoris, zaposlis i radis na istom mjestu gdje i ja, KO SAM JA DA TI TO ZABRANIM ????
Nije to ta konkurencija koju mi trazimo ! Trazimo da se ponasate ko ljudi koji su tu radi nas, jer zaradjujete plate tako sto vas mi placamo koristeci vase usluge Trazim da mi kazes dobar dan kad krocim u vozilo, da ne gledam tvoj pupak ispod raskopcane kosulje, da ne slusam sabana u pozadini dok okreces volan lijevo desno. Trazim da mi autobus dodje po jebenom redu voznje na vrijeme i naravno da mi svoje licne probleme i frustracije ne prenosis u voznji od tacke a do tacke b !
Niste mi jasni ljudi, al nikako.
zateznistub

#14284 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

archi_a wrote:Apsolutno sam za konkurenciju. Cak i nakon tvog pisanja. Isto tako sam za sprovodjenje zakona. Neka policija i inspekcija radi svoj posao. Za ovakve stvari, oduzmi radnu dozvolu, kazni i vozaca i firmu. Ne interesuje me covjece. Ja, kao kupac ili u ovom slucaju korisnik usluge, ne zelim da znam za vasu medjusobnu netrpeljivost i vase obracune. Kontas ?!? Cinjenica je da se ne postuje nista, niti vozni red, niti cistoca, niti kodeks ponasanja. Bahatost na sve strane. Odron. I jos na sve ovo da trpimo grasovsko-centrotranski obracun na relaciji Dobrinja-Vijecnica. Nebuloza je to i ocekivati od putnika. :-)
Sad nesto o konkurenciji. Prijatelju, nije moje da tebi odobravam ili branim da otvoris frizerski salon u ulici u kojoj ja posjedujem jedan. Ako si ti nasao sebi racunicu da otvoris, zaposlis i radis na istom mjestu gdje i ja, KO SAM JA DA TI TO ZABRANIM ????
Nije to ta konkurencija koju mi trazimo ! Trazimo da se ponasate ko ljudi koji su tu radi nas, jer zaradjujete plate tako sto vas mi placamo koristeci vase usluge Trazim da mi kazes dobar dan kad krocim u vozilo, da ne gledam tvoj pupak ispod raskopcane kosulje, da ne slusam sabana u pozadini dok okreces volan lijevo desno. Trazim da mi autobus dodje po jebenom redu voznje na vrijeme i naravno da mi svoje licne probleme i frustracije ne prenosis u voznji od tacke a do tacke b !
Hoces li porciju plave ribe i dubrovacke trubadure pride?
archi_a

#14285 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by archi_a »

Ne gotivim ribu, te stoga ne bih, hvala. Bice dovoljno i ovo sto sam napisao a sto je normalno svugdje u svijetu. LP
zateznistub

#14286 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

archi_a wrote:Ne gotivim ribu, te stoga ne bih, hvala. Bice dovoljno i ovo sto sam napisao a sto je normalno svugdje u svijetu. LP
Drug moj sta se sve mora i treba promijeniti da bi dobio ovo sto strazis od hudog vozava, koji by the way ni platu na vakat ne prima.

Svijest i psiha korisnika je na prvom mjestu...
HomeArt

#14287 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by HomeArt »

archi_a wrote:Apsolutno sam za konkurenciju. Cak i nakon tvog pisanja. Isto tako sam za sprovodjenje zakona. Neka policija i inspekcija radi svoj posao. Za ovakve stvari, oduzmi radnu dozvolu, kazni i vozaca i firmu. Ne interesuje me covjece. Ja, kao kupac ili u ovom slucaju korisnik usluge, ne zelim da znam za vasu medjusobnu netrpeljivost i vase obracune. Kontas ?!? Cinjenica je da se ne postuje nista, niti vozni red, niti cistoca, niti kodeks ponasanja. Bahatost na sve strane. Odron. I jos na sve ovo da trpimo grasovsko-centrotranski obracun na relaciji Dobrinja-Vijecnica. Nebuloza je to i ocekivati od putnika. :-)
U sridu što bi rekli susjedi, svaka čast :thumbup:
dresdener78

#14288 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dresdener78 »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Prvo: NISAM ti ja nikakav GRAS-ovac niti nemam nikakve veze materijalne ili rodbinske sa ovom uništenom firmom. Još gore, ja sam ti jedan zajebani zapadnjak što možeš vidjeti na osnovi grešaka koje pravim koristeći vaš jezik.

Drugo: Ne želim da ispadem arogantan ali pojma nemaš o tome kako funkcioniše javni saobraćaj - to smo ovdje već diskutovali na prošlih plusminus 580 stranica - GRADSKI PUTNIČKI SAOBRAĆAJ NIJE BIZNIS U KOJEM ZARADIŠ MILIONE. GRADSKI SAOBRAĆAJ JE JEDNOSTAVNO USLUGA STANOVNICIMA JEDNOG CIVILIZIRANOG GRADA. KOJU ORGANIZIRA VLAST.
Suština je u tome hoće li gradska uprava shebati grad i promjeniti ga u sistem autoputeva po 10 traka u svakom pravcu, dakle u prostor za automobile ali više ne za ljude, ili hoće li umjesto izgradnje autoputeva ulagati u javni saobraćaj. Sarajevski kleptomani u foteljama (kod nas se kaže "kod korita" jer je više priča o stoci nego o ljudima) su očigledno izabrali prvu varijantu.
Javni saobraćaj tipa metro, gradska željeznica, tramvaj,trolejbus NIJE NIGDJE PROFITABILAN.
Ili hoćeš li meni ozbiljno da tvrdiš da u Beču možeš izabrati u metro-u hočeš li se voziti na liniji U3 od Ottakringa recimo do Stephansplatza sa prevoznikom Alfredom ili sa Dieterom? Ili u Pragu možeš li od Václavského náměstí na Hradčany koristiti tramvaj prevoznika Frante ili prevoznika Pepika? Nemoj zezati!

Treće: Ono sa onom "konkurencijom": Ubiće me živog jedan moj drugar koji radi u CT da opet blatim njegovu firmu ali eto: GDJE TI VIDIŠ KONKURENCIJU U TOME DA SU KARTE CENTROTRANSA DVAPUT SKUPLJE NEGO KOD PRIVATNIH AUTOBUSKIH FIRMA U ČEŠKOJ????? Dok Čeh danas zaradi otprilike dvaput više nego Bosanac. Ovdje pričam o međugradskom i međunarodnom saobraćaju. Prije mjesec dana sam plaćao 100 KM kartu Sarajevo - Beč, dok kod privatne firme STUDENT AGENCY mogu kupiti kartu putem interneta za relaciju Prag - Budimpešta fino za 35 KM! To ti je prava konkurencija, ja mogu da biram hoću li iz Praga u Budimpeštu vozom EuroCity, ili autobusom Eurolines, ili autobusom StudentAgency, ili autobusom OrangeWays! Ne jedan jadni Centro i jedan Biss Tours koji niti ne ide iz centra Sarajeva nego iz Lukavice preko Nedžarića.

Četvrto: Kao što sam već naveo u drugoj tačci, JAVNI SAOBRAĆAJ - CIVILIZIRAN, MODERAN - JE ODGOVORNOST VLASTI I LOKALNE UPRAVE. Ukoliko se ona sastaje od lopova i kretena onda je situacija kakva jeste. Dakle ja veoma dobro razumijem očaj i frustraciju korisnika GRAS-a. Ja plaćam u Sarajevu UVIJEK kartu, kupujem dnevne ili klix, i uvijek - nakon beskrajnog čekanja na stajalištu - stižem kasno, polumrtav od gužve, smrada i iznerviran imam li još smartfoun i novčanik u džepu.
Nemam problem sa tim da neljubazne i vulgarne radnike GRAS-a šaljem u mačku piterinu na isto neljubazan i drzak način. Znam biti građanin prema građaninu a znam biti vulgaran papak prema vulgarnom papku.
Svakako moja beskrajna želja je da sretnem onog "eksperta Bubicu" i druge slučajeve da ih upoznam sa biserima češkog vulgarnog žargona. Uostalom spremam "napad" na njih onom knjigom na kojoj radim i u kojoj nema nijedne pozitivne riječi u vezi sa kantonalnim političarima. Nažalost sa tom knjigom opet kasnim jer sam zadnje tri sedmice radio 10-12 sati dnevno i nisam napredovao ni korak dalje...

Dakle: Izvoli idi psovati majku foteljašima na Kantonu, ne GRAS-ovcima, jer izgleda da će oni svakako završiti na birou kad će se ta uništena firma definitivno raspasti. PRVI I GLAVNI UZROK strašnog stanja u javnom saobraćaju jesu KANTONALNI FOTELJAŠI. Svi kroz zadnjih 20 godina.
VjecitiStudent

#14289 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by VjecitiStudent »

dresdener78 wrote:
...
Dakle: Izvoli idi psovati majku foteljašima na Kantonu, ne GRAS-ovcima, jer izgleda da će oni svakako završiti na birou kad će se ta uništena firma definitivno raspasti. PRVI I GLAVNI UZROK strašnog stanja u javnom saobraćaju jesu KANTONALNI FOTELJAŠI. Svi kroz zadnjih 20 godina.
:thumbup:
MOSALJOZE

#14290 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by MOSALJOZE »

A jest vala,a grasovi radnici ma to su duše to ne bi mrava zgazilo.Oni da kradu dijelove,ma gdje bi oni.Oni da budu neljubazni prema građanima,mora da se šalite.Oni da voze,kad je njima ćejf :lol: .Kako koji direktor dolazi tako povede 50-ak radnika sa sobom,a radnici sve mirno gledali,jer je preduzeće odlično radilo,plate odlične,još poneseš pokoji ključ,šaraf kući i svi sretni.
Vlada jeste glavni krivac,ali svaliti sve na kanton izgleda pomalo neozbiljno.I da mene zanima,kako je moguće da uposlenik GRAS-a kući dolazi sa minibusom?
fidoremilienko

#14291 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by fidoremilienko »

Parkira ga lola sebi u avliju. Da ne bi ustajao u 4 pa išao da vozi od 5. Ovako ustane u 5.

To i nije loša ideja, jer obično se autobusi i minibusevi iza 9, vraćaju skoro prazni. U 10, 11 nema niko. Ušteda goriva. Kažem, ideja nije loša. Al što ima zloupotrebe, e to je drugo.
zateznistub

#14292 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

MOSALJOZE wrote:A jest vala,a grasovi radnici ma to su duše to ne bi mrava zgazilo.Oni da kradu dijelove,ma gdje bi oni.Oni da budu neljubazni prema građanima,mora da se šalite.Oni da voze,kad je njima ćejf :lol: .Kako koji direktor dolazi tako povede 50-ak radnika sa sobom,a radnici sve mirno gledali,jer je preduzeće odlično radilo,plate odlične,još poneseš pokoji ključ,šaraf kući i svi sretni.
Vlada jeste glavni krivac,ali svaliti sve na kanton izgleda pomalo neozbiljno.I da mene zanima,kako je moguće da uposlenik GRAS-a kući dolazi sa minibusom?
Kakvi građani prema njima (vecinom) takvi i oni prema njima. Sve po zasluzi.

Ne kazem da nema kabadahia, ali generalizovati ne.Radnici sve pokradose a ljudi ni plate nemaju...

A to za minibus i kuci mora da se salis ili mislis na onaj koji u gluho doba, kad mi hrcemo, razvozi ljude kucama...Pa sta treba, da idu krkaće?

Ako mislis da vozac sa minibusom ide kuci pa ga ostavi pred kjcom, ima kod mene jedan komso, svaku noc tramvaj parkira pred ulaz pa ja nemam svoje gdje ostaviti...

:-)
fidoremilienko

#14293 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by fidoremilienko »

Istina je ovo za minibuseve, čak i za autobuse. To sigurno znam. Takva je praksa bila do pola godine unazad. Da li se išta promijenilo...ne znam.
vješalica

#14294 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

zateznistub wrote:
MOSALJOZE wrote:A jest vala,a grasovi radnici ma to su duše to ne bi mrava zgazilo.Oni da kradu dijelove,ma gdje bi oni.Oni da budu neljubazni prema građanima,mora da se šalite.Oni da voze,kad je njima ćejf :lol: .Kako koji direktor dolazi tako povede 50-ak radnika sa sobom,a radnici sve mirno gledali,jer je preduzeće odlično radilo,plate odlične,još poneseš pokoji ključ,šaraf kući i svi sretni.
Kakvi građani prema njima (vecinom) takvi i oni prema njima. Sve po zasluzi.

Ne kazem da nema kabadahia, ali generalizovati ne.Radnici sve pokradose a ljudi ni plate nemaju...

A to za minibus i kuci mora da se salis ili mislis na onaj koji u gluho doba, kad mi hrcemo, razvozi ljude kucama...Pa sta treba, da idu krkaće?

Ako mislis da vozac sa minibusom ide kuci pa ga ostavi pred kjcom, ima kod mene jedan komso, svaku noc tramvaj parkira pred ulaz pa ja nemam svoje gdje ostaviti...

:-)
autobusi razvoze radnike kućama iz nočćne smjene tako je uvijek bilo
pohotovo ovi što idu na prigrad i neke periferije jer ako zavrsi u kasnu noc kako ce se vratiti kad nema tramvaja nema ništa,tako da je rezonovanje da to neko koristi privatno ili iz neke obijesti,izkljucivo bahato neznanje :cry:
MOSALJOZE

#14295 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by MOSALJOZE »

Ako je tako,izvinjavam se
vješalica

#14296 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

idu u grad i prema ilidži ,skroz bogu iza nogu
a tamvaj zavrsi u pola 12,pa ti se slikaj,a i autobusi isto tako do 11 poslije gledaj kako ćeš se dobaciti pogotovo ko je daleko
NEOPLAN

#14297 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by NEOPLAN »

Slučaj koji ja lično znam, čovjek vozi minibus u Miševice, i živi u Miševicima. Prva vožnja u 6 iz Miševica, i naravno da je tražio da navečer parkira vozilo kod sebe, jer nema logike da u 5 ide iz Miševica u Velesice da preuzme vozilo i da se vraća u Misevice da bi odradio voznju... bezvezno trosenje i goriva i radnika.
archi_a

#14298 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by archi_a »

@dresdener78
Covjece, ne sporim da imas ispravne stavove u nekim tezama kako organizovati rad jednog javnog servisa, ali ne mogu da shvatim da ne razumijes o cemu pricam ????
Evo da probam uprostiti na jednom banalnom primjeru.
Ulazis u restoran sa dragom. Prilazite stolu i sjedate. Prilazi vam nervozni konobar koji je ljut zbog male plate i zbog toga sto mu je gazda naredio da od te crkavice mora sebi kupiti urednu kosulju za rad. Takav nervozan te pita: sta pijes, sta ti koka pije ? Nakon toga, ti nervozno donese pice i baci ti ga demonstrativno na stol, bez ikakvog pardona. Pogledas, to pice nije uopste sto si ti narucio.
Da li bi ga opravdao rijecima: pusta ga, mala mu je plata, nema uslova za rad (i tako vise dana u mjesecu, ako bi ponovo dosao na isto mjesto) ???? Da li bi to uradio ili bi poslao u PM i njega i vlasnika restorana ???
Zamisli doktore koji se svadjaju ili tuku pred pacijentom, zamisli bilo sta i bilo koga da svoju frustraciju istresa prema korisniku usluge zato sto se posvadjao sa kolegom, komsijom ili radnikom u susjednoj firmi.
Poenta cijele price je da mene kao korisnika usluge ne interesuju tvoji problemi, tebe kao davaoca usluga. Nemaju opravdanje za svoje postupke u saobracaju i prema putnicima i nemoj molim te pokusati da ih opravdavas. Ni gras ni centro, pogotovo ne gras.
Kada kazem ti, ne mislim direktno na tebe, znam da nisi u grasu. lp
Holms

#14299 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Holms »

od ovih grasovaca na ovoj temi ne može se disati
pa radite li vi išta u toj firmi?
apropo teze da je kriva vlada a da su jadni grasovci nevini, samo da podsjetimo:
ta ista vlada vas je poštedila kad ste protivzakonito štrajkovali i svi ste ostali na mjestima
u kojoj to firmi vlada, dakle vlasnik, postavi direktora a radnici ga smijene organizujući nelegalni štrajk, jer im se direktor ne sviđa?
zašto gras ne nadoknadi gubitke sarajevskoj privredi uzrokovane njihovim štrajkovima?
u pravu ste, vlada i jeste kriva jer vas drži još na našoj grbači, umjesto da vas je odavno rasformirala
umjesto toga gubitak raste svakim danom a plaćaćemo ga svi mi a ne ovi divni radnici grasa, jer oni su nevini :-)
Dr. Kuca

#14300 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr. Kuca »

Kome je mala plata i ne svidjamu se uvjek moze dati otkaz, ako je nezadovoljan na poslu itd, Ako vec prihvatis da radis, radi najbolje sto mozes.
Post Reply