Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
nema me tamo

#14276 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by nema me tamo »

Pandakonda wrote:Toliko ste zapekli da pričate o Emilijinim obrvama :lol:

Pomalo tuzno baš..
Nije da je sad serem i provociram ostale na temi, nego su mi bas nekako tuzni..
Ono iskreno suosjecanje.. :D
asker

#14277 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

Jedno vrijeme smo bili poceli traziti "dlaku u jajetu" u raznim nelogicnim scenama, pa smo iz solidarnosti prestali :D .

Medjutim, jedna stvar me kopka, tj zao mi je sto u ovakvom gigantskom filmskom ostvarenju ipak ima nelogicnosti valjda do kraja serije. Tim vise sto nas to i dalje ceka u sljedecoj sezoni. Pricam o zombijima skeletima.
Bijeli setaci su magicna bica nastali ovako i onako, ok. Valirijski celik ih unistava. Sta su zombiji? Kako je uzaludno voditi bitku gdje te hiljade zombija napadaju, utvare bez krvi, mesa, organa, dijelova tijela(nekako mogu razumjet one frisko poginule i tek ozivljene)? Cemu probadanje macem (a nije svaki bio valirijski nit' obsidian) necega kome vec fali pola svega?
Evo zadnja bitka na jezeru, stotine pa i hiljade skeleta napadaju, ovi ih probadaju, sijeku (ok, neki ih rastave u dijelove, to postujem) i oni kao padaju, kao ide sljedeci, onaj prije njega je mrtav :-?
Ovo smo gledali u mnogim filmovima, mumije, zombiji itd............zar nismo to prevazisli? Da su recimo zombiji samo frisko ubijeni ljudi, ozivljeni, i da zadrzavaju tu neku svoju trenutnu formu pomocu magije to bi bilo ok.
Ovako, Pseto kamenom odvali vilicu bukvalno skeletu, praznom suhom osusenom skeletu, koji trenutak poslije skonta da drugi kamen nije probio led i da moze preko. Znam neko ce reci ne razmislja on vec night king (upravlja nekako, nemoze bit telepatija jer ovom su mozak crvi pojeli prije hiljadu godina :D ), ok, zar ne izgleda onda besmisleno probadati macem takvo stvorenje?
Zasto im je to trebalo, bilo je dovoljno "friskih" mrtvih u Hardhomu i gdje vec, pa i godinama ubijenih divljaka, rendzera, onih muskih beba itd. Cemu skeletori?
Tito_i_Partija

#14278 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Kad smo vec kod trazenja dlaka u jajetu: kako je Craster uspio sklopit' dogovor sa bijelima da im daje sinove kad ovi drugi ocito nisu u stanju da verbalno komuniciraju?
Capajebo

#14279 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Tito_i_Partija wrote:Kad smo vec kod trazenja dlaka u jajetu: kako je Craster uspio sklopit' dogovor sa bijelima da im daje sinove kad ovi drugi ocito nisu u stanju da verbalno komuniciraju?
Serija ocigledno, nazalost, nece dati odgovor na to pitanje... nego ce mescini biti ono klasicno oni su potpuno zlo i samo zlo... :roll: :sad:
U prvih par sezona smo i culi par krikova White Walkersa... u zadnjih par k'o nijemi. A bas bih volio cuti kako bi zvuc'o taj njihov jezik, kao pucanje i pucketanje leda :D
annoy

#14280 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Borba protiv wighta u prvoj sezoni je bila potpuno drugacija, bili su prakticki neunistivi osim ako ih zapalis
Ovi ih sad rjesavaju jednim udarcem

Inace ne vjerujem da su WW cisto zlo, bilo bi super da se malo posvete njima, zanimljivo bi bilo vidjeti sto je tocno njihova motivacija i saznati nesto vise o njima, umjesto da su samo nijema hodajuca smrt i da sluze iskljucivo tome da se glavni likovi udruze u borbi protiv njih. Al nekako mislim da je to to.
Towelie

#14281 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Towelie »

annoy wrote:Borba protiv wighta u prvoj sezoni je bila potpuno drugacija, bili su prakticki neunistivi osim ako ih zapalis
Ovi ih sad rjesavaju jednim udarcem

Inace ne vjerujem da su WW cisto zlo, bilo bi super da se malo posvete njima, zanimljivo bi bilo vidjeti sto je tocno njihova motivacija i saznati nesto vise o njima, umjesto da su samo nijema hodajuca smrt i da sluze iskljucivo tome da se glavni likovi udruze u borbi protiv njih. Al nekako mislim da je to to.
Ja mislim da cemo u finalnoj sezoni saznati njihov motiv i da nisu sasvim losi jer i sam Martin kaze da nijedan lik nije crn ili beo, vec mesavina. Tako i oni.
omar little

#14283 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

Mali_Vuk wrote:Upravo gledam epizodu South Parka u kojoj se Kenny ufurao da je Daenerys Targaryen :lol:

Image

Image
koja je to epizoda, nisam tu vidjela?
drogon2

#14284 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

asker wrote:Jedno vrijeme smo bili poceli traziti "dlaku u jajetu" u raznim nelogicnim scenama, pa smo iz solidarnosti prestali :D .

Medjutim, jedna stvar me kopka, tj zao mi je sto u ovakvom gigantskom filmskom ostvarenju ipak ima nelogicnosti valjda do kraja serije. Tim vise sto nas to i dalje ceka u sljedecoj sezoni. Pricam o zombijima skeletima.
Bijeli setaci su magicna bica nastali ovako i onako, ok. Valirijski celik ih unistava. Sta su zombiji? Kako je uzaludno voditi bitku gdje te hiljade zombija napadaju, utvare bez krvi, mesa, organa, dijelova tijela(nekako mogu razumjet one frisko poginule i tek ozivljene)? Cemu probadanje macem (a nije svaki bio valirijski nit' obsidian) necega kome vec fali pola svega?
Evo zadnja bitka na jezeru, stotine pa i hiljade skeleta napadaju, ovi ih probadaju, sijeku (ok, neki ih rastave u dijelove, to postujem) i oni kao padaju, kao ide sljedeci, onaj prije njega je mrtav :-?
Ovo smo gledali u mnogim filmovima, mumije, zombiji itd............zar nismo to prevazisli? Da su recimo zombiji samo frisko ubijeni ljudi, ozivljeni, i da zadrzavaju tu neku svoju trenutnu formu pomocu magije to bi bilo ok.
Ovako, Pseto kamenom odvali vilicu bukvalno skeletu, praznom suhom osusenom skeletu, koji trenutak poslije skonta da drugi kamen nije probio led i da moze preko. Znam neko ce reci ne razmislja on vec night king (upravlja nekako, nemoze bit telepatija jer ovom su mozak crvi pojeli prije hiljadu godina :D ), ok, zar ne izgleda onda besmisleno probadati macem takvo stvorenje?
Zasto im je to trebalo, bilo je dovoljno "friskih" mrtvih u Hardhomu i gdje vec, pa i godinama ubijenih divljaka, rendzera, onih muskih beba itd. Cemu skeletori?
valiryan steel i dragonglass ih vjerovatno ubijaju na dodir,I jbg vecina ovih sada zombija je vec u fazi raspadanja.Onaj u Castle Black je bio frisak I jos ga je Jon haman probao ubit obicnim macem,a nekako slucajno I iz ocaja je bacio vatru na njega I et.
Mali_Vuk

#14285 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mali_Vuk »

omar little wrote:
koja je to epizoda, nisam tu vidjela?
Sezona 17. Dvije uvezane epizode, osma i deveta.

8. A Song of Ass and Fire
9. Titties and Dragons

Svijet Igre prijestolja isprepleten kroz tematiku šopinga i crnog petka. Umiranje :lol: :lol:
ferratilis

#14286 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ferratilis »

Dzaba vam sve teorije, mislim da producenti ove serije idu na klasicnu borbu dobra i zla kako se blizi kraj. Znatno je opao kvalitet pisanja u ovoj sezoni, sto se vidi u dijalozima. Cini mi se da Martin trenutno ima minimalan doprinos pisanju serije. Sjecam se dobro da je HBO istu stvar uradio i sa Rimom i sa Deadwoodom. Obje serije su pocele odlicno pa je do kraja kvalitet dobro opao.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#14287 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

ma nek zavrse kako god ovo je patnja i fannovima i glumcima, rekoh da ona dvojica pedera nisu dorasli razini pisanja i kreativnosti... jazuk
boogy

#14288 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by boogy »

Na White Walkere i Night Kinga ja gledam kao na aliene koji su tu od davnina.
Malobrojni su jer su došli sa drugog planeta i nemaju mogućnost da se vrate i koriste mrtve kao vojsku.
Ne sjećam se u kojoj ono sezoni na kraju epizode Night King pretvara bebu u White Walkera, dakle možda mora da odraste od bebe u WW.
Ko će ga znati, možda nekada bude više priče o njihovoj istoriji, do tada za mene su alieni :D
annoy

#14289 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Prikazano je da su ih stvorila Djeca, ispada da su nekakvo superoružje koje je pošlo krivo...
pici

#14290 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

djeca sume su stvorile NK to je prvi WW koji je stvorio zombije i napadao prve ljude, NK je neki od prvih ljudi moguce i predak Starkovih, debeli to nije pojasnio... vidjecemo sljedece sezone sta je otprilike debeli mislio na NK, mozda i Bran neki fleshbeck pokaze... jebemliga samo dragi bog i debeli prdonja znaju
annoy

#14291 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

U knjigama se još ne zna točno ništa oko postanka WW
Isto tako, Night's king je samo legenda, ne navodi se kao originalni WW i ne pojavljuje se u aktualnim događanjima kao što je to u seriji
Kaže debeli
"As for the Night's King (the form I prefer), in the books he is a legendary figure, akin to Lann the Clever and Brandon the Builder, and no more likely to have survived to the present day than they have"
bog zna jel on s njim uopće išta planira
producenti su ga uzeli kao centralnu figuru WW i mislim da će napraviti s njime isključivo ono što su oni zamislili...dakle, fan fiction :D
pici

#14292 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Debeli nije pojasnio u knjigama nego u Istoriji svijeta Leda i Vatre, recimo westeros su naseljavali dzinovi i djeca sume, bila je i treca vrsta ali nisu sigurni u njeno postojanje mestri zato sto nije bilo pisama tada.NK nije spominjo, samo Others, Tudjince koji su dosli iz zemlje vjecite zime. Kada se je desila duga noc, jahali su ledene paukove i mrtve konje koje su vaskrsavali kao i ostale mrtve da se bore protiv svih zivih.

DOK SU PRVI LJUDI posle Sporazuma osnivali svoja kraljevstva, malo im je šta smetalo sem međusobnih zavada i ratova, ili nam bar tako letopisi govore. Iz njih takođe saznajemo i za Dugačku noć, kada je došla zima koja je potrajala čitavo pokolenje – pokolenje u kome su se deca rađala, odrastala i često i umirala a da nikada ne vide proleće. Zaista, neke bapske priče kažu da su ljudi proživljavali svoj vek a da nikada čak nisu videli ni svetlost dana, toliko je mračna bila zima što se spustila na svet. Mada je ovo poslednje, veoma je moguće, preterivanje, izvesno je da je nekakva katastrofa pre mnogo hiljada godina zadesila čitavu zemlju. Lomas Hodač, u svom delu Čudesa što ih napravi čovek, opisuje susret s potomcima Rojnara u ruševinama prazničnog grada Hrojanija, čija predanja govore o mraku zbog koga se Rojna suzila a njene pritoke se zaledile na jug sve do ušća Selhorua. Prema tim pričama, sunce se vratilo tek kada je jedan junak ubedio mnogobrojnu decu Majke Rojne – manja božanstva kao što su Kralj Kraba i Starac sa Reke – da se okanu međusobnih razmirica i zajedno otpevaju tajnu pesmu koja je povratila dan. I u Ašaiju postoje letopisi o takvom mraku i o junaku koji se protiv njega borio crvenim mačem. Njegovi podvizi su navodno iz doba uspona Valirije, u najranijim danima kada je Stari Gis tek počinjao da širi svoje carstvo. Ta legenda se proširila na zapad iz Ašaija, a sledbenici Rlora tvrde da je ime tog junaka Azor Ahai i proriču njegov povratak. U Žadnom zborniku Koloku Votar opisuje čudno predanje iz Ji Tija, u kome se tvrdi da je sunce sakrilo lice od zemlje čitav jedan ljudski život, posramljeno zbog nečega što niko nije mogao da otkrije, i da su propast sprečila samo dela žene s majmunskim repom
Svejedno, ako se ta strašna zima zaista desila, kao što se pripoveda, onda su muke bile istinski užasne. Uobičajeno je da za najsurovijih zima najstariji i najslabiji među severnjacima kažu da idu u lov, svesni da se više neće vratiti i da će tako ostati malo više hrane onima za koje je verovatnije da će preživeti. U vreme Dugačke noći tajobičaj se sigurno veoma često primenjivao. Ima međutim i drugih priča – priča u koje je teže poverovati, a koje ipak zauzimaju središnje mesto u istoriji – o stvorenjima poznatim kao Tuđini. Prema tim pričama,oni su došli iz ledene Zemlje večite zime i sa sobom doneli studen i tamu i pokušali da ugase svu svetlost i toplotu.

Dalje se kaže kako su jahali čudovišne ledene paukove i konje mrtvih, vaskrsle da im služe, baš kao što su vaskrsavali i mrtve ljude da se za njih bore. Kako se Dugačka noć okončala predmet je legendi, kao što je postalo i sve drugo iz te davne prošlosti. Na Severu pričaju o poslednjem junaku, koji je zamolio za pomoć decu šume, pošto su ga saputnici jedan po jedan napustili ili stradali, od izgladnelih džinova, slugu studeni i samih Tuđina. Sam je napokon dopro do dece, uprkos trudu belih hodača, i sve priče se
slažu da je to bila prekretnica. Zahvaljujući deci, prvi ljudi Noćne straže okupili su se i uspeli da zapodenu Bitku za zoru i da u njoj pobede. Bila je to poslednja bitka, koja je skršila beskrajnu zimu i naterala Tuđine u beg na ledeni sever. Sada, šest hiljada godina kasnije (ili osam hiljada, kako to tvrdi Prava istorija), Zid podignut da štiti kraljevstva ljudi još čuvaju zakleta braća Noćne straže, a ni Tuđini ni deca nisu viđeni već mnogo vekova.
drogon2

#14293 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

annoy wrote:U knjigama se još ne zna točno ništa oko postanka WW
Isto tako, Night's king je samo legenda, ne navodi se kao originalni WW i ne pojavljuje se u aktualnim događanjima kao što je to u seriji
Kaže debeli
"As for the Night's King (the form I prefer), in the books he is a legendary figure, akin to Lann the Clever and Brandon the Builder, and no more likely to have survived to the present day than they have"
bog zna jel on s njim uopće išta planira
producenti su ga uzeli kao centralnu figuru WW i mislim da će napraviti s njime isključivo ono što su oni zamislili...dakle, fan fiction :D
Night's king ti je 13. Lord Commander Nocne straze koji se po pricama zaljubio u bijelu zenu s one strane zida koja je vjerovatno bila WW i njih dvoje su se prozvali Night's kingom odnosno Queenom.Taj legenardni Night's King je porazen od strane tadasnjeg Starka koji je bio Kralj na sjeveru i Kralja s one strane zida.Po tom liku je ovaj Night King dobio ime,ali on nema nikakve veze sa tim Night's Kingom.Ovo sto smo vidjeli u Branovoj viziji u seriji i ne mora da znaci da je to bilo stvaranje ovog Night Kinga kojeg sad vidimo u seriji,jer nam nije pokazalo to nego samo kako su mu oci postale plave sto znaci da je to vjerovatno bio samo originalni WW.
annoy

#14294 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Znam tko je Night's king
Govorim piciju da Martin nema veze s Night kingom iz serije
omar little

#14295 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

HYPE

:D
drogon2

#14296 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

annoy wrote:Znam tko je Night's king
Govorim piciju da Martin nema veze s Night kingom iz serije
Pa imat ce.U seriji smo imali to da Jon ide u Hardhome gdje smo I upoznali Night Kinga,a u. knjigama nismo.U knjigama nismo ni blizu sa pricom o WW kao sto smo u seriji,ali posto se slj knjiga zove Winds of Winter,vjerovatno ce bit vise akcije sa Othersima,a Night king ce vjerovatno bit predstavljen I u knjigama.
nema me tamo

#14297 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by nema me tamo »

omar little wrote:HYPE

Zašto?

Bice neki pregovori da se bori protiv walkera, Arya ce prerezat vrat litllefingeru sto znamo svi..
I zadnja scena ce vjerovatno biti walkeri dolaze pred zid i tu se gasi i cekamo onda 2 godine za popisanih 6 epizoda.. :D
SanskiBiser

#14298 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

nema me tamo wrote:
omar little wrote:HYPE

Zašto?

Bice neki pregovori da se bori protiv walkera, Arya ce prerezat vrat litllefingeru sto znamo svi..
I zadnja scena ce vjerovatno biti walkeri dolaze pred zid i tu se gasi i cekamo onda 2 godine za popisanih 6 epizoda.. :D

#EPICBOATSEX :idea: :lol:
omar little

#14299 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

tako je, krajina, lozimo hajp, prvo drva a onda sutra banovicki cumur. :D
SanskiBiser

#14300 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

omar little wrote:tako je, krajina, lozimo hajp, prvo drva a onda sutra banovicki cumur. :D
1 DAY 7 HOURS.

Kad na kraju ne bude nista bice antiklimaks nevidjen. :lol:
Post Reply