Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Reisova

#14276 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Reisova »

Nije losa tj dobra pravo Sjene na Blakanu od Dragana Bjlogrlica.....Na fazon je bbc krimica..dobar je posao Dragan napravio...
Gled upravo Demoni Leonarda da.Vincia...jos uvijek je jnetersantna
skafiskafsnjak

#14277 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by skafiskafsnjak »

p206 wrote:Jbg ja došao do 8 epizode i sad nikako da se natjeram da je počnem opet gledati
Isto kao i Once upon a time in America... Kad vidim koliko traje
Ja bio pregledao par epizoda i stao , nakon pola godine krenem opet i...

No comment hahaha
black

#14278 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by black »

Dasi wrote: I da Ed je najjaci lik, glumac lici dosta i dobro mu lezi uloga.
malo izgledom a posebno nacinom na koji prica, mene podsjeca na rahmetli Seymoura :mrgreen:
ITNet

#14279 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ITNet »

Cuj gledo jednu epizodu, ovdje sve vidovnjaci znaju iz jednog posta na forumu sve o tebi ccc

Pogledao 3 sezone, ona epizoda kad ganjaju jebenu muhu citavu epizodu me ubila u pojam i utukla osjecao sam se ko kakav debil, serija je ok, prica i koncept i sve ali kad se nesto desava...ali brate sto ima dosadnih i sporih epizoda u kojima se nista bas ne desi samo neke gluposti su za mene bile previse pa sam odustao.
ciza_bliza

#14280 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ciza_bliza »

Mindhunter vrlo dobar, pogotovo neki likovi poput Ed Kempera :thumbup:
https://i.imgur.com/twS4VPZ.jpg
SanskiBiser

#14281 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

Stranger Things 2 :thumbup:

Na torentima vec imaju packs 1080p oko 12 gb citava sezona.
SanskiBiser

#14282 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

ciza_bliza wrote:Mindhunter vrlo dobar, pogotovo neki likovi poput Ed Kempera :thumbup:

Cameron Britton ga je odradio samo tako!
:shock: :shock: :shock:
Jack Be Nimble

#14283 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

Sa BB treba preživjeti prve dvije sezone i onda od treće kreće serija koju svi vole i hvale. Ali prve dvije sezone moraš se natjerati da bi ogledao. Vama je lakša jer gledate sve od jednom, nama koji smo čekali epizodu po epizodu se smucilo. Ja halalio nakon druge sezone, nisam ni znao da je treća izašla dok nisam primjetio na fb da svako priča o BB kako je jebena serija :skoljka:
nema me tamo

#14284 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

Kakve ba crne dvije sezone
karanana

#14285 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Pogledah senke na balkanu. Sta ja znam, na pocetku su svasta nabacali. Ima dosta kliseiranih karaktera, pijanica inspektor, novi mladi policijski partner pijanice....uzeli su malo scenografije od peaky blindersa, ima dosta prica i pod prica mimo glavne, valjda ce se sve sloziti....nako.....nastavicu. Ima finih pichoka, sisa, tarabljenja.....
milann1971

#14286 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by milann1971 »

Jack Be Nimble wrote:Sa BB treba preživjeti prve dvije sezone i onda od treće kreće serija koju svi vole i hvale. Ali prve dvije sezone moraš se natjerati da bi ogledao. Vama je lakša jer gledate sve od jednom, nama koji smo čekali epizodu po epizodu se smucilo. Ja halalio nakon druge sezone, nisam ni znao da je treća izašla dok nisam primjetio na fb da svako priča o BB kako je jebena serija :skoljka:

ma o cemu pricate ??? ono wtf ..??? BB je remek djelo i sve epizode su sjajne...niste jasni...stalno se proteze 1. sezona dosadna, spora, evo sad i 2. sezona...mlatite gluposti...

Senke na Balkanu je solidna, ali sramota od RTRS i RTS da je pustaju u 20 cas kad je termin za porodicne serije, isuvise sexa, grubosti, sakacenja za taj termin...to je rezervisano za Bolji zivot i razne rodjake sa sela..

jos jednom , Apple tree yard sve preporukeeeeee, isto kao i Hotel Beau Sejour :thumbup: :thumbup: :thumbup:
banjaluka078

#14287 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by banjaluka078 »

Mindhunter, odličan. Fincherovi detalji...od fonta, preko uvodne špice, muzike, do glume. Baš mi se sviđa.
ciza_bliza

#14288 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ciza_bliza »

SanskiBiser wrote:
ciza_bliza wrote:Mindhunter vrlo dobar, pogotovo neki likovi poput Ed Kempera :thumbup:

Cameron Britton ga je odradio samo tako!
:shock: :shock: :shock:
Ja nisam ni znao da su to slučajevi koji su se zaista desili dok nisam guglao onog cvikeraša što se samo na trenutke pojavljuje...
omar little

#14289 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

cetiri sam discovery pogledala. flat. ona butra mi je iritantna da to granici sa negledljivoscu, ko je izabra za iznasat franshizu, pobogu, ima jedan i pol izraz lica u dijapazonu. pisanje i dijalozi su boze sacuva. za ovakvu fransizu, za ovakav restart, za skup pristup da serviraju pisanje i delivery razine jebenog history channel je nedopustivo. onaj mrak mi ide na zivce. sve skupa, sklepano je ovo.

lorca (sta je sledece, admirali bunuel i dali? :D) jos nije definiran lik, tek se pojavio, ali ne samo da nije iritantan nego pari negativac dijelom, tako da moze. saru check. ostatak grupe nedefiniran i disposable. za sada.

dobili su drugu sezonu, ali ubijedjena sam da je to samo zbog novog over the top servisa. the orville mi se, uz sve svoje mane, a ima ih dosta, bolje pronalazi.
Sodom1

#14290 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Sodom1 »

Raja ja tog Ozarka gledam ,dosao do 5 serije , ubi me od dosade, ne svarljiva nikako.
Da li da nastavim gledati ili da to batalim :?
Point.

#14291 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

Sodom1 wrote:Raja ja tog Ozarka gledam ,dosao do 5 serije , ubi me od dosade, ne svarljiva nikako.
Ozark odlicna.
Sodom1

#14292 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Sodom1 »

Point. wrote:
Sodom1 wrote:Raja ja tog Ozarka gledam ,dosao do 5 serije , ubi me od dosade, ne svarljiva nikako.
Ozark odlicna.
Pa kad ce se poceti sta desavati , jer stvari u seriji zasad ne stimaju , on treba da opere milione i milione , u zbilji kupio striptiz bar i pere case :? :skoljka:
Point.

#14293 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

Sodom1 wrote:
Point. wrote:
Ozark odlicna.
Pa kad ce se poceti sta desavati , jer stvari u seriji zasad ne stimaju , on treba da opere milione i milione , u zbilji kupio striptiz bar i pere case :? :skoljka:
U zadnjoj. :mrgreen:
Ne bez jebe sad, ako ti u 5 pogledanih epizoda nije legla, sumnjam da ce ti leci i poslije. Meni je bila odlicna, taman dovoljno drame, akcije i zapetljanosti.
Sodom1

#14294 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Sodom1 »

Sodom1 wrote:
Point. wrote:
Ozark odlicna.
U zadnjoj. :mrgreen:
Ne bez jebe sad, ako ti u 5 pogledanih epizoda nije legla, sumnjam da ce ti leci i poslije. Meni je bila odlicna, taman dovoljno drame, akcije i zapetljanosti.[/quote]
Dobro to drama akcija zapetljanost .
Ali meni jednostano nema smisla lik treba da u par godina opere po milijarde $ a on pere case , da su bar rekli treba oprati po miliona ili milion bilo bi relano.
Ovako serija odudara od stvarnosti , nije jednostavno realno
Point.

#14295 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

Sodom1 wrote: Dobro to drama akcija zapetljanost .
Ali meni jednostano nema smisla lik treba da u par godina opere po milijarde $ a on pere case , da su bar rekli treba oprati po miliona ili milion bilo bi relano.
Ovako serija odudara od stvarnosti , nije jednostavno realno
Nemamo mi pojma kolike se pare okrecu po tim kartelima, a jebiga film je moraju malo uvelicati. A sto se tice pranja casa, ne smije se bas ni razbacati sa parama, da ne privlaci paznju na sebe.
Dr Kova

#14296 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dr Kova »

alcho wrote:Gigant od serije:

Image

Hugh Laurie ovaj put u ulozi negativca. VRH!!!

Odlična :thumbup:
milann1971

#14297 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by milann1971 »

dajte neke serije na temu prevare, trilera, kurvarluka i sl...nesto poput one The affair...ima li jos takijeh, hvala..

Meni mindhunter solidna, ali nista vise
Tito_i_Partija

#14298 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tito_i_Partija »

Batali.
šestiverbalnimesija

#14299 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by šestiverbalnimesija »

Sneaky Pete, predobra serija.. zavrsih sinoc. Oduševljen.
Tople preporuke..
Kaligrafija

#14300 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Kaligrafija »

Znam da nije tema, ali sta uradise od pete sezone Ray Donovana, pa to je strasno...demolirali su seriju, uzas...Kazu da su se pisci, scenaristi promijenili, ili sta, li vec, ko god da jeste, unistio je seriju...
Post Reply