SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
JanuaryJones

#14276 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by JanuaryJones »

manekenka u penziji wrote:38 KM u apoteci Delfin na Otoci.
Mozda ima negdje i jeftinije, ako je ko nasao, neka javi :)
35-40KM, kako u kojoj apoteci. Mislim da je bio 33,5 u državnim apotekama.

Sent from my iPad using Tapatalk
BJB

#14277 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Zoya wrote:
Pa neke su sasvim slicne naked dvici ( osim onih plavih). Haj dok si ovdje da te pitam za rumenilo neko da mi preporucis :kiss: A naletim ja tu i tamo :kiss:
Coralista, divna boja, divno mirise, jedina mana je da ako imas izrazene pore nekako ih naglasi..Image
Preporucujem bilo koje rumenilo od Benefita, a ti progooglaj svako i vidi sta ti odgovara..
A bronzer, usput, posto ces i to traziti Jouer sunsweptImage
Bas mi se probaju njihovi lip & cheek tints al' moram stekati pare za nesto..
I ja jos zbavila NArs Deep throat ali mi nekako prejako ili mi jednostavno ne pristaje ona nijansa roze, ne znam ga jos staviti kako treba.
Ili ako hoces kremasta ili tecna, pogledaj Jouer ili Stilu za kremasta a Daniel sandler watercolour za tecna..
Image
Image
Zoya

#14278 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zoya »

Eh to, kremasta mi i trebaju :-D Imala sam jednom nekad :-) kremasto rumenilo rozLo i bilo je prelijepo, povukose ga iz trzista dusmani :twisted: Gledam ove Coralista rumenila i kako mi se cini otici ce pola plate na kozmetku, svakako je moram obnoviti :-D
Sto se bronzera tice, kupila sam prije par dana Lancomeovo mada ja to previse to ni ne koristim ali reko neka se nadje. Vidjecu i ovo sto si ti preporucila.
I sad gledam ova rumenila u bocicama jako su zanimljive. A ti to roze boje tushni meni (sad ce mi rodjendan) :lol: :kiss:

p.s. trebaju mi i cetkice neke :lol:
Loulou

#14279 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Loulou »

@manekenka, nisrin, January

Za kakvu kožu se preporučuje Vichy Aera Teint?
BJB

#14280 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Zoya wrote:Eh to, kremasta mi i trebaju :-D Imala sam jednom nekad :-) kremasto rumenilo rozLo i bilo je prelijepo, povukose ga iz trzista dusmani :twisted: Gledam ove Coralista rumenila i kako mi se cini otici ce pola plate na kozmetku, svakako je moram obnoviti :-D
Sto se bronzera tice, kupila sam prije par dana Lancomeovo mada ja to previse to ni ne koristim ali reko neka se nadje. Vidjecu i ovo sto si ti preporucila.
I sad gledam ova rumenila u bocicama jako su zanimljive. A ti to roze boje tushni meni (sad ce mi rodjendan) :lol: :kiss:

http://www.iherb.com/search?sug=real%20 ... rank=1#p=1
Kad budes imala vremena na bacanje, uporedi cijeni Realtechniques cetkica na iherbu, cijene su im pristupacne kvalitet dobar za te pare..
Ako imas vise love na raspolaganju onda, uh podigli cijene i to za 20$ onim vecim setovima :evil:
Za oci http://www.sigmabeauty.com/Basic_Eyes_Kit_p/ek001.htm
Za lice http://www.sigmabeauty.com/Basic_Face_Kit_p/fk001.htm
ili sve to u kompletuhttp://www.sigmabeauty.com/Complete_Kit_p/ck001.htm
Ja htjela ovaj rozi, ne volim roza boju, al' slatko izgleda osim dobila sam cetkicu za eyeliner na poklon i roza je...Ho's sipak sad, digli sa 120$ na 155$.
BJB

#14281 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Zoya wrote:Eh to, kremasta mi i trebaju :-D Imala sam jednom nekad :-) kremasto rumenilo rozLo i bilo je prelijepo, povukose ga iz trzista dusmani :twisted: Gledam ove Coralista rumenila i kako mi se cini otici ce pola plate na kozmetku, svakako je moram obnoviti :-D

Jedno po jedno..Od svake plate nesto...Ja gledaM ono novo cudo GimmeBrow i Rockateur rumenilo, al' mi se ne isplati postarinu placati zbog sitnica a i nagomilala sam, imam 3 stvari za obrve..dok ne potrosim ne kupujem novo.
Zoya

#14282 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zoya »

Taj set cetki dobro izgleda, ali 160 dolara :shock: Ono, zabolice me svaka dlaka koja sa njih spadne :lol:
BJB

#14283 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Zato imas puno jeftiniju varijantu Realtechniques by Sam Chapman, na iherbu najjeftinije...Za 90$ sva tri seta i 4 pojedinacne, samo da dobijes free shipping treba biti narudzba iznad 40$ i imas gomilu solidnih cetkica...
Odoh oprati svoje cetkice.. LN :mrgreen:
Nisrin

#14284 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Loulou wrote:@manekenka, nisrin, January

Za kakvu kožu se preporučuje Vichy Aera Teint?

Ovaj u flasici je za MASNU, za suhu je u tubi, a ja iako imam kombinovanu kupovala sam u tubi, i taj mi je bio bolji od vogo 100x :)
manekenka u penziji

#14285 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

@Loulou:

ja imam ovaj u staklenoj flašici, ali mi je koža suha toliko da puca dok se ne namažem kremom,
a puder mi super odgovara :)
iskreno, nisam ni ja znala za ovo što Nirsin spominje, doduše, ja obavezno nanosim hidratantnu kremu prije pudera, pa možda mi zbog toga odgovara. eh sad, da sam ja probala i taj u tubi, znala bih koji je bolji.
najbolje ti je da se domogneš kakvog testera.
Mis mekinjas

#14286 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mis mekinjas »

hanady wrote:Kupila Narciso Rodrigez :D :D doduse van BIH! Zene, ovo je nenormalno skup i precijenjen parfem :run:
Ja koristim crni, i samo njega i koristim. Roza bočica mi je precijenjena, ali crna nikako. To je parfem za nijansu, meni, iznad svih koje sam koristila. Još nisam bila nigdje da me ljudi nisu pitali šta je to tako dobro.

Ako je kome koža umorna, ja sam testirala, i sad ću kupiti. Odavno ništa bolje nisam probala.
Image
Michun

#14287 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Mis mekinjas wrote:
hanady wrote:Kupila Narciso Rodrigez :D :D doduse van BIH! Zene, ovo je nenormalno skup i precijenjen parfem :run:
Ja koristim crni, i samo njega i koristim. Roza bočica mi je precijenjena, ali crna nikako. To je parfem za nijansu, meni, iznad svih koje sam koristila. Još nisam bila nigdje da me ljudi nisu pitali šta je to tako dobro.

Ako je kome koža umorna, ja sam testirala, i sad ću kupiti. Odavno ništa bolje nisam probala.
Image
za kakve je osobe...tamne, svijetle? na sta pdosjeca. nisam ganikad probala na kozi a naravno zanima me :)
Mis mekinjas

#14288 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mis mekinjas »

Ako pitaš za Narcisca Rodrigeza
Image
Rozi ti je spoj ruže i breskve, i ja ga ne mogu. Specifična su oba, ali crni je priča za sebe.
U njemu ima i mošusa i narandže, ali je onako, težak, ali nije težina koja te ujeda za nos. To je doslovno jedini parfem koji sam imala, a osjeti se do 7 dana nakon nanošenja. Specifično je da je pun tih slatkastih mirisa, a u konačnici zaista dobar, i super je to izmiješano, a daleko od toga da ga možeš nazvati slatkastim. I ne bih rekla, da je za svijetle žene. Crni, ne. Rozi možda i može proći. Ja rozi,kad sam ga stavila na kožu, ne miriše tako fino. :)

A ako pitaš za serum za svaki je tip kože, i koža je light, ne znam šta je ovo, ali je otkriće. :D
hanady

#14289 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by hanady »

Iskreno, nakon tri dana koristenja Narciso Rodrigez, mogu vam reci da nisam zadovoljna trajnoscu parfema :roll: Nesrazmjerno cijeni ali totalno! Mislim na roza parfem!
Mis mekinjas

#14290 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mis mekinjas »

hanady wrote:Iskreno, nakon tri dana koristenja Narciso Rodrigez, mogu vam reci da nisam zadovoljna trajnoscu parfema :roll: Nesrazmjerno cijeni ali totalno!
Pa nisi valjda kupila parfem, a da ga prije nisi probala na koži? :-?
Meni vrijedi svake pare koju sam dala. :)
hanady

#14291 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by hanady »

Naravno da jesam, ali nisam bas obracala paznju na trajnost kad sam ga probala.....samo na miris koji je predivan i nazalost kratkotrajan :run:
DaffyDuck

#14292 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by DaffyDuck »

hanady wrote:Naravno da jesam, ali nisam bas obracala paznju na trajnost kad sam ga probala.....samo na miris koji je predivan i nazalost kratkotrajan :run:
mozda jednostavno ne odgovara tvojoj kozi :)
hanady

#14293 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by hanady »

Moguce, ali onda ni drugarici mojoj ne odgovara :D
Michun

#14294 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Mis mekinjas wrote:Ako pitaš za Narcisca Rodrigeza
Image
Rozi ti je spoj ruže i breskve, i ja ga ne mogu. Specifična su oba, ali crni je priča za sebe.
U njemu ima i mošusa i narandže, ali je onako, težak, ali nije težina koja te ujeda za nos. To je doslovno jedini parfem koji sam imala, a osjeti se do 7 dana nakon nanošenja. Specifično je da je pun tih slatkastih mirisa, a u konačnici zaista dobar, i super je to izmiješano, a daleko od toga da ga možeš nazvati slatkastim. I ne bih rekla, da je za svijetle žene. Crni, ne. Rozi možda i može proći. Ja rozi,kad sam ga stavila na kožu, ne miriše tako fino. :)

A ako pitaš za serum za svaki je tip kože, i koža je light, ne znam šta je ovo, ali je otkriće. :D
Pitala za parfem, posto sam luda za istim. Moram ga probati kad naletim.
Serum sad imam Lierac koji mi je super super...
Mis mekinjas

#14295 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mis mekinjas »

U Mulleru u Zg ga ima. 30ml košta 399kn. Ja sam dobila od dragog, prije godinu dana,kupljen u Londonu i velika bočica od 100ml, je koštala oko 120€. Na žalost to mu je cijena. Skup je, ali otkad ga imam, druge i ne koristim, tako da ne mogu reći da sam na ikakvom gubitku. :)
Michun

#14296 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Mis mekinjas wrote:U Mulleru u Zg ga ima. 30ml košta 399kn. Ja sam dobila od dragog, prije godinu dana,kupljen u Londonu i velika bočica od 100ml, je koštala oko 120€. Na žalost to mu je cijena. Skup je, ali otkad ga imam, druge i ne koristim, tako da ne mogu reći da sam na ikakvom gubitku. :)
Ja inace korstim parfeme koji su malo skuplji - pomirirsem negdje i stedim dok ne kupim :)
viktor and rolf, balenciaga, la prairie...svi su malKo skuplji od prosjeka. ali i traju pravo dugo i postojani su.
Mis mekinjas

#14297 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mis mekinjas »

Ne znam više ni šta je skupo ni jeftino, kad je parfem u pitanju.
Prije Rodrigueza, sam samo kupovala:
Image
i ovo:
Image

Za svaki moraš istresti za male bočice po 70-ak €, tako da i ne znam šta je sad parfem, da ga volim a da košta povoljno. Meni to sve isto. Bitno je da mi se parfem sviđa, ostalo...
dorkcic

#14298 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by dorkcic »

Da li se igdje u Sarajevu može kupiti crveno sjenilo za oči? Ima u puno prodavnica na internetu, ali je preskupo s poštarinom, radije bih kupila u Sarajevu.
Loulou

#14299 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Loulou »

Nisrin wrote:Ovaj u flasici je za MASNU, za suhu je u tubi, a ja iako imam kombinovanu kupovala sam u tubi, i taj mi je bio bolji od vogo 100x :)
manekenka u penziji wrote:@Loulou:
ja imam ovaj u staklenoj flašici, ali mi je koža suha toliko da puca dok se ne namažem kremom,
a puder mi super odgovara :)
iskreno, nisam ni ja znala za ovo što Nirsin spominje, doduše, ja obavezno nanosim hidratantnu kremu prije pudera, pa možda mi zbog toga odgovara. eh sad, da sam ja probala i taj u tubi, znala bih koji je bolji.
najbolje ti je da se domogneš kakvog testera.
Hvala žene. :)
Deep red

#14300 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

Mis mekinjas wrote:U Mulleru u Zg ga ima. 30ml košta 399kn. Ja sam dobila od dragog, prije godinu dana,kupljen u Londonu i velika bočica od 100ml, je koštala oko 120€. Na žalost to mu je cijena. Skup je, ali otkad ga imam, druge i ne koristim, tako da ne mogu reći da sam na ikakvom gubitku. :)
Ako govoris o Narcisu, to je preskupo. U Italiji je malo jeftiniji. A sto se tice toga da je ostale parfeme bacio u drugi plan, za to se slazem 100%
Michune, ako hoces mogu ti ponijeti jedan dan da probas :kiss:
Post Reply