Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
StupskaBitanga

#14277 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Simpatizeri članovi i sve ovdje prisutni dfovci
Kako ćete objasniti i elaborirati koaliciju sa SDA?
drug_profi

#14278 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Necemo nikako. Stranka dobija odjeb za sva vremena.

----------------------------------
...s tipfeler masine...
Ned071

#14279 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ned071 »

cujem dobar jutros..

joj komsica, trazi covjek promjene, a preskij'o dva mandata :mrgreen:
VjecitiStudent

#14280 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Koje su koalicije prihvatljive, koje nisu?
Maystor

#14281 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

StupskaBitanga wrote:Simpatizeri članovi i sve ovdje prisutni dfovci
Kako ćete objasniti i elaborirati koaliciju sa SDA?
Ja sam već dvaput napisao, a ponoviću i treći put: sve bih mogao oprostiti DFu osim jednog: koaliciju sa SDA.
Marko Zarko

#14282 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Marko Zarko »

Da je ova uspješna žena, a i prilično elokventna otišla u SDA, al bi na sva zvona to pucali kao fantastično, odlično ufff...Mnogo poznatih i uspješnih ljudi je stalo uz DF podrškom ili kandidaturom i to me raduje, jer se DF pretvorio u istinski pokret svih patriota, zato dosta ba s pljuvanjem po ovoj stranci, zaista ima razloga da se udara na druge, a ne na njih i to po ama baš svakom osnovu...
Maystor

#14283 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

VjecitiStudent wrote:Koje su koalicije prihvatljive, koje nisu?
Meni lično SDA nije prihvatljiva nikako, a o svemu ostalom se može razgovarati.
HM 2011

#14284 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Maystor wrote:

SDA ti mora biti prihvatljiva - jer to je jedina snaga BiH - Alat koji moramo ispraviti i koristiti za dobrobit svih nas....

SVI PA I TI ZA SDA - U JEDINSTVU JE SNAGA !

Nećeš se razočarati !
VjecitiStudent

#14285 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Maystor wrote:
Kakva je razlika između SDA i HDZ-a?
Maystor

#14286 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Marko Zarko wrote:

Da je ova uspješna žena, a i prilično elokventna otišla u SDA, al bi na sva zvona to pucali kao fantastično, odlično ufff...Mnogo poznatih i uspješnih ljudi je stalo uz DF podrškom ili kandidaturom i to me raduje, jer se DF pretvorio u istinski pokret svih patriota, zato dosta ba s pljuvanjem po ovoj stranci, zaista ima razloga da se udara na druge, a ne na njih i to po ama baš svakom osnovu...
U SDA čistačica Seada Palavrić postane sudija ustavnog suda BiH. Amir Zukić izbačen s fakulteta (jedan od dvojice u istoriji) i postane generalni sekretar stranke. I oni se našli da nekome nešto spočitavaju.
IcedMFEarth

#14287 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by IcedMFEarth »

Koalicija sa SDA je zadnje što bi DF htio, ali nisam siguran hoće li moći drugačije.
Banksy

#14288 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Lagumdžiji, Radončiću i Izetbegoviću će se sve oprostiti, svaka koalicija. Ta banda je navikla svoje članstvo na vertikalnu i horizontalnu prostituciju.
DF će s tim imati problema. Kao novoj stranci, kreiranoj da bi ove zlotvore i profitere skinula s vlasti, neće im se oprostiti bilo kakva koalicija, ma ni koketiranje s SDA ili s SDP-om. SBB, koliko god imao lošu reputaciju, biće donekle prihvatljiv. Pokaže li Radončić istinsku volju da, poguran i potpomognut strancima, hapsi kako je obećao, vjerujem da niko od DF simpatizera neće imati ništa protiv.
drug_profi

#14289 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Nek je jasno da je zadrzavanje SDA na vlasti padanje u postelju najvecoj sukubi u bih.
Istovremeno izdaja glasaca i smrt stranke. Pa bujrum.

----------------------------------
...s tipfeler masine...
palermo

#14291 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Banksy wrote:
Lagumdžiji, Radončiću i Izetbegoviću će se sve oprostiti, svaka koalicija. Ta banda je navikla svoje članstvo na vertikalnu i horizontalnu prostituciju.
DF će s tim imati problema. Kao novoj stranci, kreiranoj da bi ove zlotvore i profitere skinula s vlasti, neće im se oprostiti bilo kakva koalicija, ma ni koketiranje s SDA ili s SDP-om. SBB, koliko god imao lošu reputaciju, biće donekle prihvatljiv. Pokaže li Radončić istinsku volju da, poguran i potpomognut strancima, hapsi kako je obećao, vjerujem da niko od DF simpatizera neće imati ništa protiv.
Eto, i onda na onoj drugoj temi se čudiš mome izboru prilikom glasanja.
Banksy

#14292 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

palermo wrote:
Banksy wrote:
Eto, i onda na onoj drugoj temi se čudiš mome izboru prilikom glasanja.
Poštujem tvoja razmišljanja, počesto se i slažemo, ali ono mi je totalno nejasno.

Odlučuješ se za dokazane kleptomane, bijedne profitere, za brutalne razbojnike, za zadnji ološ, a ovi su ti neprihvatljivi jer bi kao mogli postati isti takvi, pa šta ćemo ako postanu, eto onda bolje ne za njih. Izvini, to nije nikakav argument, to ne pije vode, nikako.
palermo

#14293 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Banksy wrote:
Poštujem tvoja razmišljanja, počesto se i slažemo, ali ono mi je totalno nejasno.

Odlučuješ se za dokazane kleptomane, bijedne profitere, za brutalne razbojnike, za zadnji ološ, a ovi su ti neprihvatljivi jer bi kao mogli postati isti takvi, pa šta ćemo ako postanu, eto onda bolje ne za njih. Izvini, to nije nikakav argument, to ne pije vode, nikako.
Što se mene tiče, dolazak Radončića na vlast značio bi potpuni sumrak same ideje Bosne i Hercegovine, svega onog u što sam vjerovao sve ove godine, i gubitak poptunog povjerenja u ljude koji žive u ovoj zemlji.

Akoje Komšić odlučio da bude dio tog tala, a koliko vidim ovdje se niko od onih se deklarativno opredjeljuju za DF ( mnoge od njih poštujem) nije ogradio od toga, onda je za mene i Komšić neprihvatljiv.

To što ih amerikanci navodno podržavaju mi ne znači mnogo, podržavali su i Pinochea, i Noriegu, da ne govorim o onim na bliskom istoku znamo ih svi.

Između kleptomana i onoga koji ej spreman na nešto i mnogo gore.....ipak ću se opredijeliti za kleptomana. Jbg, linija manjeg otpora :D
Banksy

#14294 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

palermo wrote:
Što se mene tiče, dolazak Radončića na vlast značio bi potpuni sumrak same ideje Bosne i Hercegovine, svega onog u što sam vjerovao sve ove godine, i gubitak poptunog povjerenja u ljude koji žive u ovoj zemlji.

Akoje Komšić odlučio da bude dio tog tala, a koliko vidim ovdje se niko od onih se deklarativno opredjeljuju za DF ( mnoge od njih poštujem) nije ogradio od toga, onda je za mene i Komšić neprihvatljiv.

To što ih amerikanci navodno podržavaju mi ne znači mnogo, podržavali su i Pinochea, i Noriegu, da ne govorim o onim na bliskom istoku znamo ih svi.

Između kleptomana i onoga koji ej spreman na nešto i mnogo gore.....ipak ću se opredijeliti za kleptomana. Jbg, linija manjeg otpora
Prvo, insinuiraš Komšiću da želi biti dio tala. Mislim da je svojim dosadašnjim djelovanjem duboko potvrdio svoje poštenje, pa to podmetanje nije korektno.
Drugo, također je nekorektno i krajnje nesuvislo stavljati ga u ravan s južnoameričkim i bliskoistočnim diktatorima.
Treće, pretpostavljati da su ovi novi spremni na nešto gore, valjda prodaju države, šta li, u situaciji kad je taj novi upravo napustio tu stranku za koju ćeš TI glasati baš zato što je ta stranka upravo učinila to nešto gore čega se kao bojiš, priznala Hrvatima dvostruku vrijednost glasa i otovreno počela zaokruživati treći entitet, dakle, nakon što je on otišao jer su ovi učinili to ''nešto gore'', ti se kao sad bojiš da će on sam učiniti to nešto gore. Mislim, nikakve logike to nema.

Poštujem tvoj izbor, iako se duboko ne slažem s njim, ali mislim da ćeš malo morati poraditi na argumentaciji.
weredsf

#14295 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Marko Zarko wrote:

Ona ce da se bavi modnom industrijom kao parlamentarac.. :skoljka:
palermo

#14296 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Banksy wrote:
Prvo, insinuiraš Komšiću da želi biti dio tala. Mislim da je svojim dosadašnjim djelovanjem duboko potvrdio svoje poštenje, pa to podmetanje nije korektno.
Drugo, također je nekorektno i krajnje nesuvislo stavljati ga u ravan s južnoameričkim i bliskoistočnim diktatorima.
Treće, pretpostavljati da su ovi novi spremni na nešto gore, valjda prodaju države, šta li, u situaciji kad je taj novi upravo napustio tu stranku za koju ćeš TI glasati baš zato što je ta stranka upravo učinila to nešto gore čega se kao bojiš, priznala Hrvatima dvostruku vrijednost glasa i otovreno počela zaokruživati treći entitet, dakle, nakon što je on otišao jer su ovi učinili to ''nešto gore'', ti se kao sad bojiš da će on sam učiniti to nešto gore. Mislim, nikakve logike to nema.

Poštujem tvoj izbor, iako se duboko ne slažem s njim, ali mislim da ćeš malo morati poraditi na argumentaciji.
Ne insinuiram bona ništa. Pa jesi li ti u jednom od svojih postova i to na ovoj stranici (ili prethodnoj , nebitno) rekla da je Radončić prihvatljiv. Ti koja ovdje žestoko zastupaš DF.

A nisam poredio Komšića sa južnoameričkim i bliskoistočnim diktaturama nego sam poredio gospodina Radončića. Ti misliš da bi on bio drugačiji. K'o biva hapiso bi bagru. I misliš stao bi na tome. Pa već spomenuti amerikaci su i poznati po tome da puštaju duha iz boce.....obično se doduše on na kraju otme kontroli, ali šta njih briga za to, nije po njihovoj guzici.

Zaista nije moj problem što je gospodin Komšić našao da prijateljuje sa SBB.

Argumentacije prilikom izbora u principu nisu važne, čovjek obično bira na osnovu osjećaja, intuicije, iskustva i ponešto logičkih argumenata.
Banksy

#14297 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Ne bih rekla da zastupam žestoko DF, prije da sam žestoko protiv trenutne vlasti, ali dobro.

Radončić je zaista teško prihvatljiv, ali je prihvatljiv zato jer neće ostvariti takve brojeve koji će mu omogućiti da djeluje autonomno, bez nadzora i saglasnosti ostalih u koaliciji. Iskreno, jedino zbog čega je meni prihvatljiv je osvetoljubivost koja ga žestoko vozi i obećanja koja je dao u vezi hapšenja - nadam se da će ih ispuniti, e tu zaista žestoko navijam, a ''duh iz boce'' neće moći postati jer nikad neće biti dovoljno jak i utjecajan da ga se ne može zauzdati ako pretjera.

Oko argumentacije ... Osjećaje ili ono što se prešutjelo, razumijem. Ali ''logičke argumente'' opet nisi ponudio.

Da pojednostavimo. Čega se bojiš kod Radončića, šta je to što on može (a evo gore smo naveli zašto ne može) učiniti a što je ''mnogo gore'' od ovoga što smo imali zadnje 4 godine? Koji je to strah ili koja prijetnja koju on donosi?

I još važnije, kako gledaš na izdaju Bosne i Hercegovine od strane onih za koje namjeravaš glasati? Bilo je tu puno primjera, čini mi se @Skijaš ih je nabrojao jednom, posebno usluge koje su činili Dodiku, ali evo zadržimo se na mjestimično dvostrukoj vrijednosti glasa za Hrvate i tihom uvođenju trećeg entiteta što je siguran put ka jednog dana podjeli Bosne? Šta misliš o tome? Misliš li da je to ono ''mnogo gore'' ili ima nešto još gore i ako ima šta je to?
daddy-kool

#14298 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

Nije se SDP toliko zamjeralo zbog lopovluka, nego zbog izdaje. Ključni momenat je bio dogovor sa Dodikom i Čovićem nakon čega je uslijedio nezapamćen medijski i svaki drugi pritisak. Zato je svaka insinuacija dogovora o etničkoj podjeli države neuporediva sa (provjerenium) kleptomanima - a to se spočitava DF koliko god to vama smiješno i neosnovano izgledalo.
StupskaBitanga

#14299 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Bansky konkretno ova 3 što dolazi na vlast SDA+SBB+DF šta je o po tebi sumrak ili novi početak?
Banksy

#14300 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

StupskaBitanga wrote:
Bansky konkretno ova 3 što dolazi na vlast SDA+SBB+DF šta je o po tebi sumrak ili novi početak?
Slobodna Bosna, TV1, Klix, kugla, kašike?
Post Reply