Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Travnički Noćni Šetač
#14251 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da... to nepostojanje odstojanja ponekad napravi veću kolonu nego manja brzina....
-
Emir92
#14252 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zato sto "hin" instruktori nisu naucili da vrate u nizu i sloze gas do poda. Nego lagano u četvrtoj ili petoj pa kad zavrsi zavrsi, plus ode potrosnja gore ako das gasa.Laplace wrote:Da ne dužim na temi o trkačima, nadovezaću se na komentar korisnika Travnički Noćni Šetač:
Kada prvi vozač ide dosta ispod ograničenja (tako da ga bezbjedno možeš preteći a da i ne prekoračiš brzinu), a njemu se, jedan drugom na nanometar od gepeka, nakalemi nekoliko vozila, ili ćeš i ti za njima ili praviti prekršaj. Jer, nema šanse da iko ostavi prostor da pretičeš jednog po jednog, a niko ne pokušava čista preticanja. Pod čistim preticanjima mislim na preticanje na pravcu, preko isprekidane linije kada sa druge strane ne ide nijedno vozilo.
Izgleda daa novim vozačima treba duplo više prostora za preticanje nego što je ranije trebalo početnicima, ili ne znam pta je uzrok.
- Laplace
#14253 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zad će vješalica objsit' komentar da nije po pravilniku o obuci da kandidat ubacuje u nižu pri preticanju i da kandidat nije položio pa nije početnik.Emir92 wrote:zato sto "hin" instruktori nisu naucili da vrate u nizu i sloze gas do poda. Nego lagano u četvrtoj ili petoj pa kad zavrsi zavrsi, plus ode potrosnja gore ako das gasa.Laplace wrote:Da ne dužim na temi o trkačima, nadovezaću se na komentar korisnika Travnički Noćni Šetač:
Kada prvi vozač ide dosta ispod ograničenja (tako da ga bezbjedno možeš preteći a da i ne prekoračiš brzinu), a njemu se, jedan drugom na nanometar od gepeka, nakalemi nekoliko vozila, ili ćeš i ti za njima ili praviti prekršaj. Jer, nema šanse da iko ostavi prostor da pretičeš jednog po jednog, a niko ne pokušava čista preticanja. Pod čistim preticanjima mislim na preticanje na pravcu, preko isprekidane linije kada sa druge strane ne ide nijedno vozilo.
Izgleda daa novim vozačima treba duplo više prostora za preticanje nego što je ranije trebalo početnicima, ili ne znam pta je uzrok.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#14254 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene samo interesuje njena logika, početnik je od kad prvi put sjedne u auto školu sve dok ne prođu 2 godine od izdavanja vozačke
- beni-bu-man
#14255 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zakonski je tako, al ako si debil za volanom biti ces vjecno debilliaar wrote:Mene samo interesuje njena logika, početnik je od kad prvi put sjedne u auto školu sve dok ne prođu 2 godine od izdavanja vozačke
- Laplace
#14256 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Doživotni početnici.beni-bu-man wrote:Zakonski je tako, al ako si debil za volanom biti ces vjecno debilliaar wrote:Mene samo interesuje njena logika, početnik je od kad prvi put sjedne u auto školu sve dok ne prođu 2 godine od izdavanja vozačke
Jednom je talo išla kolona doslovno od Podlugova do Visokog za nekim metuzalemom od 387 godina u novom Mercedesu, brzina 10-20 km/h.
- beni-bu-man
#14257 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pravac prema Ljesevu i rijesen problemLaplace wrote:Doživotni početnici.beni-bu-man wrote:Zakonski je tako, al ako si debil za volanom biti ces vjecno debilliaar wrote:Mene samo interesuje njena logika, početnik je od kad prvi put sjedne u auto školu sve dok ne prođu 2 godine od izdavanja vozačke
Jednom je talo išla kolona doslovno od Podlugova do Visokog za nekim metuzalemom od 387 godina u novom Mercedesu, brzina 10-20 km/h.
- Laplace
#14258 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma, sve kontao neki privremeni zastoj, možda sudar ili radovi na putu. Tek u Visokom skontao šta je uzrok. Kamo sreće da sam odmah okrenuo pa autoputem.
- Laplace
#14259 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas prije kružni toka (jedan od izlaza sa autoputa), ide se centimetar po centimetar. Kad sam došao do kružnog toka, vidim da je lijeva traka potpuno prazna. Ubacim se, odmah u lijevu i prođem cijeli kružni (trebao napraviti polukružno okretanje, jer sam ranije promašio izlaz) za par sekundi. Ali, vraga: niko se ne da isključiti, sve kruži vanjskom kao da kolo igraju.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#14260 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tako ti je kad se "iskusni vozači" vode logikom :Laplace wrote:Danas prije kružni toka (jedan od izlaza sa autoputa), ide se centimetar po centimetar. Kad sam došao do kružnog toka, vidim da je lijeva traka potpuno prazna. Ubacim se, odmah u lijevu i prođem cijeli kružni (trebao napraviti polukružno okretanje, jer sam ranije promašio izlaz) za par sekundi. Ali, vraga: niko se ne da isključiti, sve kruži vanjskom kao da kolo igraju.
-Bolje da ja kružim vanjskom, valja se uključit, a može me i neko udarit
- black
#14261 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tako se i ja iznervirah prije nekoliko dana, kruzni tok na stupu i hocu da se ukljucim na autoput, ispadoh budala sto postujem pravila, zato bolje kao i ostali voziti vanjskom sto da bezze gubim zivceLaplace wrote:Danas prije kružni toka (jedan od izlaza sa autoputa), ide se centimetar po centimetar. Kad sam došao do kružnog toka, vidim da je lijeva traka potpuno prazna. Ubacim se, odmah u lijevu i prođem cijeli kružni (trebao napraviti polukružno okretanje, jer sam ranije promašio izlaz) za par sekundi. Ali, vraga: niko se ne da isključiti, sve kruži vanjskom kao da kolo igraju.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#14262 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vanjska traka rulz,ja se nekad vrtim namjerno po 3 kruga da se ovi iz unutrasnje ne mogu iskljuciti 
- black
#14263 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma nije bas da se ne moze iskljuciti, al ne ide glatko k'o sto bi trebalobitanga_sa_otesa wrote:vanjska traka rulz,ja se nekad vrtim namjerno po 3 kruga da se ovi iz unutrasnje ne mogu iskljuciti
- drunken tiger
#14264 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas gospoDŽa s golfom IV uleti u jednosmjernu u kontra smjeru (ulica ima samo jednu traku), zaustavi vozilo, izađe, zaključa i ode u prodavnicu
Hladno blokira saobraćaj. Ljudi sviraju ona ništa.
- Laertes
#14265 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Gospodža od triconjedrunken tiger wrote:Danas gospoDŽa s golfom IV uleti u jednosmjernu u kontra smjeru (ulica ima samo jednu traku), zaustavi vozilo, izađe, zaključa i ode u prodavnicu![]()
- duminjo
#14266 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas u 5 minuta mi tri puta uzese prvenstvo i moro sva tri puta dobro zakociti. Pa jebemu majku
-
zdruzdjo
#14267 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ponekad se razmisljam da onako "just for fun" kupim metar lanca i katanac i kad negdje se parkira neko ono "ma samo 5 minuta ocam' da kupim...." pa mi zasmeta da ne mogu izaci sa parkinga i slicno, da mu provucem kroz felgu i zakljucam. Pa eto nek se jebe onda 15-ak minuta da stavi rezervnu ili nek lomi katanac.drunken tiger wrote:Danas gospoDŽa s golfom IV uleti u jednosmjernu u kontra smjeru (ulica ima samo jednu traku), zaustavi vozilo, izađe, zaključa i ode u prodavnicu![]()
Komsija moj je pur pjenom u auspuhu rjesavao parking hajvane ispred zgrade kad zauzmu dva ili vise mjesta
- Travnički Noćni Šetač
#14268 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovo neka epidemija dugih svjetala po gradu kod auto škola....
- bitanga_sa_otesa
#14269 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
na glavnoj kolaps. palo 14 pahuljica degenerici voze 20 na sat u grupama rasporedjeni da ne mozes pretec nikog ni prestrojiti se
vidio sam liaara u srednjoj traci sav zamaglio
- bleee_sa
#14270 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
možda je prčiobitanga_sa_otesa wrote:na glavnoj kolaps. palo 14 pahuljica degenerici voze 20 na sat u grupama rasporedjeni da ne mozes pretec nikog ni prestrojiti se![]()
![]()
![]()
- bitanga_sa_otesa
#14271 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne znam projurio sam 55 pored
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#14272 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ugasio mu se Ćip garant
-
530i
#14273 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bitanga_sa_otesa wrote:ne znam projurio sam 55 pored
auuu kakva brza i nesavjesna vožnja ovog forumaša, molim vas lijepo!!!
- bleee_sa
#14274 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Što mu nisi trubio ko menibitanga_sa_otesa wrote:ne znam projurio sam 55 pored
- bitanga_sa_otesa
#14275 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne smijem prebice me ...