Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Travnički Noćni Šetač

#14251 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Da... to nepostojanje odstojanja ponekad napravi veću kolonu nego manja brzina....
Emir92

#14252 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Emir92 »

Laplace wrote:Da ne dužim na temi o trkačima, nadovezaću se na komentar korisnika Travnički Noćni Šetač:

Kada prvi vozač ide dosta ispod ograničenja (tako da ga bezbjedno možeš preteći a da i ne prekoračiš brzinu), a njemu se, jedan drugom na nanometar od gepeka, nakalemi nekoliko vozila, ili ćeš i ti za njima ili praviti prekršaj. Jer, nema šanse da iko ostavi prostor da pretičeš jednog po jednog, a niko ne pokušava čista preticanja. Pod čistim preticanjima mislim na preticanje na pravcu, preko isprekidane linije kada sa druge strane ne ide nijedno vozilo.

Izgleda daa novim vozačima treba duplo više prostora za preticanje nego što je ranije trebalo početnicima, ili ne znam pta je uzrok.
zato sto "hin" instruktori nisu naucili da vrate u nizu i sloze gas do poda. Nego lagano u četvrtoj ili petoj pa kad zavrsi zavrsi, plus ode potrosnja gore ako das gasa.
Laplace

#14253 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Emir92 wrote:
Laplace wrote:Da ne dužim na temi o trkačima, nadovezaću se na komentar korisnika Travnički Noćni Šetač:

Kada prvi vozač ide dosta ispod ograničenja (tako da ga bezbjedno možeš preteći a da i ne prekoračiš brzinu), a njemu se, jedan drugom na nanometar od gepeka, nakalemi nekoliko vozila, ili ćeš i ti za njima ili praviti prekršaj. Jer, nema šanse da iko ostavi prostor da pretičeš jednog po jednog, a niko ne pokušava čista preticanja. Pod čistim preticanjima mislim na preticanje na pravcu, preko isprekidane linije kada sa druge strane ne ide nijedno vozilo.

Izgleda daa novim vozačima treba duplo više prostora za preticanje nego što je ranije trebalo početnicima, ili ne znam pta je uzrok.
zato sto "hin" instruktori nisu naucili da vrate u nizu i sloze gas do poda. Nego lagano u četvrtoj ili petoj pa kad zavrsi zavrsi, plus ode potrosnja gore ako das gasa.
Zad će vješalica objsit' komentar da nije po pravilniku o obuci da kandidat ubacuje u nižu pri preticanju i da kandidat nije položio pa nije početnik.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#14254 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

Mene samo interesuje njena logika, početnik je od kad prvi put sjedne u auto školu sve dok ne prođu 2 godine od izdavanja vozačke
beni-bu-man

#14255 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

liaar wrote:Mene samo interesuje njena logika, početnik je od kad prvi put sjedne u auto školu sve dok ne prođu 2 godine od izdavanja vozačke
Zakonski je tako, al ako si debil za volanom biti ces vjecno debil :mrgreen:
Laplace

#14256 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

beni-bu-man wrote:
liaar wrote:Mene samo interesuje njena logika, početnik je od kad prvi put sjedne u auto školu sve dok ne prođu 2 godine od izdavanja vozačke
Doživotni početnici.

Jednom je talo išla kolona doslovno od Podlugova do Visokog za nekim metuzalemom od 387 godina u novom Mercedesu, brzina 10-20 km/h.
beni-bu-man

#14257 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Laplace wrote:
beni-bu-man wrote:
Doživotni početnici.

Jednom je talo išla kolona doslovno od Podlugova do Visokog za nekim metuzalemom od 387 godina u novom Mercedesu, brzina 10-20 km/h.
Pravac prema Ljesevu i rijesen problem :-)
Laplace

#14258 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ma, sve kontao neki privremeni zastoj, možda sudar ili radovi na putu. Tek u Visokom skontao šta je uzrok. Kamo sreće da sam odmah okrenuo pa autoputem.
Laplace

#14259 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Danas prije kružni toka (jedan od izlaza sa autoputa), ide se centimetar po centimetar. Kad sam došao do kružnog toka, vidim da je lijeva traka potpuno prazna. Ubacim se, odmah u lijevu i prođem cijeli kružni (trebao napraviti polukružno okretanje, jer sam ranije promašio izlaz) za par sekundi. Ali, vraga: niko se ne da isključiti, sve kruži vanjskom kao da kolo igraju.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#14260 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

Laplace wrote:Danas prije kružni toka (jedan od izlaza sa autoputa), ide se centimetar po centimetar. Kad sam došao do kružnog toka, vidim da je lijeva traka potpuno prazna. Ubacim se, odmah u lijevu i prođem cijeli kružni (trebao napraviti polukružno okretanje, jer sam ranije promašio izlaz) za par sekundi. Ali, vraga: niko se ne da isključiti, sve kruži vanjskom kao da kolo igraju.
Tako ti je kad se "iskusni vozači" vode logikom :

-Bolje da ja kružim vanjskom, valja se uključit, a može me i neko udarit
black

#14261 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black »

Laplace wrote:Danas prije kružni toka (jedan od izlaza sa autoputa), ide se centimetar po centimetar. Kad sam došao do kružnog toka, vidim da je lijeva traka potpuno prazna. Ubacim se, odmah u lijevu i prođem cijeli kružni (trebao napraviti polukružno okretanje, jer sam ranije promašio izlaz) za par sekundi. Ali, vraga: niko se ne da isključiti, sve kruži vanjskom kao da kolo igraju.
tako se i ja iznervirah prije nekoliko dana, kruzni tok na stupu i hocu da se ukljucim na autoput, ispadoh budala sto postujem pravila, zato bolje kao i ostali voziti vanjskom sto da bezze gubim zivce
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#14262 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

vanjska traka rulz,ja se nekad vrtim namjerno po 3 kruga da se ovi iz unutrasnje ne mogu iskljuciti :D
black

#14263 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black »

bitanga_sa_otesa wrote:vanjska traka rulz,ja se nekad vrtim namjerno po 3 kruga da se ovi iz unutrasnje ne mogu iskljuciti :D
ma nije bas da se ne moze iskljuciti, al ne ide glatko k'o sto bi trebalo :mrgreen:
drunken tiger

#14264 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drunken tiger »

Danas gospoDŽa s golfom IV uleti u jednosmjernu u kontra smjeru (ulica ima samo jednu traku), zaustavi vozilo, izađe, zaključa i ode u prodavnicu :D :D Hladno blokira saobraćaj. Ljudi sviraju ona ništa.
Laertes

#14265 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

drunken tiger wrote:Danas gospoDŽa s golfom IV uleti u jednosmjernu u kontra smjeru (ulica ima samo jednu traku), zaustavi vozilo, izađe, zaključa i ode u prodavnicu :D :D Hladno blokira saobraćaj. Ljudi sviraju ona ništa.
Gospodža od triconje :lol:
duminjo

#14266 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by duminjo »

Danas u 5 minuta mi tri puta uzese prvenstvo i moro sva tri puta dobro zakociti. Pa jebemu majku
zdruzdjo

#14267 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

drunken tiger wrote:Danas gospoDŽa s golfom IV uleti u jednosmjernu u kontra smjeru (ulica ima samo jednu traku), zaustavi vozilo, izađe, zaključa i ode u prodavnicu :D :D Hladno blokira saobraćaj. Ljudi sviraju ona ništa.
Ponekad se razmisljam da onako "just for fun" kupim metar lanca i katanac i kad negdje se parkira neko ono "ma samo 5 minuta ocam' da kupim...." pa mi zasmeta da ne mogu izaci sa parkinga i slicno, da mu provucem kroz felgu i zakljucam. Pa eto nek se jebe onda 15-ak minuta da stavi rezervnu ili nek lomi katanac.
Komsija moj je pur pjenom u auspuhu rjesavao parking hajvane ispred zgrade kad zauzmu dva ili vise mjesta
Travnički Noćni Šetač

#14268 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Ovo neka epidemija dugih svjetala po gradu kod auto škola....

bitanga_sa_otesa

#14269 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

na glavnoj kolaps. palo 14 pahuljica degenerici voze 20 na sat u grupama rasporedjeni da ne mozes pretec nikog ni prestrojiti se :roll: :roll: :roll:
vidio sam liaara u srednjoj traci sav zamaglio :lol:
bleee_sa

#14270 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

bitanga_sa_otesa wrote:na glavnoj kolaps. palo 14 pahuljica degenerici voze 20 na sat u grupama rasporedjeni da ne mozes pretec nikog ni prestrojiti se :roll: :roll: :roll:
vidio sam liaara u srednjoj traci sav zamaglio :lol:
možda je prčio :D
bitanga_sa_otesa

#14271 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

ne znam projurio sam 55 pored
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#14272 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

Ugasio mu se Ćip garant
530i

#14273 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

bitanga_sa_otesa wrote:ne znam projurio sam 55 pored

auuu kakva brza i nesavjesna vožnja ovog forumaša, molim vas lijepo!!! :oops: :oops:
bleee_sa

#14274 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

bitanga_sa_otesa wrote:ne znam projurio sam 55 pored
Što mu nisi trubio ko meni :lol:
bitanga_sa_otesa

#14275 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

ne smijem prebice me ...