ŽELI POMOĆI
|
Švedska princeza završila intenzivni kurs, radi na bolničkom odjelu za koronavirus
unaske direktor podhrastova na bolovanju...
Moderator: O'zone
ŽELI POMOĆI
|
Švedska princeza završila intenzivni kurs, radi na bolničkom odjelu za koronavirus
I kako da te frizer šiša i drzi distancu?neko_sa_strane wrote: ↑17/04/2020 19:43 Sadeta pročitaj ponovo. Zalažem se za otvaranje ali uz poštovanje držanja distance i ograničavanja broja ljudi u objektima. Ne podržavam druženja i teferiče velikog broja ljudi. Velikim grupama ljudi na jednom mjestu pisao bih kazne i nametnuo obavezno korištenje maski i rukavica.
Klaster vaskresebanjaluka078 wrote: ↑17/04/2020 21:01Ovo na videu je na Hisetama, evo ti stanje iz Česme, a manje-više slične slike iz drugih dijelova grada. Zna se da je jedan sveštenik pozitivan na virus.Lajavikrelac wrote: ↑17/04/2020 20:52 Ja sam danas prolazio kraj crkava i nisam nigdje vidio da je gužva, čak su i sveštenici apelovali da se ne skuplja i obavezna je maska i dezinfekcija prije ulaska u crkvu, ikone se ne ljube i nema više posude sa osveštanom vodom. Tako da ne znam baš da je ovo u BL snimano i gdje, ali mi je i crkva nepoznata, a murija šparta na sve strane i brani skupljanje...
![]()
banjaluka078 wrote: ↑17/04/2020 21:01 Ovo na videu je na Hisetama, evo ti stanje iz Česme, a manje-više slične slike iz drugih dijelova grada. Zna se da je jedan sveštenik pozitivan na virus.
![]()
Ja ludog naroda.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑17/04/2020 23:21 https://www.zenicablog.com/video-pogled ... izolaciji/
U pravu si, gripa je opasnija, ne bira godine a ima i vakcina. Šta to ljudi u zdravstvu nisu nikad umrlog vidjeli pa je sad ova korona nešto novo, neviđeno, da vidiš samo kako se od korone umire, kakva pneumonija ili rak debelog crijeva... Velika većina osoba sa hroničnim bolestima odreaguje dobro na koronu, mali broj takvih je teško bolestan a još manji broj kritičan.detroit-mercy wrote: ↑17/04/2020 21:07Korona nije isto sto i gripa tako da ne zalijeci se bezveze. Pricaj malo sa ljudima u zdravstvu koji vide ove pacijente i sta im se desava pa ce ti se reci.Lajavikrelac wrote: ↑17/04/2020 20:36Otkud znaš da ga već nisam imao? Već sam pisao da me u februaru svalila gripa i da me nakon nje gušio kašalj još 15 dana da sam dobio konjske doze ljekova da ne pređe u upalu pluća. Mogu se kladiti da nas je već preko 50% imalo taj famozni virus i pregrmilo ga bez puno drame kao i svaku sezonsku gripu!daddy-kool wrote: ↑17/04/2020 20:28 Da bi stekao imunitet na Covid19 moraš se zaraziti sa virusom.
Zašto se onda ne inficiraš namjerno ako je to ono što se "mora"?
Da vecina populacije ne bi bila toliko pogodjena virusom ali shvati da ljudi, koji imaju odredjene kronicne bolesti (cardiovaskularne, respiratorne, povisen pritisak i td) sto kod nas ima masa naroda lijepe ko ljese. Ljudi koji bi inace imali 15-20 pa i vise godina normalnog zivota sa trenutnim lijekovima koje uzimaju umiru za dan dva da im se nista ne moze uraditi/pomoci.
Ti bi spartao okolo, pa kuci na pitu kod staraca a stari vjerovatno vec ima povisen pristisak ili slicnoe ne ide tako bato.
Po rodnoj grudi isto pokro Sta je stigovjesticanametli wrote: ↑17/04/2020 18:12 Pametan ....aha seljacka skola odsjek papanijada
Ha je izvuko iz famosa masine i potrcke poveo u vogoscu u svoju firmu....otiso je u poliKituma bjez ...DZilkos
Dvoje je podleglo, žena iz Brčkog...plain vanilla wrote: ↑18/04/2020 00:54 Biglebovski, posto si upucen, de nam objasni kako je prosla korona u klinici za srce

Zabraniti prelazak pravoslavcima u Federaciju i to je to, ovamo ide ukidanje nebuloza poput policijskog sata veoma brzo.banjaluka078 wrote: ↑18/04/2020 09:29 U rs 26 novih pozitivnih, 8 u Banjaluci, od tog 1 ljekar s kliničkog centra i dvoje radnika u stračkom domu, otkriveni u rutinskom testiranju koje u toku za zaposlenike staračkih domova.
Još ako bukne ovaj crkveni klaster za desetak dana, pa nema popuštanja mjera još mjesecima.
A muslimanima i katolicima kroz PC? Svaka ti je ka' u Njegosa.Nivelacija wrote: ↑18/04/2020 10:19Zabraniti prelazak pravoslavcima u Federaciju i to je to, ovamo ide ukidanje nebuloza poput policijskog sata veoma brzo.banjaluka078 wrote: ↑18/04/2020 09:29 U rs 26 novih pozitivnih, 8 u Banjaluci, od tog 1 ljekar s kliničkog centra i dvoje radnika u stračkom domu, otkriveni u rutinskom testiranju koje u toku za zaposlenike staračkih domova.
Još ako bukne ovaj crkveni klaster za desetak dana, pa nema popuštanja mjera još mjesecima.
VIDEO/ DR. ZEHRA DIZDAREVIĆ I SUPRUGA DR. PAŠAGIĆA U CD-U
Neoprostive su greške na KCUS-u... Samoprozvana 'Generalica', baca kletve! Liječila sam Aliju, žao mi je što njegovo prezime kalja...
Napada one koji su joj u životu valjali, ja sam prva liječila Aliju, žao mi je što njegovo prezime kalja, onaj Osmica sve može potvrditi! Ne sjećam je se sa studija! Protjerala je sve doktore sa KCUS-a! Odbila je liječenje pacijenata i to djeteta! Bacila je kletvu na mene, to je licemjerstvo!
Tužilaštvo se treba pozabaviti njenim kletvama! Sebija sve drži u svojim rukama, ona je samoprozvana 'Generalica'! Drži u rukama KCUS, Ljekarsku komoru i Medicinski fakultet! Bira svoje ljude da bi drugim doktorima otimala licence! Bolje joj je da se bavi svojom strukom, ginekolog je! Doktori više bježe od sistema, nego od Korone!
Doktori je moraju slušati, ne smiju imati svoje ja, jer bi dobili otkaze!
Nisam liječila dr. Pašagića, a sad mi je žao što nisam! Pašagića je ubio sistem koji je zatvoren, ne Korona! - ovo je dio žestokih optužbi koje je na račun Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i direktorice prof. dr. Sebije Izetbegović izgovorila poznata sarajevska doktorica Zehra Dizdarević u sinoćnjem izdanju Centralnog dnevnika na Face TV.
Uz dr. Dizdarević, gost emisije bila je i Elna Pašagić, supruga nedavno preminulog bh. epidemiologa dr. Šefika Pašagića, čija smrt je pokrenula lavinu reakcija u javnosti, a najavljuje se i sudski proces...
- Bili bismo sretni da je dr. Dizdarević liječila mog supruga, bio bi među nama! Da, porodica će tužiti!
Zašto KCUS samo pominje dr. Dizdarević, zašto se istraga ne proširi na sve druge doktore?! Oni će namjestiti i svjedoke i tužioca i presudu! Kao da je moj muž smetao sistemu! Zamislite, sam sebi je mjerio temperaturu, a onda po dva sata čekao lijekove! Niko nas nije zvao da pita kako smo, vjerujte više poziva smo dobili iz inostranstva nego iz naše zemlje! Izgubili smo cijelu porodicu greškom zdravstvenog sistema!
Doktori se moraju odvojiti od politike! Doktori, ujedinite se, borimo se da se ovo ne bi ponovilo! - poručila je Elna Pašagić.
Pogledajte video prilog...
Sta je problem sa tom rijeci? Sasvim regularna rijec... to je do tebe.dječak sa šibicama wrote: ↑18/04/2020 11:31 ono kad akademski gradjanin upotrijebi rijec "kalja" u recenici![]()
Blatizubi wrote: ↑18/04/2020 11:52Sta je problem sa tom rijeci? Sasvim regularna rijec... to je do tebe.dječak sa šibicama wrote: ↑18/04/2020 11:31 ono kad akademski gradjanin upotrijebi rijec "kalja" u recenici![]()