Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#14251 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

ŽELI POMOĆI
|
Švedska princeza završila intenzivni kurs, radi na bolničkom odjelu za koronavirus
:thumbup:
unaske direktor podhrastova na bolovanju...

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#14252 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

neko_sa_strane wrote: 17/04/2020 19:43 Sadeta pročitaj ponovo. Zalažem se za otvaranje ali uz poštovanje držanja distance i ograničavanja broja ljudi u objektima. Ne podržavam druženja i teferiče velikog broja ljudi. Velikim grupama ljudi na jednom mjestu pisao bih kazne i nametnuo obavezno korištenje maski i rukavica.
I kako da te frizer šiša i drzi distancu?
plain vanilla

#14253 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

banjaluka078 wrote: 17/04/2020 21:01
Lajavikrelac wrote: 17/04/2020 20:52 Ja sam danas prolazio kraj crkava i nisam nigdje vidio da je gužva, čak su i sveštenici apelovali da se ne skuplja i obavezna je maska i dezinfekcija prije ulaska u crkvu, ikone se ne ljube i nema više posude sa osveštanom vodom. Tako da ne znam baš da je ovo u BL snimano i gdje, ali mi je i crkva nepoznata, a murija šparta na sve strane i brani skupljanje...
Ovo na videu je na Hisetama, evo ti stanje iz Česme, a manje-više slične slike iz drugih dijelova grada. Zna se da je jedan sveštenik pozitivan na virus.

Image
Klaster vaskrese
pici

#14254 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

jel nam bolje sa bossovim direktorom u domovima zdravlja... vidim seljadija pali vatre hoce nas zapaliti ko eugen savojski...
Logovan

#14256 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Logovan »

banjaluka078 wrote: 17/04/2020 21:01 Ovo na videu je na Hisetama, evo ti stanje iz Česme, a manje-više slične slike iz drugih dijelova grada. Zna se da je jedan sveštenik pozitivan na virus.

Image
:roll: :roll:
Ja ludog naroda. :roll:
biglebovski

#14257 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

detroit-mercy wrote: 17/04/2020 21:07
Lajavikrelac wrote: 17/04/2020 20:36
daddy-kool wrote: 17/04/2020 20:28 Da bi stekao imunitet na Covid19 moraš se zaraziti sa virusom.
Zašto se onda ne inficiraš namjerno ako je to ono što se "mora"?
Otkud znaš da ga već nisam imao? Već sam pisao da me u februaru svalila gripa i da me nakon nje gušio kašalj još 15 dana da sam dobio konjske doze ljekova da ne pređe u upalu pluća. Mogu se kladiti da nas je već preko 50% imalo taj famozni virus i pregrmilo ga bez puno drame kao i svaku sezonsku gripu!
Korona nije isto sto i gripa tako da ne zalijeci se bezveze. Pricaj malo sa ljudima u zdravstvu koji vide ove pacijente i sta im se desava pa ce ti se reci.
Da vecina populacije ne bi bila toliko pogodjena virusom ali shvati da ljudi, koji imaju odredjene kronicne bolesti (cardiovaskularne, respiratorne, povisen pritisak i td) sto kod nas ima masa naroda lijepe ko ljese. Ljudi koji bi inace imali 15-20 pa i vise godina normalnog zivota sa trenutnim lijekovima koje uzimaju umiru za dan dva da im se nista ne moze uraditi/pomoci.
Ti bi spartao okolo, pa kuci na pitu kod staraca a stari vjerovatno vec ima povisen pristisak ili slicno :skoljka: e ne ide tako bato.
U pravu si, gripa je opasnija, ne bira godine a ima i vakcina. Šta to ljudi u zdravstvu nisu nikad umrlog vidjeli pa je sad ova korona nešto novo, neviđeno, da vidiš samo kako se od korone umire, kakva pneumonija ili rak debelog crijeva... Velika većina osoba sa hroničnim bolestima odreaguje dobro na koronu, mali broj takvih je teško bolestan a još manji broj kritičan.
Bez ikakve želje da nekoga povrijedim, imamo koronu u bolnici za srce, kad već spominješ kardiovaskularne bolesti, tamo su valjda kritični bolesnici, pa eto vidjeli smo kako i to prođe. Imali smo koronu u Konjicu, opasna neka klica bila po pogonu sa kamarom ljudi i novinarom live from Bosnia Wuhan, pa eno ga Fadil neki dan otvori pogone.

Što se hroničnih bolesnika tiće, evo jedan tekst pa možda ove da pitamo šta misle o koroni, rubrika lifestyle...

https://www.klix.ba/lifestyle/zdravlje/ ... /200416080

Da citiram kolegu forumaša (HR):
"Virus ima smrtnost oko 0.6%, a umiru najstarije osobe s kronicnim bolestima u cak 99% slucajeva. Zarazeno je 0.02% stanovnistva. Ostalih 99.98% ako se zaraze prezivjeti ce u 99.4% slucajeva, a u njih 80% nece imati znacajnijih simptoma. Zasada su nam bolnice relativno prazne, vecina ventilatora je slobodna, brojili smo u maksimumu 70ak (!) zarazenih dnevno.
Mislim da se svi mozemo sloziti da su to cinjenice."

Ja bih da moji roditelji i ja sami sebi određujemo hoću li i kada doći kod njih na pitu, a ne da mi šef civilne zaštite određuje kad hoću ili mogu uopšte.
Last edited by biglebovski on 17/04/2020 23:59, edited 1 time in total.
biglebovski

#14258 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

dzipalo wrote: 17/04/2020 21:37 A ne vidjas ljude da padaju po ulici upravo zbog policijskog sata
Ovo nije istina. Solak je rekao da policijski sat nema nikakve veze sa prevencijom širenja virusa nego je to da policija ima manje posla.
Nivelacija

#14259 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nivelacija »

Ako nista naucio sam vaznu lekciju, a to je da je epidemiolog jednako meteorolog dakle ublehas sa prognozama koja moze a cesto i ne bude tacna.
plain vanilla

#14260 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

Biglebovski, posto si upucen, de nam objasni kako je prosla korona u klinici za srce
Sociolog

#14261 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sociolog »

Bila veceras na Face supruga rahmetindoktora Elna Pasagic..koliko je on bio stariji? 30 godina? :shock: :shock:
Bluemore

#14262 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

vjesticanametli wrote: 17/04/2020 18:12 Pametan ....aha seljacka skola odsjek papanijada
Ha je izvuko iz famosa masine i potrcke poveo u vogoscu u svoju firmu....otiso je u poliKitu 8) ma bjez ...DZilkos
Po rodnoj grudi isto pokro Sta je stigo
biglebovski

#14263 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

plain vanilla wrote: 18/04/2020 00:54 Biglebovski, posto si upucen, de nam objasni kako je prosla korona u klinici za srce
Dvoje je podleglo, žena iz Brčkog...
"Iz ovog kriznog štaba su potvrdili da je kod žene nastupila iznenadna srčana smrt, a koja je usko povezana sa njenom primarnom dijagnozom.... Na Medicinskom institutu bila je hospitalizovana kao hitan slučaj prije dvije sedmice."
Žena iz ZDK...
"Prije dva dana je urađeno retestiranje na kojem je bila negativna, a danas joj je prema smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije trebalo uraditi i drugo retestiranje. Ona je potom trebala biti puštena na kućno liječenje, ali jutros je oko tri sata preminula od osnovne bolesti - srčanog zatajenja", kazala je Čolić.

Eto tako, dvije žrtve koje su preminule od primarne bolesti zbog koje su i bile u klinici.
Last edited by biglebovski on 18/04/2020 09:30, edited 1 time in total.
banjaluka078

#14264 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by banjaluka078 »

U rs 26 novih pozitivnih, 8 u Banjaluci, od tog 1 ljekar s kliničkog centra i dvoje radnika u stračkom domu, otkriveni u rutinskom testiranju koje u toku za zaposlenike staračkih domova.

Još ako bukne ovaj crkveni klaster za desetak dana, pa nema popuštanja mjera još mjesecima.
°u°

#14265 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by °u° »

Na facebook mi je stalno na vrhu obavještenje da koristim informacije o koroni na priznatim stranicama. Daje mi dvije opcije WHO i Federalno ministarstvo zdravlja. Kliknem našu i zadnja im objava 31.3. :( I kontam mrš bagro uhljebnička nesposobna. Kad ti u doba pandemije i korone život određuje šef voznog parka

http://www.fmoh.gov.ba/index.php/novost ... -zdravstva
tataćusak

#14266 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tataćusak »

Kad je ovaj policijski sat u genocidnoj smije li se proci sa aitom, naravno bez izlazaka iz auta :shock:

Ako neko zna
JThomas

#14267 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

Image

pa dragi gospodine kriza je li treba sad neko web stranicom da se bavi :roll:
biglebovski

#14268 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Melka Vojić, 81-godišnja nana, danas je otpuštena iz bihaćke bolnice uz ovacije doktora i zdravstvenih radnika. Melka je pobijedila koronu! Odlazi kući kao pobjednica u borbi s virusom koji je paralizirao i ugrozio cijelo čovječanstvo, piše Patria.

Hospitalizirana je s upalom pluća i pozitivnim ishodom testiranja na COVID 19. Danas nakon višednevne borbe izlazi kao pobjednica protiv virusa koji je paralizirao svijet!

Nana Melka ima petero djece, osam unuka i dva praunuka. Družit će se s njima kada mjere prestanu važiti, a kod kuće je najljepše kaže.

„Bišćanka sam ja, teško će neki virus sa mnom“, kaže nana Melka ističući da se sada osjeća dobro.

Nana Melka je jedna od 84 oporavljena pacijenta, ali je definitivno jedna od najstarijih u BiH koja je pobijedila COVID-19. Njen uspjeh je još veći ako znamo da je od 28 umrlih 19 preminulih pacijenata u dobi preko 65 godina.

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... zom-549753
°u°

#14269 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by °u° »

JThomas wrote: 18/04/2020 09:35 Image

pa dragi gospodine kriza je li treba sad neko web stranicom da se bavi :roll:
To se ti zaebavaš? Sarkazam nadam se...
Nivelacija

#14270 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nivelacija »

banjaluka078 wrote: 18/04/2020 09:29 U rs 26 novih pozitivnih, 8 u Banjaluci, od tog 1 ljekar s kliničkog centra i dvoje radnika u stračkom domu, otkriveni u rutinskom testiranju koje u toku za zaposlenike staračkih domova.

Još ako bukne ovaj crkveni klaster za desetak dana, pa nema popuštanja mjera još mjesecima.
Zabraniti prelazak pravoslavcima u Federaciju i to je to, ovamo ide ukidanje nebuloza poput policijskog sata veoma brzo.
NediM17

#14271 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NediM17 »

Nivelacija wrote: 18/04/2020 10:19
banjaluka078 wrote: 18/04/2020 09:29 U rs 26 novih pozitivnih, 8 u Banjaluci, od tog 1 ljekar s kliničkog centra i dvoje radnika u stračkom domu, otkriveni u rutinskom testiranju koje u toku za zaposlenike staračkih domova.

Zabraniti prelazak pravoslavcima u Federaciju i to je to, ovamo ide ukidanje nebuloza poput policijskog sata veoma brzo.
A muslimanima i katolicima kroz PC? Svaka ti je ka' u Njegosa. :-)
pici

#14272 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

VIDEO/ DR. ZEHRA DIZDAREVIĆ I SUPRUGA DR. PAŠAGIĆA U CD-U
Neoprostive su greške na KCUS-u... Samoprozvana 'Generalica', baca kletve! Liječila sam Aliju, žao mi je što njegovo prezime kalja...

Napada one koji su joj u životu valjali, ja sam prva liječila Aliju, žao mi je što njegovo prezime kalja, onaj Osmica sve može potvrditi! Ne sjećam je se sa studija! Protjerala je sve doktore sa KCUS-a! Odbila je liječenje pacijenata i to djeteta! Bacila je kletvu na mene, to je licemjerstvo!

Tužilaštvo se treba pozabaviti njenim kletvama! Sebija sve drži u svojim rukama, ona je samoprozvana 'Generalica'! Drži u rukama KCUS, Ljekarsku komoru i Medicinski fakultet! Bira svoje ljude da bi drugim doktorima otimala licence! Bolje joj je da se bavi svojom strukom, ginekolog je! Doktori više bježe od sistema, nego od Korone!

Doktori je moraju slušati, ne smiju imati svoje ja, jer bi dobili otkaze!

Nisam liječila dr. Pašagića, a sad mi je žao što nisam! Pašagića je ubio sistem koji je zatvoren, ne Korona! - ovo je dio žestokih optužbi koje je na račun Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i direktorice prof. dr. Sebije Izetbegović izgovorila poznata sarajevska doktorica Zehra Dizdarević u sinoćnjem izdanju Centralnog dnevnika na Face TV.

Uz dr. Dizdarević, gost emisije bila je i Elna Pašagić, supruga nedavno preminulog bh. epidemiologa dr. Šefika Pašagića, čija smrt je pokrenula lavinu reakcija u javnosti, a najavljuje se i sudski proces...

- Bili bismo sretni da je dr. Dizdarević liječila mog supruga, bio bi među nama! Da, porodica će tužiti!

Zašto KCUS samo pominje dr. Dizdarević, zašto se istraga ne proširi na sve druge doktore?! Oni će namjestiti i svjedoke i tužioca i presudu! Kao da je moj muž smetao sistemu! Zamislite, sam sebi je mjerio temperaturu, a onda po dva sata čekao lijekove! Niko nas nije zvao da pita kako smo, vjerujte više poziva smo dobili iz inostranstva nego iz naše zemlje! Izgubili smo cijelu porodicu greškom zdravstvenog sistema!

Doktori se moraju odvojiti od politike! Doktori, ujedinite se, borimo se da se ovo ne bi ponovilo! - poručila je Elna Pašagić.

Pogledajte video prilog...

:thumbup:
dječak sa šibicama

#14273 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

ono kad akademski gradjanin upotrijebi rijec "kalja" u recenici :roll:
zubi

#14274 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

dječak sa šibicama wrote: 18/04/2020 11:31 ono kad akademski gradjanin upotrijebi rijec "kalja" u recenici :roll:
Sta je problem sa tom rijeci? Sasvim regularna rijec... to je do tebe.
Edin H.

#14275 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

zubi wrote: 18/04/2020 11:52
dječak sa šibicama wrote: 18/04/2020 11:31 ono kad akademski gradjanin upotrijebi rijec "kalja" u recenici :roll:
Sta je problem sa tom rijeci? Sasvim regularna rijec... to je do tebe.
Blati
Locked