eh to muha , hvalamuha_sa wrote:Connaisseur Karlin wrote:muha_sa wrote:![]()
![]()
ne foliraj![]()
meni si iznajmio i uzimo mi 80 maraka dnevno![]()
![]()
![]()
![]()
duša draga![]()
cim dodješ idemo na Mihrivode--pjehoke
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- Connaisseur Karlin
#14251 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- insomnia78
#14252 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma ne bi u Bosni. No ovi na forumupustopoljina wrote:Brw. Eo komene kazu zbogradi strasnog vjetra mole se postovani gradjani da ne sjede pod drvecem...
U bosni bi odmah digli frku sto niko ne sankcionise to granje i to drvece, sta rade ti nadlezni.
- muha_sa
#14253 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
haUs u HrvaCkojpustopoljina wrote:Brw. Eo komene kazu zbogradi strasnog vjetra mole se postovani gradjani da ne sjede pod drvecem...
U bosni bi odmah digli frku sto niko ne sankcionise to granje i to drvece, sta rade ti nadlezni.
ovdje ništa--malkice propadiva a vjetra nic
- amidzazeher
#14254 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I ne valja dijaspora, a vec cevape bezecov’oanimals wrote:VI penzici bi samo djabaluka....muha_sa wrote:osjetit cu ja prvi put kad ti dodješmoonca wrote:..hm .. osjetite vi to ljeti kada je dijapora u gradu - ne zezaj te --![]()
valjda se tad necu morat za novcanik fatat kad budemo na cevape išli![]()
Kakvi cevapi..
corbe se kuci najedi..
-
moonca
#14255 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
...dobro muha ..animals wrote:VI penzici bi samo djabaluka....muha_sa wrote:osjetit cu ja prvi put kad ti dodješmoonca wrote:..hm .. osjetite vi to ljeti kada je dijapora u gradu - ne zezaj te --![]()
Kakvi cevapi..
corbe se kuci najedi..
- insomnia78
#14256 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I kod mene poprilicno šepu. Otrese mi tresnje jebo majkumuha_sa wrote:haUs u HrvaCkojpustopoljina wrote:Brw. Eo komene kazu zbogradi strasnog vjetra mole se postovani gradjani da ne sjede pod drvecem...
U bosni bi odmah digli frku sto niko ne sankcionise to granje i to drvece, sta rade ti nadlezni.![]()
- muha_sa
#14257 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
animals wrote:VI penzici bi samo djabaluka....muha_sa wrote:osjetit cu ja prvi put kad ti dodješmoonca wrote:..hm .. osjetite vi to ljeti kada je dijapora u gradu - ne zezaj te --![]()
Kakvi cevapi..
corbe se kuci najedi..
ja sam peh kako god okreneš
kad se vracam sa amidžom sa Pelješca pa svratimo kod Maksumica na meso i cim primjeti da zovem konobara da racun donese amidzi se pripiša
-
moonca
#14258 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sta treba da sankcionisu?pustopoljina wrote:Brw. Eo komene kazu zbogradi strasnog vjetra mole se postovani gradjani da ne sjede pod drvecem...
- muha_sa
#14259 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
pošto sam ja starog kova i starog vakta ne mogu se nekih davnašnjih navika odvicmoonca wrote:...dobro muha ..animals wrote:
VI penzici bi samo djabaluka....![]()
Kakvi cevapi..
corbe se kuci najedi..ti ili ja .. nea veze
što znaci--nic ne brini
- Bloo
- Globalna šefica
#14260 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Haos i u Bosni...nije Sarajevo, aliinsomnia78 wrote:I kod mene poprilicno šepu. Otrese mi tresnje jebo majkumuha_sa wrote:haUs u HrvaCkojpustopoljina wrote:Brw. Eo komene kazu zbogradi strasnog vjetra mole se postovani gradjani da ne sjede pod drvecem...
U bosni bi odmah digli frku sto niko ne sankcionise to granje i to drvece, sta rade ti nadlezni.![]()
"U ulici Ćumurana i Majdan je usljed oborinskih voda i začepljenja odvoda ugroženo više stambenih objekata, kao i putna komunikacija kroz naselje. U ulici Zlatnih ljiljana usljed začepljenja odvoda došlo je do plavljena dvorišta i podruma stambenih objekata. Putna komunikacija prema naselju Dolina i Podu je takođe zbog plavljena dva podvožnjaka u prekidu. Usljed slijevanja oborinskih voda i potoka koji su na putnu komunikaciju nanijeli dosta otpada, šljunka i granja na više lokacija otežalo je odvijanje saobraćaja na regionalnom putu R 467 Zavidovići-Olovo", kazali su iz Civilne zaštite ZDK.
- amidzazeher
#14261 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A sto amidza citavo ljeto sladoledom casti to zaboravljasmuha_sa wrote:![]()
![]()
ja sam peh kako god okrenešhaman uvijek sam ja taj koji ide na kasu
![]()
kad se vracam sa amidžom sa Pelješca pa svratimo kod Maksumica na meso i cim primjeti da zovem konobara da racun donese amidzi se pripiša![]()
![]()
kad se vrati ko fol se trza da plati
![]()
Druga je stvar sto ti vise volis mesa mahnut’
-
moonca
#14262 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
necemo se svadajti- ja ko' tvoj amidz --ako idem u wc idem da platim, ne pred pozvanim..muha_sa wrote:pošto sam ja starog kova i starog vakta ne mogu se nekih davnašnjih navika odvicmoonca wrote:...dobro muha ..animals wrote:
VI penzici bi samo djabaluka....![]()
Kakvi cevapi..
corbe se kuci najedi..ti ili ja .. nea veze
u našem društvu dame nisu nosile novcanik nit su se smjele petljat u ceh
![]()
što znaci--nic ne brinija castim
- pustopoljina
#14263 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Elementarne nepogode, what else?moonca wrote:Sta treba da sankcionisu?pustopoljina wrote:Brw. Eo komene kazu zbogradi strasnog vjetra mole se postovani gradjani da ne sjede pod drvecem...
#pajel
- muha_sa
#14264 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
amidzazeher wrote:A sto amidza citavo ljeto sladoledom casti to zaboravljasmuha_sa wrote:![]()
![]()
![]()
kad se vracam sa amidžom sa Pelješca pa svratimo kod Maksumica na meso i cim primjeti da zovem konobara da racun donese amidzi se pripiša![]()
![]()
![]()
![]()
neJm ni sladoleda
- славянин
#14265 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma nist sunce sija kod nasBloo wrote: Haos i u Bosni...nije Sarajevo, ali
"U ulici Ćumurana i Majdan je usljed oborinskih voda i začepljenja odvoda ugroženo više stambenih objekata, kao i putna komunikacija kroz naselje. U ulici Zlatnih ljiljana usljed začepljenja odvoda došlo je do plavljena dvorišta i podruma stambenih objekata. Putna komunikacija prema naselju Dolina i Podu je takođe zbog plavljena dva podvožnjaka u prekidu. Usljed slijevanja oborinskih voda i potoka koji su na putnu komunikaciju nanijeli dosta otpada, šljunka i granja na više lokacija otežalo je odvijanje saobraćaja na regionalnom putu R 467 Zavidovići-Olovo", kazali su iz Civilne zaštite ZDK.
https://www.facebook.com/bosniastormcha ... 377952497/
Insomnija , jesi spreman
-
moonca
#14266 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
.sta hoces od nadleznih ??da vataju kisupustopoljina wrote:Elementarne nepogode, what else?moonca wrote:Sta treba da sankcionisu?pustopoljina wrote:Brw. Eo komene kazu zbogradi strasnog vjetra mole se postovani gradjani da ne sjede pod drvecem...
#pajel
-
moonca
#14267 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
nema familije da nema takvog-ok je to - podnosljivo je..muha_sa wrote:![]()
![]()
![]()
neJm ni sladoledaamidža titiz--jebo sve titize ovog svijeta kakav je to titiz
al
šta cu kad ga volim
i halalim
- muha_sa
#14268 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
požuri na odmor dok nisam njegove gene nasljediomoonca wrote:nema familije da nema takvog-ok je to - podnosljivo je..muha_sa wrote:![]()
![]()
![]()
al
šta cu kad ga volim
i halalim
- insomnia78
#14269 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja mislio pravi mu amidza. Kako rekoamidzazeher wrote:A sto amidza citavo ljeto sladoledom casti to zaboravljasmuha_sa wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
espn
#14270 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Njemačka testira prvi "električni autoput" za kamione
Njemačka se pridružila zemljama koje ulažu u "električne autoputeve" namijenjene ekološki prihvatljivim kamionima.
Njemačka je započela testiranje eHighway sistema na dionici dugoj pet kilometara koja je dio autoputa između Frankfurta i Darmstadta. Koristi se električno-dizelski hibridni kamion koji energiju dobija putem kablova postavljenih iznad autoputa, tako da ne mora koristiti motor s unutrašnjim sagorijevanjem.
Raniji testovi su se oslanjali na spore noćne testove ili su se obavljali na napuštenom vojnom aerodromu.
Prvi eHighway autoput je napravljen u Švedskoj 2016. godine, a njemački koncept je isti. Kamioni korsite pantografe koji se kače na kablove preuzimajući električnu energiju. Kamioni vraćaju električnu energiju u kablove kada koče, tako da je sistem koristan ako nekad bude gužve.
Treba reći da ovaj sistem zasad neće imati veći utjecaj jer će samo pet kamiona koristiti elektrificirani sistem, a oko 10 posto od 135.000 automobila koji prođu tim putem su teški kamioni. Kako se bude povećavao broj kamiona kompatibilnih s električnim sistemom, tako će se smanjivati emisija CO2. Prijevoznici bi mogli početi prelaziti na ovu vrstu kamiona jer oni mogu ostati duže na cesti.
https://www.klix.ba/auto/njemacka-testi ... /190513056
Gdje smo mi, a gdje je Njemačka...
Njemačka se pridružila zemljama koje ulažu u "električne autoputeve" namijenjene ekološki prihvatljivim kamionima.
Njemačka je započela testiranje eHighway sistema na dionici dugoj pet kilometara koja je dio autoputa između Frankfurta i Darmstadta. Koristi se električno-dizelski hibridni kamion koji energiju dobija putem kablova postavljenih iznad autoputa, tako da ne mora koristiti motor s unutrašnjim sagorijevanjem.
Raniji testovi su se oslanjali na spore noćne testove ili su se obavljali na napuštenom vojnom aerodromu.
Prvi eHighway autoput je napravljen u Švedskoj 2016. godine, a njemački koncept je isti. Kamioni korsite pantografe koji se kače na kablove preuzimajući električnu energiju. Kamioni vraćaju električnu energiju u kablove kada koče, tako da je sistem koristan ako nekad bude gužve.
Treba reći da ovaj sistem zasad neće imati veći utjecaj jer će samo pet kamiona koristiti elektrificirani sistem, a oko 10 posto od 135.000 automobila koji prođu tim putem su teški kamioni. Kako se bude povećavao broj kamiona kompatibilnih s električnim sistemom, tako će se smanjivati emisija CO2. Prijevoznici bi mogli početi prelaziti na ovu vrstu kamiona jer oni mogu ostati duže na cesti.
https://www.klix.ba/auto/njemacka-testi ... /190513056
Gdje smo mi, a gdje je Njemačka...
- amidzazeher
#14271 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
insomnia78 wrote:Ja mislio pravi mu amidza. Kako rekoamidzazeher wrote:A sto amidza citavo ljeto sladoledom casti to zaboravljasmuha_sa wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- insomnia78
#14272 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Doduse prije je to bilo normala. Ja imam tetku malo stariju od mene
A od druge tetke djeca njeno godiste
-
moonca
#14273 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
..neka, neka, samo sacuvaj duh...muha_sa wrote:požuri na odmor dok nisam njegove gene nasljediomoonca wrote:nema familije da nema takvog-ok je to - podnosljivo je..muha_sa wrote:![]()
![]()
![]()
al
šta cu kad ga volim
i halalim
![]()
- insomnia78
#14274 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Eno i Munka se upecala 
- muha_sa
#14275 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
moji su stogodišnjaciinsomnia78 wrote:Doduse prije je to bilo normala. Ja imam tetku malo stariju od mene![]()