Ma seru ko foke...ali eto, veceras cemo vidjeti kako ce oni "osvjetlati obraz domovine" protiv bugara, šatro velike patriote....koje sranje od price, ne znaju za trofeja 6 kuka i nama seru....junaci, veceras pokorite Sofiju, pa onda kenjajte drugima.dino84 wrote:Totalna katastrofa sinoc,totalna...
Ima i do mentaliteta,i do psihe,sudija nas je unistio sa pogresno sudjenjim faulovima,kartonima a o penalu da i ne pricam,fino je Amar rekao da Mariboru pokloni ne trebaju da nas dobiju posto su svakako jaca ekipa od nas,ali ovo je u globalu realnost nase lige.Prvo Borac ispadne od drugoligasa iz CG,pa pitari prodju sa punom mrezom,sad mi potopljeni,daj ba...
Nasa odbrana ne primi gol u domacem prvenstvu mjesecima,pola godine ne znamo za poraz,i onda u jednoj utakmici budemo porazeni i popijemo 4 komada.Bogicevic odigra savrsenu sezonu i onda se onako izgubi na momente sinoc.Ovo nam je realnost i tacka.Za nesto vise treba povecati kvalitet tj. smanjiti ligu,poboljsati infrastrukturu,zadrzati mlade igrace koji bar nesto valjaju itd.
Alternativa je da se ceka da se u nekom momentu poklopi neka generacija kao nama protiv Newcastlea.
U revans uci ratnicki nastrojeni,nemamo sta izgubiti,svejedno mi je i ako popijemo peticu kuci,znaci napad od prve minute pa kako god da zavrsi.
p.s.Smijesno je slusati ove pitarske ublehe godinama,jedne godine je "brukanje sampiona",druge "brukanje osvajaca kupa",pa onda "brukanje osvajaca duple krune",samo "brukamo" drzavu i nas fudbal i sta je ostalo od njega,pa evo osvojite vi nesto majka mu stara nakon 6 godina u ovom sljamu od lige pa probajte da se ne "brukate" kad smo mi vec "odron".
BH klubovi u Evropi - 2012/13
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#1426 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
- kokuz_sa
#1427 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
nemoj tako LSD pa bugarska ima fudbalera ko slovenija stanovnika
zakljucak mi i ako popijemo 5 i vise komada od bugara..bar nas je nakantala fudbalska velesila
ovo se sam tjesim
zakljucak mi i ako popijemo 5 i vise komada od bugara..bar nas je nakantala fudbalska velesila
ovo se sam tjesim
-
LSD
#1428 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
samo se ti tješi time....fina ti je to utjehakokuz_sa wrote:nemoj tako LSD pa bugarska ima fudbalera ko slovenija stanovnika![]()
ovo se sam tjesim
- ultima_palabra
#1429 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Ne znam zašto, ali danas mi hrpa pitara govori da su prvi put u životu navijali za Želju
Sad da li su iskreni, ne'am pojma...
- Obuca9
#1430 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
A uz to su i preteče vidovite Džemile.fortaleza wrote:Ako ćemo gledati komplet historiju Zrinjski je stariji klub nego ijedan gore navedeni.
1905. FTW
Ljudi su 1905. "osnovali" fudbalski klub, iako je tek 1908. donesena prva fudbalska lopta u BiH.
Last edited by Obuca9 on 19/07/2012 13:37, edited 1 time in total.
-
LSD
#1431 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
A veceras cemo vidjeti vas na djelu, stršani prosvjetitelji obraza BH fudbalawannabe_ultra wrote:ja sam vas upozorio prije 10tak 15 dana sta ce vam se desiti, previse ste se digli a u sustini prosjek ste uostalom kao i mi, i iako se nadam veceras pobjedi (sasvim normalno) mozda nam se smjesi isto.
Problem je sto ste vi u glavama vec prosli maribor, a ljudi vas postavili gdje vam je mjesto.
- fortaleza
#1432 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Pročitaj LSD-ov post...ultima_palabra wrote:Iz toga možemo zaključiti da Svinjski živi u prošlosti... kao i većina njegovih navijača

-
cunga lunga
#1433 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Prvi put sam zelio da Zeljeznicar ne izgubi.ultima_palabra wrote:Ne znam zašto, ali danas mi hrpa pitara govori da su prvi put u životu navijali za ŽeljuSad da li su iskreni, ne'am pojma...
-
am2804
#1434 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Pa-pa-paranoja sanjao sam.........
Imali smo dobru priliku, skoro pa servirana, i to smo upropastili, svaka naša greška je bila kažnjena.
Šta reći, početak 2-og poluvremena, Zeba nešto glumi i čeka sudiju da svira faul, ko da igramo našu ligu, vidjelo se u prvom poluvremenu da sudija dozvoljava nešto čvršću igru. Taj pogodak im je dao krila, mada bez obzira na njihove napade nije to izgledalo da gol visi (da će biti potop) ko što je bio slučaj sa izraelcima. Penal ??? pa ako nije bio faul na Zebom, onda sigurno nije bio ni penal. Treći gol, majko moja, bosanska sranja, ko da gledam repku. Onda nešto mi stisnuli i opet greška i primaš u 93 gol koji te baš ukopava.
Mislim da smo svi svjesni propuštene prilike, ali bez obzira na to, svi u napad, pa šta bude.
Ako Željo nije za Europe, onda su to sigurno Manijaci
Imali smo dobru priliku, skoro pa servirana, i to smo upropastili, svaka naša greška je bila kažnjena.
Šta reći, početak 2-og poluvremena, Zeba nešto glumi i čeka sudiju da svira faul, ko da igramo našu ligu, vidjelo se u prvom poluvremenu da sudija dozvoljava nešto čvršću igru. Taj pogodak im je dao krila, mada bez obzira na njihove napade nije to izgledalo da gol visi (da će biti potop) ko što je bio slučaj sa izraelcima. Penal ??? pa ako nije bio faul na Zebom, onda sigurno nije bio ni penal. Treći gol, majko moja, bosanska sranja, ko da gledam repku. Onda nešto mi stisnuli i opet greška i primaš u 93 gol koji te baš ukopava.
Mislim da smo svi svjesni propuštene prilike, ali bez obzira na to, svi u napad, pa šta bude.
Ako Željo nije za Europe, onda su to sigurno Manijaci
- moa
#1435 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
zeljo nije trebao izgubiti sa 3 gola razlike ali je bilo ocigledno da igraci igraju pod grcom i da nemaju ono iskustvo i hladnokrvnost koju treba imati kad se igraju europske utakmice. nasi igraci su generalno pod pritiskom kojeg ocigledno ne mogu podnijeti. noge su im bile preteske i jedva su se kretali po terenu. nadam se da ce sarajevo veceras bolje proci mada opet tvrdim fudbal nam je u qrcu.
- dino84
#1436 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Joj koliko mi ovo povuce zivac i koliko me nervira,a u osnovi suplja svih suplji samo da se nesto kaze,ovo govori masa pitara,od taksiste koji te vozi do oca najboljeg jarana koji je mozda pitar,pa ako ima jedan klub u ovoj zemlji koji se "nije digao" nakon titule onda smo to bili mi poslije ove sezone,pa koliko puta se moraju spomenuti Amarove rijeci,evo pa pogledaj i poslusajwannabe_ultra wrote:ja sam vas upozorio prije 10tak 15 dana sta ce vam se desiti, previse ste se digli a u sustini prosjek ste uostalom kao i mi, i iako se nadam veceras pobjedi (sasvim normalno) mozda nam se smjesi isto.
Problem je sto ste vi u glavama vec prosli maribor, a ljudi vas postavili gdje vam je mjesto.
Ja sam davno rekao da nam treba još par godina kontinuiranog ozbiljnog rada, ako se to može nazvati ozbiljnim radom, da bismo mogli konkurisati u Evropi. U međuvremnu ćemo morati igrati Premijer ligu i tu se stalno dokazivati...
http://sportsport.ba/bh_fudbal/treba-na ... rada/83813
Covjek nije htio reci da smo ba sampioni dok nismo matematicki uzeli titulu,a i kad smo je uzeli nismo slavili odmah nego se cekao revans finala Kupa,nismo se digli ni potcjenjivali suparnike ni kad smo sa onom Bragom bili na vrhu onih lista na planeti po utakmicama bez poraza i primljenog gola,a porazeni nismo bili od avgusta do maja,gola primili nsimo haman 10 kola...Pa mi ovdje na forumu nismo govorili ba da smo sampioni dok nismo i teoretski postali niti se busali,joj price...
Nismo se digli nego je nas fudbal potonuo na najnize grane poslije rata,mi smo ba casno ispali od jednih Skota prije 15 godina,tad se igrao mnogo jaci fudbala nego sada,pa poslije od jedne Malage gdje je malo falilo da ih iznenadimo,ovo sada je totalni odron.
Treba ukinuti sve ove sportske portale koje pumpaju "zvijezde" koje ne mogu meda kasikom,jebo te led danima se pise o nekim tarabama kojima je domet par utakmica na klupi u Madjarskoj ili Grckoj i raja od njih stvori neke igrace,te je li potpisao te nije li potpisao,Komitet spasava ovo malo jada sto je ostalo pa zar ne vidite da isti likovi opstruisu sve zivo,Ivica i ekipa ce uskoro dici ruke od svega pa cemo vidjeti gdje cemo onda.
Prijedlog za smanjenje lige se hladno odbije,svaki lokalni serif hoce da ima svoj klub u ligi,nije problem,zato cemo uz korupciju i namjestanje i biti tu gdje jesmo uz sve one livade po kojima se lopta kotrlja.
Niti jedan klub,znaci niti jedan ne mozue nista uraditi u Evropi sa toliko mali brojem malo jacih utakmica,fizicka sprema na skroz drugom nivou u odnosu na evropski,udaranje,namjestanje,dogovaranje,crveni kartoni po ovim nasim gudurama,ma nije ovo za nas i vozdra.
Trebamo biti sretni sto se uopste i takmicimo,kad se Komitet raspadne necemo vise moci ovakve izlete po evropsim gradovima napraviti kao sinoc ili veceras i to je to,sudija sviraj kraj.
Al' bitno je da se neko digao
- ganjeta
#1437 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Poslije noći sa malo sna ću reći: Maribor niije odigrao ništa posebno, i vjerujem da možemo stići ovaj zaostatak. Biće jebeno teško ali ne i nedoknadivo. Rezultat od 4-1 nije realan, malo je uticao sudija šiljenjem za njih, malo nasa ne spremnost za ovaj nivo takmičenja.
Sve u svemu: Pa-pa paranojaaaaa, sanjao sam 3. gola
.
P.S prelistam ovu temu i vidim dežurni su se izdrkavali, standardni. Ništa novo, ali malo su poranili
.
Sve u svemu: Pa-pa paranojaaaaa, sanjao sam 3. gola
P.S prelistam ovu temu i vidim dežurni su se izdrkavali, standardni. Ništa novo, ali malo su poranili
-
salle_eh1986
#1438 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Svidjelo se to nekome ili ne, za sve klubove u BiH Željo je institucija.
kad nam neko otkine pero onda nek se javlja, do tad psssssssssssssssssssssst
I da gubiš 10-0 s Juga bi se pjesma čula \o/
kad nam neko otkine pero onda nek se javlja, do tad psssssssssssssssssssssst
I da gubiš 10-0 s Juga bi se pjesma čula \o/
- ganjeta
#1439 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Da se najavim, počinjem sa izvlačenjem postova danas je to u trendu
.
Na 25. str ove teme:
.
Na 25. str ove teme:
I pogodim. Neću reći šta sam sinoć sanjao, nije sportskiwannabe_ultra wrote:bojim se da ce to ostati samo sanganjeta wrote: sanjao da ga je Adil smjestio za 0-1![]()
.
- Baltazar_khan
#1440 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
kako vidim manijaci nisu imali problema u mariboru za razliku od naših
http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/1 ... obuse.html
http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/1 ... obuse.html
- ganjeta
#1441 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Bilo je problema, ali poslije utakmice sa zaštitarima. Neki su uhapšeni
, za neke se platile kazne.
- So What!
#1442 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Evo pitanje za navijače Želje, a može i za ostale:
Da li bi voljeli da je vaš klub se plasirao u Ligu Prvaku, a u grupi prošao kao Dinamo iz Zagreba?
Moj odgovor je ne, ne bih volio da klub za koji navijam (Sarajevo) se obruka do te mejre, pa bi tek onda bile priče u kolikom so ponoru.
Da li bi voljeli da je vaš klub se plasirao u Ligu Prvaku, a u grupi prošao kao Dinamo iz Zagreba?
Moj odgovor je ne, ne bih volio da klub za koji navijam (Sarajevo) se obruka do te mejre, pa bi tek onda bile priče u kolikom so ponoru.
- Baltazar_khan
#1443 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
možda je dinamo neslavno prošao po rezultatima u grupnoj fazi lige prvaka, međutim klupska kasa im je napunjena do vrha. velike su pare u pitanju kad se izbori grupna faza, plus ispunjen stadion zbog atraktivnosti protivnika tipa real madrid. ja bi sad potpisao da moj tim igra ligu prvaka pod tim uslovima. plus dobiješ atraktivna gostovanja i promociju navijačke grupe recimo hordanje u minhenu, madridu, milanu. pusti snovi nažalost
imale bi i kafane koristi od toga jer kad bi došli englezi fino bi se devastirali alkoholom a svi znamo koliko oni mogu popiti
imale bi i kafane koristi od toga jer kad bi došli englezi fino bi se devastirali alkoholom a svi znamo koliko oni mogu popiti
- cyprus
#1444 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Da, to je već 'filozofsko' pitanje... da li se bolje ofirat u drugom pretkolu nego u grupnoj fazi?So What! wrote:Evo pitanje za navijače Želje, a može i za ostale:
Last edited by cyprus on 19/07/2012 15:04, edited 2 times in total.
- ultima_palabra
#1445 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Naravno da bih... nije Dinamo baš toliko neslavno prošao osim zadnje utakmice koja je naštimana 1/1.
- dino84
#1446 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Joj sta upita i ostade ziv,ovo sunce stvarno djeluje na rajuSo What! wrote:Evo pitanje za navijače Želje, a može i za ostale:
Znas li bolan kolika je samo nagrada od UEFE za plasman u LP,pa gdje su onda TV prava,pa reklame,pa prodaja karata a znas da ce ti stadion biti pun svaki mec...Joj pitanja
A sto se tice blamaza,pa kad smo od Zmaja od Bosne zijanili 9-1 (dobro,klub se tek dizao iz ratnog pepela),mozemo i od Reala fasovati 8-9 komada...
- So What!
#1447 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Da, ali bit najgori klub u historiji LP.dino84 wrote:Joj sta upita i ostade ziv,ovo sunce stvarno djeluje na rajuSo What! wrote:Evo pitanje za navijače Želje, a može i za ostale:
Moj odgovor je ne, ne bih volio da klub za koji navijam (Sarajevo) se obruka do te mejre, pa bi tek onda bile priče u kolikom so ponoru.![]()
Znas li bolan kolika je samo nagrada od UEFE za plasman u LP,pa gdje su onda TV prava,pa reklame,pa prodaja karata a znas da ce ti stadion biti pun svaki mec...Joj pitanjaPa tvoj klub bi mogao biti sampion narednih 10 sezona u ovoj ligi kad bi ulozio te pare dalje kako treba (u to vec ne ulazim,ovo je ipak BiH).
A sto se tice blamaza,pa kad smo od Zmaja od Bosne zijanili 9-1 (dobro,klub se tek dizao iz ratnog pepela),mozemo i od Reala fasovati 8-9 komada...
-
salle_eh1986
#1448 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
bolje biti najgori klub u historiji LP nego nikako i ne biti u toj LPSo What! wrote:Da, ali bit najgori klub u historiji LP.dino84 wrote:Joj sta upita i ostade ziv,ovo sunce stvarno djeluje na rajuSo What! wrote:Evo pitanje za navijače Želje, a može i za ostale:
Moj odgovor je ne, ne bih volio da klub za koji navijam (Sarajevo) se obruka do te mejre, pa bi tek onda bile priče u kolikom so ponoru.![]()
Znas li bolan kolika je samo nagrada od UEFE za plasman u LP,pa gdje su onda TV prava,pa reklame,pa prodaja karata a znas da ce ti stadion biti pun svaki mec...Joj pitanjaPa tvoj klub bi mogao biti sampion narednih 10 sezona u ovoj ligi kad bi ulozio te pare dalje kako treba (u to vec ne ulazim,ovo je ipak BiH).
- hypko_nurko
#1449 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
volio bih svake godine da ulazimo u grupnu fazu lige prvaka i da nas kantaju koliko hoce. ko to ne bi volio. a pare nek kapaju. onda bi se mogli dovoditi bolji igraci ma se mozda ne bi ni brukali toliko
- dino84
#1450 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Vidim ja,moram malo na cifre krenuti...So What! wrote:Da, ali bit najgori klub u historiji LP.dino84 wrote:Joj sta upita i ostade ziv,ovo sunce stvarno djeluje na rajuSo What! wrote:Evo pitanje za navijače Želje, a može i za ostale:
Plasman u LP - 7 mil eura
Karte - 15 000 x 20 KM
10 000 x 15 KM
5000 x 10 KM
4500 x10 KM
ukupno izadje na 545 000 KM po jednoj utakmici od prodaje karata na punom Kosevu,to sve puta tri utakmice iznosi preko milion i po KM
ne znam koliko idu tv prava,reklame itd itd,neka me neko ispravi i za ovih 7 mil eura ali mislim da je to cifra koju je dobio Dinamo samo za plasman,uglavnom dobar si ulaskom u LP oko 16-17 miliona KM.
E sad sjeti se koliko tvoj klub ima duga prema drzavi,sjeti se virsli i sijalica u frizideru,neisplacenih plata i svih uprava i prije Blekica i poslije Blekica,pa reci da ne bi volio to cvaknuti,pa izdignuo bi se na jedan visi nivo u ovoj ligi i bio sampion "sto godina",ne znam fakat kakvo ti je to razmisljanje o blamazama...