Samsung galaxy S3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Frtalj_Duše

#1426 Re: Samsung galaxy S3

Post by Frtalj_Duše »

pinokio04 wrote:
Frtalj_Duše wrote:
jahh wrote:...

Koristio sam Galaxy S2 dugo i na njemu nisam bio zadovoljan veličinom ekrena. Evo na Galaxy Nexusu je tu i tamo dobro, vjerovatno ne idealno. Negdje 4.6''-5.0'' je meni idealno, i vjerovatno većini osim osobama koji za 3.5'' kažu slatko.

Pogledaj sve reviewe za Note 2 i vidi šta svi govore za display. :)

Da ne budem previše subjektivan kao što si ti bio, iPhone bi mogao preporučiti onima koji samo žele da izvade telefon iz kutije i da ga koriste za pozive, poruke, kameru i browswer. Za sve ostale -> Droid.
Ja bio (pre)zadovoljan sa veličinom ekrana na svome sgs2 dok buraz nije uzeo s3 i ja dobio priliku da se upoznam malo "podrobnije" sa istim, naravno da sam ga i ranije viđao po prodavnicama i od nekih havera uzimao i malo čačkao na istome, ali ništa temeljno ili konkretno. Zato sam sada, nakon čestog' korištenja istoga, pošto je buraz truba što se tiče informatike, barem kada je riječ o instalacijama, crack-ovima, root-ovima i sl., dok je čak i on kao takav "nezainteresiran" i "ograničen" lik kada je informatika u pitanju (neko bi rekao: "klasični jabukaš" :mrgreen: ) odmah prepoznao i uvidio da treba i mora root opaliti telefonu da bi iskoristio sve blagodati i potencijale istoga, i zato sam ja sada, nakon čestih instalacija kojekakvih romova, tema, app-ova i igara, modova itd. postao itekako nezadovoljan veličinom ekrana kod svoje dvice! Jednostavno čovjek navikne na veličinu ekrana a time i na veličinu samoga fona, i kasnije ne može ništa manje ni da zamisli kao "radnu površinu"! :mrgreen:
Eto te ko žene razmišljaš :)

Sent from my iPhone 4s using Tapatalk
:lol: , ma ko nam' to pokušava biti sarkastičan!?

Image

PS. Mene da neko ovako provali, ne samo da se od sramote ne bi smio javiti, nego bi tražio da mi ukinu account permamentno:
Frtalj_Duše wrote:
pinokio04 wrote:
iamia wrote:kako vam se svidja SGS3 za vas koji ste kupili? da li ima kakvih problema? kako se usporedjuje sa iphone?
kako vam se svidja velicina display-a? da li je tesko preci na android nakon 4 god koristenja iOS? thx! :thumbup:
Ja bi ostao na tvom mjestu vjeran iphonu, samo zavisi koji je, lakši za koristit jednostavniji OS

Kaže lik koji je kupio android fon (htc one x) i na sav glas se hvali s istim:
pinokio04 wrote:
Entropio wrote:Valja li HTC One X? Ima li ga neko?

Gledam stanje u BH Telecomu i ovaj mi se čini kao jedini koji bi mi odgovarao.
Valja, ja ga imam, ekstra je , neces se pokajat vjeruj, mobitel je zmaj

Koji si ti "pacijent" čovječe! :lol:
EmiRem

#1427 Re: Samsung galaxy S3

Post by EmiRem »

Hocete li prestati vise i drzati se teme !
Djuro7877

#1428 Re: Samsung galaxy S3

Post by Djuro7877 »

Opet pitam jel neko zna kad će JB nadogradnja za S3 u BH Telekomu, bar otprilike i hoće li je uopće bit? :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Frtalj_Duše

#1429 Re: Samsung galaxy S3

Post by Frtalj_Duše »

Djuro7877 wrote:Opet pitam jel neko zna kad će JB nadogradnja za S3 u BH Telekomu, bar otprilike i hoće li je uopće bit? :)

;-)
Djuro7877

#1430 Re: Samsung galaxy S3

Post by Djuro7877 »

Taaaaaaako je!

iamia

#1431 Re: Samsung galaxy S3

Post by iamia »

jahh wrote: Da ne budem previše subjektivan kao što si ti bio, iPhone bi mogao preporučiti onima koji samo žele da izvade telefon iz kutije i da ga koriste za pozive, poruke, kameru i browswer. Za sve ostale -> Droid.
znaci, pdf filovi se MOGU otvoriti na SGS3?
znam da adobe flash radi, za razliku od iphone, sto me iritira!

kako se vrsi OS update? da li je automatski kao na iphone ili moram da ga nosim tamo gdje je kupljen?

isto, cini mi se da je iphone napravljen od boljih materijala; cak i s'tim, ispadao mi je milion puta i ekran se 2 puta razbio :-? SGS3 mi se cini jos 'klizaviji'!

i zadnje, sta je Jelly Bean??
pinokio04

#1432 Re: Samsung galaxy S3

Post by pinokio04 »

Zna li neko od raje, kad ulazim u fb, svaki put kad se prijavim na fb, traži mi da sinkronizujem fotke, sve, kontakte

Eh mene interesuje kako da to iskjlučim, da jednstavno kad uđem na fb, da mi se to ne pojavljuje.
Ima li opcija da se to isključi.. U pitanju
Samsung s3, android 4.1.1

Djuro7877

#1433 Re: Samsung galaxy S3

Post by Djuro7877 »

Kako riješiti da ne stoji uvijek ko da imam jednu ne pročitanu poruku

Qler

#1434 Re: Samsung galaxy S3

Post by Qler »

pročitaj je :-D
Chuckie

#1435 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

Najbolji telefon na svijetu ima neprocitanu poruku? wtf. :D
Djuro7877

#1436 Re: Samsung galaxy S3

Post by Djuro7877 »

Najgori os na svijetu ICS, 2.3.6 je bolji od njega duplo a JB se čeka i čeka

Fauja Singh

#1437 Re: Samsung galaxy S3

Post by Fauja Singh »

Jucer sam sa drugom isao da kupi S3 i kaze nam covjek sto prodaje mobitele da na S3 obicno pocnu problemi kada se uradi update preko postojeceg software-a, kaze tad im ljudi i pocnu dolaziti i prijavljivati probleme...
rijesi se tako sto se uradi fresh install.
Drugu mi jucer rekao da ako ce ici na 4.1.2 da mu on odmah to uradi a ne da ide preko OTA.

Ja sam ga cackao na 4.1.1. verziji i stvarno fino radi, haman pa dobro kao Vanilla Android na Nexusu :D
itekako

#1438 Re: Samsung galaxy S3

Post by itekako »

Qler wrote:pročitaj je :-D
:thumbup: :mrgreen:
enibej

#1439 Re: Samsung galaxy S3

Post by enibej »

Vec duze vrijeme citam postove koji se odnose na GT-I9300 tj. Samsung Galaxy S3, a posebno me zanimaju oni koji se ticu update android OS-a JB 4.1.
Pratio sam i neke druge forume kako ove nase, tako i iz regiona a takodje i oficijelne koji se ticu iskljucivo android smartphone-a.
Ucinilo mi se zanimljivim par komentara sa slicicama i bas su ono iskreni i direktni a ticu se konkretno nepodrske pomenutih update androida od strane BH Telecoma.

Inetersantno je to da u okviru jedne zemlje tri telecom operatera dobijaju razlicitim kanalima firmware za svoje korisnike tj. one koji su se odlucili da GS3 kupe preko pomenutih davatelja usluga. Na sluzbenoj stranici za podrsku i update samsung mobilnih telefona pronasao sam software i korisnicka uputstva i ostale stvari koji se ticu mobilnih aparata, ali nikako nisam uspio pronaci android JB 4.1. za BH Telecom, da apsurd bude jos vec postoji opcija za HT Eronet dok mtel uopste nije naveden vjerovatno zato sto mobilne aparate nabavlja direktno iz Srbije i kao takve prikljucuje na svoju mrezu.
Uredno stoji i da je pomenuti update dostupan za Kongo, Mauritaniju, Albaniju, Uzbekistan, Nepal, Banglades i slicno, ali nije dostupan za BiH, zapravo jeste dostupan ali samo za HT Eronet.
No, to me nije sprijecilo da odgovor potrazim u sluzbi za podrsku korisnicima BH Telecoma kada ce biti dostupan update za telefon koji je kupljen bas u BH Telecomu. Nakon malo duzeg objasnjavanja sa mnogim uposlenicima koji rade u pomenutoj sluzbi u redu prebacivanja sa jedne sluzbe na drugu sa jednog uposlenika na drugog nekako sam uspio doci do onih koji se malo bolje razumiju u znacenje rijeci android, jelly bean, samsung, galaxy, s3, update i slicno. U sustini, zapravo mi ni oni nisu bili od neke pomoci jer sam trazio tacan datum izlaska update-a, a kao povratnu informaciju sam dobijao jos od sredine decembra pa evo do sada koja glasi: "Uskoro, nista vam detaljnije ne mozemo reci, probajte kod ovlastenog servisera". Poslije pregleda garantne knjizice ustanovio sam da je ovlasteni i "licencirani" servis Kimtec d.o.o. Kontaktirao sam i njih i to ni manje ni vise nego sektor mobilne podrske i servisa. Pitanje je bilo identicno jer sam trazio tacan datum izlaska update-a. Takodje pucanj u prazno, i da stvar bude jos zanimljiva tu sam dobio informaciju da nazivi zemalja i davatelji usluga su podaci koji nista ne znace???? i da zapravo nema veze to sto je HT eronet dobio update a BH Telecom nije. Heeheheheh.

Smijesno mi je tek postalo kada sam dobio odgovore sa portala i foruma koji se bave problematikom vezanom za update samsung mobilnih telefona ili uopste pomoci vezano za samsung i/ili android mobilnih telefona, jer sam u medjuvremenu nezadovoljan podrskom u svojoj zemlji potrazio odgovore od nekih drugih ljudi koji nemaju ama bas nikakve veze sa pomenutim problemom.
Uspio sam izmedju mnogih odgovora izabrati jedan za sebe koji mi je dao upravo ono sto me i zanimalo ili barem djelimicno rasvijetliti tu misteriju oko update-a android OS-a, i glasi otprilike ovako:
-Google napravi android -> dostavlja ga samsungu
-Samsung preuredi android -> dostavlja ga telecom operaterima
-Telecom operateri prilagodjavaju android i salju ga "svojim" korisnicima.

Zanima me jedna stvar, da li je moguce da je BH Telecom dobio android JB 4.1(4.1.1. ili 4.1.2.) jos u oktobru 2012. i da od tada jos uvijek nisu uspjeli da ga urede, srede, dorade, poprave ako je potrebno i da ga puste u upotrebu za GT-I9300.
Trazio sam odgovor i na to pitanje, ali sam uspio barem do sada saznati da je BH Telecom vec odavno dobio android JB ali za neke druge samsung uredjaje tipa N-7100 i I-8190. Da, oni imaju i sluzbeno android JB, ovaj prvi 4.1.2. a ovaj drugi 4.1.1. a to uredno i stoji na samsungovim stranicama za update firmware-a.
Uspio sam saznati da i samsung i google redovno prate nadogradnju svih uredjaja kojima je namijenjen najnoviji android i da o tome uredno vode evidenciju te da se ti podaci jako dobro biljeze i prate koliko uredjaja u svijetu ima ovaj ili onaj android, tako da ce i to nekada neko postaviti pitanje zasto je neki uredjaj update-ovan odnosno zasto nije.

Volio bih da svi oni koji su citali ovo sto sam pisao a imaju GT-I9300 i cekaju da regularnim putem nadograde svoj android i pretplatnici su BH Telecoma, svoja iskustva i saznanja podijele ovdje sa nama da pokusamo ubrzati to malo ne bi li se BH Telecom smilovao i pustio taj update. Da se nekako organiziramo i trazimo ono sto nas sleduje i sto nam pripada. U ovom slucaju android JB.

Ukoliko se neko iz bilo kojeg razloga nasao uvrijedjen citajuci gore pomenuti tekst neka ne zamjeri, jer mi je zelja bila da budem sto konkretniji i sto objektivniji kada je u pitanju dostupnost androida za Samsung Galaxy S3 i njegov update na najnoviju verziju.

Veliki pozdrav.
Djuro7877

#1440 Re: Samsung galaxy S3

Post by Djuro7877 »

Svaka čast na postu ali meni se čini da se oni neće smilovati, da ih se ikako može prijaviti nekome ja bih to prvi učinio, mogu misliti koji debili rade u bht kad ne žele da se zajebaju sa nadogradnjom glavno da su mobitel prodali!

Djuro7877

#1441 Re: Samsung galaxy S3

Post by Djuro7877 »

Možda da Ima neki mail na koji se mogu slati kritike google-u ili samsungu pa se dogovoriti da svi bar s ovog foruma kojima treba update pošalju kritiku na račun bht-a, dajem im rok do kraja ovog mjeseca onda stavljam JB sam

zemomak

#1442 Re: Samsung galaxy S3

Post by zemomak »

Zar nije bhtelecomu bilo jednostavnije prodavat otkljucane telefone jer se onda vjerovatno ne bi ni bakcali sa ovom problematikom vec bi medju prvim dobijali najnovije update...a prodaju ih po bas paprenim cijenama, zakljucan telefon ne vrijedi 1200 - 1300 KM na ugovor od godinu dana

TT via iPhone 5
EmiRem

#1443 Re: Samsung galaxy S3

Post by EmiRem »

enibej wrote:Vec duze vrijeme citam postove koji se odnose na GT-I9300 tj. Samsung Galaxy S3, a posebno me zanimaju oni koji se ticu update android OS-a JB 4.1.
Pratio sam i neke druge forume kako ove nase, tako i iz regiona a takodje i oficijelne koji se ticu iskljucivo android smartphone-a.
Ucinilo mi se zanimljivim par komentara sa slicicama i bas su ono iskreni i direktni a ticu se konkretno nepodrske pomenutih update androida od strane BH Telecoma.

Inetersantno je to da u okviru jedne zemlje tri telecom operatera dobijaju razlicitim kanalima firmware za svoje korisnike tj. one koji su se odlucili da GS3 kupe preko pomenutih davatelja usluga. Na sluzbenoj stranici za podrsku i update samsung mobilnih telefona pronasao sam software i korisnicka uputstva i ostale stvari koji se ticu mobilnih aparata, ali nikako nisam uspio pronaci android JB 4.1. za BH Telecom, da apsurd bude jos vec postoji opcija za HT Eronet dok mtel uopste nije naveden vjerovatno zato sto mobilne aparate nabavlja direktno iz Srbije i kao takve prikljucuje na svoju mrezu.
Uredno stoji i da je pomenuti update dostupan za Kongo, Mauritaniju, Albaniju, Uzbekistan, Nepal, Banglades i slicno, ali nije dostupan za BiH, zapravo jeste dostupan ali samo za HT Eronet.
No, to me nije sprijecilo da odgovor potrazim u sluzbi za podrsku korisnicima BH Telecoma kada ce biti dostupan update za telefon koji je kupljen bas u BH Telecomu. Nakon malo duzeg objasnjavanja sa mnogim uposlenicima koji rade u pomenutoj sluzbi u redu prebacivanja sa jedne sluzbe na drugu sa jednog uposlenika na drugog nekako sam uspio doci do onih koji se malo bolje razumiju u znacenje rijeci android, jelly bean, samsung, galaxy, s3, update i slicno. U sustini, zapravo mi ni oni nisu bili od neke pomoci jer sam trazio tacan datum izlaska update-a, a kao povratnu informaciju sam dobijao jos od sredine decembra pa evo do sada koja glasi: "Uskoro, nista vam detaljnije ne mozemo reci, probajte kod ovlastenog servisera". Poslije pregleda garantne knjizice ustanovio sam da je ovlasteni i "licencirani" servis Kimtec d.o.o. Kontaktirao sam i njih i to ni manje ni vise nego sektor mobilne podrske i servisa. Pitanje je bilo identicno jer sam trazio tacan datum izlaska update-a. Takodje pucanj u prazno, i da stvar bude jos zanimljiva tu sam dobio informaciju da nazivi zemalja i davatelji usluga su podaci koji nista ne znace???? i da zapravo nema veze to sto je HT eronet dobio update a BH Telecom nije. Heeheheheh.

Smijesno mi je tek postalo kada sam dobio odgovore sa portala i foruma koji se bave problematikom vezanom za update samsung mobilnih telefona ili uopste pomoci vezano za samsung i/ili android mobilnih telefona, jer sam u medjuvremenu nezadovoljan podrskom u svojoj zemlji potrazio odgovore od nekih drugih ljudi koji nemaju ama bas nikakve veze sa pomenutim problemom.
Uspio sam izmedju mnogih odgovora izabrati jedan za sebe koji mi je dao upravo ono sto me i zanimalo ili barem djelimicno rasvijetliti tu misteriju oko update-a android OS-a, i glasi otprilike ovako:
-Google napravi android -> dostavlja ga samsungu
-Samsung preuredi android -> dostavlja ga telecom operaterima
-Telecom operateri prilagodjavaju android i salju ga "svojim" korisnicima.

Zanima me jedna stvar, da li je moguce da je BH Telecom dobio android JB 4.1(4.1.1. ili 4.1.2.) jos u oktobru 2012. i da od tada jos uvijek nisu uspjeli da ga urede, srede, dorade, poprave ako je potrebno i da ga puste u upotrebu za GT-I9300.
Trazio sam odgovor i na to pitanje, ali sam uspio barem do sada saznati da je BH Telecom vec odavno dobio android JB ali za neke druge samsung uredjaje tipa N-7100 i I-8190. Da, oni imaju i sluzbeno android JB, ovaj prvi 4.1.2. a ovaj drugi 4.1.1. a to uredno i stoji na samsungovim stranicama za update firmware-a.
Uspio sam saznati da i samsung i google redovno prate nadogradnju svih uredjaja kojima je namijenjen najnoviji android i da o tome uredno vode evidenciju te da se ti podaci jako dobro biljeze i prate koliko uredjaja u svijetu ima ovaj ili onaj android, tako da ce i to nekada neko postaviti pitanje zasto je neki uredjaj update-ovan odnosno zasto nije.

Volio bih da svi oni koji su citali ovo sto sam pisao a imaju GT-I9300 i cekaju da regularnim putem nadograde svoj android i pretplatnici su BH Telecoma, svoja iskustva i saznanja podijele ovdje sa nama da pokusamo ubrzati to malo ne bi li se BH Telecom smilovao i pustio taj update. Da se nekako organiziramo i trazimo ono sto nas sleduje i sto nam pripada. U ovom slucaju android JB.

Ukoliko se neko iz bilo kojeg razloga nasao uvrijedjen citajuci gore pomenuti tekst neka ne zamjeri, jer mi je zelja bila da budem sto konkretniji i sto objektivniji kada je u pitanju dostupnost androida za Samsung Galaxy S3 i njegov update na najnoviju verziju.

Veliki pozdrav.
:thumbup: za post... Nazalost posto zivimo u vukojebini sa istim takvim operaterom, mislim da ce regularni update (koji i ja jos uvijek regularno cekam, a necu jos dugo) izaci kada mi vec svi budemo posjedovali S4 ili cak S5
Fauja Singh

#1444 Re: Samsung galaxy S3

Post by Fauja Singh »

Djuro7877 wrote:Možda da Ima neki mail na koji se mogu slati kritike google-u ili samsungu pa se dogovoriti da svi bar s ovog foruma kojima treba update pošalju kritiku na račun bht-a, dajem im rok do kraja ovog mjeseca onda stavljam JB sam

Jbg mozda i racunaju na to jer automatski jedna garancija od 2 godine manje... sto vise raje prije izgubi strpljenje njima manje korisnika prema kojima imaju obavezu za garanciju.
Mada prije da ce biti da su u BH telekomu neradnici koji ne prate telekomunikacione trendove osim kad su primorani.
nenadjebivi_2

#1445 Re: Samsung galaxy S3

Post by nenadjebivi_2 »

Pa ako mora i telekom prilagođavati taj android prema svojoj mrezi, onda su oni nesposobni za to.90 % telekomovih uposlenika su neki livadići koji su tu dosli zna se kako.Ovaj ostatak od 10 % su normalni ljudi koji bi nesto i radili ali da im daju ovi gore navedeni jer su direktno ili indirektno pod njihovim uticajem.Tako da je telekom kao i nasa drzava u fazi raspada.I sutra da propadnu ne bi mi ih bilo zao.
nino90

#1446 Re: Samsung galaxy S3

Post by nino90 »

nemaju u telekomu pojma sta je android, a ne da pustaju update neki
kod njih kakav softwer dobijes kad ga tek kupis, to ti je to
Xlik

#1447 Re: Samsung galaxy S3

Post by Xlik »

enibej wrote:Vec duze vrijeme citam postove koji se odnose na GT-I9300 tj. Samsung Galaxy S3, a posebno me zanimaju oni koji se ticu update android OS-a JB 4.1.
Cestitam na strpljenju jer i ja sam to prosao isto sa njima ( prebace te barem 10 puta sa sluzbe na sluzbu) meni su savjetovali i youtube i XDA forum itd. da nebi duzio. Odlucio sam do kraja mjeseca cekam i brusim ga :evil: , samo ako neko moze da mi savjetuje, posto nisam prije ovo radio, a da nebi sta zeznuo, znam za odin i ostale zezancije samo me interesuje odakle da skinem oficijelni update da moze radit kod nas (ima li to ikakve veze) 4.1.2 , samo mi nemojte preporucivat CM (nemam nista protiv samo hocu oficijelnu verziju). Hvala unaprijed.
:evil: BH TELECOM: IDEMO ZADNJI, GULIMO VIŠE ! :evil:
Mauritania 2013 January 4.1.2
Mauritania 2012 October 4.1.1
Afghanistan 2013 January 4.1.2
Afghanistan 2012 October 4.1.1
Kenya 2013 January 4.1.2
Vietnam 2013 January 4.1.2
Vietnam 2012 October 4.1.1
Bosnia and Herzegovina (ERO) 2012 December 4.1.2
strong69

#1448 Re: Samsung galaxy S3

Post by strong69 »

Zlatni XDA developers i Odin.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
P.Starck

#1449 Re: Samsung galaxy S3

Post by P.Starck »

@enibej i @xlik
prije par dana sam rootao s3 kupljen u bhtelecomu. nakon brda aplikacija instaliranih i nekoliko mjeseci koristenja malo mi se ucinio sporiji, za stotinku više nego što mi odgovara :mrgreen: (kod otvaranja kontakata i sl.)
isto tako sam čekao update, npr. tele mreža u cro već izdaje drugi update...al ne lipši magarce, uglavnom novi JB je privlačniji od njihove garancije i mogućnosti zaheba, tako da sam s3 prvo root-ao a poslije probao custom romove, omegu i revolution HD 20 (trenutno ga koristim :) )
naravno da sam probao i official release, recimo zadnji iz regiona TELE JB 4.1.2.

uglavnom da ne dužim, sad iz ove perspektive ne vidim razloga zašto uporno čekati official release od telecoma.
mislim nema smisla, njihov je problem što svojom aljkavošću tjeraju korisnike od svog "software-a", a velika većina onih koji imaju s3 hooće nešto više i dovoljno je informatički pismena da to i dobije. Uređaj sam kupio i rješio se njihovog branda (na njihovu žalost :) ). u ukupno 5 min. mogu telefon vratiti na ICS BHTelecoma 4.0.4, resetovati flash counter i eventualno tražiti svoju garanciju a da oni nikako ne mogu saznati da je i bio rootan i na drugom romu..

ako budes cekao na uvijek zadnje koji otimaju vise... :bih: načekat ćeš se ali vjerovatnije je da ćeš već imati 5.0 KeyLimePie. :mrgreen:
Xlik

#1450 Re: Samsung galaxy S3

Post by Xlik »

Tu se i slazem zato i necu cekati vise. Molim te samo mi reci od koje zemlje ( operatera )uzmes firmware da odgovara nama. Hvala
P.S. jesi li zadovoljan update-om?

Post Reply