Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
goran16v

#1426 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

avantgarde wrote: ama ludnica,takodje se ne zna ko pije a ko placa...ljudi voze brzo,prebrzo,bez reda,bez plana,to se pretice sa svake strane,ukljucuje,iskljucuje,uglavnom bez nekog reda ili plöana...iskreno da kazem i ja se tu tesko snalazim jer se nekog reda skoro niko ne drzi,oslonim se na to sto cu biti brzi od onoga lijevo ili desno i samo zato me mozda nece udariti..svega mi...osim toga,ko ce se s njima dole zakonski ganjat kad me udare...jednostavno vrdam onoliko brzo koliko mogu...pouzdam se u sebe da cu biti prvi na iskljucenju ili ukljucenju...inace haos..

Nije istina, to moze biti ludnica i bez plana jedino onome ko se ne snalazi, a da je tako oko Triumfalne kapije bi bilo bar 30 mrtvih svaki dan, medjjutim sve ide bez problema. Postoje pravila, a osnovno je gledaj da ne udaris onog ko ti dolazi s desne strane.
avantgarde

#1427 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by avantgarde »

gorane,zato u F. takoreci svaki auto ima udarac ili njih vise,sto nije slucaj u Nj...
gnjev

#1428 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by gnjev »

Kakva prednost, kakva pravila u kruznom toku pricam za Sarajevo. Ne znam kakva je situacija u ostalim gradovima al ovdje moras biti bezobrazan inace ces psovat sam sebi vec nakon par sati gradske voznje .
fidoremilienko

#1429 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fidoremilienko »

Najbolji kružni tok je onaj sa jednom trakom. Razlog, najmanje konfliktnih tačaka.

Allahemanet!
avantgarde

#1430 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by avantgarde »

fidoremilienko wrote:Najbolji kružni tok je onaj sa jednom trakom. Razlog, najmanje konfliktnih tačaka.

Allahemanet!

kao da mi to ne znamo :D ...,ama znamo to,to je bez problema jer te niko ne moze preteci ni s koje strane,problemcic je kad su dvije,ali i to jos ide,veca frka su tri trake sa 3-4-5-6 izlaza.. :roll: ...a ljudi voze ko ludi..
insomnia78

#1431 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

goran16v wrote:
avantgarde wrote: ama ludnica,takodje se ne zna ko pije a ko placa...ljudi voze brzo,prebrzo,bez reda,bez plana,to se pretice sa svake strane,ukljucuje,iskljucuje,uglavnom bez nekog reda ili plöana...iskreno da kazem i ja se tu tesko snalazim jer se nekog reda skoro niko ne drzi,oslonim se na to sto cu biti brzi od onoga lijevo ili desno i samo zato me mozda nece udariti..svega mi...osim toga,ko ce se s njima dole zakonski ganjat kad me udare...jednostavno vrdam onoliko brzo koliko mogu...pouzdam se u sebe da cu biti prvi na iskljucenju ili ukljucenju...inace haos..

Nije istina, to moze biti ludnica i bez plana jedino onome ko se ne snalazi, a da je tako oko Triumfalne kapije bi bilo bar 30 mrtvih svaki dan, medjjutim sve ide bez problema. Postoje pravila, a osnovno je gledaj da ne udaris onog ko ti dolazi s desne strane.
To je to

s' moje sokoćalo
insomnia78

#1432 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

avantgarde wrote:gorane,zato u F. takoreci svaki auto ima udarac ili njih vise,sto nije slucaj u Nj...
De odvadi malo ba

s' moje sokoćalo
goran16v

#1433 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

avantgarde wrote:gorane,zato u F. takoreci svaki auto ima udarac ili njih vise,sto nije slucaj u Nj...

Zato sto je tamo praksa da se gurkaju i kuckaju na prkingu i po tijesnim ulicama bas kao i u IT, to im je jednostavno dio saobracajne (ne)kulture, a ne zbog sudara u kruznom toku. Ja sam bio fasciniran tim kruznim tokom oko Trumfalne kapije i kao vozac i kao posmatrac, kako sve izgleda kao haos, a zapravo itekkao postoji sistem jer bi u protivnom nastao pravi haos.
avantgarde

#1434 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by avantgarde »

insomnia78 wrote:
De odvadi malo ba

s' moje sokoćalo
ako ti ne pase,zaobidji me..
insomnia78

#1435 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

Jarane zivim u Fr
Radim 40km od kuce.
Do posla imam 13 kruznih tokova, sto malih, sto velikih.
Evo u tri godine ni jedan sudar na kruznom toku nisam vidio
A ni nekih tih kuckanja o kojima pricate

s' moje sokoćalo
holowey

#1436 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by holowey »

nema haosa i kuckanja jer u kruznom toku kao sto je onaj kod trijumfalne kapije ako ne mozes u datom trenutku da izadjes iz kruznog, onda obidjes jos jedan krug a u medjuvremenu se pokusas pribliziti izlazu... prvi put sam bio sav s*eban, stajao svako malo i cekao priliku da se prestrojim, a iza mene trube, vidim nesto isarete ljutitih faca, dok mi jedan franc nije otkrio fazon glatkog saobracaja u kruznom toku
daxon

#1437 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by daxon »

goran16v wrote: kako sve izgleda kao haos, a zapravo itekkao postoji sistem jer bi u protivnom nastao pravi haos.
Hoćeš reći da i ovdje postoji sistem i red, inače bi zavladao haos?

Ovakve raskrsnice u Indij možeš gledati satima, a da nikada ne vidiš ni najmanji udes.
Koliko sam ja primjetio, po sličnom "algoritmu" se odvija i saobraćaj oko trijumfalne kapije.

Last edited by daxon on 25/09/2013 23:20, edited 1 time in total.
goran16v

#1438 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

insomnia78 wrote: A ni nekih tih kuckanja o kojima pricate

s' moje sokoćalo
Kuckanja postoje po parkinzima i tijesnim ulicicama bar u velikim gradovima.
insomnia78

#1439 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

Kuckanja postoje svugdje gdje ima parkinga i ulicica

s' moje sokoćalo
avantgarde

#1440 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by avantgarde »

insomnia78 wrote:Jarane zivim u Fr
Radim 40km od kuce.
Do posla imam 13 kruznih tokova, sto malih, sto velikih.
Evo u tri godine ni jedan sudar na kruznom toku nisam vidio
A ni nekih tih kuckanja o kojima pricate

s' moje sokoćalo
oduzi se ova diskusija ali reci cu jos ovo,svake godine jednom a nekad i dva puta idem iz NJ. za Jug F. uglavnom autoputom do Liona ili Valance,a tu se skidam sa autoputa jer imam familiju u okolini Avignona a i hocu nesto da vidim iz unutrasnjosti zemlje jer sa autoputa se nista ne vidi,i idem nacionalom N(ne znam sad vise tacan broj),guzva je,obicno i uglavnom ljeto,30-40C,sve puno,svi zure ko ce prije,recimo,od Valance kroz Montelimar,Nimes i dole do Montpelliera prodjem jedno 200-300 kruznih tokova,oni kroz Nimes su uzas jer su uglavnom 2-3 trake,nisam ni rekao da sam imao udes ali ima ih,samo sto francuzi na to ne reaguju kao nijemci...i hocu reci da mi se bas i ne svidjaju,pogotovu ne ako sma vec prevalio 800 km autoputa pa se onda jos 200 km vozit po kruznim tokovima tako umoran...al nejse..
sorcerer

#1441 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

GaRGa wrote:
sorcerer wrote:vidim znas sve o meni :lol: :lol: :lol:

znam gdje zivis ;)
sad me strah evo....sakrio sam se ispod stola :D
GaRGa

#1442 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by GaRGa »

sorcerer wrote:
GaRGa wrote:
sorcerer wrote:vidim znas sve o meni :lol: :lol: :lol:

znam gdje zivis ;)
sad me strah evo....sakrio sam se ispod stola :D

ma ne boj se, nisam ja nista lose mislio s'tim...
sorcerer

#1443 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

ma ne bojim se ja pixela.....boljakov potok je elitno sarajevsko naselje :D
GaRGa

#1444 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by GaRGa »

sorcerer wrote:ma ne bojim se ja pixela.....boljakov potok je elitno sarajevsko naselje :D

tjesi se, papcicu :)
sorcerer

#1445 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

tjese me takvi ''gradjani'' kao ti ,iz dana u dan ...
MOSALJOZE

#1446 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Ne znam dali ste imali priliku da iz pravca ilidze idete prema gradu i naravno na Stupu je suzenje puta sa lijeve strane,i sad 5-6 auta oni pametni niko pametniji od njih lijevom trakom i hoće da se uključe.Naravno niko ih ne pušta,a oni lagano lude i mislim da se zadugo nisu uspjeli uključiti.
quarterback

#1447 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

mozda nisu ljudi odavde
sorcerer

#1448 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

ma odakle god su 500 m prije suzenja imaju znakovi,bandere pored su vise naucile da je tu suzenje.koliko ja vidim ,a krecem se dosta tom dionicom, to su uglavnom oni sto se qrce :tipa meni ne moze niko nista uvalicu se nekome....takve nikad ne pustam po cijenu udesa....
WildRedRose

#1449 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by WildRedRose »

Ja sam se jucer toliko iznervirala, da me stid danas kad se sjetim sta sam sve pozeljela tim 'vozacima' ..!!

na izlasku sa vilsa( kod mosta suvage i olge) , oko 4:20, naravno, najduza je srednja traka ...ali nadju se lole koje idu lijevom i uvaljuju se pred semafor u srednju traku. Tako me seljacina seljacka, nekulturna , sa mercedesom zamalo nije udarila dok sam se naguravala sa njim da ne udje ispred mene... i nakon toga, nece da krene, nego pusti svoje kolege sa isto tako bijesnim autima, njih 5 da prodju ispred njega i onda opicise zajedno pravo pa i kroz crveno !!!!

Sada shvatam kad neko napise da je prije bio ljubazan u saobracaju, i vise nije, nakon sto se susreo/la sa toliko debila kao sto su ovi ! Ovo je zaista bio primjer SELJACINE , primitivca glupog !!! opet sam se iznervirala !
sema911s

#1450 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sema911s »

slicno ti je na skretanju kod socijalnog i kod poste,.,. ti cekas ko normalan svjet da skrenes desno a pupak,., stane pred tebe,., jos prodje debelo kroz crveno,.,pa moras truibit lajat hebavat da se pokrene,.,., a murjaa hebe se njima jer su i oni istii
Post Reply