HS Internet - ALL ABOUT
Moderator: Benq
-
rizibizi
#1427 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Ma kod nas je politika uzimanja lopatom, koji ce k.... meni televizija ako hocu samo internet zasto da placam 14-15 KM nesto sto necu koristiti ili me ne interesuje i treba mi samo net. Suti i pusi pa dok ne umremo svi od raka pluca. 
- Kal El
#1428 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Poludjet cu!!
Vec par dana me zeza net...99% sam na mob i dodje mi da bacim mob od zid...zbog vas (HS)
Mislio prvo do moba je ,jok ,uradim speedtest i evo rezultata...

Vec par dana me zeza net...99% sam na mob i dodje mi da bacim mob od zid...zbog vas (HS)
Mislio prvo do moba je ,jok ,uradim speedtest i evo rezultata...

-
avalanche168
#1429 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Ovom brzinom bi trebao sasvim normalno surfati netom, bilo s moba, bilo s računara. Jedino bi na downloadu mogao osjetiti "zagušenje" (u odnosu na, recimo, 10mbita).Kal El wrote:Poludjet cu!!
Vec par dana me zeza net...99% sam na mob i dodje mi da bacim mob od zid...zbog vas (HS)![]()
Mislio prvo do moba je ,jok ,uradim speedtest i evo rezultata...![]()
Druga stvar je ako ti plaćaš veći paket, a dobijaš ovu brzinu...
-
pathyeshme
#1430 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Može li mi neko reći po čemu je ovo neodređeno trajanje ugovora?

Pa ovo samo kod nas ima - neodređeno ali moraš koristiti 15 mjeseci. Još modem mjesečno - 6 KM. Jebote ovi su skuplji od apoteke.

Pa ovo samo kod nas ima - neodređeno ali moraš koristiti 15 mjeseci. Još modem mjesečno - 6 KM. Jebote ovi su skuplji od apoteke.
- Praetorious
#1431 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Da, naplata modema im je totalno bezvezna. Ili kod njih izletiti i kupiti ili kupiti na drugoj strani pa da ga oni odbiju ili da taj modem ima neko dugovanje ... ni jedno nije dobra opcija.
A jeste nedoređeno trajanje ugovora, jer nije precizirano maksimalno trajanje ugovora. Dakle obaveza korisnika je minimalni ugovor na 15 mjeseci, nakon čega ugovor i dalje ostaje aktivan, samo više nema nikakve vremenske obaveze. I to su vala mogli smanjiti na 12 mjeseci, no kad se vidi da je kod konkurencije minimala 24 mjeseca - to je još dobro ...
Sve u svemu - nije loše, ali nije ni idealno - baš kao i kod svakog drugog providera.
A jeste nedoređeno trajanje ugovora, jer nije precizirano maksimalno trajanje ugovora. Dakle obaveza korisnika je minimalni ugovor na 15 mjeseci, nakon čega ugovor i dalje ostaje aktivan, samo više nema nikakve vremenske obaveze. I to su vala mogli smanjiti na 12 mjeseci, no kad se vidi da je kod konkurencije minimala 24 mjeseca - to je još dobro ...
Sve u svemu - nije loše, ali nije ni idealno - baš kao i kod svakog drugog providera.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
rizibizi
#1433 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Idealno bi bilo da i oni imaju kakvu sto bi ovi iz telekoma rekli asembliranu uslugu pa da mogu poslije cca 10 godina koliko sam korisnik doci i kupiti tv, laptop,tablet. Ovako mi je svejedno 15 mjeseci, neograniceno, jedino sto sam modem zavrsio na vrijeme pa o tome ne moram razmisljati. Bilo je ono jedno vrijeme nekih televizora u HS, Kina majka + HEMA logo na njima, ne znam nikoga da je kupio, mimo onog sto stoji kod njih vidio sam jos jedan u piceriji Montana na Grbavici dok sam cekao klopu. Kad cemo mi docekati da kupimo tv za marku ko komsije u Hrvatskoj i Srbiji. 
-
pathyeshme
#1434 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Hoćeš reći da moram zakupiti ili kupiti modem kod njih tj. da ne mogu koristiti vlastiti modem?Praetorious wrote:Da, naplata modema im je totalno bezvezna. Ili kod njih izletiti i kupiti ili kupiti na drugoj strani pa da ga oni odbiju ili da taj modem ima neko dugovanje ... ni jedno nije dobra opcija.
Sent from my XT701 using Tapatalk 2
- MH i HS kablovska
#1435 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Poštovani, naravno da možete koristiti vlastiti modem. Ali mora biti Motorola ili Cisco, i naravno bez ikakvih dugovanja na istom. Lijep pozdrav.pathyeshme wrote:Hoćeš reći da moram zakupiti ili kupiti modem kod njih tj. da ne mogu koristiti vlastiti modem?Praetorious wrote:Da, naplata modema im je totalno bezvezna. Ili kod njih izletiti i kupiti ili kupiti na drugoj strani pa da ga oni odbiju ili da taj modem ima neko dugovanje ... ni jedno nije dobra opcija.
-
pathyeshme
#1436 Re: HS Internet - ALL ABOUT
OK, hvala na odgovoru.
Koliko prođe otprilike vremena od trenutka podnošenja zahtjeva pa do uključenja kablovske i interneta?
Napominjem da u stanu imam vaš priključak tj. kabl od kablovske.
Koliko prođe otprilike vremena od trenutka podnošenja zahtjeva pa do uključenja kablovske i interneta?
-
pathyeshme
#1437 Re: HS Internet - ALL ABOUT
I može li mi neko objasniti pojam 'dug na modemu'?
-
kakaljin
#1438 Re: HS Internet - ALL ABOUT
taj termin ni ja nekontam, znam da postoji dug korisnika a da modem moze napraviti dug to sam saznao ovdje na temipathyeshme wrote:I može li mi neko objasniti pojam 'dug na modemu'?
-
Voltriz
#1439 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Da li mi neko moze da kaze postavke za kablovski internet M&H kompanije.
Treba mi subnet mask, DNS server, Ip configuration, deafult gateway.
Sa automatskim postavkama nece da mi se konektuje nema sanse, samo blica lampica link na modemu.
Preselio se u stan u kojem ima ovaj kablovski internet, veze nemam treba li user name i password do sada koristio samo bh telecom.
Ako neko bilo nesto zna neka napise vrlo je bitno radim preko neta.
Sa automatskim postavkama nece da mi se konektuje nema sanse, samo blica lampica link na modemu.
Preselio se u stan u kojem ima ovaj kablovski internet, veze nemam treba li user name i password do sada koristio samo bh telecom.
-
Nermin_BH
#1440 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Podesi na automatic onda izgasi modem iz struje na 5 minuta pa ustekaj opet i onda restartuj router i trebao bi imati net.Voltriz wrote:Da li mi neko moze da kaze postavke za kablovski internet M&H kompanije.
-
Voltriz
#1441 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Probao jednostavno nece, i sa ADSLom isto sam imao problem pa moram manuelno da postavke kucam. Ako neko zna te brojeve neka napise ima gajbu sarajke klipace od mene.
- Kal El
#1442 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Ljudi,stvarno ću poludjeti,i dalje me zeza internet, treba mu 20 sek da počne youtube snimka,kad uzimamo od komšije sve normala i to sa jednom crtom,a iz sobe do sobe 4 ili 5 crta i treba mu toliko,resetovao sam modem ali nista ne pomaže,imali ista drugo da se proba? Ili moram li da zovem ove iz HS koji se po cijeli dan ne javljaju i tek nakon 3 dana dolaze...trebam vidjeti imali telemach ovdje....-.-
- MH i HS kablovska
#1443 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Poštovani, javićete nam se u PP i ostaviti Vaše podatke. Prijatno.pathyeshme wrote:OK, hvala na odgovoru.
- MH i HS kablovska
#1444 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Poštovani, pojam "dug na modemu" jeste ništa drugo do: Kada neki korisnik koristi naš internet i raskine ugovor sa nama, a ostane dužan na internetu, taj dug ostaje prisutan na tom modemu. Ako taj isti modem postane sad nečije tuđe vlasništvo i ako bi sad taj sljedeći potencijalni korisnik htio da priključi naš internet moramo provjeriti MAC modema da vidimo da li ima dugovanja ili ne na istom. Kada bi bilo dugovanja, onda bi taj korisnik trebao prvo platiti taj dug kako bi mu se pustio internet. Zato, ako imate namjeru uzimati negdje drugo modem, prvo kod nas provjerite da li ima dugovanja ili ne. Nadamo se da smo Vam lijepo objasnili. Ugodan ostatak dana.pathyeshme wrote:I može li mi neko objasniti pojam 'dug na modemu'?
- MH i HS kablovska
#1445 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Poštovani, ostavite Vi nama svoje podatke u PP, pa ćemo vidjeti šta se može uraditi po pitanju Vašeg problema. Lijep pozdrav.Kal El wrote:Ljudi,stvarno ću poludjeti,i dalje me zeza internet, treba mu 20 sek da počne youtube snimka,kad uzimamo od komšije sve normala i to sa jednom crtom,a iz sobe do sobe 4 ili 5 crta i treba mu toliko,resetovao sam modem ali nista ne pomaže,imali ista drugo da se proba? Ili moram li da zovem ove iz HS koji se po cijeli dan ne javljaju i tek nakon 3 dana dolaze...trebam vidjeti imali telemach ovdje....-.-
-
kakaljin
#1446 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Zasto bi neko placao tudji dug, modem je samo aparat koji koristi pretplatnik i pretplatnik je duzan da placa pretplatu a ne modem.MH i HS kablovska wrote:Poštovani, pojam "dug na modemu" jeste ništa drugo do: Kada neki korisnik koristi naš internet i raskine ugovor sa nama, a ostane dužan na internetu, taj dug ostaje prisutan na tom modemu. Ako taj isti modem postane sad nečije tuđe vlasništvo i ako bi sad taj sljedeći potencijalni korisnik htio da priključi naš internet moramo provjeriti MAC modema da vidimo da li ima dugovanja ili ne na istom. Kada bi bilo dugovanja, onda bi taj korisnik trebao prvo platiti taj dug kako bi mu se pustio internet. Zato, ako imate namjeru uzimati negdje drugo modem, prvo kod nas provjerite da li ima dugovanja ili ne. Nadamo se da smo Vam lijepo objasnili. Ugodan ostatak dana.pathyeshme wrote:I može li mi neko objasniti pojam 'dug na modemu'?
Vi treba da teretite korisnika za dugovanja a ne modem i nekog tamo korisnika za tudji dug.
- MH i HS kablovska
#1447 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Zato gospodine pazite od koga uzimate modem, ako ste već planirali uzimati. I naravno, prije toga provjerite da li ima dugovanja ili ne. To možete i telefonski provjeriti. Prijatno.kakaljin wrote:
Zasto bi neko placao tudji dug, modem je samo aparat koji koristi pretplatnik i pretplatnik je duzan da placa pretplatu a ne modem.
Vi treba da teretite korisnika za dugovanja a ne modem i nekog tamo korisnika za tudji dug.
-
doff
#1448 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Pa ne smijete nečiji dug prebacivati na trećeg korisnika nego naplatiti dug ko ga je napravio. Zato postoje Općinski sudovi a ovo treba provjeriti šta stoji u zakoni o zaštiti potrošača.
Ovakav slučaj se mogao desiti mom novom komšiji ali sa EP koji se tek doselio i htio priključiti struju a oni mu nisu dali jer je postojao dug od 140 KM koji je prethodni korisnik napravio. Sutradan otišao ponovo, hebo im sve po spisku i isti dan došli i priključili. Čuj drugog korisnika teretiti za nečiju nesposobnost da naplati, niđe veze.
U ovoj Bosni a Boga mi i Hercegovini ima baš svega
Ovakav slučaj se mogao desiti mom novom komšiji ali sa EP koji se tek doselio i htio priključiti struju a oni mu nisu dali jer je postojao dug od 140 KM koji je prethodni korisnik napravio. Sutradan otišao ponovo, hebo im sve po spisku i isti dan došli i priključili. Čuj drugog korisnika teretiti za nečiju nesposobnost da naplati, niđe veze.
U ovoj Bosni a Boga mi i Hercegovini ima baš svega
- babonja
#1449 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Nije ovo uredu HS, poštujem da pokušavate naći sistem kako naplatiti dugovanja ali ovaj nije dobar iz više razloga. Da ne bi bilo rekla kazala odluka Pravilo 69/2013 o Uslovima pružanja javnih telekomunikacijskih usluga i odnosa sa kranjim korisnicima u članu 6 kaže ovo:MH i HS kablovska wrote:Zato gospodine pazite od koga uzimate modem, ako ste već planirali uzimati. I naravno, prije toga provjerite da li ima dugovanja ili ne. To možete i telefonski provjeriti. Prijatno.kakaljin wrote:
Zasto bi neko placao tudji dug, modem je samo aparat koji koristi pretplatnik i pretplatnik je duzan da placa pretplatu a ne modem.
Clan 6.
(Opce karakteristike javnih telekomunikacijskih usluga)
(1) Javne telekomunikacijske usluge sastoje se, u cjelini ili uglavnom, u prenošenju signala
na fiksnim, mobilnim i satelitskim telekomunikacijskim mrežama, ili mrežama za prijenos
podataka, a na tržištu se nude kao javno dostupne komercijalne ili nekomercijalne usluge
namijenjene za korištenje na opcem tržištu telekomunikacija ili posebnim korisnickim
grupama u Bosni i Hercegovini.
2) Kada za to postoji tehnicka mogucnost, pristup javnim telekomunikacijskim uslugama
pruža se svim zainteresovanim korisnicima u Bosni i Hercegovini, na transparentnom,
objektivnom i nediskriminatornom osnovu.
(3) Putem javne telekomunikacijske usluge svakom korisniku telekomunikacijskih usluga u
Bosni i Hercegovini osigurava se neogranicen pristup prema bilo kojem drugom korisniku
takve usluge u Bosni i Hercegovini, a putem medunarodne telekomunikacijske usluge i
korisnicima u inostranstvu, osim u slucaju zlonamjernih poziva, neželjenih poziva ili bilo
kojih drugih poziva koji ugrožavaju pozivanu stranu ili ugrožavaju funkcionalnost javne
telekomunikacijske mreže.
(4) Bilo kakvo ogranicenje pristupa ili korištenja može se izvršiti samo ako je to u skladu sa
Zakonom o komunikacijama ili posebnim zakonom ili propisima donesenim na osnovu
zakona, kao i na osnovu odluke nadležnog organa.
(5) Javne telekomunikacijske usluge pružaju se na takav nacin da su zašticeni interesi svih
korisnika, u smislu dostupnosti usluga, njihovog kvaliteta, cijena, zaštite
Također slijedeći član 7 govori o uslovima za javne komunikacijske usluge pa to malo pogledajte....
Čak po vašim Opštim uslovima poslovanja stoji:
M&H Company najkasnije u roku od 5 dana po okončanoj provjeri podataka i tehničke mogućnosti priključenja,
sklapa ugovor sa fizičkim ili pravnim licem koje ispunjava sljedeće uslove:
Fizičko lice:
- da je punoljetno;
- da nema zaostalih neizmirenih obaveza prema M&H Company-u;
Pravno lice
- da nema zaostalih neizmirenih obaveza prema M&H Company-u;
- da sklopi ugovor preko ovlaštenog zastupnika.
M&H Company zadržava pravo odbijanja sklapanja ugovora u slučaju da je korisnik već bio isključen zbog
grubog kršenja ugovora kod M&H Company-a ili drugog operatora, o čemu suprotnu stranu obaviještava
najkasnije 3 dana po prijemu potpisanog obrasca.
Ono što je još radikalnije je postavljanje zahtjeva drugom korisniku donosiocu modema da izmiri račun za drugog korisnika prijetnjom onemogućavanja pristupa terminalnog uređaja prvog korisnika koji sa dugom po ugovoru nema nikakve veze
-
rizibizi
#1450 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Svaka ti cast, jesi im fino rekao evo 5 dana se ne javljaju. Zadeverali se