Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
otherside

#1426 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

joj ja sad vidim da se nikako ne poklapam s vama u terminima.
vecina vas se pojavi na forumu oko 21h a ja tad idem na spavanje :roll:
haj' budite raja pa navratite i preko dana :D
@safran - ja cu taj luk ostaviti kao krajnju opciju ipak. ja sam jedna sebicna majka :oops:
sinoc sam napunila kupatilo parom pa smo jednu minuticu proveli tamo.
bolje je spavala i lakse disala...vidjecemo kako ce biti danas.
safran

#1427 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Ih, meni davno gotovo porodiljno, valja mi sada po danu hljeba zaraditi, pa popodne zadaću pitati i čeljad nahraniti, tek iza 21:00 se može ovdje dangubiti.
A ti, sebična majko, probaj još ovo - eterična ulja eukaliptus, menta i sl. u čontricu s vodom pa na radijator. Pomaže i to a i fino miriše. Ih, ja sam šerpu sa kamilicom ostavljala na 1 na šporetu po cijelu noć - ujutro teče niz prozore. Pomagalo je i to ali ništa kao luk.
otherside

#1428 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

safran wrote:Ih, meni davno gotovo porodiljno, valja mi sada po danu hljeba zaraditi, pa popodne zadaću pitati i čeljad nahraniti, tek iza 21:00 se može ovdje dangubiti.
A ti, sebična majko, probaj još ovo - eterična ulja eukaliptus, menta i sl. u čontricu s vodom pa na radijator. Pomaže i to a i fino miriše. Ih, ja sam šerpu sa kamilicom ostavljala na 1 na šporetu po cijelu noć - ujutro teče niz prozore. Pomagalo je i to ali ništa kao luk.
e tooooo....daj nam nesto sto mirise jer i ja sam smrkavac hronicni pa da hajrujemo obje a da nam kuca i dalje bude friendly :D
duboka_misao

#1429 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

otherside wrote:ma kakvo plakanje :D ona zgrabi siku k'o da je danima nije vidjela a klopa svaka 2 sata.
ali ima drugi problem, kad krene da rucki, krenu i grcevi ili nagon da kaki i onda se ona napinje dok jede a ne pusta siku, pocne halapljivo da guta, gubi simultanost sa disanjem, zagrcne se, guta vazduh sto pogorsava sve skupa :(
fino dobija na tezini dosad i rucki oko 10 puta dnevno ali se svaki put zagrcne i naguta vazduha zbog tog nekog energicnog i brzog gutanja :roll:

e i kod nas je pocelo isto, sad ja prvo malo izdojim na flasicu to joj dam prvo natrpam flasicu u usta ono bash naguram da zacepim i nakon toga joj dam sike,podrigivanje traje jedno pola sata nakon toga i drzim je uspravno cijelo vrijeme hranjenja, i probaj sa pauzama u hranjenju ono par gutljaja pa izvadi and repeat!
otherside

#1430 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

tita mi, meni jedino mozete nacrtati to dojenje u uspravnom polozaju.
ja to nikako da uhavizam :?
duboka_misao

#1431 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

otherside wrote:tita mi, meni jedino mozete nacrtati to dojenje u uspravnom polozaju.
ja to nikako da uhavizam :?
ima i crtez ba :D znaci sto vise ovako da je dignuta,ja stavim onaj anatomski jastuk i dignem je sto vise
http://www.pollywogbaby.com/ccp51/medi ... isplay.JPG
otherside

#1432 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

m@m@ wrote:mislim da bebe imaju grceve upravo zbog halapljivog gutanja, gutanja zraka
kad dojite, dojite na jednu dojku 15 minuta pa na drugu 15min i to je to, ne vise, ne cesto a po malo.
moja zavrsi sa dojenjem za 10 minuta a za to vrijeme napravi mozda 2-3 pauze od po 10-15 sekundi.
znam ja da ona ima grceve zato sto brzo i energicno jede i naguta se vazduha ali takva je od rodjenja.
ja joj doduse uvijek govorim: polako, polako al' ne pali :D
skontala sam da je malo "sporija" kad ne ogladni previse.
hej duboka, ima li tvoja zulj na gornjoj usni? :D
moja ga vazda ima, pritisne k'o da ce joj neko oteti siku :D
duboka_misao

#1433 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

vec joj se jedan ogulio :D a usta bijela ,stas kad zulja po cijeli dan ,trebam joj labelo uvesti !
otherside

#1434 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

duboka_misao wrote:vec joj se jedan ogulio :D a usta bijela ,stas kad zulja po cijeli dan ,trebam joj labelo uvesti !
:lol:
Alhemicarkaa

#1435 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

vidi ove prije, ne budi sebična, podjeli sa nama kakva ti je bebara, ništa ne pišeš. :o
Cholina_Lokica

#1436 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Cholina_Lokica »

Alhemicarkaa wrote:vidi ove prije, ne budi sebična, podjeli sa nama kakva ti je bebara, ništa ne pišeš. :o
Beba joj ima facu na kojoj pise: "Zasto sam ja ovdje?" :lol:
otherside

#1437 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

:shock: ovo dijete haman za skole a jos na (.) (.) :shock:
cekaj ba, ovo je neki sjedeci polozaj, ne meremo mi tako :oops:
haj' nesto cu probati nalik na ovu sliku ali ako joj se ne bude svidjalo reci cu joj ko me nagovorio :D
otherside

#1438 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

Cholina_Lokica wrote:
Alhemicarkaa wrote:vidi ove prije, ne budi sebična, podjeli sa nama kakva ti je bebara, ništa ne pišeš. :o
:lol: vidjela si i ti :lol:
brzo je skontala sta je snadje :D
Cholina_Lokica

#1439 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Cholina_Lokica »

otherside wrote:
Cholina_Lokica wrote:
:lol: vidjela si i ti :lol:
brzo je skontala sta je snadje :D
Gdje necu cudo vidjeti :lol:
vanad

#1440 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

So moje dijete do godine nije nikako probalo, nece aBd ni ovo drugo. Secer minimalno i to samo glukozu. Ali ulje - najbolje maslinovo - stavljam u svaki obrok. To je radi vitamina koji se rastvaraju samo u masnocama. Ako se ne stavi ulje, nema fajde od tih vitamina u hrani.
duboka_misao

#1441 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

pisala bona, fino odgojeno celjade samo spava i zderki :D nije da je prodajem po forumu jos je mlada za provodaDZisanje .
duboka_misao

#1442 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

Cholina_Lokica wrote: Gdje necu cudo vidjeti :lol:

ne,ne faca se zove od toliko spermija zasto ja!?????
Cholina_Lokica

#1443 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Cholina_Lokica »

duboka_misao wrote:
Cholina_Lokica wrote: Gdje necu cudo vidjeti :lol:

ne,ne faca se zove od toliko spermija zasto ja!?????
:lol:
Izvinjajem se na pogresci :D
Alhemicarkaa

#1444 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

otherside wrote:
:shock: ovo dijete haman za skole a jos na (.) (.) :shock:
cekaj ba, ovo je neki sjedeci polozaj, ne meremo mi tako :oops:
haj' nesto cu probati nalik na ovu sliku ali ako joj se ne bude svidjalo reci cu joj ko me nagovorio :D
De bona, moja haman ovolika :oops:
Alhemicarkaa

#1445 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

vanad wrote:So moje dijete do godine nije nikako probalo, nece aBd ni ovo drugo. Secer minimalno i to samo glukozu. Ali ulje - najbolje maslinovo - stavljam u svaki obrok. To je radi vitamina koji se rastvaraju samo u masnocama. Ako se ne stavi ulje, nema fajde od tih vitamina u hrani.
vanad, ovo je takva zabluda koju nam prodaju kuhari koji misle da su kvazibiohemičari. Kako misliš da se onda taj vitamin nalazi u hrani, nekako mora opstati. Ima svoje vlastito ulje, u minimalnim količinama, ali sasvim dovoljno da kao takvo egzistira i da se resorbuje u našem organizmu. Primjer ti je vitamin A, kojeg mnogo ima u tikvi - a ima i tikvino ulje. Isti slučaj je i sa mrkvom. To naravno ne znači da ne treba dodavati maslinovo ulje - ali ne zbog ovih stvari. Vjeruj mi, znam o čemu govorim.

A najbizarnija zabluda koju su isto proturili kuhari, a ja bih rekla i proizvođači suncokretovog ulja - ukoliko se prži na maslinovom ulju hrana postaje kancerogena, that is sooo NO true!
otherside

#1446 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

Alhemicarkaa wrote: De bona, moja haman ovolika :oops:
vjerujes da sam opet pogledala onu sliku da provjerim dimenzije :D
meni je sad pored ove buhtlice svako dijete golemo :D
cak i ova moja starija mi izgleda k'o telence :D
zamisli situaciju kad prvo promjenim pelene ovoj maloj a onda uzmem veliku.
svaki put pomislim: kolika joj je guza :lol:
Alhemicarkaa

#1447 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

vjerujem, ali dobro je se nagledaj, tako se brzo zaboravi.
Neki dan kod pedijatra par donio bebu prvi put na pregled, a ono kiflica, pitam koliko je teška i dugačka, izračunam i moja je tolika bila i gledam i konstatujem kako ja to ne bi smjela uzeti u ruke :skoljka: , a Bogami sam prije par mjeseci itekako nosala i presvlačila i kupala :-)
vanad

#1448 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

vanad, ovo je takva zabluda koju nam prodaju kuhari koji misle da su kvazibiohemičari. Kako misliš da se onda taj vitamin nalazi u hrani, nekako mora opstati. Ima svoje vlastito ulje, u minimalnim količinama, ali sasvim dovoljno da kao takvo egzistira i da se resorbuje u našem organizmu. Primjer ti je vitamin A, kojeg mnogo ima u tikvi - a ima i tikvino ulje. Isti slučaj je i sa mrkvom. To naravno ne znači da ne treba dodavati maslinovo ulje - ali ne zbog ovih stvari. Vjeruj mi, znam o čemu govorim.

A najbizarnija zabluda koju su isto proturili kuhari, a ja bih rekla i proizvođači suncokretovog ulja - ukoliko se prži na maslinovom ulju hrana postaje kancerogena, that is sooo NO true!
Dobro, necu ulaziti u polemiku jer nisam strucnjak za biohemiju ali to je meni preporucio i pedijatar pa sam ja stavljala par kapi u svako jelo (povrce, u voce nisam :-D ). A to tikvino ulje - po meni se pravi od kospa tikve.
Ja sam kupila 10 kg onih Hokkaido tikvi pa stavila u podrum jer to je mojoj maloj bila naj, naj, najhrana. A i meni je supa od nje super.
safran

#1449 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Ja sam vječito u pilani radi tikava. Prošle godine beban haman ništa drugo od povrća nije jeo osim bijelih tikvica (a posle bogami i tikava) i mrkve. Ove godine rodile zelene pa su se one brstile a sada su nam ostale zimske butternut pa volja ti supa, volja ti kolač a bogami u cupcakes pa se riješi užina školarcu. Zdravo i domaće!

Duboka - nemoj se sad vaditi - ja sam ti je begenisala na neviđeno a sad, nakon one face, sviđa mi se skroz. :-D
putujucidzindas

#1450 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by putujucidzindas »

To su ove narandzaste, koje se peku, slatke (mislim da ih moja mama zove stambolke)? ovaj moj mali mis se davi njima, a ni muzu nije mane :-D
Post Reply