Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ExNihilo

#1426 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Not My Idea wrote:McD je trazio onaj prostor iznad Tena, gdje je DP al im vlasnik ( :mrgreen: ) nije htio dati.
Baš danas prolazim tuda i kontam kako prostor izgleda šugavo :lol:
samo_ti

#1427 Re: Zeničani

Post by samo_ti »

Ondje mogu samo Ten na sprat otvoriti :D
Ono bolan bodljikavom zicom ograditi i pustiti samo jednu ulicu za ulaz u grad, sa kordonom murije na istoj :lol:

Kazu da se otvara neki restorancic gdje je bio Collegium, basta ona njihova ( ne gore na spratu )...u onoj kuci-zgradici. Pa cemo da vidimo sta ce da bude :-D
motorola01

#1428 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

MIslim da je vrijeme da ovdje uvedemo brojac kvarova i dana bez grijanja u gradu. Evo danas prvi kvar u novoj sezoni grijanja. Vidjecemo hoce li umanjiti racune za ovaj i naredne dane bez grijanja?!

Govore da se kvar jutros u 4 sata desio, a radijatori su jos jucer poslijepodne bili dosta hladniji...
doff

#1429 Re: Zeničani

Post by doff »

Nekad smo vodili diskusiju o ovovme slučaju.

Krujeziu negirao odgovornost za saobraćajnu nesreću

Izjašnjavajući se danas u Kantonalnom sudu u Zenici, a po optužnici Kantonalnog tužiteljstva ZDK-a, kojom se tereti da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je 12. maja ove godine u blizini Zenice jedna osoba smrtno stradala, dok su dvije, među kojim je i on sam, teško povrijeđene, Elvedin Krujeziu (26) iz Zenice je negirao krivicu.

Image

Prema optužnici koju je ranije potvrdio i sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Zenici, Krujeziu je kobnog dana, oko pet ujutro, u pijanom stanju vozio BMW 530 D.

Vozeći brzinom od 140 kilometara na sat (gdje je ograničenje 20 km/h), u blizini benzinske pumpe “Maypet” na ulazu u Zenicu iz pravca Sarajeva, Krueziju u čijoj je krvi bilo 1,96 promila alkohola, nije uspio skrenuti lijevo na zaobilaznicu, nego je kočio, proklizao i udario u zaštitni betonski blok.

Od posljedica teškog povređivanja u Kantonalnoj bolnici Zenica podlegao je njegov prijatelj Dino Serdarević (22), koji se nalazio na mjestu suvozača, dok su teške povrede zadobili sam Krujeziu i Adnan Škaljo (31).
phillie

#1430 Re: Zeničani

Post by phillie »

Ma nije kriv, dje ce biti kriv...

Apel za pomoc:

http://zenicablog.com/zenica/ljudi/item ... agiću.html
Dee-Dee_13

#1431 Re: Zeničani

Post by Dee-Dee_13 »

Da li je neko od vas koristio usluge sudskog tumaca za njemacki jeziku u Zenici, pa da mi moze preporuciti nekoga iz iskustva?!? :)
Nasla sam ja zvanicni spisak tumaca za Zenicu, na web-u suda, i nisam htjela da zovem telefonom, vec sam licno otisla kod dvije osobe koje su se nalazile na tom spisku. Malo je rec' da sam bila poprilicno zatecena nekom neprofesionalnoscu... :? Tesko mi je, s obzirom na prvi dojam, da uradim kao sto sam mislila "metodom slucajnog odabira" odnesem nekom od njih dokumente koje treba prevesti i jos platim to... :roll:
Tako da, ako neko zna nekog ko je pouzdan, molim vas kazite :-D
motorola01

#1432 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

kakavdanakneiskustvu wrote:gdje je najpovoljnije kupiti gume za auto?
Mislim da je najpovoljniji ASD(ili ads :) ) u Vitezu. Kada se prodje raskrsnica u Vitezu prema Fisu, onaj servis na prvoj krivini sa desne strane. Imaju i popust za kes.
motorola01

#1433 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

Ne znam stvarno za Zenicu jer uvijek kod njih uzimam gume jer su povoljniji od sviju, a neces nista goriva potrositi naspram kupovine u Ze. Jedino je bitno vrijeme odvojiti i otici u Vitez...
Dee-Dee_13

#1434 Re: Zeničani

Post by Dee-Dee_13 »

kakavdanakneiskustvu wrote:gdje je najpovoljnije kupiti gume za auto?
Unioncomerc daje 10% popusta na zimske gume, ako placas kešom :)
muhafuca

#1435 Re: Zeničani

Post by muhafuca »

Mrkva - Haris Nuhagic (onaj momak sto su mu skupljali pare za transplantaciju jetre)
danas preminuo/preselio :(

Isto neka je frka (pucnjava valjda) bila danas na Kamberovica polju
tu nisam cuo da je bilo zrtava - hvala Bogu
mishic

#1436 Re: Zeničani

Post by mishic »

PRILAGODJENA u pravu si nekih se treba stidjeti, Malogradjana recimo, kao sto si tiiiiiiiii...
motorola01

#1437 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

Izgleda da je opet doslo do kvara sa grijanjem.Jutros bili topli radijatori (ne vruci), a sad hladni...Nigdje nikakvog obavjestenja, kao sto ga nije bilo ni nedavno kad su svi tvrdili da je bilo prekida grijanja, osim naravno JP Grijanja...

http://www.rtvze.ba/index.php?option=co ... naslovnica

http://zenicablog.com/zuta-minuta/item/ ... je-ok.html

Jbt u ovoj drzavi je sve ludo. Radijatori vise nisu ni mlaki, nego hladni..

Buka iz ArcelorMittala

Utorak, 13 Novembar 2012 14:00

mittalllllIz pogona kompanije ArcelorMittal-a, građani Zenice čuti su danas buku. Cijeli događaj trajao je oko sat vremena i desio se u rano popodne. Iz sjedišta kompanije nam je potvrđeno da je buka zaista proizvedena u ArcelorMittal-u i to zbog potrebe povećanja pritiska u kotlovima na Energetici. To znači i da će količina toplotne energije koju ArcelorMittal isporučuje u sistem daljinskog grijanja, biti povećan. Nikakav kvar nije zabilježen, kazala nam je Dijana Božić Srdanović, portparol ArcelorMittala. Zbog velikog broja poziva uznemirenih građana, na lice mjesta upućena je policija. Građani su poredili jaku buku kojoj su svjedočili sa zvukom mlaznog aviona.

I opet: kažu da je grijanje OK

Mnoštvo Zeničana na društvenim mrežama danas je govorilo o hladnim radijatorima u raznim dijelovima grada. Pozvali smo direktora JP Grijanje Kasima Sarajlića, koji nam je kratko kazao da - ovo preduzeće iz Arcelor Mittala nema nikakvu informaciju o obustavi grijanja, te da ukoliko ga bude, tu informaciju će odmah podijeliti sa Zeničanima.

- u 13.30 sam dobio informaciju da je došlo do kratkotrajnog nestanka struje na prigušivačima kotla, ali da je stanje ubrzo stabilizirano i da je nakon kratkotrajnog umanjenja isporuke toplote, vrlo brzo stabilizirana proizvodnja, te je u toku redovna isporuka, prenosimo Sarajlićeve riječi. Ono što su zeničani čuli jeste ogromna buka iz Mittala, kakva se nerijetko čuje tokom noći, ali je danas bila iznimno visoka i tokom prijepodneva i prvih popodnevnih sati.

Ono što je sigurno, sa ili bez obavjesti iz indijsko - britanske kompanije, jeste da su radijatori kod mnogo Zeničana bukvalno hladni, dakle ne mlaki, nego hladni. Već su se počele pričati i priče još uvijek zvanično u domenu "teorija zavjere" da je to " Mittalov udarac nazad Zeničanima" zbog protesta i javnog publikovanja novog vikend zagađenja. I u Mittalu navode da je grijanje grada uredno, te da je samo bilo prilagođeno iznimno visokim vanjskim temperaturama, što je u skladu sa sporazumom JP Grijanje i Mittala. I u ovoj kompaniji kažu da je po srijedi bio samo kratkotrajni kvar, koji je ubrzo riješen.

Zaključak - donesite sami.
sorted

#1438 Re: Zeničani

Post by sorted »

motorola01 wrote:Izgleda da je opet doslo do kvara sa grijanjem.Jutros bili topli radijatori (ne vruci), a sad hladni...Nigdje nikakvog obavjestenja, kao sto ga nije bilo ni nedavno kad su svi tvrdili da je bilo prekida grijanja, osim naravno JP Grijanja...

http://www.rtvze.ba/index.php?option=co ... naslovnica

http://zenicablog.com/zuta-minuta/item/ ... je-ok.html

Jbt u ovoj drzavi je sve ludo. Radijatori vise nisu ni mlaki, nego hladni..

Buka iz ArcelorMittala

Utorak, 13 Novembar 2012 14:00

mittalllllIz pogona kompanije ArcelorMittal-a, građani Zenice čuti su danas buku. Cijeli događaj trajao je oko sat vremena i desio se u rano popodne. Iz sjedišta kompanije nam je potvrđeno da je buka zaista proizvedena u ArcelorMittal-u i to zbog potrebe povećanja pritiska u kotlovima na Energetici. To znači i da će količina toplotne energije koju ArcelorMittal isporučuje u sistem daljinskog grijanja, biti povećan. Nikakav kvar nije zabilježen, kazala nam je Dijana Božić Srdanović, portparol ArcelorMittala. Zbog velikog broja poziva uznemirenih građana, na lice mjesta upućena je policija. Građani su poredili jaku buku kojoj su svjedočili sa zvukom mlaznog aviona.

I opet: kažu da je grijanje OK

Mnoštvo Zeničana na društvenim mrežama danas je govorilo o hladnim radijatorima u raznim dijelovima grada. Pozvali smo direktora JP Grijanje Kasima Sarajlića, koji nam je kratko kazao da - ovo preduzeće iz Arcelor Mittala nema nikakvu informaciju o obustavi grijanja, te da ukoliko ga bude, tu informaciju će odmah podijeliti sa Zeničanima.

- u 13.30 sam dobio informaciju da je došlo do kratkotrajnog nestanka struje na prigušivačima kotla, ali da je stanje ubrzo stabilizirano i da je nakon kratkotrajnog umanjenja isporuke toplote, vrlo brzo stabilizirana proizvodnja, te je u toku redovna isporuka, prenosimo Sarajlićeve riječi. Ono što su zeničani čuli jeste ogromna buka iz Mittala, kakva se nerijetko čuje tokom noći, ali je danas bila iznimno visoka i tokom prijepodneva i prvih popodnevnih sati.

Ono što je sigurno, sa ili bez obavjesti iz indijsko - britanske kompanije, jeste da su radijatori kod mnogo Zeničana bukvalno hladni, dakle ne mlaki, nego hladni. Već su se počele pričati i priče još uvijek zvanično u domenu "teorija zavjere" da je to " Mittalov udarac nazad Zeničanima" zbog protesta i javnog publikovanja novog vikend zagađenja. I u Mittalu navode da je grijanje grada uredno, te da je samo bilo prilagođeno iznimno visokim vanjskim temperaturama, što je u skladu sa sporazumom JP Grijanje i Mittala. I u ovoj kompaniji kažu da je po srijedi bio samo kratkotrajni kvar, koji je ubrzo riješen.

Zaključak - donesite sami.

Nestane grijanja sat-dva i odmah kukumakanje i kolektivna histerija fejsbuk ratnika i kvazi-novinara. Led te ne jebo, reko bi coek vani -50. :roll:
Warashii

#1439 Re: Zeničani

Post by Warashii »

sorted wrote: Nestane grijanja sat-dva i odmah kukumakanje i kolektivna histerija fejsbuk ratnika i kvazi-novinara. Led te ne jebo, reko bi coek vani -50. :roll:
MA hadje ovo se donekle da i oprostiti, samo da im ne predje u naviku i da nas ne zayebu kad upekne minus, kao sto i imaju obicaj
Iskreno govoreci meni njihovo grijanje nije nikakva humanitarna pomoc, to je nesto sto placam, ne toliko jeftino, pa bi iskreno govoreci volio i da grije, nebitno od temperature napolju.
samo_ti

#1440 Re: Zeničani

Post by samo_ti »

Meni je grijanja bilo jucer, sinoc, danas.
U cemu je frka ?
To opet ove budaletine, ex-revolucionari-poltroni, pokret Dosta nesto majmunisu ? :D
Koji su to neradnici i nehljebovici, majko mila. Po cijeli *ebeni dan su na internetu i pisu li pisu. Blago nama sa njima :-D
Warashii

#1441 Re: Zeničani

Post by Warashii »

A ne fakat jesu u jednom momentu radijatori postali skroz mlaki, skoro i da su ohladili. Kod mene je to bio takav slucaj oko 17 sati da bi vec oko 20 ili prije normalno grijali. Dakle nije strasno, moze se oprostiti samo da se ne ponovi
motorola01

#1442 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

samo_ti wrote:Meni je grijanja bilo jucer, sinoc, danas.
U cemu je frka ?
To opet ove budaletine, ex-revolucionari-poltroni, pokret Dosta nesto majmunisu ? :D
Koji su to neradnici i nehljebovici, majko mila. Po cijeli *ebeni dan su na internetu i pisu li pisu. Blago nama sa njima :-D
Pa tako ti je kad non stop silazis u podrumu i punis pec za centralno grijanje :D , a nama koji ovisimo od dezurnih grijaca u gradu nije bas lako. Radijatori su jucer bili skoro hladni. Znaci nije bio ni onaj njihov, kako oni vole reci topli rezim. Htjeli, ne htjeli priznati, ali jucer je bio neki kvar. Warasi je sve fino rekao. Placa im se masno i ima da griju koliko treba. Ovi sto kukaju, kukaju samo iz tog razloga da se ovo ne bi ponovilo kad budu minusi pa sta onda?!
Curiica

#1443 Re: Zeničani

Post by Curiica »

Pozz zenicanima evo i mali oglas (nadam se da ne zamjerite,frka mi je)
Trazim zemljiste u okolini Tetova povoljno za izgradnju kuce... :-D
motorola01

#1444 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

Curiica wrote:Pozz zenicanima evo i mali oglas (nadam se da ne zamjerite,frka mi je)
A znas li ti sta se nalazi pored Tetova??? Bolje ti je traziti zemljiste u Janjicima, Lasvi :D ...
plagijator1975

#1445 Re: Zeničani

Post by plagijator1975 »

motorola01 wrote:
Curiica wrote:Pozz zenicanima evo i mali oglas (nadam se da ne zamjerite,frka mi je)
A znas li ti sta se nalazi pored Tetova??? Bolje ti je traziti zemljiste u Janjicima, Lasvi :D ...
Bolje u Fokušimi da uzme plac :lol:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
motorola01

#1446 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

Izgleda da opet nema grijanja...
motorola01

#1447 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

Da li neko zna kad ce nam pustiti grijanje?
soul_assassin

#1448 Re: Zeničani

Post by soul_assassin »

Odgovor Mittala na kritike koje dobijaju ovih dana: hladni radijatori.

Gdje mi živimo...
Warashii

#1449 Re: Zeničani

Post by Warashii »

kakavdanakneiskustvu wrote:
soul_assassin wrote:Odgovor Mittala na kritike koje dobijaju ovih dana: hladni radijatori.

Gdje mi živimo...

vozilo mi u ul. a. goldbergera prljavo samo tako,a tek ga oprao
Jbo vozilo ja tamo zivim :P
Warashii

#1450 Re: Zeničani

Post by Warashii »

kakavdanakneiskustvu wrote: i ja
Jest mi nas zao :( , a ista je i meni situacija sa autom, odustao sam od pranja, samo me strah da i ostali ne odustanu, mislim da ne bi smo mogli razlikovat cije je cije.
Post Reply