Novogradnja u Sarajevu?
-
StupskaBitanga
#1426 Re: Novogradnja u Sarajevu?
kako je fino ostavljen pojas za buduću saobraćajnicu ovdje
- Čudna sorta
#1427 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ja sad kako gledam sebi stan i obilazim, uglavnom novogradnju, zaista mi nije jasno zašto se ljudi toliko odlučuju za Tibru. Bila sam i kod njih, cijena kvadrata 1.570,00 KM plus troškovi vezani za priključak struje. I jesu najjeftiniji ali kad pogledaš tamo stan za te pare i negdje gdje je kvadrat 1.600,00 ili 1.620,00 KM, za tako malu razliku ne može se porediti. A o samom naselju i zgradi do zgrade da ne govorim...
Ali obzirom da im je sve već prodato, i da još toliko grade, očigledno da se ljudima sviđa.
Ali obzirom da im je sve već prodato, i da još toliko grade, očigledno da se ljudima sviđa.
- johntra
#1428 Re: Novogradnja u Sarajevu?
pa ovo isto kao da je i ranije bila neka cesta ovdje...StupskaBitanga wrote:kako je fino ostavljen pojas za buduću saobraćajnicu ovdje
- Kosato
#1429 Re: Novogradnja u Sarajevu?
vjerovatno se odlucuju sto je novogradnja sve uradjeno bez da ulazes marke ili eure u stan. tvoje je samo da ga opremis sa namjestajem i uzivaj...dok stariji stanovi..valja ponovo struju vodu zidove vrata stolariju plocice, znaci sve promjeniti...da bi to izgledalo ko novo....Čudna sorta wrote:Ja sad kako gledam sebi stan i obilazim, uglavnom novogradnju, zaista mi nije jasno zašto se ljudi toliko odlučuju za Tibru. Bila sam i kod njih, cijena kvadrata 1.570,00 KM plus troškovi vezani za priključak struje. I jesu najjeftiniji ali kad pogledaš tamo stan za te pare i negdje gdje je kvadrat 1.600,00 ili 1.620,00 KM, za tako malu razliku ne može se porediti. A o samom naselju i zgradi do zgrade da ne govorim...
-
StupskaBitanga
#1430 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Biće jednog dana do Dobrinjejohntra wrote:pa ovo isto kao da je i ranije bila neka cesta ovdje...StupskaBitanga wrote:kako je fino ostavljen pojas za buduću saobraćajnicu ovdje
- Čudna sorta
#1431 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Pa ja i govorim samo o novogradnji, upoređujući Tibru i druge. Za neku razliku od 30-50 KM po kvadratu mogu se naći po meni puno ljepši stanovi, a o naselju da i ne govorim.Kosato wrote:vjerovatno se odlucuju sto je novogradnja sve uradjeno bez da ulazes marke ili eure u stan. tvoje je samo da ga opremis sa namjestajem i uzivaj...dok stariji stanovi..valja ponovo struju vodu zidove vrata stolariju plocice, znaci sve promjeniti...da bi to izgledalo ko novo....Čudna sorta wrote:Ja sad kako gledam sebi stan i obilazim, uglavnom novogradnju, zaista mi nije jasno zašto se ljudi toliko odlučuju za Tibru. Bila sam i kod njih, cijena kvadrata 1.570,00 KM plus troškovi vezani za priključak struje. I jesu najjeftiniji ali kad pogledaš tamo stan za te pare i negdje gdje je kvadrat 1.600,00 ili 1.620,00 KM, za tako malu razliku ne može se porediti. A o samom naselju i zgradi do zgrade da ne govorim...
-
milojicabrzi
#1432 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nije bas tako mala razlika...Koliko znam, razlika je najmanje 100 KM, sto na stan od 50 m2, dodje 5000 KM a to ti je otprilike, da opremis sav namjestaj.Čudna sorta wrote:Pa ja i govorim samo o novogradnji, upoređujući Tibru i druge. Za neku razliku od 30-50 KM po kvadratu mogu se naći po meni puno ljepši stanovi, a o naselju da i ne govorim.
S druge strane, kod ovih investitora, dobro otvori oci oko roka izgradnje, termina useljenja, urednosti papira, mogucnosti uknjizbe odmah i sl. Tibra je tu stvarno ok i regularna, nije zabiljezeno da su nekog prevarili za novac i sl.
Trenutno, od Tibre je bolja i povoljnija samo opcija na Dobrinji, koja se moze naci za 1600-1700 KM, ali opet kazem, koliko para toliko muzike..
Kada se rijesava stambeno pitanje, velike su cifre u pitanju, pa nekad zafali 2000 KM, koje ne mozes naci nigdje, a remeti ti racunicu
-
segmedina
#1433 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Da li mi može neko reći kad će biti useljivi stanovi u objekat C2 u Tibri?
- bilic
#1434 Re: Novogradnja u Sarajevu?
cijena kvadrata 1.570,00 KM je pocetna cijena.. i spustaju je ispod 1500 cak i do 1450 TAKO DA ZNATE ....Čudna sorta wrote:Ja sad kako gledam sebi stan i obilazim, uglavnom novogradnju, zaista mi nije jasno zašto se ljudi toliko odlučuju za Tibru. Bila sam i kod njih, cijena kvadrata 1.570,00 KM plus troškovi vezani za priključak struje. I jesu najjeftiniji ali kad pogledaš tamo stan za te pare i negdje gdje je kvadrat 1.600,00 ili 1.620,00 KM, za tako malu razliku ne može se porediti. A o samom naselju i zgradi do zgrade da ne govorim...
- Svicko
#1435 Re: Novogradnja u Sarajevu?
A koji su to drugi, o kojima govoriš konkretno?Čudna sorta wrote:Pa ja i govorim samo o novogradnji, upoređujući Tibru i druge. Za neku razliku od 30-50 KM po kvadratu mogu se naći po meni puno ljepši stanovi, a o naselju da i ne govorim.Kosato wrote:vjerovatno se odlucuju sto je novogradnja sve uradjeno bez da ulazes marke ili eure u stan. tvoje je samo da ga opremis sa namjestajem i uzivaj...dok stariji stanovi..valja ponovo struju vodu zidove vrata stolariju plocice, znaci sve promjeniti...da bi to izgledalo ko novo....Čudna sorta wrote:Ja sad kako gledam sebi stan i obilazim, uglavnom novogradnju, zaista mi nije jasno zašto se ljudi toliko odlučuju za Tibru. Bila sam i kod njih, cijena kvadrata 1.570,00 KM plus troškovi vezani za priključak struje. I jesu najjeftiniji ali kad pogledaš tamo stan za te pare i negdje gdje je kvadrat 1.600,00 ili 1.620,00 KM, za tako malu razliku ne može se porediti. A o samom naselju i zgradi do zgrade da ne govorim...
Ja se slomih tražeći, dobro bi mi došao konkretan prijedlog gdje da pogledam.
- Čudna sorta
#1437 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Već sam spominjala ono što se meni svidjelo - http://ahaeti.ba/. 1.600,00 KM kvadrat. Imaju manje stanove, odlično iskorišten prostor, lokacija OK, cijena povoljna...Svicko wrote:A koji su to drugi, o kojima govoriš konkretno?
Ja se slomih tražeći, dobro bi mi došao konkretan prijedlog gdje da pogledam.
Za ovu zgradu kad sam spomenula neko reče da je zgrada k'o zatvor i da je Tibra London za njih i pojam za ljepotu, a ja bih opet radije u ovoj zgradi kupila stan
(kvadrat 1.620,00 KM, i meni vrlo lijepi stanovi, i općenito mislim da će biti lijepo naselje kad se završi planirano)
nego u jednoj od ovih...

Ali ukusi su različiti, i kako rekoh obzirom da je kod njih sve već prodato onda mora da je do mene. Tek nekih mjesec dana gledam novogradnje, raspitujem se, ali ovo je do sada što se meni svidjelo...
-
milojicabrzi
#1438 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Sorto dragaČudna sorta wrote:Za ovu zgradu kad sam spomenula neko reče da je zgrada k'o zatvor i da je Tibra London za njih i pojam za ljepotu, a ja bih opet radije u ovoj zgradi kupila stan
Ovaj objekat na slici nije stambeni, nego uredski prostor.... To je kao kad imas cizme koje ne prokisnjavaju i cizme koje lijepo izgledaju, ali su ti noge mokre nakon 5 minuta
Uredski prostori nemaju zidove koji razdvajaju stanove, vec zidove koji granice prostorije. Prozori su nenormalno veliki, sto je karakteristika ureda.
Instalacije i infrastrukturu da ne spominjem.
Moze li jedno pitanje da se ne uvrijedis
Imas li ti neko musko, da sa tobom gleda stan
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1439 Re: Novogradnja u Sarajevu?
pa jesi li ikad gledo kako žensko kupuje laptop ( oću li rozi ili crveni)
ti ko s marsa pao
ti ko s marsa pao
- Čudna sorta
#1440 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ma što ću se uvrijediti, imam, nećeš vjerovatimilojicabrzi wrote:Sorto dragaČudna sorta wrote:Za ovu zgradu kad sam spomenula neko reče da je zgrada k'o zatvor i da je Tibra London za njih i pojam za ljepotu, a ja bih opet radije u ovoj zgradi kupila stan![]()
Ovaj objekat na slici nije stambeni, nego uredski prostor.... To je kao kad imas cizme koje ne prokisnjavaju i cizme koje lijepo izgledaju, ali su ti noge mokre nakon 5 minutaeto da ti plasticno objasnim.
Uredski prostori nemaju zidove koji razdvajaju stanove, vec zidove koji granice prostorije. Prozori su nenormalno veliki, sto je karakteristika ureda.
Instalacije i infrastrukturu da ne spominjem.
Moze li jedno pitanje da se ne uvrijedis![]()
Imas li ti neko musko, da sa tobom gleda stan
I da budem iskrena ja se apsolutno ne razumijem u instalacije, i ostalo... zato se i posavjetujem sa nekim ko zna, ili bi bar trebao znati...
Ovo za laptop, stvarno ste grozni (ali ima istine)
Sad će i ostali da me kritikuju
-
StupskaBitanga
#1441 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Tu ta zelena zgrada iza za koji dan počinju se graditi neboderi i pogledaj da ti stan ne bude zamraćen neboderom
Valjda će biti negdje oko 5-6 lamela nebodera tu
Valjda će biti negdje oko 5-6 lamela nebodera tu
-
milojicabrzi
#1442 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Pa povedi ga, bona, pa ce ti objasniti i vidjeti, da te ne saltaju sarajevski gradjevinski maheri i utaljivaci stanovaČudna sorta wrote:a što ću se uvrijediti, imam, nećeš vjerovati
I da budem iskrena ja se apsolutno ne razumijem u instalacije, i ostalo... zato se i posavjetujem sa nekim ko zna, ili bi bar trebao znati... pored lokacije, ja gledam da je lijep stan, da ima dovoljno svjetlosti, dobro iskorišten prostor... ostalo pojma nemam stvarno.
Ovo za laptop, stvarno ste grozni (ali ima istine)
Sta mislis, sto se "tako losa" Tibra prodaje...pogodi iz triput
- Qler
#1443 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ja tu imao kancelariju 7 godina, znam iz prve kako je losa gradnja
a i kako su sad lose uradili. Pa izolaciju stavljali stiropor 3cm debeo... o unutrasnjim radovima da ne pricam....
-
iceman2010
#1444 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Lokacija je dobra. Stanovi imaju lijep raspored i dobro iskoristen prostor. Ono sto sam na prvu primjetio i sto mi se nije svidjelo je to da je grijanje na plin. To je skupa opcija danas. Dakle, pored razlike u cijeni od nekih 100-tinjak KM po kvadratu racunaj i vece troskove zimi u odnosu na Tibru.Čudna sorta wrote:
Već sam spominjala ono što se meni svidjelo - http://ahaeti.ba/. 1.600,00 KM kvadrat. Imaju manje stanove, odlično iskorišten prostor, lokacija OK, cijena povoljna...
Nisu svi stanovi u Tibri kao na tvojoj slici. Ja imam otvoren pogled prema Dobrinji, Mojmilu, A.polju, Trebevicu.... Grijanje je rijeseno kao neka vrsta centralnog (nisu toplane u pitanju). Placas 0,47 KM + PDV po kvadratu tokom citave godine plus ono sto potrosis, a zaista se ne trosi puno. Najveci problem Tibre su prateci sadrzaji, prije svega za djecu. Parkovi, igralista, skola...... Sve drugo je ili ce biti otvoreno u poslovnim prostorima u prizemlju. Da nemam dijete Tibra bi bila super. Sasvim dobar omjer cijene i onoga sto se dobija za te pare. Ovako fali prije svega skola.
- Čudna sorta
#1445 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nisam ja rekla da je loša, kažem da se zaista ne razumijem o možda najbitnijim stvarima kad je kupovina stana u pitanju, ja to priznajem, zato sam se i uključila u ovu temu da čujem iskustva drugih, a i poneki savjet od ljudi koji o tome puno više znaju od mene. Nekako mi je to baš velika investicija i ne bih volila da napravim neku grešku i da se sutra pokajem.milojicabrzi wrote:Pa povedi ga, bona, pa ce ti objasniti i vidjeti, da te ne saltaju sarajevski gradjevinski maheri i utaljivaci stanova
Sta mislis, sto se "tako losa" Tibra prodaje...pogodi iz triput:)
Ja sam i rekla, ljudima se očigledno sviđa jer im je sve rasprodato, znam i ja par ljudi koji su prezadovoljni sa Tibrom... ja bila i ulazila u stanove, i jednostavno nije to to što ja tražim.
Što se one zgrade tiče, vjerovatno ste u pravu... još je neko komentarisao da je loše urađeno. I zaista hvala na svakom savjetu i sugestiji.
- Čudna sorta
#1446 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Meni su rekli da je cijena kvadrata 1.570,00 KM ali neko reče da spuste i do 1.450,00 KM... to je onda preko 100 KM po kvadratu. Meni se (onako laički i koliko sam mogla vidjeti u prolazu) sviđaju one zgrade Tibre u Buća potoku, ali rekoše da nema slobodnih stanova...iceman2010 wrote:Lokacija je dobra. Stanovi imaju lijep raspored i dobro iskoristen prostor. Ono sto sam na prvu primjetio i sto mi se nije svidjelo je to da je grijanje na plin. To je skupa opcija danas. Dakle, pored razlike u cijeni od nekih 100-tinjak KM po kvadratu racunaj i vece troskove zimi u odnosu na Tibru.Čudna sorta wrote:
Već sam spominjala ono što se meni svidjelo - http://ahaeti.ba/. 1.600,00 KM kvadrat. Imaju manje stanove, odlično iskorišten prostor, lokacija OK, cijena povoljna...
Nisu svi stanovi u Tibri kao na tvojoj slici. Ja imam otvoren pogled prema Dobrinji, Mojmilu, A.polju, Trebevicu.... Grijanje je rijeseno kao neka vrsta centralnog (nisu toplane u pitanju). Placas 0,47 KM + PDV po kvadratu tokom citave godine plus ono sto potrosis, a zaista se ne trosi puno. Najveci problem Tibre su prateci sadrzaji, prije svega za djecu. Parkovi, igralista, skola...... Sve drugo je ili ce biti otvoreno u poslovnim prostorima u prizemlju. Da nemam dijete Tibra bi bila super. Sasvim dobar omjer cijene i onoga sto se dobija za te pare. Ovako fali prije svega skola.
-
iceman2010
#1447 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ja sam placao tacno 1500 KM. Jeftiniji su mozda oni sa pogledom na komsijinu spavacu sobu.Čudna sorta wrote:Meni su rekli da je cijena kvadrata 1.570,00 KM ali neko reče da spuste i do 1.450,00 KM... to je onda preko 100 KM po kvadratu. Meni se (onako laički i koliko sam mogla vidjeti u prolazu) sviđaju one zgrade Tibre u Buća potoku, ali rekoše da nema slobodnih stanova...iceman2010 wrote:Lokacija je dobra. Stanovi imaju lijep raspored i dobro iskoristen prostor. Ono sto sam na prvu primjetio i sto mi se nije svidjelo je to da je grijanje na plin. To je skupa opcija danas. Dakle, pored razlike u cijeni od nekih 100-tinjak KM po kvadratu racunaj i vece troskove zimi u odnosu na Tibru.Čudna sorta wrote:
-
StupskaBitanga
#1448 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Vala bezveze pravite bauk oko plina. Ako je dobra pozicija stana i izolacija nista previse
-
swatch
#1449 Re: Novogradnja u Sarajevu?
1300 KM, pogled prema Ilidzi, suncana strana i nista me ne zaklanjaiceman2010 wrote: Ja sam placao tacno 1500 KM. Jeftiniji su mozda oni sa pogledom na komsijinu spavacu sobu.
- sema911s
#1450 Re: Novogradnja u Sarajevu?
dok ne naprave novu zgraduswatch wrote:1300 KM, pogled prema Ilidzi, suncana strana i nista me ne zaklanjaiceman2010 wrote: Ja sam placao tacno 1500 KM. Jeftiniji su mozda oni sa pogledom na komsijinu spavacu sobu.