FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
milojicabrzi

#1426 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by milojicabrzi »

Erzsebet wrote:Jel' postoji tema o kojoj ti ne znaš ništa? Ili ipak znaš sve o svemu?

To što pričaš su gluposti. U novinarstvu ima diletanata isto koliko u svim drugim profesijama, koliko samo kloceva sjede po državnim upravama i nabijaju postove po sa-x forumu i fejsbukaju po cijeli dan, a kao studenti su bili najjadniji jadovi? Pa barem 50% je takvih. Pa opet svi ti klocevi imaju plate, godišnje odmore, itd. Pogledaj samo indeks najstresnijih poslova na svijetu, pa ćeš i sama vidjeti, a nazivati između redova novinare razmaženim, kilavim i sl. je degutantno, jer sama daješ primjer sa svojih sto hiljada postova, da ustvari ne radiš ništa korisno, jer inače ne bi imala ni trunke vremena.

Kad već prozivaš ove koji "ne uspiju, pa onda iz tuđine seru", samo ću te pitati šta se to ima tu uspjeti? Jel' to toliko teško uvući se u guzicu jednom Senadu Hadžifejzoviću, Duški Jurišić, pizdi materinoj, pušiti im godinama i onda dobiti platu od 1.000 KM? Možda "mi koji seremo iz tuđine" imamo bolje mogućnosti, recimo studirati vani, pa uzeti platu od 4-5 hiljada eura? Nije ti to palo na pamet? Svako ko ima imalo mozga može uspjeti u novinarstvu, ali ono što nas nekoliko ovdje pokušava reći, je da se to jednostavno ne isplati. Kad sabereš parametre rizika, stresa, urađenog posla i koristi koju dobiješ, to izgleda smiješno. Uostalom, pokušaj to raditi, pa nešto pričaj, lako je tuđim kurcem gloginje mlatiti.
Potpis,
Pecat!
matematicar_teski

#1427 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by matematicar_teski »

Senad veceras objasnio kakav je novinar. Jedan od najboljih u svijetu!
Erzsebet

#1428 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

matematicar_teski wrote:Senad veceras objasnio kakav je novinar. Jedan od najboljih u svijetu!
Senad nije novinar. Novinari izlaze i na teren, a ne sjede samo u studiju. Vrati se matematici.
BHF_Manijak

#1429 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by BHF_Manijak »

Pa ne hoda glavni urednik jebote po terenu, zato i sluze obicni novinari. Valjda se godinama rada stekne kakva takva pozicija da ti sjedis i govoris sta ce drugi radit. Garant glavni urednik BBC-a ili RTL-a ide sa kamermanom na teren. :lol:
luckylaka

#1430 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by luckylaka »

BHF_Manijak wrote:Pa ne hoda glavni urednik jebote po terenu, zato i sluze obicni novinari. Valjda se godinama rada stekne kakva takva pozicija da ti sjedis i govoris sta ce drugi radit. Garant glavni urednik BBC-a ili RTL-a ide sa kamermanom na teren. :lol:
Ma pusti bolan,sutno ga Seno ko krpu pa jada se sad ovdje.Nakon Bakira tesko da ce Senadu jos neko na oci. :thumbup: P.S.Mogu zamisliti Zlaju kao gosta ide u studio i nosi kanister vode kesu apaurina :-D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1431 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

Ovdje se nešto pobrkalo.. kao jako stresan posao (jeste kad su u pitanju pravi novinari, a ne ovo što mi imamo), ali vriska i kmečanje što se ne može sići u rudnik. Dakle, snima se prilog u rudniku, pa je monstruozno što šalju novinara u rudnik, a sa druge strane novinar mora na teren :roll: :?:
lijan

#1432 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by lijan »

Erzsebet

#1433 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

KatarinaKosaca wrote:Ovdje se nešto pobrkalo.. kao jako stresan posao (jeste kad su u pitanju pravi novinari, a ne ovo što mi imamo), ali vriska i kmečanje što se ne može sići u rudnik. Dakle, snima se prilog u rudniku, pa je monstruozno što šalju novinara u rudnik, a sa druge strane novinar mora na teren :roll: :?:
Ma naravno, vrati se na početne argumente, kad si već izgubila diskusiju. I nebo je plavo.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1434 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by JoseMujica »

StupskaBitanga wrote:kada nam je Lavić uvaženi prof kud ćemo dalje
:thumbup: čoban s diplomom, bjelokapić.... kako ga jednom "duhovni otac" Tunjo nazva :shock: ali takvo je valjda akademsko komuniciranje u Bošnjaka
Erzsebet

#1435 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

luckylaka wrote:
BHF_Manijak wrote:Pa ne hoda glavni urednik jebote po terenu, zato i sluze obicni novinari. Valjda se godinama rada stekne kakva takva pozicija da ti sjedis i govoris sta ce drugi radit. Garant glavni urednik BBC-a ili RTL-a ide sa kamermanom na teren. :lol:
Ma pusti bolan,sutno ga Seno ko krpu pa jada se sad ovdje.Nakon Bakira tesko da ce Senadu jos neko na oci. :thumbup: P.S.Mogu zamisliti Zlaju kao gosta ide u studio i nosi kanister vode kesu apaurina :-D
Senad nije nikad u životu napravio prilog, niti igdje izašao na teren, iako na Wikipediji piše da ima iza sebe 800 radova. Nađi mi jedan njegov prilog i skinuću ti kapu, nebitno iz kojeg doba.

Kad sam se ja bavio novinarstvom u BiH, Senad je tad izdavao "knjigu" koju je "napisao" tako što je prepisao sve dnevnike koje je ON vodio (ali samo on, niko drugi), te nije imao svoj kanal, tako da ti je priča smiješna.
de balzac

#1436 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by de balzac »

... i onda je promovisao i prodavao dijaspori u svicarskoj i austriji i debele pare zaradio.
Brat mi je tada bio u Cirihu i pricao kako su ga u kafani ganjali Senadovi organizatori promocije knjige da je kupi :roll:
Nije ni vecerati mogao u miru :D
luckylaka

#1437 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by luckylaka »

de balzac wrote:... i onda je promovisao i prodavao dijaspori u svicarskoj i austriji i debele pare zaradio.
Brat mi je tada bio u Cirihu i pricao kako su ga u kafani ganjali Senadovi organizatori promocije knjige da je kupi :roll:
Nije ni vecerati mogao u miru :D
:lol: :lol: Sve ganjali po ulicama i nazor tjerali da se kupi :-)
de balzac

#1438 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by de balzac »

Ja ba, a knjiga bila nesto plaho skupa (40-50 €)
Vodali ga tamo ko Torabija. Buraz kaze skupile se trebe u kafani, nako skockane, a fejs ih sarmirao i potpisivao svoju "enciklopediju" :oops:
BAN___KAI

#1439 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by BAN___KAI »

Canton wrote:
BAN___KAI wrote:Od silnog prikazivanje one reklame za jutarnji program UZbudjenje dodje mi da izbrisem taj citav kanal .

I stvarno koji je ono kurac da nakon svakog priloga dole pise PRIPREMILI: Damir Bla bla bla itd..

Pa sta je ovo , jel ovo mozda Osnovna skola pa moraju ucenici napisati koje to pripremio za uciteljicu ?
Stvarno tv je propalitet, koga boli briga ko je to pripremio kad to samo direktor treba znati.

A i ono Dvije Skole pod jednim krovom, "Emisija koja je izazvala kotraverze sirom BIH " To im je jedino sto prikazuju po citav dan
Pa ti ne moras gledat tu TV, ne gledam je ni ja osim utakmica i Senadovog dnevnika. Nije lako ovdje napravit medij. Ustvari u ovoj drzavi nije nikakav biznis lako napravit.

Da upravu si ali vidis da je ovo bilo koji drugi kanal uopste nebih obracao paznju na to, ali ovo je mislim Prvi HD novi kanal sa puno mladih koji su moje godiste a koji rade ta Face tv.
I zato sto puno mladih ljudi radi tu ocekivao bi da ce biti bolji sadrzaj od drugih kanala ali je ustvari jos gori.

Najvise me zivcira to kako BAS Svi su nesposobni bilo sta uspjesno uraditi u ovoj rupi od drzave.
Ova drzava ima puno potencijala ali bas niko to nezna iskoristit pa sada kanal koji je trebao biti najbolji je ustvari najgori.

Neka puste one glupe indijske serije i odmah ce im skociti gledanost na milione, tako to svi rade pa mogu i oni.
Erzsebet

#1440 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

de balzac wrote:Ja ba, a knjiga bila nesto plaho skupa (40-50 €)
Vodali ga tamo ko Torabija. Buraz kaze skupile se trebe u kafani, nako skockane, a fejs ih sarmirao i potpisivao svoju "enciklopediju" :oops:
Što je najsmješnije, uzeo je tekst i prepisao ono što je pričao, te što su drugi pričali. Pa to samo retardirana osoba može kupiti, a on je to sigurno unovčavao po dijaspori, pričajući kako je to "važan dokument iz rata". A druga je priča da on uopšte ne posjeduje prava za te govore, jer je tad radio na TVSA, a ne u svojoj privatnoj prćiji.
de balzac

#1441 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by de balzac »

Erzsebet wrote:
de balzac wrote:Ja ba, a knjiga bila nesto plaho skupa (40-50 €)
Što je najsmješnije, uzeo je tekst i prepisao ono što je pričao, te što su drugi pričali. Pa to samo retardirana osoba može kupiti, a on je to sigurno unovčavao po dijaspori, pričajući kako je to "važan dokument iz rata". A druga je priča da on uopšte ne posjeduje prava za te govore, jer je tad radio na TVSA, a ne u svojoj privatnoj prćiji.
O tome i govorim. On dokumentovao rat, donio njima na noge vaznu publikaciju, ovi vodjeni valjda griznjom savjesti sto nisu direktno dio dokumentacije (tzv dijaspora, jelte :wink: ) listom kupovali...

edit: "dokumentovao"
karanana

#1442 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

ja i?

zamijenite rijec senad sa bilo kojim autorom bilo koje knjige i dobicete isto. neko dokumentovao nesto, svoje radove i interesantne situacije u kojima je direktno ili indirektno ucestvovao, sakupio i prodaje.
de balzac

#1443 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by de balzac »

karanana wrote:ja i?

zamijenite rijec senad sa bilo kojim autorom bilo koje knjige i dobicete isto. neko dokumentovao nesto, svoje radove i interesantne situacije u kojima je direktno ili indirektno ucestvovao, sakupio i prodaje.
Ja, bas tako. Ginter Gras zaskace raju po cevabdzinicama u bazelu i cirihu i trpa im dokumentacije za fircig ojro :oops:
Onako kao trgovci u stambolskom bazaru :dance:
Genijalan autor
Cracked

#1444 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Cracked »

Ovaj Lavic kao da su ga iz nadrealista dovukli. Smijesan ali ni blizu pametan kao oni. Coban pravi!

"da se radi o nešenaliti" - majko draga...
Last edited by Cracked on 11/11/2012 22:55, edited 1 time in total.
branimir stulic

#1445 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by branimir stulic »

Nakon Lavicevih argumenata, a pogotovo nastupa izjasnjavam se kao Bosanac....
StupskaBitanga

#1446 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

Ali kako Senad stade uz Lavića
Baš profesionalno nema šta
luckylaka

#1447 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by luckylaka »

StupskaBitanga wrote:Ali kako Senad stade uz Lavića
Baš profesionalno nema šta
Jeli to jos iko primjetio osim tebe :-)
karanana

#1448 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

tek sad pogledah ovaj duel i nisam primjetio da je senad stao ni uz jednog ni uz drugog.
Erzsebet

#1449 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

karanana wrote:ja i?

Prepisati od riječi do riječi ono što si pričao, i napisati istraživačku knjigu na osnovu događaja, drugih dokumenata, istraživačkih radova i sl., su dvije potpuno različite stvari. Prva se zove plagijarizam, a druga nauka, s tim da i plagijatori ponekad za sebe tvrde da su naučnici. Ono što je Senad uradio je obično sranje, čak nije ni dobar plagijat, jer prepisati vlastite riječi, i riječi svojih gostiju, pa to prodavati, je degutantno. Ali, dok ima karanana, prolaziće mu, zar ne?
vatrogasac

#1450 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by vatrogasac »

branimir stulic wrote:Nakon Lavicevih argumenata, a pogotovo nastupa izjasnjavam se kao Bosanac....
Sigurno si čekao Lavića da doneseš takvu odluku i on pade k'o kec na deset? :mrgreen:
Locked