Raiffeisen banka - sve o tome
Moderator: anex
-
sportman1
#1426 Re: Raiffeisen banka
koja banka ima jeftino internet bankarstvo??
- iceman ze
#1427 Re: Raiffeisen banka
u poslovnici na Ilidzi ne prodaju mjenice, a ne znaju ni gdje se ima kupiti......
-
Dzontra_Volta
#1428 Re: Raiffeisen banka
U SDK se moglo nekad kupiti. I u agenciji AFIP.
- iceman ze
#1429 Re: Raiffeisen banka
Da, u AFIP-u koji se nalazi u Sarajevo gasu...ovo je kritika RFB, koji su neinformisani.
- cyanm
#1430 Re: Raiffeisen banka
pozz svima,
Jučer (3.juni) odem da podignem nešto para na bankomat, vidim iznos, podignem 60 maraka, da mi ostane okruglo ravna cifra (oko 1KM preko te cifre). Uzmem listing, pogledam, bacim. Danas opet do bankomata pogledam stanje na računu kad mi stoji x98.97, dakle negdje mi nestalo više od 2 KM. Zaista mi ovo čudno, a naknada za vođenje računa bude obračunata vjerujem prvog u mjesecu u iznosu od 1.99 KM. Imam najobicniju visa electron karticu gdje je mjesecna naknada za vođenje računa 1.99 KM i plus pošto imam nešto sredstava bude uračunato i nešto kamate tako da mi je skroz nejasno odakle ovaj trošak.
Ako neko ima neku ideju o čemu bi moglo biti riječ bilo bi dobro.
Svakako planiram sutra do banke pa da vidim šta je.
P.S.: Imao sam neko placanje preko paypala 1. juna u iznosu od 12-tak dolara, tako da ne može biti ni to.
Jučer (3.juni) odem da podignem nešto para na bankomat, vidim iznos, podignem 60 maraka, da mi ostane okruglo ravna cifra (oko 1KM preko te cifre). Uzmem listing, pogledam, bacim. Danas opet do bankomata pogledam stanje na računu kad mi stoji x98.97, dakle negdje mi nestalo više od 2 KM. Zaista mi ovo čudno, a naknada za vođenje računa bude obračunata vjerujem prvog u mjesecu u iznosu od 1.99 KM. Imam najobicniju visa electron karticu gdje je mjesecna naknada za vođenje računa 1.99 KM i plus pošto imam nešto sredstava bude uračunato i nešto kamate tako da mi je skroz nejasno odakle ovaj trošak.
Ako neko ima neku ideju o čemu bi moglo biti riječ bilo bi dobro.
Svakako planiram sutra do banke pa da vidim šta je.
P.S.: Imao sam neko placanje preko paypala 1. juna u iznosu od 12-tak dolara, tako da ne može biti ni to.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#1431 Re: Raiffeisen banka
Uzima 1% za sve transakcije koje nisu u KM, i to uzme tek kada tu transakciju pokaže na listingu(3-5 radnih dana od dana transakcije), mada to je opet nekoliko centi koje ti je vjerovatno uzelo danas, to su ta neka 2 feninga, ne znam gdje bi moglo ostalo da nestanecyanm wrote: P.S.: Imao sam neko placanje preko paypala 1. juna u iznosu od 12-tak dolara, tako da ne može biti ni to.
- seoBIH
#1432 Re: Raiffeisen banka
1% konverzijja, pa neka kamata fening dva. Mozda si placala paypalpm 31 isto tako, pa skinulo. Kako god, javi se banci za vise info.Mehemed wrote:Uzima 1% za sve transakcije koje nisu u KM, i to uzme tek kada tu transakciju pokaže na listingu(3-5 radnih dana od dana transakcije), mada to je opet nekoliko centi koje ti je vjerovatno uzelo danas, to su ta neka 2 feninga, ne znam gdje bi moglo ostalo da nestanecyanm wrote: P.S.: Imao sam neko placanje preko paypala 1. juna u iznosu od 12-tak dolara, tako da ne može biti ni to.
- cyanm
#1433 Re: Raiffeisen banka
Imao sam doduše i automatski transfer novca sa paypala u iznosu oko 130tak dolara, onda bi moglo to biti toseoBIH wrote:1% konverzijja, pa neka kamata fening dva. Mozda si placala paypalpm 31 isto tako, pa skinulo. Kako god, javi se banci za vise info.Mehemed wrote:Uzima 1% za sve transakcije koje nisu u KM, i to uzme tek kada tu transakciju pokaže na listingu(3-5 radnih dana od dana transakcije), mada to je opet nekoliko centi koje ti je vjerovatno uzelo danas, to su ta neka 2 feninga, ne znam gdje bi moglo ostalo da nestanecyanm wrote: P.S.: Imao sam neko placanje preko paypala 1. juna u iznosu od 12-tak dolara, tako da ne može biti ni to.
P.S. ako je ovo slučaj ovo mi izgleda skroz netransparentan način za uzimanje tih 1%
-
DON_eARL
#1434 Re: Raiffeisen banka
Nije netransparentan, imaš cjenovnike na njihovoj stranici. Svaka konverzija valuta se naplaćuje 1%, čak i kad mjenjaš recimo EUR u BAM u poslovnici banke... Uzeli su ti i 1% prilikom tog transfera od 130$, što je oko 2KM.
https://www.raiffeisenbank.ba/templates ... vnov14.pdf
- cyanm
#1435 Re: Raiffeisen banka
Kako nije ako ti skinu novac naknadno a nigdje to ne prikažu. Ako ga već ne prikazuju nek ga računaju odmah u transakciji (što je i logično), a ako nakon par dana skidaju onda bi morali i da prikažu šta je to što skidaju.DON_eARL wrote:Nije netransparentan, imaš cjenovnike na njihovoj stranici. Svaka konverzija valuta se naplaćuje 1%, čak i kad mjenjaš recimo EUR u BAM u poslovnici banke... Uzeli su ti i 1% prilikom tog transfera od 130$, što je oko 2KM.
-
DON_eARL
#1436 Re: Raiffeisen banka
cyanm wrote:Kako nije ako ti skinu novac naknadno a nigdje to ne prikažu. Ako ga već ne prikazuju nek ga računaju odmah u transakciji (što je i logično), a ako nakon par dana skidaju onda bi morali i da prikažu šta je to što skidaju.DON_eARL wrote:Nije netransparentan, imaš cjenovnike na njihovoj stranici. Svaka konverzija valuta se naplaćuje 1%, čak i kad mjenjaš recimo EUR u BAM u poslovnici banke... Uzeli su ti i 1% prilikom tog transfera od 130$, što je oko 2KM.

Vidiš da nije netransparentno. Pogledaj izvod i vidjećeš da je svaka konverzija valuta naznačena...
- cyanm
#1437 Re: Raiffeisen banka
U pravu si, pogledao sam izvod i na izvodu doista stoji, ja sam dosad pratio samo mini izvod koji isprintam na bankomatu i na njemu nema ove konverzije. Hvala ti
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Dover Man
#1439 Re: Raiffeisen banka
Šta da radim ??? Prije par godina sam se rastajao sa tadašnjim poslodavcem i imao sam kredit. Realno mi je trebalo nekih 6 mjeseci da nađem posao i to sam znao. Odem u filijalu svoje banke (Raiffeisen), gdje sam imao kredit i objasnim svoju situaciju. Tada mi službenica banke preporuči reprogram gdje ću 6 mjesci plaćati samo kamatu...potpišem Ugovor sav sretan i odem. Prije par mjeseci odem u drugu banku jer želim refinansirajući kredit. Donesem svu neophodnu papirologiju...sve uredno CRK A kategorija. Nakon par dana mi kažu da je kredit odbijen...a meni gori pod nogama. Pošto poznajem službenicu iz svoje nove banke pitam je zašto...a ona meni kaže pa zatvoren ti je kredit u Raiffeisenu sa B kategorijom, to su ti morali dosada ispraviti, ali nisu. Odem do Raiffeisena, tačnije do službenice koja je radila reprogram i ona meni kaže da automatski reprogramom padam u B kategoriju., pitam je što mi nije rekla...kad ona meni kaže eto desi se...
Čuj desi se ??? Jesu li me trebali upozoriti na to ??? Prijedlog ispravke je bio da čekam nekih 6 mjeseci i onda podnesem zahtjev za izmjenu kreditne kategorije...pa će vidjeti da li se to može uraditi. Da li ima sličnih slučajeva i kako ste Vi ovo riješili ???
Čuj desi se ??? Jesu li me trebali upozoriti na to ??? Prijedlog ispravke je bio da čekam nekih 6 mjeseci i onda podnesem zahtjev za izmjenu kreditne kategorije...pa će vidjeti da li se to može uraditi. Da li ima sličnih slučajeva i kako ste Vi ovo riješili ???
-
Dzontra_Volta
#1440 Re: Raiffeisen banka
Zar nemaš policu osiguranja na kredit u slučaju nezaposplenosti? Obično je to jedan od uslova za dobijanje nenajenskog kredita. Ako ostaneš bez posla, osiguranje ti plaća rate kredita 6 mjeseci (i glavnicu i kamate).Dover Man wrote:Šta da radim ??? Prije par godina sam se rastajao sa tadašnjim poslodavcem i imao sam kredit. Realno mi je trebalo nekih 6 mjeseci da nađem posao i to sam znao. Odem u filijalu svoje banke (Raiffeisen), gdje sam imao kredit i objasnim svoju situaciju. Tada mi službenica banke preporuči reprogram gdje ću 6 mjesci plaćati samo kamatu...potpišem Ugovor sav sretan i odem. Prije par mjeseci odem u drugu banku jer želim refinansirajući kredit. Donesem svu neophodnu papirologiju...sve uredno CRK A kategorija. Nakon par dana mi kažu da je kredit odbijen...a meni gori pod nogama. Pošto poznajem službenicu iz svoje nove banke pitam je zašto...a ona meni kaže pa zatvoren ti je kredit u Raiffeisenu sa B kategorijom, to su ti morali dosada ispraviti, ali nisu. Odem do Raiffeisena, tačnije do službenice koja je radila reprogram i ona meni kaže da automatski reprogramom padam u B kategoriju., pitam je što mi nije rekla...kad ona meni kaže eto desi se...![]()
-
bullmastiff
#1441 Re: Raiffeisen banka
Problem sa Raiffeisen bankom, sve transakcije koje su se desile do 23.6.2015. duplo su proknjizili transakcije koje sam obavljao (podizao novac i izvrsio uplatu nekom na racun) zakljucno sa 23.6. i sad stoji kao da sam u minusu 212KM...to mi se neki dan isto desilo, ali je bilo nekih 10KM u minusu i ispravljeno je.. 
- Amazonka27
#1442 Re: Raiffeisen banka
jutros se u banci red ljudi formirao sa istim problemom. Zovem muza, reko haj' provjeri racun....i ispostavi se da je i kod njega isti problem. Kazu da su radili upgrade sistema, alaj su ga testirali svaka im cast.bullmastiff wrote:Problem sa Raiffeisen bankom, sve transakcije koje su se desile do 23.6.2015. duplo su proknjizili transakcije koje sam obavljao (podizao novac i izvrsio uplatu nekom na racun) zakljucno sa 23.6. i sad stoji kao da sam u minusu 212KM...to mi se neki dan isto desilo, ali je bilo nekih 10KM u minusu i ispravljeno je..
pricajuci sa kolegama oko ovoga, masu glavom i kazu da je picvajz u rf, nemaju ni direktora (ovo je sad sve cula-kazala)
koji klinac je ba njima...bili su super i vidi sranja
- vjesticanametli
#1443 Re: Raiffeisen banka
QQ odoh i ja to provjeriti
majku im
direktora nemaju a izgleda da ih neko kupuje cini mi se
direktora nemaju a izgleda da ih neko kupuje cini mi se
- seoBIH
#1444 Re: Raiffeisen banka
Zar se naplaćuje novo izdavanje kartice nakon što ista istekne? Vidim danas mi skinuli 10KM ZA to oa ostadoh šokirani.
- Raigor Stonehoof
#1445 Re: Raiffeisen banka
jos si dobro proso, u hypo skinu 30seoBIH wrote:Zar se naplaćuje novo izdavanje kartice nakon što ista istekne? Vidim danas mi skinuli 10KM ZA to oa ostadoh šokirani.
-
Dzontra_Volta
#1446 Re: Raiffeisen banka
Novo izdavanje kartice ti je 5 KM. To su ti skinuli 2x5 KM. (i meni su).seoBIH wrote:Zar se naplaćuje novo izdavanje kartice nakon što ista istekne? Vidim danas mi skinuli 10KM ZA to oa ostadoh šokirani.
- seoBIH
#1447 Re: Raiffeisen banka
Da vidim bq izvodu. Što su skidali dva puta kad jenpo cjenovniku 5KM?Dzontra_Volta wrote:Novo izdavanje kartice ti je 5 KM. To su ti skinuli 2x5 KM. (i meni su).seoBIH wrote:Zar se naplaćuje novo izdavanje kartice nakon što ista istekne? Vidim danas mi skinuli 10KM ZA to oa ostadoh šokirani.
-
Dzontra_Volta
#1448 Re: Raiffeisen banka
Zato što imaju priblem sa softverom, ako sam dobro skontao. Neko je o tome pisao na prethodnoj strani.
- Dover Man
#1449 Re: Raiffeisen banka
Ma nije to problem...u novom Ugovoru zamjenskog kredita piše da je hipotekarni...a hipoteke nema u stvarnosti...ne znam šta da radim, ovo je nevjerovatno...neozbiljni su...svi se prave ludi u RB-u, niko ništa neće da poduzme, sve su mi planove pokvarili....šta sad ??? šta sad ???Dzontra_Volta wrote:Zar nemaš policu osiguranja na kredit u slučaju nezaposplenosti? Obično je to jedan od uslova za dobijanje nenajenskog kredita. Ako ostaneš bez posla, osiguranje ti plaća rate kredita 6 mjeseci (i glavnicu i kamate).Dover Man wrote:Šta da radim ??? Prije par godina sam se rastajao sa tadašnjim poslodavcem i imao sam kredit. Realno mi je trebalo nekih 6 mjeseci da nađem posao i to sam znao. Odem u filijalu svoje banke (Raiffeisen), gdje sam imao kredit i objasnim svoju situaciju. Tada mi službenica banke preporuči reprogram gdje ću 6 mjesci plaćati samo kamatu...potpišem Ugovor sav sretan i odem. Prije par mjeseci odem u drugu banku jer želim refinansirajući kredit. Donesem svu neophodnu papirologiju...sve uredno CRK A kategorija. Nakon par dana mi kažu da je kredit odbijen...a meni gori pod nogama. Pošto poznajem službenicu iz svoje nove banke pitam je zašto...a ona meni kaže pa zatvoren ti je kredit u Raiffeisenu sa B kategorijom, to su ti morali dosada ispraviti, ali nisu. Odem do Raiffeisena, tačnije do službenice koja je radila reprogram i ona meni kaže da automatski reprogramom padam u B kategoriju., pitam je što mi nije rekla...kad ona meni kaže eto desi se...![]()
-
channel10
#1450 Re: Raiffeisen banka
Da li je neko koristio RB debitnu karticu u Turskoj? Imaju li ugovor sa nekom bankom u vezi podizanja gotovine bez provizije? Ukoliko nemaju, znate li koliko naplacuju podizanje gotovine sa bankomata u TR i koliko naplacuju konverziju iz turske lire u KM-ove?