SDA-All about

Post Reply
Opetja033

#1426 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

madner wrote:Zauzimaju isti bioloski prostor i djele nacin razmisljanja. SDP se bar fura na neki legalizam pa ne bi odpustio zutu odmah iz telecoma. Kod ovih bi to bila udarna vijest u Avazu i dokaz da su potpuno drugciji.
LIBERO wrote: Upravo ono sto @madner napisa. :thumbup:
Nevjerovatna gomila lazi i bezobraznog pljuvanja po inteligenciji svih ostalih i izvrtanja teza. Cestitam od srca oboma.

Upravo je SDP stranka koja je postavila standarde po pljuvanju i hladnokrvnom, bezobraznom i otvorenom preziru ka legalizmu. SDA je ta, koja se makar furala na legalizam. Evo samo par primjera gdje su duznosnici SDP-a sasvim otvoreno i hladnokrvno odjebali sve moguce legalne puteve:

1) Retardirani Niksic na pitanje novinara o tome kako je i zasto imenovao svog brata u UO "Elektroprivrede" odgovorio sa, parafraziram: "Pa kako cu se moci brinuti za drzavu ako se ne znam pobrinuti za svog brata".
- Ovakav vid otvorenog i svjesnog pljuvanja u lice narodu, te odbranu institucionalnog nepotizma nikada nismo culi od bilo kojeg duznosnika SDA.
2) Isti taj mazlum Niksic na pitanje o tome kako je cetnik Bregovic preskocio sve moguce redove za CT, redove u kojima po sest mjeseci cekaju borci koji su krvarili za ovu drzavu, i isti dan odradio pretrage nakon sto mu je Guzonjin Sin iz SDP-a otvorio sva vrata, odgovara sa: "Pa znate kako je kod nas, svako nekoga poznaje i taj neko mu to zavrsi".
- Ponovo bezobrazno pljuvanje po svim mogucim legalnim putevima i otvoreno stajanje iza raznoraznih stela. Tako otvoreno nikada niko nije branio nepotizam i korupciju iz redova SDA.
3) Imenovanjem tri clana Upravnog Odbora FTV bez konkursa - iako to zakon vrlo jasno nalaze da se konkurs mora raspisati.
Imenovanjem tri clana UO FTV - iako zakon ponovo vrlo jasno i eksplicitno nalaze da se ne moze imenovati vise od jedan clan godisnje.
- Velika nada SDP-a Selimovic taj revansizam (jer je FTV samo noc ranije iznijela na vidjelo stenogram sa sastanka Vlade FBiH) i sasvim jasno krsenja zakonskih propisa i regulativa opravdava recenicom: "Zuri nam se".

Nakon svega toga dodje osoba i kaze kako SDP makar fura legalizam - tragikomicno. Osoba koja je to napisala i osoba koja ga je podrzala u tome itekako prate politicku scenu u BiH, samim time te izjave su svjesna laz i jeftino politikanstvo.
Opetja033

#1427 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

Canton wrote:
hzsa22 wrote: Budimir i sada ima apsolutni legitimitet po Ustavu Federacije Bosne i Hercegovine. Tu sva prica zavrsava.
Budimir nema legitimitet jer ga ne podrzava vecina u parlamentu
Legalitet ima.

Jesi li siguran? Jer tvoj stranacki aparatcik Selimovic neki dan rece kako Budimir nema ni legalitet ni legitimitet. :D :D
JohnnyS

#1428 Re: SDA-All about

Post by JohnnyS »

Canton wrote:
hzsa22 wrote: Budimir i sada ima apsolutni legitimitet po Ustavu Federacije Bosne i Hercegovine. Tu sva prica zavrsava.
Legalitet ima.

Ovo se isto i za Komšića pričalo pa nikome nije smetalo :D

Kad se jedan narod ljutio jer je Komšić izabran za predsjednika, mnogi na forumu su govorili da se nemaju što bunit, da je tako po Ustavu, da izvole pročitati Ustav i slično. E pa eto, i ova je situacija po Ustavu, izvolite ga pročitati i nemate se što buniti :D
seln

#1429 Re: SDA-All about

Post by seln »

JohnnyS wrote:
Canton wrote:
Legalitet ima.

Ovo se isto i za Komšića pričalo pa nikome nije smetalo :D

Kad se jedan narod ljutio jer je Komšić izabran za predsjednika, mnogi na forumu su govorili da se nemaju što bunit, da je tako po Ustavu, da izvole pročitati Ustav i slično. E pa eto, i ova je situacija po Ustavu, izvolite ga pročitati i nemate se što buniti :D
Da, to je cisto pitanje vecine. Komsic je dobio vecinu glasova i kapak.
Ako Budimir ima vecinu glasova, takodje kapak.
hzsa22

#1430 Re: SDA-All about

Post by hzsa22 »

Pa nema onda ni Zeljko Komsic legitimitet. Sto se on ne povuce i da primjer Budimiru? Dvostruki arsini su cudo.
Canton

#1431 Re: SDA-All about

Post by Canton »

hzsa22 wrote:Pa nema onda ni Zeljko Komsic legitimitet. Sto se on ne povuce i da primjer Budimiru? Dvostruki arsini su cudo.
Zeljka Komsica su birali gradjani a ne parlament. Zeljkov legitimitet se ocjenjuje na izborima.
hzsa22

#1432 Re: SDA-All about

Post by hzsa22 »

Canton wrote:
hzsa22 wrote:Pa nema onda ni Zeljko Komsic legitimitet. Sto se on ne povuce i da primjer Budimiru? Dvostruki arsini su cudo.
Zeljka Komsica su birali gradjani a ne parlament. Zeljkov legitimitet se ocjenjuje na izborima.
Koji gradjani? Izabran je Bosnjackim glasovima tako da nema legitimitet.
JohnnyS

#1433 Re: SDA-All about

Post by JohnnyS »

Canton wrote:

A poslanici su u parlament došli kako? Marsovci ih birali? Jasno je zakonima propisano koliko treba za izabrati Predsjednika, a koliko za smijeniti. Zakon može biti dobar ili loš, ali zakon je takav i ima da se poštuje bez ikakvih pozivanja na neku "moralnost" (moralnost je baš izražena u našoj politici). SDP se malo preračunao i sad neka se vadi. Sad će doći i CaCO3 s novim dead-lineom za smjenu :D
žuta

#1434 Re: SDA-All about

Post by žuta »

seln wrote:
žuta wrote:dok su sjedili u foteljama u opoziciji i tad su uzimali lopatama
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Naravno, poznati je da u svakoj drzavi krade opozicija.

Polahko, ba, nece gubitak stolice biti kraj svijeta. Naci ces ti novi posao....prodavacica, frizerka, kelnerica...uvijek se nadje nesto.
Što se tiče posla šta fali biti frizerka ,prodavačica ,kelnerica to je pošteno zanimanje
lično sam na takvom mjestu da sam se sdp govana iz opozicija nagledala kako ubacuju u državne firme zlatne sinove ,
bratiće tetiće i ližu guzice sda kadru a što se tiče mog posla ja radim i pošteno zaradim platu koja je da nije tajna sigurno od tvoje veća duplo i smjenjivali su se u mojoj firmi direktori i sda i sdp alnikom na pamet nije palo da me mjenja prema tome ne sekiraj se ti za žutu nego pokušaj da se uhljebiš dok je vakat :D
v33

#1435 Re: SDA-All about

Post by v33 »

žuta wrote:Pa nije bila ni zadnjih 20 godina na vlasti jesmo li u ratu imali izbore -nismo ,samo su oni ostali da se bore za državu
i nisu bili slučajni prolaznici a ostali kadar sdp-a (sadašnji)bio u podrumima prema tome :D ne serite o tome 20 godina
šta je sa alijansom i još nikad za zadnjih 20 godina se nije desila ovaka anarhija ko u zadnje dvije
jao ljudi ja sam se prijavio na ovaj forum radi interesantne diskusije i malo zahebancije (btw. gdje je hare? :D )... ali prvo ste na temi o Komsicu poceli pisati najgore stvari o jednom covjeku koje ni na jednom forumu prije nisam procitao a sada pisete ovako teske stvari o ljudima samo zato sto su "kadar" SDPa...

:shock: :run:
žuta

#1436 Re: SDA-All about

Post by žuta »

Canton wrote:
po zadnjoj informaciji nema više Željka i sličnih .zlaja je sve dogovrio sa hdz od sad samo pravi hrvati
seln

#1437 Re: SDA-All about

Post by seln »

žuta wrote: lično sam na takvom mjestu
Ovo je autogol decenije. :-) :-) :-) :-) :-) :-)
seln

#1438 Re: SDA-All about

Post by seln »

žuta wrote:a što se tiče mog posla ja radim i pošteno zaradim platu koja je da nije tajna sigurno od tvoje veća duplo
A tek ovo...osoba koja je esencijalno nepismena govori o tome kako "posteno" zaradi duplo vise od mene.
Ti si idealna ilustracija za sistem koji je nametnula SDA.
žuta

#1439 Re: SDA-All about

Post by žuta »

jesam li ja pismena ili nisam ti ne znaš i nije te briga
možda sam bolja u mehanici matematici i fizici nego u bosanskom po šta bitno je da si ti naj pametniji
kandiduj sa pa da mi nepismeni glasamo za tebe :D
em što si elokventan em što možeš palamudit em što si niđe veze jarane
kix.ba

#1440 Re: SDA-All about

Post by kix.ba »

Nek si se ri, kako sama reče, uhljebila, jebo sve ostalo, jelde?
žuta

#1441 Re: SDA-All about

Post by žuta »

ja se zaposlila prije 17 godina nije bilo stranaka po firmama
kix.ba

#1442 Re: SDA-All about

Post by kix.ba »

Aha, prije 17 godina sve po švicarskom tenderu i konkursima išlo.
elcaliente

#1443 Re: SDA-All about

Post by elcaliente »

Ja mislim da je vrijeme za promjene, pa ko god da dodze na vlast nemoze napraviti gore od SDA, nije vazno dali su vladali 15 ili 20 godina. Previse su loseg nanjeli a mogli su preporditi djelove gdje su vladali.
Mislim da ja najveca greska SDA to cvrsto vezanje za stanovnistvo iz ruralnih djelova.
Iz nekoga razloga je to i razumljivo jer gledajuci njihove kadrove vidi se jasno da vecina tih kadrova dolazi iz ruralnih podrucija. Igrajuci na kartu vjere znali su da to jedino pali kod vecinom neobrazovanog stanovnista odbili su skolovane ljude iz urbanih sredina koji su imali viziju i imali snagu da modernizuju i stranku i drzavu.
Poceli su dovoditi likove tipa Bicakcic i tako dalje, koji ne samo da sablasno izgledaju nego su i sablasnog intelektualnog nivoa. Pogledajte samo vodece politicere trenutno u SDA, oci zabole od samog pojavljivanja tih ljudi na TV.
Poslije nasilog pokusaja islamiziranja drzave, mjesanje vjere u drzavene poslove dosao je vrhunski nepotizam.
Sve ono protiv cega je ta stranka prema svojim isticanjima bila na pocetku poceli su upraznjavati.
SDA danas stoji za ( seljakluk, vehabije, nepotizam i kriminal )
Na zadnji predizborni skup u ZE su isli cak do toga da su organizovali buseve iz okolnih sela koji su dovlacili ljude i djelili im poklon pakete samo da Bakir nebi ispred praznog trga drzao govor.
Stranka jednostavno nije nikada izvrsila transformaciju i modernizovala se, cak se pocela ekstremizirati upravo zbog toga je izgubila mnoge skolovane kadrove i birace. Mene su definitivno izgubli kako biraca, jer vode ekstremno seljacku i nezanlacku politiku.
Last edited by elcaliente on 05/07/2012 15:40, edited 1 time in total.
CaCO3

#1444 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

žuta wrote:ja se zaposlila prije 17 godina nije bilo stranaka po firmama
Znaci Suman i Tarik Carsimanovic su tad bili predstavnici udruzenja gradjana :lol: :lol:
Last edited by CaCO3 on 05/07/2012 15:39, edited 1 time in total.
žuta

#1445 Re: SDA-All about

Post by žuta »

hajd ovako nije bilo konkursa al niko nije bio ni zainteresovan da radi u tako srajbanoj firmi
žuta

#1446 Re: SDA-All about

Post by žuta »

i nigdje ja nisam napisala da radim u telekomu
žuta

#1447 Re: SDA-All about

Post by žuta »

i haj sad zdravo nisam tema ja već sda bježim s posla ranije :-D
seln

#1448 Re: SDA-All about

Post by seln »

žuta wrote:i haj sad zdravo nisam tema ja već sda bježim s posla ranije :-D
Aha, i kod privatnika je u 16:00 fajront. :-) :-) :-)
Ne prosipaj se vise, ziva bila.
Opetja033

#1449 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

elcaliente wrote:Ja mislim da je vrijeme za promjene, pa ko god da dodze na vlast nemoze napraviti gore od SDA, nije vazno dali su vladali 15 ili 20 godina. Previse su loseg nanjeli a mogli su preporditi djelove gdje su vladali.
Mislim da ja najveca greska SDA to cvrsto vezanje za stanovnistvo iz ruralnih djelova.
Iz nekoga razloga je to i razumljivo jer gledajuci njihove kadrove vidi se jasno da vecina tih kadrova dolazi iz ruralnih podrucija. Igrajuci na kartu vjere znali su da to jedino pali kod vecinom neobrazovanog stanovnista odbili su skolovane ljude iz urbanih sredina koji su imali viziju i imali su snagu da modernizuju i stranku i drzavu.
Poceli su dovoditi likove tipa Bicakcic i tako dalje, koji ne samo da sablasno izgledaju nego su i sablasnog intelektualnog nivoa. Pogledajte samo vodece politicere trenutno u SDA, oci zabole od samog pojavljivanja tih ljudi na TV.
Poslije nasilog pokusaja islamiziranja drzave, mjesanje vjere u drzavene poslove dosao je vrhunski nepotizam.
Sve ono protiv cega je ta stranka prema svojim isticanjima bila na pocetku poceli su upraznjavati.
Na zadnji predizborni skup u ZE su isli cak do toga da su organizovali buseve iz okolnih sela koji su dovlacili ljude i djelili im poklon pakete samo da Bakir nebi ispred praznog trga drzao govor.
Stranka jednostavno nije nikada izvrsila transformaciju i modernizovala se, cak se pocela ekstremizirati upravo zbog toga je izgubila mnoge skolovane kadrove i birace. Mene su definitivno izgubli kako biraca, jer vode ekstremno seljacku i nezanlacku politiku.

:lol: :lol:
Na kojim si ti drogama? Nazivati clanove, glasace i simpatizere SDA je uvreda i vise govori o tebi i tvom kucnom (ne)odgoju nego o bilo cemu drugom.
Kako, genije, objasnjavas cinjenicu da je recimo sarajevska opcina Stari Grad bastion SDA od prvih demokratskih izbora (istina je, bilo je nacelnika iz drugih stranaka ali je SDA uvijek imala najvise vijecnika). Ja sada mogu reci da SDP podrzavaju potomci seljaka i gorstaka iz raznih vukojebina nase jedne i jedine kojih nema ni na mapama i koje su gladne i bose komunisti doveli u gradove pa su im njihovi potomci i dan danas zahvalni jer da nije bilo pretece SDP-a oni bi danas u opancima hodali po gorama i dolinama BiH. Nazvati Bicakcica seljakom i papkom je vrhunac (o njemu se moze pricati na dugo i na siroko, ali frajer potice iz porodice koja je stoljecima u Sarajevu).
Pricom o pokusaju islamizacije BiH pokusaj pomoci Karadzicu u Haagu, na istom ste fonu jer i on fura tu spiku. Dobar je ovaj danasnji SDP i njegove pristalice, malo se koriste demagogijom HDZ-a (Budimir nije ni legitiman ni legalan), malo Karadzicevom. Sve kako bi se popljuvali SDA i Bosnjaci.
Last edited by Opetja033 on 05/07/2012 15:53, edited 1 time in total.
seln

#1450 Re: SDA-All about

Post by seln »

Opetja033 wrote:
elcaliente wrote:Ja mislim da je vrijeme za promjene, pa ko god da dodze na vlast nemoze napraviti gore od SDA, nije vazno dali su vladali 15 ili 20 godina. Previse su loseg nanjeli a mogli su preporditi djelove gdje su vladali.
Iz nekoga razloga je to i razumljivo jer gledajuci njihove kadrove vidi se jasno da vecina tih kadrova dolazi iz ruralnih podrucija. Igrajuci na kartu vjere znali su da to jedino pali kod vecinom neobrazovanog stanovnista odbili su skolovane ljude iz urbanih sredina koji su imali viziju i imali su snagu da modernizuju i stranku i drzavu.

:lol: :lol:
Na kojim si ti drogama? Nazivati clanove, glasace i simpatizere SDA je uvreda i vise govori o tebi i tvom kucnom (ne)odgoju nego o bilo cemu drugom.
Kako, genije, objasnjavas cinjenicu da je recimo sarajevska opcina Stari Grad bastion SDA od prvih poslijeratnih izbora (istina je, bilo je nacelnika iz drugih stranaka ali je SDA uvijek imala najvise vijecnika). Ja sada mogu reci da SDP podrzavaju potomci seljaka i gorstaka iz raznih vukojebina nase jedne i jedine kojih nema ni na mapama i koje su gladne i bose komunisti doveli u gradove pa su im njihovi potomci i dan danas zahvalni jer da nije bilo pretece SDP-a oni bi danas u opancima hodali po gorama i dolinama BiH. Nazvati Bicakcica seljakom i papkom je vrhunac (o njemu se moze pricati na dugo i na siroko, ali frajer potice iz porodice koja je stoljecima u Sarajevu).
Pricom o pokusaju islamizacije BiH pokusaj pomoci Karadzicu u Haagu, na istom ste fonu jer i on fura tu spiku. Dobar je ovaj danasnji SDP i njegove pristalice, malo se koriste demagogijom HDZ-a (Budimir nije ni legitiman ni legalan), malo Karadzicevom. Sve kako bi se popljuvali SDA i Bosnjaci.
Kritikujes njegov nacin pisanja i u istom pasusu difamiras druge kao i on. :roll:
Post Reply