Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
saramara

#1426 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by saramara »

Btw. kažu ove Selektove lopte k'o medicinke :D
jeza u ledja

#1427 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by jeza u ledja »

Vezano za ovo gore. :D I Bevanda se zali. :x

Glavni tajnik NK Široki Brijeg, Josip Bevanda
SUCI SE MORAJU SANKCIONIRAT

Piše: M. Karačić
Četvrtak, 01.09.11. 10:34.
Jučer je povodom održavanja Memorijalnog turnira Gojko Šušak na Pecari održana konferencija za novinare.

Na konferenciji je prisutan bio i glavni tajnik NK Široki Brijeg Josip Bevanda koji se osvrnuo na kazne Širokom i događaje na dosadašnjim utakmicama u kojima je Široki, kako ističu iz kluba, drastično oštećen.

„Ne možemo biti zadovoljni s početkom prvenstva, a pogotovo sa suđenjem. Iskoristiti ćemo sve mehanizme, uputili smo priopćenje za javnost i apel Komisiji za normalizaciju kao i sudačkoj organizaciji zbog svih događanja oko suđenja kao i kazni nogometnom klubu Široki Brijeg.“, rekao je Bevanda.

„Mislim da su Jakupović i njegovi nalogodavci, ako ih ima, radili sve na štetu Širokog Brijega, a ne mislim tu samo na ne dosuđeni očiti jedanaesterac nego su tokom cijele utakmice svojim suđenjem iritirali sve prisutne, te su direktno utjecali na konačni rezultat. Komitet i sudačka organizacija moraju vršiti sankcije sucima koji loše rade svoj posao.“, osvrnuo se Bevanda na suđenje u utakmici Široki – Borac.

„Borit ćemo se da u cjelokupnoj Premijer ligi bude zaštita ekipa, a ovo do sada ne ide u prilog sporta i nogometa. Ne možemo dozvoliti da suci loše sude i ne budu kažnjeni radi toga.“, rekao je glavni tajnik Širokog.

Nakon toga Bevanda se osvrnuo i na kaznu koju je dobio Široki Brijeg jer su navijači Širokog u utakmici prvog kola PL BiH imali transparent Oluja 1995.

„Kazna od 3000 Km radi transparenta oko Oluje je nepravedna. Očekujemo da se nepravde eliminiraju i da se ubuduće suci sankcioniraju, ne samo zbog Širokog već zbog svih klubova u bh prvenstvu.“, rekao je Bevanda.

Niko nije komentarisao kaznu Sirokom.
Zasto je kazna radi transparenta Oluja nepravedna? Koje je opravdanje za to?
Baudelaire

#1428 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Baudelaire »

Pa nepravda je jer je izrečena Širokom, a Široki kao institucija podržava sve što je Oluja kao vojna akcija napravila. Sad Bevandi nije jasno što i drugi ne vide lijepe stvari koje je on vidio izvršenjem Oluje. A i krivo mu radi novčanika.
jeza u ledja

#1429 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by jeza u ledja »

Baudelaire wrote:Pa nepravda je jer je izrečena Širokom, a Široki kao institucija podržava sve što je Oluja kao vojna akcija napravila. Sad Bevandi nije jasno što i drugi ne vide lijepe stvari koje je on vidio izvršenjem Oluje. A i krivo mu radi novčanika.
A mislim stvarno. Cuj dodju ti Srbi na gostovanje, ti izbacis transparent u kojem su Hrvati pomeli Srbe i jos pride napravili "poneki" zlocin. I onda se cudis kao sta kako, pa to je nepravda.... :-) Pa sta ocekujes majke ti? Da su takve stvari normalne? Vi Oluju, ovi vama Vukovar, pa dok se boje ne rastope? :roll:
Baudelaire

#1430 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Baudelaire »

Makar se, ako ništa drugo nema pozitivno, javno deklarišu rušitelji ove zemlje. Stoka nacionalistička. Problem je što se s njima ne može na fin način obračunati, a svi pokušavaju sa stokom merhametli. To ne ide.
Obuca9

#1431 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Obuca9 »

elSaik wrote:Ne odlučuje Komitet o ovim stvarima već, valjda, disciplinske i takmičarske komisije, a u njima sjede isti ljudi koji su tu sjedili i prije Komiteta.
Komitet mijenja Izvršni odbor i ima sve njegove privilegije. Izvršni odbor je glasanjem mogao oboriti odluku bilo koje komisije, dakle to može i Komitet.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1432 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Admir_1984 »

Jel se ikad desilo sa neki "nash" tim tipa zeljo, sarajevo, velez, celik, sloboda....dobije tri boda onako za zelenim stolom?? kad je god neka cudna situacija hr klubovi iz hercegovine ili borac dobiju bodove, oni ne ociste teren pljus sirokom bodovi, sad ovo u travniku hop borcu bodovi, sloboda igra sa igracem koji nema pravo nastupa ponavlja se tekma, drina ne ocisti teren opet se ponavlja tekma :roll:
Obuca9

#1433 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Obuca9 »

Otkako je zajednicka Liga i Savez, Sarajevo je samo jednom dobilo 3:0, u Kupu protiv Rudara iz Ugljevika, sezona 2002/03, jer su igrači Rudara isprebijali sudiju pred kraj utakmice. Rezultat u tom trenutku je bio 2:0 za Rudar, a rezultat prve utakmice je bio 4:0 za Sarajevo.

U ostalim slučajevima (Posušje, Grbavica, Banjaluka), odluke su bile 0:3 kontra Sarajeva.
Ledenko

#1434 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Ledenko »

Admir_1984 wrote:Jel se ikad desilo sa neki "nash" tim tipa zeljo, sarajevo, velez, celik, sloboda....dobije tri boda onako za zelenim stolom??
Vidiš Željo je jednom dobio 3:0 jer su igrači Sarajeva isprebijali sudiju.
rajv0sa

#1435 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by rajv0sa »

Ledenko wrote:
Admir_1984 wrote:Jel se ikad desilo sa neki "nash" tim tipa zeljo, sarajevo, velez, celik, sloboda....dobije tri boda onako za zelenim stolom??
Zapravo sudija je isprebijao igrace :lol:
BHF_Manijak

#1436 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

bELMIN_666 wrote:
Ledenko wrote:
Zapravo sudija je isprebijao igrace :lol:
Pado u nesvijest i povraco 3-4 puta... :mrgreen: Drz'ga Pekija! :mrgreen:

Salu na stranu, a toliko osnove su imali nasi timovi za taj hebeni zeleno stol, da so pametno(ko sto nismo) da kad god se zacuju fasisticki povici, paljenje zastave, itd da se pokupimo i izadjemo s terena, pa da malo i mi svoje tjeramo! :wink:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1437 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by bordo gandalf »

BHF_Manijak wrote:
Pado u nesvijest i povraco 3-4 puta... :mrgreen: Drz'ga Pekija! :mrgreen:

Salu na stranu, a toliko osnove su imali nasi timovi za taj hebeni zeleno stol, da so pametno(ko sto nismo) da kad god se zacuju fasisticki povici, paljenje zastave, itd da se pokupimo i izadjemo s terena, pa da malo i mi svoje tjeramo! :wink:
Izađes i izgubis 3 boda za zelenim stolom :D
KPNCTNJAH

#1438 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by KPNCTNJAH »

BHF_Manijak wrote: Salu na stranu, a toliko osnove su imali nasi timovi za taj hebeni zeleno stol, da so pametno(ko sto nismo) da kad god se zacuju fasisticki povici, paljenje zastave, itd da se pokupimo i izadjemo s terena, pa da malo i mi svoje tjeramo! :wink:

Nije bas neko poredjenje, ali evo kako su zavrsili zadnji koji su napustili teren i trazili neku pravdu :D

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /070424080
cyprus

#1439 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by cyprus »

Dosad sam mislio da postoji naš tim i njihovi... a sad vidim da postoje naši i njihovi... Fino fino :oops:
BHF_Manijak

#1440 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

cyprus wrote:Dosad sam mislio da postoji naš tim i njihovi... a sad vidim da postoje naši i njihovi... Fino fino :oops:
Pa sta hoces da kazes s ovim, jel molim te??? Za mene nikad nece biti tim neko ko slavi fasiste, cetnike, ustase, ko mrzi moju zemlju itd, da je to sve na timskom nivou, sasvim ok, evo gledaj gradski derbi, no kad te neko javno mrzi i zeli ti sve najgore, kako ddrugacije nego da se dijelim nego na njihovi i moji??? Pusti se nekih utopijskih ideja da je to samo fudbal itd..Ovdje je sve politika!
cyprus

#1441 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by cyprus »

BHF_Manijak wrote:
cyprus wrote:Dosad sam mislio da postoji naš tim i njihovi... a sad vidim da postoje naši i njihovi... Fino fino :oops:
Pa sta hoces da kazes s ovim, jel molim te??? Za mene nikad nece biti tim neko ko slavi fasiste, cetnike, ustase, ko mrzi moju zemlju itd, da je to sve na timskom nivou, sasvim ok, evo gledaj gradski derbi, no kad te neko javno mrzi i zeli ti sve najgore, kako ddrugacije nego da se dijelim nego na njihovi i moji??? Pusti se nekih utopijskih ideja da je to samo fudbal itd..Ovdje je sve politika!
Ništa samo mi nije jasna logika po kojoj bi Sloboda i Travnik trebali biti moji klubovi, a GOŠK i Rudar Prijedor ne... Pardon, jasna mi je, samo je ja nikad neću prihvatit.
KPNCTNJAH

#1442 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by KPNCTNJAH »

cyprus wrote:
BHF_Manijak wrote:
Ništa samo mi nije jasna logika po kojoj bi Sloboda i Travnik trebali biti moji klubovi, a GOŠK i Rudar Prijedor ne... Pardon, jasna mi je, samo je ja nikad neću prihvatit.
Najjace je kad se jave ovako kao tek se probudili, gdje ja to zivim itd... :lol:
Last edited by KPNCTNJAH on 02/09/2011 01:56, edited 2 times in total.
Obuca9

#1443 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Obuca9 »

BHF_Manijak wrote:Pado u nesvijest i povraco 3-4 puta... :mrgreen: Drz'ga Pekija! :mrgreen:

Pa Sarajevo se pokupilo i izašlo sa terena, jer je huligan iz Banjaluke utrčao i udario igrača Sarajeva.

Epilog, 3:0 za Borac.
BHF_Manijak

#1444 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

cyprus wrote:
BHF_Manijak wrote:
OK, postujem, zatvaraj i dalje oci i govori "nije to tako, nije to tako, nema toga kod nas..." :)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1445 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by -LIBERO- »

Ista stvar se desila par godina kasnije ,od te pomenute utakmice Borac -Sarajevo,kada navijac Norveske reprezentacije ulece na teren i udara sakom igraca Svedske reprezentacije (valjda nisam pomijesao zemlje,a moguce i da jesam :D )

I naravno rezultat bude 0:3 za gostujucu reprezentaciju,plus neke jos kazne i slicno (oduzimanje bodova ja mislim)

Jako frustrirajuce su bile odluke na stetu Sarajeva,i to se redovno desavalo...odvratan osjecaj nepravde i nemoci,totalno fuj :mrgreen: :run:
Last edited by -LIBERO- on 02/09/2011 01:57, edited 1 time in total.
cyprus

#1446 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by cyprus »

BHF_Manijak wrote:OK, postujem, zatvaraj i dalje oci i govori "nije to tako, nije to tako, nema toga kod nas..." :)
Kod koga? Kod nas, kod vas ili kod njih?
BHF_Manijak

#1447 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

hz__semir wrote:
BHF_Manijak wrote:Pado u nesvijest i povraco 3-4 puta... :mrgreen: Drz'ga Pekija! :mrgreen:

Pa Sarajevo se pokupilo i izašlo sa terena, jer je huligan iz Banjaluke utrčao i udario igrača Sarajeva.

Epilog, 3:0 za Borac.
E jebi ga onda, o tome ja i pricam, lobi je prejak pa neko moze mislit sta hoce, mislite li fakat(ovi sto su ultratolerantni i ovo sve vide kao samo "sportsko natjecanje") da bi isto prosla u Travniku neka ekipa ala Zeljo, Velez, Sarajevo da se ovo desilo?! Bi al u qrcu, nego ili bise ponovila tekma ispocetka ili bi se nastavilo normala drugo poluvrijeme, glavu dajem!

Semire, to se sve iz korjena treba mijenjati, ovako ne ide...

@Kiprane, u BiH... :wink:
KPNCTNJAH

#1448 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by KPNCTNJAH »

@Cyprus ko te tjera da to budu tvoji klubovi ? Za mene nijedan drugi klub osim Sarajeva nije moj klub... to neko 'zajednistvo' i navijanje za svaki klub s istim predznakom odavno furaju navijaci 'hrvatskih' i 'srpskih' klubova, samo ovi 'nasi' :D podmecu noge jedni drugim kad god to mogu... Ante iz Ljubuskog (simpatizer Zrinjskog) nece navijati za Zeljeznicar u utakmici protiv Sirokog, kao ni Milan iz Lukavice (simpatizer Slavije) za Sarajevo protiv Borca... zasto ti je onda cudno to sto neki (ne svaki) Senad iz Maglaja (simpatizer Slobode) navija za Velez u utakmici protiv Laktasa/Orasja ?

Da ne spominjem to sto navijaci 9 od 10 klubova s hrvatskim i srpskim predznakom hebu sve sto ima veze s BiH i sad bi prosjecan Bosanac trebao da te iste klubove smatra za svoje ? daj ba uozbilji se... i meni je bilo drago kad je Slavija izbacila Alborg, pa onda sutradan vidim u novinama sliku kako neki glupan djecu postavlja u neke formacije i pravi krst da bi nekog isprovocirao... zato samo Sarajevo, ostali me ne zanimaju ni nasi ni njihovi ni neki treci...
jeza u ledja

#1449 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by jeza u ledja »

-LIBERO- wrote:Ista stvart se desila par godina kasnije od te pomenute utakmice Borac -Sarajevo,kada navijac Norveske reprezentacije ulece na teren i udara sakom igraca Svedske reprezentacije (valjda nisma pomijesao zemlje,a moguce i da jesam :D )
Danske. Mescini igralo se u Danskoj, rezultat bio 3-3. Svedi vodili 3-0, Danci izjednacili na 3-3. Onda je Danac dobio crveni, na sta je izrevoltirani navijac Danske napao sudiju, ovaj prekinuo mec. Poslije dodjeljeno 3-0 Svedima.

Dakle napad na sudiju, ovaj prekida mec i to je to. Nije sudija morao u bolnici zavrsiti. Ali se desilo pred 50000 svjedoka. :D
jeza u ledja

#1450 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by jeza u ledja »

KPNCTNJAH wrote:@Cyprus ko te tjera da to budu tvoji klubovi ? Za mene nijedan drugi klub osim Sarajeva nije moj klub... to neko 'zajednistvo' i navijanje za svaki klub s istim predznakom odavno furaju navijaci 'hrvatskih' i 'srpskih' klubova, samo ovi 'nasi' :D podmecu noge jedni drugim kad god to mogu... Ante iz Ljubuskog (simpatizer Zrinjskog) nece navijati za Zeljeznicar u utakmici protiv Sirokog, kao ni Milan iz Lukavice (simpatizer Slavije) za Sarajevo protiv Borca... zasto ti je onda cudno to sto neki (ne svaki) Senad iz Maglaja (simpatizer Slobode) navija za Velez u utakmici protiv Laktasa/Orasja ?

Da ne spominjem to sto navijaci 9 od 10 klubova s hrvatskim i srpskim predznakom hebu sve sto ima veze s BiH i sad bi prosjecan Bosanac trebao da te iste klubove smatra za svoje ? daj ba uozbilji se... i meni je bilo drago kad je Slavija izbacila Alborg, pa onda sutradan vidim u novinama sliku kako neki glupan djecu postavlja u neke formacije i pravi krst da bi nekog isprovocirao... zato samo Sarajevo, ostali me ne zanimaju ni nasi ni njihovi ni neki treci...
U RS ne postoji vise od 1 ozbiljnog kluba, pa ni navijaca. A i ovi ostali ne bih rekao da su nesto specijalno "ujedinjeni" pa da navijaju jedni za druge. Sarajevo, Zeljeznicar, Velez, Sloboda, Celik, Travnik i Zvijezda, svi imaju vecu posjetu nego bilo koji drugi klub u RS osim Borca. Stoga i ne cudi veci rivalitet izmedju ovih klubova nego nekih u RS.
Locked