Korisničkoime wrote:
Govorim o otuđenju od većinskog naroda i centralne vlasti te države u kojoj žive iz ovih ili onih razloga. Da je odgovornost za proces otuđenja na Kosovu i Z.Hercegovini drugačija to je sasvim jasno ali ja više govorim kakva je situacija sada i šta se moglo sa naše strane kao većinskog naroda učiniti da otuđenje recimo bude manje i da sadašnji problem bude manji a time lakše i nama i njima. Jasno je valjda da ako hoćemo zajedničku jedinstvenu BiH moramo biti spremni puno toga učiniti (ne prodavati se i činiti ustupke koji vode upravo suprotnom) a i sa stajališta da smo u FBiH apsolutna većina.
Otudenost od centralne vlasti zapadnohercegovackih HDZ -ovaca je bio krivac na Pantovcaku (Tudman) i Grudama (Susak i Boban),onaj ko to ne zna,jedino da ga pitam gdje je bio svih ovih godina,..
Otudenost je bio i ostao primarni cilj zapadnohercegovackih ratnih secesionista i Tudmanovih HDZ poslusnika,....Posto nije uspjelo ratom oni bi da im se udovolji u miru,....
Imaju kantonu vlast a koju su zloupotrijebili da blokiraju i opsturiraju svo vrijeme formiranje vlasti kako na federalnom tako na drzavnom nivou jos od oktobarskih izbora 2010, po dogovoru i nagovoru Dodika,.....
Dvoglavi HDZ vec dvije decenije podlo ali i javno rade protiv Sarajeva surujuci sa velikosrbima i jos ocekuju da ih Sarajevo podrzava,...Eto im Dodika on ce im uistinu pomoci,......
Dvoglavi HDZ je neprijetelj BiH mnogo gori od Dodika,jer su podli,ljigavi i podmukli,.....Poslije jucerasnjeg izdajnicko podanicke proslave zlocinacko genocidne tvorevine u mojim ocima su smao za gadenje i prezir,....
Sto se tice hrvatskog naroda u BiH,oni su po meni sve ove godine najvece zrtva HDZ manipulatorskih krimosa koji su vlastiti narod okrenuli protiv vlastite drzava i unistili ga za radi stranackih utopijsko izdajnickih ciljeva, a pecat na to su sramno stavili i objelodanili juce u Banjaluci.Ono je bilo toliko jadno i perverzno perfidno,izrugivajuci se zrtvama cetnickog zla i etnickog progona vlastitog naroda,.....
Svakako mi je stalo da Hrvati kao i svi drugi narodi i gradani u BiH imaju jednaka prava ali ona se mogu ostvariti samo i samo ako se zagarantuju prvo pojedinacna ljudska i gradanska a to znaci i vjerska,etnicka i svaka druga,...Koga ce birati i za koga glasati je izbor svakog pojedinca pa tako i naroda.Po meni je HDZ i katolicka crkva ne celu sa Puljicem najveci krivci za pogresnu propast hrvatsku politiku u BiH,koji su takode kao i mi u BiH zrtva velikosrpske politike ali krimofasisticke HDZ klike,HDZ nije zrtva oni su saucesnici stradanja svog naroda i saveznici velikosrba i njihove anti BH politike,.....
1992 kada su nas Karadzicevi velikosrpski pobunjenici napali iza cega je stajala Srbija a koje su nazalost podrzali vecina Karadzcievih pobunjenickih Srba,zagovarao sam konfederalni savez dvije neovinse drzave BiH sa Hrvatskom u zajdnickoj odbrani od zajednickog nam neprijetelja,...... posto je Tudman u Karadordevu dogovorio Banovinu a nakon puca i smjene Kljujica od strane zapadnohercegovackih cetnika uoci rata,koji su i njaveci krivci za svu nesrecu Hrvata ukljucujuci i sukobe ARBiH i HVO iza cega je stajala ista sesesionsticko fasisticka zapadnohercegovacka HDZ klika,..Ona ista koja je juce aplaudirala u Banjaluci na ono velikosrpsko orgijanje nad bosnjackim ali i hrvatskim zrtvama,.....
Kao vecinski narod trebamo pomoci Hrvatima da budu svoji na svome i da se osjecaju komotno na cijeloj BiH ali nikako podrzavati poput HDZ-a a koji su bili zapadnohercegovacka cetnicka ispostava,........