Od koje smo lige jaci? Sem San Marina, Luksemburga itd. Gledajuci evropski kontinent sa kojim se ligama mozemo nositi solidno? Azerbejdzan? Gruzija? Koje?cyprus wrote:E vala ga i ti usraoldschool wrote:...mi i dalje spadamo u najslabije lige svijeta, rijetke su slabije lige od naših...
BH klubovi u Evropi 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Jack Be Nimble
#1426 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
- cyprus
#1427 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Ako baš hoćešJack Be Nimble wrote:Od koje smo lige jaci? Sem San Marina, Luksemburga itd. Gledajuci evropski kontinent sa kojim se ligama mozemo nositi solidno? Azerbejdzan? Gruzija? Koje?cyprus wrote:E vala ga i ti usraoldschool wrote:...mi i dalje spadamo u najslabije lige svijeta, rijetke su slabije lige od naših...
- oldschool
#1428 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Nije ni čudo što si tako ''dobar' prognozer, na svakom poolu čuvaš ostale od propuhaOd koje smo lige jaci? Sem San Marina, Luksemburga itd. Gledajuci evropski kontinent sa kojim se ligama mozemo nositi solidno? Azerbejdzan? Gruzija? Koje?
Ako baš hoćeš: Finska, Island, Farska Ostrva, Irska, Luksemburg, Vels, Sjeverna Irska, Slovenija, Lihtenštajn, Andora, San Marino, Malta, Makedonija, Albanija, Crna Gora, Estonija, Latvija, Litvanija, Moldavija, Gruzija, Armenija, Azerbejdžan i Kazahstan, dok smo tu negdje sa Mađarskom. To su dakle članice UEFA. Nećete me tjerat da nabrajam slabije lige sa drugih kontinenata (kojih je odokativno preko 100)
- cyprus
#1429 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Kakve to veze ima sa tvojom besmislenom tvrdnjom?oldschool wrote:Nije ni čudo što si tako ''dobar' prognozer, na svakom poolu čuvaš ostale od propuhaOd koje smo lige jaci? Sem San Marina, Luksemburga itd. Gledajuci evropski kontinent sa kojim se ligama mozemo nositi solidno? Azerbejdzan? Gruzija? Koje?
Ako baš hoćeš: Finska, Island, Farska Ostrva, Irska, Luksemburg, Vels, Sjeverna Irska, Slovenija, Lihtenštajn, Andora, San Marino, Malta, Makedonija, Albanija, Crna Gora, Estonija, Latvija, Litvanija, Moldavija, Gruzija, Armenija, Azerbejdžan i Kazahstan, dok smo tu negdje sa Mađarskom. To su dakle članice UEFA. Nećete me tjerat da nabrajam slabije lige sa drugih kontinenata (kojih je odokativno preko 100)
- 600
#1430 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Medunjanin dijeli lopte isto Xavi

- kamen spoticanja
#1431 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
ja samo mogu kazat da je adilovic jako pojacao zelju 
- oldschool
#1432 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Kako nema, ima veze sa vjerodostojnošću, neko ko rijetko šta pogodi, bude u pravu, ne uzimaš ga za ozbiljno, da si cinik shvatao bi one tvrdnje kao šalu.cyprus wrote:Kakve to veze ima sa tvojom besmislenom tvrdnjom?oldschool wrote:Nije ni čudo što si tako ''dobar' prognozer, na svakom poolu čuvaš ostale od propuhaOd koje smo lige jaci? Sem San Marina, Luksemburga itd. Gledajuci evropski kontinent sa kojim se ligama mozemo nositi solidno? Azerbejdzan? Gruzija? Koje?
-
bosnovizija
#1433 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Žao mi je i Sarajeva i Želje, ali, nažalost, ovo je bio krajnji domet BiH klubova!
- Jack Be Nimble
#1434 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Pa to je to odprilike. Sa tim drzavama zavisi od sezone mozemo solidno proci ili biti nesto gori, u drugom kolu kvalifikacija LS i UEFA kupa je degenek. Znaci solidni smo medju najgorim ligamacyprus wrote:
-
palermo
#1435 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Moglo se bolje proći. Sarajevo je loše igru postavilo, Željo nije imao sreće da prvi da go.bosnovizija wrote:Žao mi je i Sarajeva i Želje, ali, nažalost, ovo je bio krajnji domet BiH klubova!
Nije razlika tolika kao što bi se po rezultatima moglo pomisliti
-
north
#1436 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
To je surova realnost, jednako tako kao smo prošle sedmice jedni drugima čestitali, sad trebamo priznati da je ovo to dokle možemo dobaciti, i za dalje treba puno više toga napraviti u našim klubovima....bosnovizija wrote:Žao mi je i Sarajeva i Želje, ali, nažalost, ovo je bio krajnji domet BiH klubova!
Dok je Sarajevo očekivano izgubilo, naravno ne tolikim rezultatom, jer je ipak previše i ko je god gledao tekmu mora priznati da i pored silnih grešaka koje smo pravili rezultat je trebao biti daleko manji, po meni 3-1 ili 4-1, ali šta je tu je...ali moram priznati da mi igra Želje nija baš najjasnija, gledao sam sa svojom skipom cijelu tekmu, pa Željo ih je prvo poluvrijeme totalnno nadigrao, čak puno više nego što je Sheriff-a, ali u drugom poluvremeno gluho bilo, raspad sistema, još dobro prođoše
Šteta i za jedne i druge, ali ovo jeste naš maksimum i ko to sebi prizna manje će ga boljeti što nam se ovo dešava...
Sarajevo i Željo barem dovde dobace, nadam se da ćemo ubrzo podignuti ljestvicu, drugi ipak o tome mogu samo sanjati....
- oldschool
#1437 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Željo može žaliti, golman je kriv za drugi gol, ali je kasnije nekoliko spasio, dok su god neki u uvjereni da imamo jaču ligu od irske, makedonske, kazahstanke, moldavske, gruzijske, azerbejđžanske, kazahstanske, nema nama pomoći, prva stvar u rješavanju bilo kojeg probleme je spoznaja o vlastitom (ne)kvalitetu, ovo je naš krajnji domet, proći prvu prepreku, nećemo uvijek ni nju preći, nema godinama napretka, samo je gore.Moglo se bolje proći. Sarajevo je loše igru postavilo, Željo nije imao sreće da prvi da go.
- JThomas
#1438 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
imamo. eto možeš pogledati istorijat svih koje si nabrojao, željo je izbacio sheriffa, široki neftchi baku a zrinjski tobola iz kazahstana. 3-0 za nas. mislim, ne treba pretjerivati.
doduše to jesu najslabije evropske lige, al' i većina tih timova ima bolje uslove i više para od nas. sheriff može kupiti cijelu našu ligu opušteno. a u tobolu sad igra najbolji igrač naše lige od prije dvije godine.
doduše to jesu najslabije evropske lige, al' i većina tih timova ima bolje uslove i više para od nas. sheriff može kupiti cijelu našu ligu opušteno. a u tobolu sad igra najbolji igrač naše lige od prije dvije godine.
-
palermo
#1439 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Ne slažem se. Kako nisam navijač ni sarajeva ni želje, čini mi se da se ovdje mogu objektivnije postaviti. Meni se u obadvije utakmice (mislim i želje i Sarajeva) moglo vidjeti da postoji određeni kvalitet. I da postoji napredak. Recimo, sjećam se one utakmice Bešiktaš-Sarajevo 2.2........meni je u ovoj utakmici sarajevo mnogo bolje izgledalo nego u toj utakmici sa Bešiktašem. I pored rezultata. Ne možemo me nitko ubijediti da Plišek nije pogrešno postavio igru. To naravno ne znači da bi sarajevo prošlo, ali moglo se ,kako osim juče reče, malo zakuhati stvari. O želji i da ne govorim, u prvom poluvremenu tottalno je nadigrao macabi.....primili su nesretno gol i jebi ga........oldschool wrote:Željo može žaliti, golman je kriv za drugi gol, ali je kasnije nekoliko spasio, dok su god neki u uvjereni da imamo jaču ligu od irske, makedonske, kazahstanke, moldavske, gruzijske, azerbejđžanske, kazahstanske, nema nama pomoći, prva stvar u rješavanju bilo kojeg probleme je spoznaja o vlastitom (ne)kvalitetu, ovo je naš krajnji domet, proći prvu prepreku, nećemo uvijjek ni nju preći, nema godinama napretka, samo je gore.Moglo se bolje proći. Sarajevo je loše igru postavilo, Željo nije imao sreće da prvi da go.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1440 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
nakon utakmica drugog pretkola odma se pocelo pricati o procvatu nashe lige i slicno, a pravo stanje smo upravo veceras vidjeli. daleko smo mi od ozbiljne evropske lige, cim ozbiljan protivnik dodje mi meda ne mozemo. dodushe da ne grijesim dushu zeljo je izbacio dobru ekipu, kazem dobru jer nije mala stvar igrati prosle godine u grupi EL.
Jos pure i ozbiljnosti za nashu ligu
Jos pure i ozbiljnosti za nashu ligu
-
Baudelaire
#1441 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Koja je to zemlja Azerbejđžan, i druga stvar, šta ste se okomili na Kipranina? Čovjek je 100% upravu po ovom što je napisao, uostalom i rezultati koje naši klubovi postižu protiv klubova iz tih liga govore dovoljno o tome. Ja sam kao navijač Sarajeva zadovoljan svime što je napravljeno u dosadašnjem dijelu ove sezone, ovi cinici i pesimisti koji misle da se za pola godine može napraviti ekipa koja može hladno izbaciti Spartu, Maccabi ili slične očigledno veze nemaju sa fudbalom. Ako Sarajevo i Željo izbore Evropu opet iduće sezone, napravit će još jedan pomak što se tiče koeficijenta, doći će još para, ekipe će biti jače. Bitno je da se kontinuirano radi, rezultat neće izostati u takvom slučaju. Mada je čini mi se pojedincima ovdje rezultat samo osvajanje Lige prvaka.
-
BASS
#1442 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Sarajevo - odbrana nula bodova,pogotovo Torlak,što ga je uopšte povrijeđenog stavljao? Sparta je realno za klasu iznad i to se osjetilo,ali baš 5 golova - tu su sami krivi...
Željo - napad 0 bodova,ako su im ono pojačanja onda su mogli i mene staviti u tim
realno su ovo mogli uzeti,U maccabiu jedino su se isticali Nivaldo,Medjunjanin i Colauti,odbrana je bila u nekoliko trenutaka savladana,golman pogotovo... ali ne da se usranom do vode...
Puno mi je krivo jer je realno moglo bolje,zašto nije - ima se još jedna godina razmišljanja
Željo - napad 0 bodova,ako su im ono pojačanja onda su mogli i mene staviti u tim
Puno mi je krivo jer je realno moglo bolje,zašto nije - ima se još jedna godina razmišljanja
- JThomas
#1443 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
realno, da bi ovaj željo prošao u dvije utakmice ovog maccabija trebaju mu jedno tri-četiri prava pojačanja, ono baš bruku bolja od onih što igraju. i pri tome još dosta sreće. al' večeras smo zaslužili više od ovoga i rezultat nije realan.
a onaj ko je gledao ijednu tekmu želje prošle sezone - zna da je ovo nebo i zemlja u odnosu na prošlu sezonu. jedino što nam se pravog špica nikako ne da dovesti, već deceniju cijelu...al' biće i to.
a onaj ko je gledao ijednu tekmu želje prošle sezone - zna da je ovo nebo i zemlja u odnosu na prošlu sezonu. jedino što nam se pravog špica nikako ne da dovesti, već deceniju cijelu...al' biće i to.
- madtv
#1444 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
da sumiramo: od iduceg cetvrtka ova tema ide pod kljuc

- oldschool
#1445 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Desi se, ali i oni su nas , napreduju strahovito, ulažu ogromne novce, posebno Kazahstan, oni zadnjih godina izbacuju mnogo jače timove. Željo i Sarajevo su prije igrali ravnopravno s timovima kao što su Genk, Maritimo, jednim dijelom Bešiktaš, Malaga, Njukastl, od tog vremena su oni napredovali, a mi samo nazadovali, svake godine će biti još teže nekoga izbaciti, Željo je podvig napravio protiv Šerifa, sam Osim je to rekao, niko nam ne garantuje da ćemo to i ponoviti. Problem je instant uspjeh, ne gradi se ekipa, već daj novac i kupuj, navodno, provjerene igrače, ko će čekati nekog juniora, više njih, ili tek kadeta, bolje starkelje, osvojiš titulu i vani te ponize ljudi, blamiraš se.JThomas wrote:imamo. eto možeš pogledati istorijat svih koje si nabrojao, željo je izbacio sheriffa, široki neftchi baku a zrinjski tobola iz kazahstana. 3-0 za nas. mislim, ne treba pretjerivati.
U startu pogrešna politika, bez izuzetno jakog omladinskog pogona nema ni uspjeha, kod nas se to ne konta, ili misle da smo nestrpljiv narod, ko bi to prihvatio. bojim se da će rijetko ko od nas dočekati neki uspjeh klupskog bh fudbala. Da se igrao bunker danas, pa se izgubilo 1:0, eventualno 2:0, stvorila se neka šansa, mnogi bi danas rekli, da smo igrali otvorenije, mogli smo i bolje proći, nikome ne možeš ugoditi. Baudelaire, napisah post, mrsko mi dopunjavati:D.. iz većine tih liga neki tim napravi pomak, plasira se LŠ, UEFA Euroligu, mi ne možemo ni prismrditi, toliko o našem kvalitetu, završnica nam je katastrofalna.
Last edited by oldschool on 29/07/2011 00:29, edited 1 time in total.
-
north
#1446 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Sa bolodvanim se potpuno slažem, Sarajevo je u Istanbulu odigralo 2-2, a trebalo fasovati jedno osam komada, plus su samo dva puta prešli centar i iz toga dali golove.....palermo wrote:Ne slažem se. Kako nisam navijač ni sarajeva ni želje, čini mi se da se ovdje mogu objektivnije postaviti. Meni se u obadvije utakmice (mislim i želje i Sarajeva) moglo vidjeti da postoji određeni kvalitet. I da postoji napredak. Recimo, sjećam se one utakmice Bešiktaš-Sarajevo 2.2........meni je u ovoj utakmici sarajevo mnogo bolje izgledalo nego u toj utakmici sa Bešiktašem. I pored rezultata. Ne možemo me nitko ubijediti da Plišek nije pogrešno postavio igru. To naravno ne znači da bi sarajevo prošlo, ali moglo se ,kako osim juče reče, malo zakuhati stvari. O želji i da ne govorim, u prvom poluvremenu tottalno je nadigrao macabi.....primili su nesretno gol i jebi ga........oldschool wrote:Željo može žaliti, golman je kriv za drugi gol, ali je kasnije nekoliko spasio, dok su god neki u uvjereni da imamo jaču ligu od irske, makedonske, kazahstanke, moldavske, gruzijske, azerbejđžanske, kazahstanske, nema nama pomoći, prva stvar u rješavanju bilo kojeg probleme je spoznaja o vlastitom (ne)kvalitetu, ovo je naš krajnji domet, proći prvu prepreku, nećemo uvijjek ni nju preći, nema godinama napretka, samo je gore.Moglo se bolje proći. Sarajevo je loše igru postavilo, Željo nije imao sreće da prvi da go.
Ali za ovo drugo malo pojasni, lako je reći Plišek nije postavio dobro igru, ali haj to malo elaboriraj....Je li Plišek kriv što Sarajevo prima gol u 5 minuti iz kornera, gdje nesretnik Obuća smeta Torlaku da ide na loptu i izbaci je i onaj garonja ga nadvisi još samo što mu ga nije izvadio i postigne gol....Je li Plišek kriv što Damir Hadžić (iako kod mene do kraja života ima kredita), puca po zemlji kada samo njihov igrača stoji na crti i čuva prazan gol ,umjesto da gađa ispod prečke....Je li Plišek kriv što igrači u 90 minuti misle da je kraj, šetkaju se po terenu (to im Plišek sigurno nije rekao) i onda u dva minuta primaju dva gola, bez čega bi poraz bio mnogo manje bolniji...
Lako je reći do Plišeka je, ali to treba onda kvalitetno argumentovati kad se kaže, on jeste trener i kao takav mora preuzeti odgovornost, ali čak mislim da je najmanje do njega....
Isto tako bi se onda moglo reći da je do Amara što je Željo u drugom poluvremenu grohnuo, a u prvom bili dominantni....A nije do njega jebaji ga...
- JThomas
#1447 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
iz tih svih liga koje si ti nabrojao, sheriff je jedini tim koji se negdje plasirao i napravio neki pomak. znači pretjeruješ, i to ne malo, nego baš pretjeruješ.oldschool wrote:Desi se, ali i oni su nas , napreduju strahovito, ulažu ogromne novce, posebno Kazahstan, oni zadnjih godina izbacuju mnogo jače timove. Željo i Sarajevo su prije igrali ravnopravno s timovima kao što su Genk, Maritimo, jednim dijelom Bešiktaš, Malaga, Njukastl, od tog vremena su oni napredovali, a mi samo nazadovali, svake godine će biti još teže nekoga izbaciti, Željo je podvig napravio protiv Šerifa, sam Osim je to rekao, niko nam ne garantuje da ćemo to i ponoviti. Problem je instant uspjeh, ne gradi se ekipa, već daj novac i kupuj, navodno, provjerene igrače, ko će čekati nekog juniora, više njih, ili tek kadeta, bolje starkelje, osvojiš titulu i vani te ponize ljudi, blamiraš se.JThomas wrote:imamo. eto možeš pogledati istorijat svih koje si nabrojao, željo je izbacio sheriffa, široki neftchi baku a zrinjski tobola iz kazahstana. 3-0 za nas. mislim, ne treba pretjerivati.
U startu pogrešna politika, bez izuzetno jakog omladinskog pogona nema ni uspjeha, kod nas se to ne konta, ili misle da smo nestrpljiv narod, ko bi to prihvatio. bojim se da će rijetko ko od nas dočekati neki uspjeh klupskog bh fudbala. Da se igrao bunker danas, pa se izgubilo 1:0, eventualno 2:0, stvorila se neka šansa, mnogi bi danas rekli, da smo igrali otvorenije, mogli smo i bolje proći, nikome ne možeš ugoditi. Baudelaire, napisah post, mrsko mi dopunjavati:D.. iz većine tih liga neki tim napravi pomak, plasira se LŠ, UEFA Euroligu, mi ne možemo ni prismrditi, toliko o našem kvalitetu, završnica nam je katastrofalna.
-
LSD
#1448 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Sve tacno, za uspjeh u Evropi treba love pa kupiti prave igrace.JThomas wrote:realno, da bi ovaj željo prošao u dvije utakmice ovog maccabija trebaju mu jedno tri-četiri prava pojačanja, ono baš bruku bolja od onih što igraju. i pri tome još dosta sreće. al' večeras smo zaslužili više od ovoga i rezultat nije realan.
A za boldirano - žalit cemo mi Lazarom, izgleda
- plejka2
#1449 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Bez obzira na rezultat sparta nije nadigrala sarajevo kao ni makabi zelju.Njima ne treba 20 sansi da bi postigli pogodat gledaju svaku da iskoriste dok nase zavrsavaju traljavo ili pored gola.Jal je to iskustvo ili?
U sportu je bitna i sreca a nama slabo ide ta sreca od izvlacenja protivnika do sansi koje bi se trebale pretvorit u pogodak a na zalost se ne pretvore.
Opet kad skontam svi ti klubovi su daleko bogatiji od nas.Ljudi ulazu u nogomet a u sta mi ulazemo?
U pojacanja iz premijer lige?
Sa ovakvim talentima se dobro i drugo kolo proslo.Kad se bude vise ulagalo tad ce dolazit bolji rezultati a do tada mozemo sanjat o grupnim takmicenjima.
Kolko para tolko muzike
Pa ove nase susumige ne mogu u nasoj ligi izaci na kraj sa pojedinim sklj klubovima i sad da ocekujes kako ces proci jedan makabi ili spartu
Nije realno.. ne ne
U sportu je bitna i sreca a nama slabo ide ta sreca od izvlacenja protivnika do sansi koje bi se trebale pretvorit u pogodak a na zalost se ne pretvore.
Opet kad skontam svi ti klubovi su daleko bogatiji od nas.Ljudi ulazu u nogomet a u sta mi ulazemo?
U pojacanja iz premijer lige?
Sa ovakvim talentima se dobro i drugo kolo proslo.Kad se bude vise ulagalo tad ce dolazit bolji rezultati a do tada mozemo sanjat o grupnim takmicenjima.
Kolko para tolko muzike
Pa ove nase susumige ne mogu u nasoj ligi izaci na kraj sa pojedinim sklj klubovima i sad da ocekujes kako ces proci jedan makabi ili spartu
Nije realno.. ne ne
-
Baudelaire
#1450 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Nešto se ja ne sjećam da su klubovi iz zemalja koje je Cyprus pobrojao ikad napravili značajniji rezultat od naših. Zapravo, treće pretkolo Lige prvaka u starom formatu koje su igrali Sarajevo i Željo su ono što većina predstavnika ovih liga može samo sanjati. Što se tiče tog omladinskog pogona, upravu si, samo onda, kako kritikuješ Sarajevo, kad je najveći dio igrača Sarajeva danas bio do 23 godine, i skoro svi su iz našeg omladinskog pogona?