Senad Lulić

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Od sljedece sezone Lulica vidim u ???

Poll ended at 21/07/2011 21:07

Bundesligi
24
35%
Seriji A
34
50%
Spanskoj Primeri
0
No votes
Engleskoj Premier ligi
5
7%
Francuskoj ligi
2
3%
Nekoj drugoj ligi
0
No votes
Ostaje u YB
3
4%

Total votes: 68

Tomahawk11
Globalni moderator

#1426 Re: Senad Lulić

Post by Tomahawk11 »

Normala da ce se povinovati klupskim ingerencijama.
Oni su odmah rekli da je pretjerao, sluzbeno se izvinuli i to je to.
Da je pretjerano, jeste, ali mora se uzeti u obzir da je on igrac fudbalskog kluba Lazio i ako oni kazu da laje, onda ce lajati dok je pod ugovorom.
I meni je to kristalno jasno, samo kazem da se pretjeruje i da se ovolika pompa nije dizala ni zbog vecih i ociglednijih uvreda koje se mogu tretirati kao rasisticke.
jeza u ledja

#1427 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

FreakyStyley wrote: Ne znam sad, ako se stvari stave u odredjeni kontekst, onda pretpostavljam da se izjava moze okarakterisati kao rasisticka.

Mislim, ako u Rimu postoji negativna predrasuda i popularno je misljenje da svi crnci koji dodju u Italiju prodaju carape na ulicama - u smislu, Azijati su losi vozaci - onda se zajebo Lula da valja.
Ma u Italiji sam u roku dvije sedmice vidio vise otvorenog rasizma nego u Americi za 15 godina. Ljudi na ulici laju za crncima, prave kezove i iskrecu oci prema Kinezima. Nevjerovatno. :shock:

Mislim nije problem, svi mi imamo rasizma u sebi. Samo neko vise, neko manje. Nije smak svijeta kad izjavis neku ovakvu glupost. Ali kad je vec izjavis, i kad ti neko ukaze na to da si ispao glup, valjda nesto naucis i picis dalje. A ne odmah da se skace sa sto i jednim opravdanjem. Shvatamo, nije rekao "crnce u varikinu" ili tako nesto. No rekao je nesto sto je ocigledno zasnovano na stereotipu o crnackim imigrantima u Evropi, i to negativnom. To je rasizam. Nekom to smeta. I treba da smeta. I hajmo dalje.
jeza u ledja

#1428 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

Tomahawk11 wrote:Normala da ce se povinovati klupskim ingerencijama.
Oni su odmah rekli da je pretjerao, sluzbeno se izvinuli i to je to.
Da je pretjerano, jeste, ali mora se uzeti u obzir da je on igrac fudbalskog kluba Lazio i ako oni kazu da laje, onda ce lajati dok je pod ugovorom.
I meni je to kristalno jasno, samo kazem da se pretjeruje i da se ovolika pompa nije dizala ni zbog vecih i ociglednijih uvreda koje se mogu tretirati kao rasisticke.
Pa kad budu tu uvrede na tapeti ukazi nam na njih, pa cemo o njima.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1429 Re: Senad Lulić

Post by Tomahawk11 »

Kako bi se okarakterisalo da je Rudinger rekao Lulicu da je''bosnjo koji je do juce svercovo cigare i rakiju iz BiH''?!
Jack Be Nimble

#1430 Re: Senad Lulić

Post by Jack Be Nimble »

Tomahawk11 wrote:Kako bi se okarakterisalo da je Rudinger rekao Lulicu da je''bosnjo koji je do juce svercovo cigare i rakiju iz BiH''?!
Ksenofobija i rasizam.
FreakyStyley

#1431 Re: Senad Lulić

Post by FreakyStyley »

jeza u ledja wrote: Ma u Italiji sam u roku dvije sedmice vidio vise otvorenog rasizma nego u Americi za 15 godina. Ljudi na ulici laju za crncima, prave kezove i iskrecu oci prema Kinezima. Nevjerovatno. :shock:

Mislim nije problem, svi mi imamo rasizma u sebi. Samo neko vise, neko manje. Nije smak svijeta kad izjavis neku ovakvu glupost. Ali kad je vec izjavis, i kad ti neko ukaze na to da si ispao glup, valjda nesto naucis i picis dalje. A ne odmah da se skace sa sto i jednim opravdanjem. Shvatamo, nije rekao "crnce u varikinu" ili tako nesto. No rekao je nesto sto je ocigledno zasnovano na stereotipu o crnackim imigrantima u Evropi, i to negativnom. To je rasizam. Nekom to smeta. I treba da smeta. I hajmo dalje.
Nisam iskreno nikad cuo za taj negativni stereotip, o crncima koji prodaju carape i bizuteriju na ulici. Znam recimo za Afrikance koji prodaju slicne pizdarije na ulici u Spaniji, nisam znao da je to slucaj i u Italiji. Naravno, nemam razloga da ti ne vjerujem. To vec mijenja stvari i stavlja ovu izjavu u potpuno drugi kontekst tj. cini je rasistickom.

Otprilike, kao da kaze Ardi Turanu: "Do jucer si okretao donere, sad glumis neki fenomen." :-)

Jebi ga, Lula.
Romanista 101%

#1432 Re: Senad Lulić

Post by Romanista 101% »

Papu Gomez: "Kada sam bio mali, naucili su me da ono sto se desava na terenu ostane na terenu, a ne da se place pred mikrofonom. Ako je gospodin Rudiger prodavao carape, zelim da mu cestitam, to je castan i posten posao."
L u c i f e r

#1433 Re: Senad Lulić

Post by L u c i f e r »

Nisam znao da sam nekad i ja bio crnac.
SmokingMan

#1434 Re: Senad Lulić

Post by SmokingMan »

FreakyStyley wrote:
jeza u ledja wrote: Ma u Italiji sam u roku dvije sedmice vidio vise otvorenog rasizma nego u Americi za 15 godina. Ljudi na ulici laju za crncima, prave kezove i iskrecu oci prema Kinezima. Nevjerovatno. :shock:

Nisam iskreno nikad cuo za taj negativni stereotip, o crncima koji prodaju carape i bizuteriju na ulici. Znam recimo za Afrikance koji prodaju slicne pizdarije na ulici u Spaniji, nisam znao da je to slucaj i u Italiji. Naravno, nemam razloga da ti ne vjerujem. To vec mijenja stvari i stavlja ovu izjavu u potpuno drugi kontekst tj. cini je rasistickom.

Otprilike, kao da kaze Ardi Turanu: "Do jucer si okretao donere, sad glumis neki fenomen." :-)

Jebi ga, Lula.
Ko je bio u Veneciji zna situaciju. :wink:
ultima_palabra

#1435 Re: Senad Lulić

Post by ultima_palabra »

Ko je sad taj Papu, jedva smo skontali ko je Rudiger...
jeza u ledja

#1436 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:Ko je sad taj Papu, jedva smo skontali ko je Rudiger...
Najbolji igrac Atalante.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1437 Re: Senad Lulić

Post by _BataZiv_0809 »

Ma nidje veze sa rasizmom. Ode ovo sve u PM.

Image
ultima_palabra

#1438 Re: Senad Lulić

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:
Najbolji igrac Atalante.
Ja mislio neki što tacose prodaje :mrgreen:
jeza u ledja

#1439 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

SmokingMan wrote:
FreakyStyley wrote:

Jebi ga, Lula.
Ko je bio u Veneciji zna situaciju. :wink:
Da, bas je u Veneciji kriticno, pogotovo kontra Kineza.

Prolazimo mi, neka Kineskinja ispred svog restorana zove ono turiste na engleskom kao udjite kod nas bla bla. Prolazi grupa mladica, poce se derat na nju (na engleskom, valjda da turisti cuju, sta li) "speak Italian, not English". Dan poslije toga u jednoj kafeteriji (ono standardno, kapucino, sladoled, kolaci, kokteli, to) neka porodica, ocigledno turisti, kosooki. I sad mala, jedno 12-13 godina, onako bucmasta, narucuje nesto na broken English, a ovi momci sto rade pocese glasno da se keze nazad njoj i na nekom pokusaju smijesnog kineskog joj odgovaraju. Nisu se potrudili da je usluze. I to je tako trajalo jedno minut, ono mala ne konta, roditelji zbunjeni, ovi se keze. Na kraju su ih haman istjerali iz radnje. U radnji je bio i ovaj sto je mescini vlasnik. Nista boli ga kurac.
U vozu Venecija-Firenca prolaze neki crnci, bas tako sa nekim velikim cekerima sverc-komerc, par sto sjedi ispred mene poceo da ispusta neke majmunske krike prema njima. :-) :roll:
jeza u ledja

#1440 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:
jeza u ledja wrote:
Najbolji igrac Atalante.
Ja mislio neki što tacose prodaje :mrgreen:
:D
Sram te bilo. :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1441 Re: Senad Lulić

Post by _BataZiv_0809 »

Dobro ba, govorimo o drzavi ciji je nekadasnji premijer za Obamu rekao da je preplanuo :D

Fakat ide na zivac ovo isforsirano moralisanje. Narocito od fudbalera ocekivati elokvenciju i pamet mimo naucenih fraza :-)
JThomas

#1442 Re: Senad Lulić

Post by JThomas »

izjava je u to više idiotska jer je lulić izbjeglica. i ukazuje upravo na ono što proziva - da je zaboravio kako, šta i odakle...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1443 Re: Senad Lulić

Post by _BataZiv_0809 »

Glupa svakako. Rasisticka, tesko.
jeza u ledja

#1444 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote:Dobro ba, govorimo o drzavi ciji je nekadasnji premijer za Obamu rekao da je preplanuo :D

Fakat ide na zivac ovo isforsirano moralisanje. Narocito od fudbalera ocekivati elokvenciju i pamet mimo naucenih fraza :-)
Cuj bogati ide ti neko na zivac. Jao jao sta da radimo... :sad:

Zaboli me za tvoj zivac.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1445 Re: Senad Lulić

Post by _BataZiv_0809 »

jeza u ledja wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Dobro ba, govorimo o drzavi ciji je nekadasnji premijer za Obamu rekao da je preplanuo :D

Cuj bogati ide ti neko na zivac. Jao jao sta da radimo... :sad:

Zaboli me za tvoj zivac.
Sto si nervozan decko?
vicious

#1446 Re: Senad Lulić

Post by vicious »

Lulic pokazao opet da je glupson i to je to.
Izjava na nivou sedmogodišnjeg djeteta.
jeza u ledja

#1447 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote: Sto si nervozan decko?
Ucini mi uslugu, zazmiri i broj do 1000. Kad zavrsis s brojanjem, javi se ponovo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1448 Re: Senad Lulić

Post by _BataZiv_0809 »

jeza u ledja wrote: Ucini mi uslugu, zazmiri i broj do 1000. Kad zavrsis s brojanjem, javi se ponovo.
Necu da ti cinim nikakvu uslugu. Nema dogovora izmedju lavova i ljudi 8-)

A sad prosetaj malo i ne kvotaj me vise :evil:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1449 Re: Senad Lulić

Post by Tomahawk11 »

Jbg, jezu, ti ispade ovdje advokat koji zastupa ostecene rasistickim izjavama.
Ne smije niko nista reci, ti odmah poklopis.
Gledamo iz bh ugla, a Lulic je svakako bh drzavljanin.
Mozemo reci da je bio glup, da je preletio, da je gledao da uvrijedi protivnika, ali nikako da je izjava rasisticka.
To sto Talijani traze dlaku u jajetu - zaboli me za njihovo trazenje dlake u jajetu.
Eto.
jeza u ledja

#1450 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote:Nema dogovora izmedju lavova i ljudi 8-)
Pff hahahaha :pisnuo: wtf :lol: :lol:
Post Reply