Komitet za normalizaciju
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Dammme
#1426 Re: Komitet za normalizaciju
Ma .ebo ba dragišu "igrač sa brojem 9" čorsovića!
Zato je tu kraljica Medina Šehić. Žena tečno govori najmanje 3 svjetska jezika. Ovaj samo može biti zadužen da na onoj Miletovoj TV ne prave opstrukciju i to mu je kapak.
Ko je Matej, veze nemam. To bi nam mogao pojasniti ovaj @iskustvo11, umjesto da se bavi političkim floskulama.
Zato je tu kraljica Medina Šehić. Žena tečno govori najmanje 3 svjetska jezika. Ovaj samo može biti zadužen da na onoj Miletovoj TV ne prave opstrukciju i to mu je kapak.
Ko je Matej, veze nemam. To bi nam mogao pojasniti ovaj @iskustvo11, umjesto da se bavi političkim floskulama.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#1427 Re: Komitet za normalizaciju
U Zenicu kada podjem ja .....
UMANJENA KAZNA ZA UŠANOVIĆA I KUREŠA
Piše: M. Skaka
Srijeda, 27.07.11. 15:59.
Žalba na prvostepenu presudu kojom su Munib Ušanović i Miodrag Kureš osuđeni na po 5 godina zatvora današnjom presudom suda BiH djelomično je usvojena, pa je dvojac iz N/FSBiH osuđen na jedinstvene kazne zatvora u trajanju od po 4 godine.
Danas donešenom drugostepenom presudom žalba koju je uložilo Tužilaštvo BiH, a kojom se tražila oštrija kazna odbijena je kao neosnovana, a žalba branioca optuženih Muniba Ušanovića i Miodraga Kureša je djelimično uvažena, pa je presuda ovog suda od 23.11.2009. godine, preinačena.
Tako su radnje za koje su optuženi oglašeni krivim, pravno kvalifikovane kao produženo krivično djelo Porezne utaje iz člana 210. stav 2., u vezi sa članom 29. i 54. KZ BiH, za koje im je Sud primjenom odredbi iz člana 39., 42. i 48. KZ BiH, utvrdio kazne zatvora u trajanju od po 2 godine, a zatim uzimajući u obzir utvrđene kazne zatvora u trajanju od po 3 godine za produženo krivično djelo Zloupotrebe položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3., u vezi sa stavom 1. KZ F BiH, primjenom odredbi iz člana 53. KZ BiH, optužene Muniba Ušanovića i Miodraga Kureša Sud je osudio na jedinstvene kazne zatvora u trajanju od po 4 (četiri) godine.
U ostalom dijelu prvostepena presuda ostaje neizmjenjena.
Ovim su Ušanović i Kureš i definitivno potvrdili rezervaciju za jedan od zatvora u FBiH gdje će u narednom periodu biti proslijeđeni na odsluženje kazne
- jeza u ledja
#1428 Re: Komitet za normalizaciju
Kad oni stvarno budu u zatvoru onda cu se radovati... 
-
Baudelaire
#1429 Re: Komitet za normalizaciju
Fala Bogu da su maknuti, sad će se napokon vidjeti da oni nisu bili jedino i najveće zlo fudbala. Predsjedništvo je bilo gore, nema ni njih, ostali su delegati kao najveći kočničari svega. Nećemo se dobro provesti dok se ne nađe način da se i onu maknu.
-
zlatanko
#1430 Re: Komitet za normalizaciju
Ja sam mislio da ce ih osloboditi.
Nadam se da ce sad fakat u cuzu kreteni.
@iskustvo11
Kakve veze hadezej i centralna informativna emisija Federalne televizije imaju sa imenovanjem cetnika i mrzitelja BiH na celo Komiteta za medije pri NSFSBIH?
Nadam se da ce sad fakat u cuzu kreteni.
@iskustvo11
Kakve veze hadezej i centralna informativna emisija Federalne televizije imaju sa imenovanjem cetnika i mrzitelja BiH na celo Komiteta za medije pri NSFSBIH?
-
bosnovizija
#1431 Re: Komitet za normalizaciju
Komitet za normalizaciju i dalje šuti
Manite se ćor(s)ava posla!
Piše: M. Dautbegović
Četvrtak, 04.08.11. 15:02.
Imenovanjem Dragiše Ćo(r)sovića u bh. kuću fudbala Komitet za normalizaciju pri Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine napravio je kardinalnu grešku, koja može imati nesagledive posljedice.
Ćo(r)soviću je povjerena izuzetno bitna funkcija predsjednika Komiteta za medije Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na kojoj bi, logično, trebala sjediti osoba koja, ako ništa, navija za reprezentaciju države saveza čijeg je uposlenik.
Ćo(r)sović ne priznaje Bosnu i Hercegovinu, ne navija za njenu reprezentaciju, ali će i pored toga sjediti u državnom savezu na više nego odgovornoj funkciji. Zašto? Zato što je promijenio mišljenje? Ne, nije zato. Mediji su jako moćno oružje, a Ćo(r)sović je dokazani poslušnik huškačke propagande. Proslavio se ratno-huškaškim i nacionalističkim "novinarstvom", a danas se prilagodio na jedan suptilniji način. Krenimo redom.
Prošlu kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo Bosna i Hercegovina je igrala u Zenici, kada je sa 2:0 pobijeđena Albanija. Međutim, to "kolegi" Ćo(r)soviću nije bila vijest.
U noći kada je u Zenici BiH savladala Albaniju, u sportskom prilogu na Radio-televiziji Republike Srpske emitovan je sportski prilog, koji je uređivao, pogađate, Ćo(r)sović.
Prvo je emitovan prilog o Novaku Đokoviću, potom je iščitana ATP i WTA rang-lista gdje su gledaoci uredno informisani na kojim se mjestima nalaze Troicki, Tipsarević, Janković, Ivanović... Onda je išao prilog sa susreta NBA finala između Dallasa i Miamija, a potom je "ekskluzivno" objavljena informacija kako fudbalska reprezentacija Srbije sutra putuje u Australiju na prijateljsku utakmicu sa domaćom selekcijom.
Za kraj je Ćo(r)sović ostavio informaciju kako se od aktivnog igranja fudbalom u Brazilu oprostio Dejan Rambo Petković.
Uređivačka politika Dragiše Ćo(r)sovića nije tema ove priče. Ovaj smo slučaj istakli samo da bi pokušali dočarati kakav će smjer imati Komitet za medije Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Kako smo rekli, mediji, odnosno odnosi sa javnošću moćno su oružje u rukama onih koji ih kontrolišu. Nažalost, kada padnu u pogrešne ruke posljedice su nerijetko strašne.
Dobro, dosta o Ćo(r)soviću (za sada). Šta je sa onima koji su ga imenovali na funkciju u N/FSBiH? Sam sebe sigurno nije mogao postaviti na mjesto Predsjednika Komiteta za medije. Komitet za normalizaciju uradio je do sada mnogo dobrih stvari za bh. fudbal od kako su skinute sankcije UEFA i FIFA, ali ovo je presedan. Ovo je nešto što bi moglo uništiti sav do sada urađen posao i potpuno srušiti sav kredibilitet Komiteta za normalizaciju.
Nažalost, u igri su mnogo veće stvari nego što to javnost zna. Nije slučajno Ćo(r)sović stigao na mjesto predsjednika Komiteta za medije, niti je slučajna sva šutnja koja vlada od kako smo pokrenuli ovu temu. Dragiša Ćo(r)sović svakako žarko želi sjesti na ovu funkciju, ali ne zato što je vatreni navijač fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. On je uostalom savjetovao Nevena Subotića da ni u ludilu ne izabere reprezentaciju BiH, već selekciju Srbije. Možda ima još sličnog posla da se obavi, ko zna.
Izvor:SportSport.ba
Manite se ćor(s)ava posla!
Piše: M. Dautbegović
Četvrtak, 04.08.11. 15:02.
Imenovanjem Dragiše Ćo(r)sovića u bh. kuću fudbala Komitet za normalizaciju pri Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine napravio je kardinalnu grešku, koja može imati nesagledive posljedice.
Ćo(r)soviću je povjerena izuzetno bitna funkcija predsjednika Komiteta za medije Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na kojoj bi, logično, trebala sjediti osoba koja, ako ništa, navija za reprezentaciju države saveza čijeg je uposlenik.
Ćo(r)sović ne priznaje Bosnu i Hercegovinu, ne navija za njenu reprezentaciju, ali će i pored toga sjediti u državnom savezu na više nego odgovornoj funkciji. Zašto? Zato što je promijenio mišljenje? Ne, nije zato. Mediji su jako moćno oružje, a Ćo(r)sović je dokazani poslušnik huškačke propagande. Proslavio se ratno-huškaškim i nacionalističkim "novinarstvom", a danas se prilagodio na jedan suptilniji način. Krenimo redom.
Prošlu kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo Bosna i Hercegovina je igrala u Zenici, kada je sa 2:0 pobijeđena Albanija. Međutim, to "kolegi" Ćo(r)soviću nije bila vijest.
U noći kada je u Zenici BiH savladala Albaniju, u sportskom prilogu na Radio-televiziji Republike Srpske emitovan je sportski prilog, koji je uređivao, pogađate, Ćo(r)sović.
Prvo je emitovan prilog o Novaku Đokoviću, potom je iščitana ATP i WTA rang-lista gdje su gledaoci uredno informisani na kojim se mjestima nalaze Troicki, Tipsarević, Janković, Ivanović... Onda je išao prilog sa susreta NBA finala između Dallasa i Miamija, a potom je "ekskluzivno" objavljena informacija kako fudbalska reprezentacija Srbije sutra putuje u Australiju na prijateljsku utakmicu sa domaćom selekcijom.
Za kraj je Ćo(r)sović ostavio informaciju kako se od aktivnog igranja fudbalom u Brazilu oprostio Dejan Rambo Petković.
Uređivačka politika Dragiše Ćo(r)sovića nije tema ove priče. Ovaj smo slučaj istakli samo da bi pokušali dočarati kakav će smjer imati Komitet za medije Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Kako smo rekli, mediji, odnosno odnosi sa javnošću moćno su oružje u rukama onih koji ih kontrolišu. Nažalost, kada padnu u pogrešne ruke posljedice su nerijetko strašne.
Dobro, dosta o Ćo(r)soviću (za sada). Šta je sa onima koji su ga imenovali na funkciju u N/FSBiH? Sam sebe sigurno nije mogao postaviti na mjesto Predsjednika Komiteta za medije. Komitet za normalizaciju uradio je do sada mnogo dobrih stvari za bh. fudbal od kako su skinute sankcije UEFA i FIFA, ali ovo je presedan. Ovo je nešto što bi moglo uništiti sav do sada urađen posao i potpuno srušiti sav kredibilitet Komiteta za normalizaciju.
Nažalost, u igri su mnogo veće stvari nego što to javnost zna. Nije slučajno Ćo(r)sović stigao na mjesto predsjednika Komiteta za medije, niti je slučajna sva šutnja koja vlada od kako smo pokrenuli ovu temu. Dragiša Ćo(r)sović svakako žarko želi sjesti na ovu funkciju, ali ne zato što je vatreni navijač fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. On je uostalom savjetovao Nevena Subotića da ni u ludilu ne izabere reprezentaciju BiH, već selekciju Srbije. Možda ima još sličnog posla da se obavi, ko zna.
Izvor:SportSport.ba
- Obuca9
#1432 Re: Komitet za normalizaciju
Slaviji dvije utakmice, a Sarajevu lani tri utakmice.
Komitet za normalizaciju = FUJ.
Dosad sam ih sto posto podrzavao, ali ako na ovo ne reaguju, za mene su isti kao Iljo, Suljo i kompanija.
Dosad sam ih sto posto podrzavao, ali ako na ovo ne reaguju, za mene su isti kao Iljo, Suljo i kompanija.
- čoksa08
- Location: Ko pogodi sta mi pise u avataru, dobije sta pozeli :D
#1433 Re: Komitet za normalizaciju
jest da je preblaga kazna. al vasi navijaci su usli na teren. udarali koga su stigli po terenu. one jadne redare. motkama i palijama. razvalili klupu i tebi je previse sto ste dobili 3 utakmice a slavija 2 
- tandrlike_chandrlike
#1434 Re: Komitet za normalizaciju
ček, ček... jel misliš na utakmicu protiv širokog i kaznu od tri utakmice?hz__semir wrote:Slaviji dvije utakmice, a Sarajevu lani tri utakmice.
- ultima_palabra
#1435 Re: Komitet za normalizaciju
Mislim da je ovo napredak, prošlih godina bi prošli sa novčanom kaznom.hz__semir wrote:Slaviji dvije utakmice, a Sarajevu lani tri utakmice.
Po meni je neprikladno da porediš ovu odluku sa odlukom koju su donijeli neki drugi ljudi.
- Obuca9
#1436 Re: Komitet za normalizaciju
Nije nego na osminu finala Jugo kupa '83-e.tandrlike_chandrlike wrote:ček, ček... jel misliš na utakmicu protiv širokog i kaznu od tri utakmice?hz__semir wrote:Slaviji dvije utakmice, a Sarajevu lani tri utakmice.
- tandrlike_chandrlike
#1437 Re: Komitet za normalizaciju
em duhovit, em realan i objektivan.hz__semir wrote: Nije nego na osminu finala Jugo kupa '83-e.
- ganjeta
#1438 Re: Komitet za normalizaciju
ultima_palabra wrote:Mislim da je ovo napredak, prošlih godina bi prošli sa novčanom kaznom.hz__semir wrote:Slaviji dvije utakmice, a Sarajevu lani tri utakmice.
Po meni je neprikladno da porediš ovu odluku sa odlukom koju su donijeli neki drugi ljudi.
Takodje mislim da je ovo napredak.Slažem se da je trebalo još više kazniti one koji veličaju ratne zločine i zločince.Ali nakon mizerne kazne Borcu za veličanje Maldića, i Širokom za nacističku zastavu ovo je sasvim pristojna kazna.
Last edited by ganjeta on 26/08/2011 23:05, edited 1 time in total.
- tandrlike_chandrlike
#1439 Re: Komitet za normalizaciju
jel to opet neka furka "sami protiv svih"?leškarenje wrote:Ma sta kazes?čoksa08 wrote:jest da je preblaga kazna. al vasi navijaci su usli na teren. udarali koga su stigli po terenu. one jadne redare. motkama i palijama. razvalili klupu i tebi je previse sto ste dobili 3 utakmice a slavija 2
Uletilo se poslije zadnjeg sudijskog zvizduka,a u toku tekme bez ijednog incidenta i ti poredis ove dvije situacije gdje je prekinuta tekma,gdje se mogao osjetiti miris cetnistva cijelu tekmu,gdje se velica genocid i ratni zlocinci,gdje se negira postojanje drzave u kojoj zive ti maloumnici.
KOMITET ZA NORMALIZACIJU=KOMITET ZA KOMPRPMISE
jebo majku, kako to da ste vi uvijek nevini i u pravu, a svi drugi u krivu? samo da ti kažem, tako svi razmišljaju, i ultrasi i oni iz lukavice i vi i peti i deseti. a ne mogu svi bit ispravni. da se ja pitam, policija bi to mlavila ko volove u kupusu.
- tandrlike_chandrlike
#1440 Re: Komitet za normalizaciju
leškarenje wrote:Ne,nije furka nego realnost,NAZALOST.Dok je takvih kao ti i ovih u KOMPROMISNOM komitetu bice ovako,ali bitno je da su vecinu kupili loptama,ostalo moze ostati isto ili cak gore.Po meni gore.
Sto se tice mog stava,pokazali smo svoje misljenje u lukavici,na jedan kulturan i gospodski nacin.ti se pobrini o svojoj avliji,valja se nesto
-
Baudelaire
#1441 Re: Komitet za normalizaciju
Što se komiteta tiče, sve mi se više čini da su oni ovdje da ne oštete nikog, a samim tim niko neće ni imati puno fajde od njih. Prvo četnik Ćorsović, sad ovaj.
- ganjeta
#1442 Re: Komitet za normalizaciju
Pa nije komitet kaznio Sarajevo? Tad si hin kaznili Suljo i kompanija.
I na kraju opet se Švabi pokenjaše u facu, nije ti ovo trebalo Ivice nikako.
I na kraju opet se Švabi pokenjaše u facu, nije ti ovo trebalo Ivice nikako.
- Baltazar_khan
#1443 Re: Komitet za normalizaciju
jel ono rumunski savez kažnjen sa 15 hiljada eura? zbog mladića? tako su trebali i slaviju. 30 hiljada maraka, pa ti puštaj ubuduće balavurdiju fašističku na stadion
stvarno razočaravajuća kazna.
a vi željovci držite malo dostojanstvo. isto kao da su pojedini na strani sokolova
a vi željovci držite malo dostojanstvo. isto kao da su pojedini na strani sokolova
- tandrlike_chandrlike
#1444 Re: Komitet za normalizaciju
nećemo pričat dalje, jer niste objektivni i stvari gledate samo iz perspektive "sami protiv svih" i "samo mi u pravu". kao prvo, ignorišete činjenicu da 49% države drže ćorsovići i njemu slični. s obzirom da su oni tu, moraš se s njima dogovarat i pravit kompromise, jer nisi dovoljno jak da sam radiš šta hoćeš (ni vojno u ratu, a ni sad u miru). prema tome, ignorisanje tih činjenica i insistiranje na stavu "sami protiv svih" vas ne čini ozbiljnim sagovornicima. zanimljivo, ali ultrasi misle da su oni u pravu. sokolovi isto tako, a i vi. i šta sad? sa ispranim mozgovima koji ne vide od svog nosa ja trebam argumentovanu diskusiju vodit. ma vozdra ba.Baudelaire wrote:![]()
Nije mi ništa gore i više seljačko nego umjesto pokušati argumentovati svoje mišljenje i tako ubijediti i drugu stranu, stavljati nekakve glupe facepalme ili kao u ovom slučaju ovu wrong answer glupost. Tebi je normalno da je Sarajevo kažnjeno strožije nego Slavija? Argumentuj zašto, pa ćemo dalje pričati.
Što se komiteta tiče, sve mi se više čini da su oni ovdje da ne oštete nikog, a samim tim niko neće ni imati puno fajde od njih. Prvo četnik Ćorsović, sad ovaj.
- čoksa08
- Location: Ko pogodi sta mi pise u avataru, dobije sta pozeli :D
#1445 Re: Komitet za normalizaciju
cuj uletili posle sudijskog zvizduka. kao da je to nekakva razlika. igraci bjezali sa terena da ih ne stignete. sto niste ko gospoda sacekali da svi izadju sa stadiona i redari pa onda da uletiteleškarenje wrote:Ma sta kazes?čoksa08 wrote:jest da je preblaga kazna. al vasi navijaci su usli na teren. udarali koga su stigli po terenu. one jadne redare. motkama i palijama. razvalili klupu i tebi je previse sto ste dobili 3 utakmice a slavija 2
Uletilo se poslije zadnjeg sudijskog zvizduka,a u toku tekme bez ijednog incidenta i ti poredis ove dvije situacije gdje je prekinuta tekma,gdje se mogao osjetiti miris cetnistva cijelu tekmu,gdje se velica genocid i ratni zlocinci,gdje se negira postojanje drzave u kojoj zive ti maloumnici.
KOMITET ZA NORMALIZACIJU=KOMITET ZA KOMPRPMISE
i ne poredim ih ja nego procitaj par postova iznad pa ces vidjeti ko ih poredi. al izgleda da ti je mrsko citati ili ne vidis. vi ste kaznjeni sto ste uletili na teren i demolirali ga i pokojeg redara takodje. oni su kaznjeni zato sto su cetnikovali. gotova prica
- Baltazar_khan
#1446 Re: Komitet za normalizaciju
uletili, napravili dar - mar, otjerali bagru, i izborili se za bolje, jače sarajevo.
- Charuga
- Globalni moderator
#1447 Re: Komitet za normalizaciju
Dobra je ona kazna za Slaviju ALI samo za dio kad je onaj idiot usao na teren. Posebna kazna je trebala biti za onaj repertoar pjesama koje su pjevale pticurine. Da su ih za to kaznili sa minimum 5 utakmica bez publike ili neigranja na svom stadionu plus nekih 30.000 KM dobro bi razmislile sve druge navijacke grupe koje imaju sklonosti ka istom da li ce ikad vise onako nesto pjevati na tribinama.
Trebala se ona situacija odmah srezati na startu. Utakmicu prekinuti, rezultat 0:3 u korist Sarajeva, 5 utakmica na nekom drugom terenu (100 km udaljenosti), 30.000 KM kazne i to bi bio kraj idiotlucima na nasim stadionima. I lijepo reci da ce sljedeca ekipa ciji navijaci naprave isto biti DUPLO kaznjena. Sumnjam da bi iko vise to ponovio.
U slucaju da gostujuci navijaci pocnu sa vrijedjanjem na nacionalnoj osnovi, spominju imena ratnih zlocinaca ili nekih drugih vojskovodja koji su naudili drugom narodu ili spominju neke ratne situacije u kojima je bilo stradanja ODMAH istjerati sa tribine i nastaviti utakmicu.
Kad se to pocne raditi, mislim da bi se iskorjenilo takvo sranje sa nasih stadiona.
Odgovor hordi zla na seljakluk pticurina je bio za deset i samo tako se i mogu zacepiti usta primitivcima.
Trebala se ona situacija odmah srezati na startu. Utakmicu prekinuti, rezultat 0:3 u korist Sarajeva, 5 utakmica na nekom drugom terenu (100 km udaljenosti), 30.000 KM kazne i to bi bio kraj idiotlucima na nasim stadionima. I lijepo reci da ce sljedeca ekipa ciji navijaci naprave isto biti DUPLO kaznjena. Sumnjam da bi iko vise to ponovio.
U slucaju da gostujuci navijaci pocnu sa vrijedjanjem na nacionalnoj osnovi, spominju imena ratnih zlocinaca ili nekih drugih vojskovodja koji su naudili drugom narodu ili spominju neke ratne situacije u kojima je bilo stradanja ODMAH istjerati sa tribine i nastaviti utakmicu.
Kad se to pocne raditi, mislim da bi se iskorjenilo takvo sranje sa nasih stadiona.
Odgovor hordi zla na seljakluk pticurina je bio za deset i samo tako se i mogu zacepiti usta primitivcima.
-
Baudelaire
#1448 Re: Komitet za normalizaciju
Ti ignorišeš činjenicu da je jasno argumentovano šta je fašizam i nacionalizam, a šta huliganizam. Nisam ti ja kriv što polaziš od levatske predrasude da su svi navijači isti. Ako je tebi ok da se pravi kompromis sa ljudima koji psuju Vedrana Puljića i njegov grob, veličaju Ratka Mladića i genocid u Srebrenici, za tebe nema spasa. Ja takve stvari vidim crno - bijelo, nema tu može se s njima. Jednom kad Horde Zla počnu pjevati fašističke pjesme otići ću sa tribine i zalagati se da budu kažnjeni, do tad mi je drago što smo drugačiji. I ne šupljiraj matere ti da smo isti.tandrlike_chandrlike wrote: nećemo pričat dalje, jer niste objektivni i stvari gledate samo iz perspektive "sami protiv svih" i "samo mi u pravu". kao prvo, ignorišete činjenicu da 49% države drže ćorsovići i njemu slični. s obzirom da su oni tu, moraš se s njima dogovarat i pravit kompromise, jer nisi dovoljno jak da sam radiš šta hoćeš (ni vojno u ratu, a ni sad u miru). prema tome, ignorisanje tih činjenica i insistiranje na stavu "sami protiv svih" vas ne čini ozbiljnim sagovornicima. zanimljivo, ali ultrasi misle da su oni u pravu. sokolovi isto tako, a i vi. i šta sad? sa ispranim mozgovima koji ne vide od svog nosa ja trebam argumentovanu diskusiju vodit. ma vozdra ba.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1449 Re: Komitet za normalizaciju
E to je to odprilike sto je napisao Plavih 11.
Zamisli ono "nedavno" ulijetanje navijaca Herte iz Berlina koji su uletili jer su bili kivni na igrace i upravu jer ispadaju u cvajtu..i recimo neko hipoteticko ulijetanje u teren uz povike i velicanje Adolfa Hitlera ,velicanja klanja Jevreja i Ausvica i sl...neke tamo druge njemacke ekipe i navijaca.
Sta mislis koja bi ekipa bila drasticnije i rigoroznije kaznjena u Njemackoj???
Haman pa isti odnos nase uletanje (koje nisam opravdavao) i uletanje i fasizam ovih pricica iz Lukavice
Zamisli ono "nedavno" ulijetanje navijaca Herte iz Berlina koji su uletili jer su bili kivni na igrace i upravu jer ispadaju u cvajtu..i recimo neko hipoteticko ulijetanje u teren uz povike i velicanje Adolfa Hitlera ,velicanja klanja Jevreja i Ausvica i sl...neke tamo druge njemacke ekipe i navijaca.
Sta mislis koja bi ekipa bila drasticnije i rigoroznije kaznjena u Njemackoj???
Haman pa isti odnos nase uletanje (koje nisam opravdavao) i uletanje i fasizam ovih pricica iz Lukavice
-
lelan
#1450 Re: Komitet za normalizaciju
kazna je premala što je trebalo bit za ono navijanje i divljanje , sa ovako malom kaznom su samo podstakli primitivne grupe navijaca na novo divljnje isl...