ako čemo tako eto najavljuju da če uskoro Italija i Španija postati nova Grčka a te zemlje slove kao jače u Europi. i ako čemo još dalje jedino su Englezi i Njemci stabilni ostali su svi talašike pa opet niko bobmba im nepomaže.Ko to tamo peva wrote:Te su se zemlje zaduzile toliko da ne znaju gdje im je dupe,a gdje glava.zonbirile wrote: -------------------------------------
pa to i kažem,ne znam šta fali Saudima,Kuvajtu,Dubaiju,Bahreinu,svim Emiratima,Maleziji,Singapuru.Tišu mišu,grickaj,slasno je,a i mačak mora štagod jamiti.Ne valja oboriti gazdi civilni avion,i onda presuđenog po odsluženju kazne dočekati na aerodromu,ne valja.
LIBIJA
-
El_comadante
#1426 Re: LIBIJA
-
zonbirile
#1427 Re: LIBIJA
ali se i ne qurče,poslije hladnog rata anahrono je igrati izžeđu Itoka i zapada,sad jest da su neki i knjige pisali,ali ne valja.Uz vjetar pišati,može ali si mokar 
-
samo pitam
#1428 Re: LIBIJA
pa što to onda radiš stalno?zonbirile wrote:ali se i ne qurče,poslije hladnog rata anahrono je igrati izžeđu Itoka i zapada,sad jest da su neki i knjige pisali,ali ne valja.Uz vjetar pišati,može ali si mokar
-
zonbirile
#1429 Re: LIBIJA
iz altruizma,hoću da spasim pojedince,kada progledaju da im teško ne padne. 
- psydelija
#1430 Re: LIBIJA
sloboda im fali, sloboda, kao sto i tebi fali!!!zonbirile wrote:ne znam šta fali Saudima,Kuvajtu,Dubaiju,Bahreinu,svim Emiratima,Maleziji,Singapuru.Tišu mišu,grickaj,slasno je,a i mačak mora štagod jamiti.Ne valja oboriti gazdi civilni avion,i onda presuđenog po odsluženju kazne dočekati na aerodromu,ne valja.
u vezi libije:
svakim danom se preko katara uz aminovanje un-a i nato naoruzava libijska opozicija samo sjednim ciljem, sto vise krvi. a kada svi budu na izmaku snage, uci ce nato unutra kao oslobodilac... sramno!
zasto je bas katar izabran za tako sraman cin? ne zato sto se arapi ne mogu ili zato se se arapi jos uvek pribojavaju gadafija (zap.verzija), vec zato sto je katar pod pritiskom fudbalske i cionisticke mafije.
libija ce biti jos jedna velika mrlja sramnih arapskih postupaka, a sve zarad vecih interesa njihovih sefova.
ps. libija-libijcima!!!
-
simpozijum delirijum
#1431 Re: LIBIJA
rat je prljava igra svi znamo, i ne moze proci a da i mi ne budemo ukljuceni
nova afera u Italiji , oruzje koje je zaplijenjeno kako doticni novinari tvrde u "Balkanskim ratovima" od strane Italije tacnije NATO , je nestalo i sumnja se da je zavrsilo u rukama Libijskih pobunjenika
eh ! da je Armija BiH dobila te hiljade Kalasnjikova i hiljada 'kacusa" raketa i 11 000 protuoklopnih raketa ?
rat bi bio gotov 1993 !
mamu im jebem
http://www.businessinsider.com/berlusco ... aly-2011-7
nova afera u Italiji , oruzje koje je zaplijenjeno kako doticni novinari tvrde u "Balkanskim ratovima" od strane Italije tacnije NATO , je nestalo i sumnja se da je zavrsilo u rukama Libijskih pobunjenika
eh ! da je Armija BiH dobila te hiljade Kalasnjikova i hiljada 'kacusa" raketa i 11 000 protuoklopnih raketa ?
rat bi bio gotov 1993 !
mamu im jebem
http://www.businessinsider.com/berlusco ... aly-2011-7
-
Univerzim-BL
#1432 Re: LIBIJA
Ne valja isto tako da jedan Presjednik posalje avione i da ubije cerku drugog presjednika pa kasnije poslije par godona opet posalje avione pa ubije i sina i troje unucica istom presjedniku... Oh da ali to nije obavjestavao CNN,Sky News i sl. pa tako da nije vrijedno ni paznje....Ko to tamo peva wrote:Te su se zemlje zaduzile toliko da ne znaju gdje im je dupe,a gdje glava.zonbirile wrote: -------------------------------------
pa to i kažem,ne znam šta fali Saudima,Kuvajtu,Dubaiju,Bahreinu,svim Emiratima,Maleziji,Singapuru.Tišu mišu,grickaj,slasno je,a i mačak mora štagod jamiti.Ne valja oboriti gazdi civilni avion,i onda presuđenog po odsluženju kazne dočekati na aerodromu,ne valja.
-
zonbirile
#1433 Re: LIBIJA
---------------------------------------Univerzim-BL wrote:Ne valja isto tako da jedan Presjednik posalje avione i da ubije cerku drugog presjednika pa kasnije poslije par godona opet posalje avione pa ubije i sina i troje unucica istom presjedniku... Oh da ali to nije obavjestavao CNN,Sky News i sl. pa tako da nije vrijedno ni paznje....Ko to tamo peva wrote:Te su se zemlje zaduzile toliko da ne znaju gdje im je dupe,a gdje glava.zonbirile wrote: -------------------------------------
možda je problem u tome što nisu isti predsjednici slali avione.Uostalom život te demantuje,svi u mome postu nabrojani žive u svili i kadifi i dalje će ,Gašina sudbina je neizvjesna.I ne umisli da je radio to u cilju nekog višeg interesa,malo je pukao i to odavno.
-
Univerzim-BL
#1434 Re: LIBIJA
Poznato je kada udari vlast,popularnost,para,interes u glavu da se gubi razum,osjecaj,ljudskost to je bez daljnjeg ali je malo poznato da neka politika uvjek ima iste ciljeve bez obzira ko bio presjednik to se danas moze uvidjeti iz prilozenih strateskih ciljeva pojedinih zemalja.zonbirile wrote:---------------------------------------
možda je problem u tome što nisu isti predsjednici slali avione.Uostalom život te demantuje,svi u mome postu nabrojani žive u svili i kadifi i dalje će ,Gašina sudbina je neizvjesna.I ne umisli da je radio to u cilju nekog višeg interesa,malo je pukao i to odavno.
Inace ja sam onaj koji ce izmedju dva zla birati ono manje zlo u ovom slucaju Podrzavam Gadafija iako ga ne volim ali takva je igra da nema nekog bas i velikog izbora.
Manje vise vecina ljudi,citalaca,slusatelja,pratioca situacije ce da se slozi u jednoj cinjenici a ta cinjenica je da NATO i saveznici nisu dosli da spasavaju civile vec da uzmu Naftu to je cinjenica koju niko nemoze da pobije.
Polemika i pravdanje je gadafi je ubojica,terorista,manijak,bolesnik,budala,manipulator itd. ako je takav gadafi sto su ga ovi isti duse briznici pazili i njegovali svih 40 godina unazad,sto ga nisu hapsili i sudili odmah po obaranju aviona sta su do sada cekali???
stari narod kaze skim si takav si....
-
zonbirile
#1435 Re: LIBIJA
-----------------------------------Univerzim-BL wrote:Poznato je kada udari vlast,popularnost,para,interes u glavu da se gubi razum,osjecaj,ljudskost to je bez daljnjeg ali je malo poznato da neka politika uvjek ima iste ciljeve bez obzira ko bio presjednik to se danas moze uvidjeti iz prilozenih strateskih ciljeva pojedinih zemalja.zonbirile wrote:---------------------------------------
Inace ja sam onaj koji ce izmedju dva zla birati ono manje zlo u ovom slucaju Podrzavam Gadafija iako ga ne volim ali takva je igra da nema nekog bas i velikog izbora.
Manje vise vecina ljudi,citalaca,slusatelja,pratioca situacije ce da se slozi u jednoj cinjenici a ta cinjenica je da NATO i saveznici nisu dosli da spasavaju civile vec da uzmu Naftu to je cinjenica koju niko nemoze da pobije.
Polemika i pravdanje je gadafi je ubojica,terorista,manijak,bolesnik,budala,manipulator itd. ako je takav gadafi sto su ga ovi isti duse briznici pazili i njegovali svih 40 godina unazad,sto ga nisu hapsili i sudili odmah po obaranju aviona sta su do sada cekali???
stari narod kaze skim si takav si....
taman pomislim ti skontao,a ti odlutaš i zalutaš.Pa drug moj normala je da imaš uvijek iste ciljeve INTERES,a mjenjaš predsjednike.Na drugoj strani imaš stalno istog predsjednika sa nedefinisanim ciljevima,čaki pogubnim(zelena knjiga,hegemonija nad Afričkom političkom scenom,kriza na Sirta zaljevu,bomba u avionu,Karlos i slični šakali)Kad tad dođe to na naplatu,s tim da oni što ganjaju INTERES nemaju pravo,kao ni on da greši prema stanovništvu,ali....pravo i pravda su na strani jačega.da je pametnije igrao,ali po onoj malo mačku goveđa glava....
-
Univerzim-BL
#1436 Re: LIBIJA
Nemoras za mene da kontas da li sam ja odlutao ili ne vec moje glediste je razlicito od tvog gledista i tu nista neobicno nije,kako god da je igrao on (Gadafi) opet bih isto zavrsio ili ce zavrsiti kao i Sadam Husein prema tome ta tvoja strucna znanja i nepiju bas neku vodu,i cinjenica je da je u pitanju Ulje a ne sakali,avioni,bombe itd.zonbirile wrote:taman pomislim ti skontao,a ti odlutaš i zalutaš.Pa drug moj normala je da imaš uvijek iste ciljeve INTERES,a mjenjaš predsjednike.Na drugoj strani imaš stalno istog predsjednika sa nedefinisanim ciljevima,čaki pogubnim(zelena knjiga,hegemonija nad Afričkom političkom scenom,kriza na Sirta zaljevu,bomba u avionu,Karlos i slični šakali)Kad tad dođe to na naplatu,s tim da oni što ganjaju INTERES nemaju pravo,kao ni on da greši prema stanovništvu,ali....pravo i pravda su na strani jačega.da je pametnije igrao,ali po onoj malo mačku goveđa glava....
a sada mozemo palamuditi opet do sutra i praviti se pametni dok u nasoj zemlji vrsljaju jos gori od ovog kojeg sada kudimo ali neznamo kako definisati taj problem,ali zato znamo sve o svijetskoj politici,sakalima,avionima,bombama zar ne ?
Bez ljutnje drug
Pozdrav
- vivaldi
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1438 Re: LIBIJA
vivaldi wrote:Pobunjenici u napadu![]()
![]()
samo sam čeko da se iza pojave mladenci
- mladtrek
#1439 Re: LIBIJA
friško - a kad slušaš CNN i ostalu kompaniju reko bi da je za gadafija
još samo raja iz njegove mahale
još samo raja iz njegove mahale
- vivaldi
#1440 Re: LIBIJA
Pakleni dan juce u Tripoliju - plaze, kupanje, rostilj, jet ski, kawasaki, gitara
http://www.youtube.com/rayyisse#p/u/5/art2SBBYPjc
http://www.youtube.com/rayyisse#p/u/5/art2SBBYPjc
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1441 Re: LIBIJA
čini mi se da se neko dobro zajebao u procjeni stanja u libiji i podršci za gadafija
ovo me podsjeća na situaciju kod nas kako će jna riješiti problem za 14 dana
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#1442 Re: LIBIJA
Black swan wrote:čini mi se da se neko dobro zajebao u procjeni stanja u libiji i podršci za gadafija
Nesto tako.
Da NATO ne podrzava te loosere pobunjenike Gadafi bi davno zavrsio sa njima. Vodje bi pobjegle preko Egipta na zapad odakle su i poslani, vecinu bi obuhvatila amnestia, a stotinjak najtvrdjih pobunjenika bi bilo povjesano sto i zasluzuju. Sve u svemu, manje zrtava bi bilo nego sto je sada. Ali, hej, Gadafi i libijski narod bi i dalje kontrolisli nafu sto se nikako ne uklapa u zapadnjacke-mracnjacke planove zbog cega je i zapocet ovaj rat u Libiji. Price o demokratiji su za naivne.
-
Univerzim-BL
#1443 Re: LIBIJA
Kada se slusaju vijesti slusasoc stice dojam da Libija posjeduje samo dva grada i jedan omanji gradic a to su Bengazi,Brega i Tripoli i da skoro pa sve drze Pobunjenici(Babini) i da je pitanje sata kada ce da udju u Tripoli.
Ja sve mogu da razumijem ali nerazumijem da Citava evropa (NATO) javno pred citavim Islamskim svijetom tuku jednu Muslimansku zemlju iz razloga samo zato sto zele da je opljackaju a da Islamski svijet sve to nijemo posmatra kao da se nista ne dogadja??
Ovo je mislim stvarno preslo granice svega normalnoga i pitam se kakav je taj islamski Svijet nebi me cudilo da sutra tako nijemo posmatraju kada bi neka zemlja Bombardovala i Meku i Medinu iz nekog tamo samo njima poznatog razloga.
Stvarno Sramota
U nijednom slucaju nisam za gadafija ali brate nisam ni za to da NATO tuce kada mu se prahne,Izmedju dva zla biram ono manje zlo a to jest Gadafija pa bolje mi je da me jedan tuce nego njih 20 sutaju,Zasto Islamski svijet ne otjera NATO pa lijepo rijese pitanje gadafija nije ni on nedodirljivi pa ako je zasluzio neka ide i na vjesala nikakav problem ali ovo sada stanje je toliko jadno,mizerno,bolesno da ce pisci Istorije biti sramota pisati u knjigama istorije ova sadasnja dogadjanja.
Ja sve mogu da razumijem ali nerazumijem da Citava evropa (NATO) javno pred citavim Islamskim svijetom tuku jednu Muslimansku zemlju iz razloga samo zato sto zele da je opljackaju a da Islamski svijet sve to nijemo posmatra kao da se nista ne dogadja??
Ovo je mislim stvarno preslo granice svega normalnoga i pitam se kakav je taj islamski Svijet nebi me cudilo da sutra tako nijemo posmatraju kada bi neka zemlja Bombardovala i Meku i Medinu iz nekog tamo samo njima poznatog razloga.
Stvarno Sramota
U nijednom slucaju nisam za gadafija ali brate nisam ni za to da NATO tuce kada mu se prahne,Izmedju dva zla biram ono manje zlo a to jest Gadafija pa bolje mi je da me jedan tuce nego njih 20 sutaju,Zasto Islamski svijet ne otjera NATO pa lijepo rijese pitanje gadafija nije ni on nedodirljivi pa ako je zasluzio neka ide i na vjesala nikakav problem ali ovo sada stanje je toliko jadno,mizerno,bolesno da ce pisci Istorije biti sramota pisati u knjigama istorije ova sadasnja dogadjanja.
- mladtrek
#1444 Re: LIBIJA
Šta ti tu nije jasno ? Jes' cuo kad za Palestinu ? Gaza , west bank ovo ono ?Univerzim-BL wrote:
Ja sve mogu da razumijem ali nerazumijem da Citava evropa (NATO) javno pred citavim Islamskim svijetom tuku jednu Muslimansku zemlju iz razloga samo zato sto zele da je opljackaju a da Islamski svijet sve to nijemo posmatra kao da se nista ne dogadja??.
-
Univerzim-BL
#1445 Re: LIBIJA
cuo sam i stalno se cudim i nikako da se nacudim valjda jednog dana cu i ja sam sebe ubjediti da je to surova istina mada jos uvjek nevjerujem da 50 godina tako to traje valjda ce za mog zivota da se nesto i preokrene pa da se prestanem cuditi!mladtrek wrote:
Šta ti tu nije jasno ? Jes' cuo kad za Palestinu ? Gaza , west bank ovo ono ?
- mladtrek
#1446 Re: LIBIJA
Inshallah - al sve ti se svede na to
Bog nece promjeniti stanje jednog naroda
dok taj narod ne promjeni sam sebe
hajd sto vodje drzava vode pro USA politiku i pro Izrael
politiku - to mi je jasno - al da muslimani izadju na ulice u svim islamskim zemljama i zahtjevaju
promjenu te politike pa da stave i zivot na kocku ako treba (na Allahovom je putu pa sta bude)
sve bi se to sredilo brzo , ali ovako kako je - kako god nam je hvala Bogu sto nije i gore
kako zasluzujemo
Bog nece promjeniti stanje jednog naroda
dok taj narod ne promjeni sam sebe
hajd sto vodje drzava vode pro USA politiku i pro Izrael
politiku - to mi je jasno - al da muslimani izadju na ulice u svim islamskim zemljama i zahtjevaju
promjenu te politike pa da stave i zivot na kocku ako treba (na Allahovom je putu pa sta bude)
sve bi se to sredilo brzo , ali ovako kako je - kako god nam je hvala Bogu sto nije i gore
kako zasluzujemo
-
El_comadante
#1447 Re: LIBIJA
Islamski svijet je davno propo kad i Osmansko carstvo. pa i ovim danas državama je i zapad dao državu odnosno priznao ih je i instalirao ove porodice da vladju tim državama u zamjenu za šutnju.
- psydelija
#1448 Re: LIBIJA
citam da su gadafijevi pre par sati "skenjali" glavnokomandujuceg pobunjenika, generala jonuza... navodno su pobunjenici potvrdili tu vest.
isti je do februara bio ministar unutrasnjih poslova libije kada je presao na stranu pobunjenika.
isti je do februara bio ministar unutrasnjih poslova libije kada je presao na stranu pobunjenika.
- Erzsebet