Bosanska dolina piramida
- MOSALJOZE
#1426 Re: Bosanska dolina piramida
Samo da se upišem
- simonese
#1427 Re: Bosanska dolina piramida
nasli plocu sa hiroglifama,pise:MOSALJOZE wrote:Samo da se upišem
Zeljo sampion 10.000 B.C.
- MOSALJOZE
#1428 Re: Bosanska dolina piramida
simonese wrote:nasli plocu sa hiroglifama,pise:MOSALJOZE wrote:Samo da se upišem
Zeljo sampion 10.000 B.C.
Malo smo off halalite
- simonese
#1429 Re: Bosanska dolina piramida
to Ramzesova stara gledala u grahMOSALJOZE wrote:simonese wrote:nasli plocu sa hiroglifama,pise:MOSALJOZE wrote:Samo da se upišem
Zeljo sampion 10.000 B.C.![]()
![]()
Našli ploču Bajern-BVB 25.05.2013 5:0
![]()
Malo smo off halalite
-
nemezis
#1430 Re: Bosanska dolina piramida
Stranci su kao dokaz da je to piramida? Stranci su po definiciji svi pametniji od Bosanaca? Gdje god ima neki nadriljekar, vidovnjak i slično, svi iz njegovog sela kažu da je šarlatan a sa strane dolaze masovno. Domaći znaju da je u putanju neka prevara jer su bolje upoznati sa situacijom.zateznistub wrote:Ovo je meni pravi pokazatelj stanja svijesti u BiH. Ljudi dolaze,gledaju, posjecuju....ali pametni bosnac nasao razlog da istresa svoju pamet kako j to eto komad brda i nista drugo.Lounge Act wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/bosanske ... 0511009#15
- Danguba
#1431 Re: Bosanska dolina piramida
Eto ti ces dokazati da tu nema nista.nemezis wrote:Stranci su kao dokaz da je to piramida? Stranci su po definiciji svi pametniji od Bosanaca? Gdje god ima neki nadriljekar, vidovnjak i slično, svi iz njegovog sela kažu da je šarlatan a sa strane dolaze masovno. Domaći znaju da je u putanju neka prevara jer su bolje upoznati sa situacijom.zateznistub wrote:Ovo je meni pravi pokazatelj stanja svijesti u BiH. Ljudi dolaze,gledaju, posjecuju....ali pametni bosnac nasao razlog da istresa svoju pamet kako j to eto komad brda i nista drugo.Lounge Act wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/bosanske ... 0511009#15
Kakvi smo i dobro nam ide.
-
Stojadin
#1432 Re: Bosanska dolina piramida
Pa svaki ozbiljni historicar, geograf, arheolog, [itd.] ce ti rec da tu nema nista. Daj mi nekog ozbiljnog ko je dao argumente da je to ustvari piramida, a ne "izgradili je vanzemaljci" ko sto tvrdi Osmanagic. Nije fazon dokazati da tu nema nista, nego da je to ustvari piramida.. I ja tebi mogu reci "dokazi da ne postoje duhovi", a ti to naravno ne mozes dokazati zato sto ne postoje cvrsti argumenti i dokazi da duhovi postoje/zato sto duhovi ne postoje.Danguba wrote:Eto ti ces dokazati da tu nema nista.nemezis wrote: Stranci su kao dokaz da je to piramida? Stranci su po definiciji svi pametniji od Bosanaca? Gdje god ima neki nadriljekar, vidovnjak i slično, svi iz njegovog sela kažu da je šarlatan a sa strane dolaze masovno. Domaći znaju da je u putanju neka prevara jer su bolje upoznati sa situacijom.Ko si ti, ko sam ja da o takvim stvarima ozbiljno diskutujemo.
-
Neregistrirani
#1433 Re: Bosanska dolina piramida
objasnjenje za klip
toliko o dokazima, sve same zvrljotine alternativaca i "naucnika", vodja kultova, itd.
taj "projekt" u Visokom je svojevremeno objavljivao isjecke iz novina kao svojevrsnu verifikaciju projetka, pa su BH Dani tada dali svoju verziju "verifikacije", kad su bili jedini mediji koji su se usudjivali otvoreno obrusiti na ludog sesirdziju: https://picasaweb.google.com/Neregistrirani/Dani#
a ovo je spisak donatora koji su mojim i vasim parama placali to besmisleno lopatanje: http://neregistrirani.blogspot.com/2008 ... arama.html
-
nemezis
#1434 Re: Bosanska dolina piramida
A ti ćeš dokazati da ima? Jesi li ti imao išta korisnije reći? Hajdi, molim te, pojasni kakvi smo to mi i koji smo to mi. Nemoj samo reći da radi turizma trebamo vjerovati u postojanje piramida.Danguba wrote:Eto ti ces dokazati da tu nema nista.nemezis wrote:Stranci su kao dokaz da je to piramida? Stranci su po definiciji svi pametniji od Bosanaca? Gdje god ima neki nadriljekar, vidovnjak i slično, svi iz njegovog sela kažu da je šarlatan a sa strane dolaze masovno. Domaći znaju da je u putanju neka prevara jer su bolje upoznati sa situacijom.zateznistub wrote: Ovo je meni pravi pokazatelj stanja svijesti u BiH. Ljudi dolaze,gledaju, posjecuju....ali pametni bosnac nasao razlog da istresa svoju pamet kako j to eto komad brda i nista drugo.Ko si ti, ko sam ja da o takvim stvarima ozbiljno diskutujemo.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1436 Re: Bosanska dolina piramida
reko Ahmed piramida ima.

antologija koaj zaslužuje mjesto u The Greatest Shits je podvučenaBosnić o piramidama u Visokom: Sva velika otkrića izazivaju sumnje i osporavanja
Ahmed Bosnić, bh. novinar, publicist, istraživač i član Upravnog odbora Fondacije "Arheološki park Bosanska piramida Sunca", kaže da su sva dosadašnja velika otkrića u svijetu izazivala sumnje i osporavanja u javnosti, kao što je slučaj sa piramidama u Visokom.
Bosnić je u toku svoje karijere učestvovao u mnogobrojnim istraživačkim ekspedicija širom svijeta, od Tibeta do Amazonije. Za piramide u Viskom tvrdi da su epohalno otkriće i, kako kaže, kao sva velika otkrića u prošlosti, dižu veliku prašinu i izazivaju sumnje i osporavanja u javnosti.
"Najgrlatiji su uvijek ljudi sa skromnim znanjem, nepotvrđeni znanstveni autoriteti i oni koji u svemu traže svoj interes. U Visokom imamo lokalitet koji će svjetsku historiografiju okrenuti na glavu, a postojećim teorijama o drevnim znanjima i ljudskim mogućnostima dati sasvim nove dimenzije, koje nam se u ovom trenutku mogu činiti fantastičnim ili čak nemogućim", kaže Bosnić za portal Klix.ba.
Naš sagovornik tvrdi da je priča o piramidama u Visokom mnogo kompleksnija nego što bi se u ovom trenutku usudio javno govoriti.
"Sadržaj i suština bosanskih piramida nisu samo njihovi očiti piramidoliki oblici, nisu to ni betonski blokovi višestruko izdržljiviji od betonskih blokova današnjice, nije to ni višetonska keramika koju otkrivamo, nije ni tunelski labirint bez kraja i početka, ni jezero ispod Piramide Sunca, čija voda pamti jedan drugačiji svijet na našoj planeti… Suština je ono što ne vidimo, a što nas svakim danom fascinira i dovodi u nedoumice. To je, uvjetno kazano, energija piramida, čije frekvencije i sadržaje jedva možemo naslutiti", tvrdi Bosnić.
U toku svoje bogate istraživačke karijere, Bosnić je učestvovao u nekoliko ekspedicija u kojima je širom svijeta obilazio najstarije kulture svijeta. Ipak, kaže da je njegovo srce ostalo na Tibetu.
"Uvijek sam se sa putovanja vraćao sa mnogo više pitanja nego odgovora. Ali vraćao sam se i sa potvrdama nekih mojih često fantastičnih naslućivanja. Ono što mi je bilo najteže jeste što nikada čitaocima nisam mogao do kraja reći sve ono sto sam osjećao da bi moglo biti istina. Dozirao sam svoja kazivanja tako da sam puštao čitatelje da i sami učestvuju u definitivnim zaključcima. To je za pisca svojevrstan hod po žeravici. Pa i danas kada govorim o bosanskim piramidama, poprilično biram riječi i vodim računa šta ću kazati. No, sasvim sam siguran da je Semir Osmanagić napravio epohalno otkriće, koje će u turističkom smislu Bosnu i Hercegovinu pozlatiti i učiniti nekom vrstom svete zemlje", kaže Bosnić na kraju razgovora za portal Klix.ba.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1437 Re: Bosanska dolina piramida
Bosnić je ''namazan'' i to golemo ''namazan''. Podvučeno govori da NEMA piramidaa. Nije lud da rastjera turiste, a on član upravnog odbora Fonda za piramide.JoseMujica wrote:reko Ahmed piramida ima.
antologija koaj zaslužuje mjesto u The Greatest Shits je podvučenaBosnić o piramidama u Visokom: Sva velika otkrića izazivaju sumnje i osporavanja
Ahmed Bosnić, bh. novinar, publicist, istraživač i član Upravnog odbora Fondacije "Arheološki park Bosanska piramida Sunca", kaže da su sva dosadašnja velika otkrića u svijetu izazivala sumnje i osporavanja u javnosti, kao što je slučaj sa piramidama u Visokom.
Bosnić je u toku svoje karijere učestvovao u mnogobrojnim istraživačkim ekspedicija širom svijeta, od Tibeta do Amazonije. Za piramide u Viskom tvrdi da su epohalno otkriće i, kako kaže, kao sva velika otkrića u prošlosti, dižu veliku prašinu i izazivaju sumnje i osporavanja u javnosti.
"Najgrlatiji su uvijek ljudi sa skromnim znanjem, nepotvrđeni znanstveni autoriteti i oni koji u svemu traže svoj interes. U Visokom imamo lokalitet koji će svjetsku historiografiju okrenuti na glavu, a postojećim teorijama o drevnim znanjima i ljudskim mogućnostima dati sasvim nove dimenzije, koje nam se u ovom trenutku mogu činiti fantastičnim ili čak nemogućim", kaže Bosnić za portal Klix.ba.
Naš sagovornik tvrdi da je priča o piramidama u Visokom mnogo kompleksnija nego što bi se u ovom trenutku usudio javno govoriti.
"Sadržaj i suština bosanskih piramida nisu samo njihovi očiti piramidoliki oblici, nisu to ni betonski blokovi višestruko izdržljiviji od betonskih blokova današnjice, nije to ni višetonska keramika koju otkrivamo, nije ni tunelski labirint bez kraja i početka, ni jezero ispod Piramide Sunca, čija voda pamti jedan drugačiji svijet na našoj planeti… Suština je ono što ne vidimo, a što nas svakim danom fascinira i dovodi u nedoumice. To je, uvjetno kazano, energija piramida, čije frekvencije i sadržaje jedva možemo naslutiti", tvrdi Bosnić.
U toku svoje bogate istraživačke karijere, Bosnić je učestvovao u nekoliko ekspedicija u kojima je širom svijeta obilazio najstarije kulture svijeta. Ipak, kaže da je njegovo srce ostalo na Tibetu.
"Uvijek sam se sa putovanja vraćao sa mnogo više pitanja nego odgovora. Ali vraćao sam se i sa potvrdama nekih mojih često fantastičnih naslućivanja. Ono što mi je bilo najteže jeste što nikada čitaocima nisam mogao do kraja reći sve ono sto sam osjećao da bi moglo biti istina. Dozirao sam svoja kazivanja tako da sam puštao čitatelje da i sami učestvuju u definitivnim zaključcima. To je za pisca svojevrstan hod po žeravici. Pa i danas kada govorim o bosanskim piramidama, poprilično biram riječi i vodim računa šta ću kazati. No, sasvim sam siguran da je Semir Osmanagić napravio epohalno otkriće, koje će u turističkom smislu Bosnu i Hercegovinu pozlatiti i učiniti nekom vrstom svete zemlje", kaže Bosnić na kraju razgovora za portal Klix.ba.![]()
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1438 Re: Bosanska dolina piramida
majstor opsjenarstva...čuj "suština je ono što ne vidimo"
sreća pa sam s njegovom "literaturom" završio još u osnovnoj školi
sreća pa sam s njegovom "literaturom" završio još u osnovnoj školi
-
ovejaraS
#1439 Re: Bosanska dolina piramida
Piramida nema, ali ima para od piramida, dakle piramida ima.
Tako vam je u demokratiji - to je suština tog najblaže rečeno sumnjivog sistema, kojeg je kauboj usvojio dugo boraveći u 'merici.
Tako vam je u demokratiji - to je suština tog najblaže rečeno sumnjivog sistema, kojeg je kauboj usvojio dugo boraveći u 'merici.
-
Avetinho
#1440 Re: Bosanska dolina piramida
LOL. Nije valjda mislio na sebe i Svemirka?JoseMujica wrote:reko Ahmed piramida ima.
Ahmed Bosnic wrote: "Najgrlatiji su uvijek ljudi sa skromnim znanjem, nepotvrđeni znanstveni autoriteti i oni koji u svemu traže svoj interes.
-
delicijaA
#1441 Re: Bosanska dolina piramida
Bosna je misteriozna iskonski stara zemlja i nije cudo piramida koja ce, kad najmanje ocekujemo biti opet bogata kao nekad.
-
6saturn6
#1442 Re: Bosanska dolina piramida
Ne daj se Semire, uz tebe je cijela Bosna!!! 
-
Avetinho
#1443 Re: Bosanska dolina piramida
Pa to mu i ja kazem.6saturn6 wrote:Ne daj se Semire, uz tebe je cijela Bosna!!!
Ostali su izdajnici.
Tako bi bar Svemirko zelio.
- Jazzy.ba
#1444 Re: Bosanska dolina piramida
Semir šarlatan.
- fantom slobode
#1445 Re: Bosanska dolina piramida
odlicna primjedba....e sad ne znam kako definisati ove "protivnike piramida"...je li to ljubomora i zavist sto se oni toga ne dosjetise, sto nisu dio tala ili...Imamo Medjugorje vec desetljecima i mogu ti reci da je super sto donosi lovu, bi li mi sad sami trebali pljuvati po tome i na sav glas govoriti da je to cista prevara ili naprosto uzivati sto neko, a i ova drzava zaradi koju paru od toga.ovejaraS wrote:Piramida nema, ali ima para od piramida, dakle piramida ima.
-
pametna_glupost
#1446 Re: Bosanska dolina piramida
Uvijek kad vidim da neko poredi medjugorje (il pak ajvatovicu ne znam sto niko ne spominjefantom slobode wrote:odlicna primjedba....e sad ne znam kako definisati ove "protivnike piramida"...je li to ljubomora i zavist sto se oni toga ne dosjetise, sto nisu dio tala ili...Imamo Medjugorje vec desetljecima i mogu ti reci da je super sto donosi lovu, bi li mi sad sami trebali pljuvati po tome i na sav glas govoriti da je to cista prevara ili naprosto uzivati sto neko, a i ova drzava zaradi koju paru od toga.ovejaraS wrote:Piramida nema, ali ima para od piramida, dakle piramida ima.
Sramota vise jebo te, nemamo posteno muzeja u drzavi da radi...
Nema tu ljubomore i nikakvog tala
I demokraciju su grci izmislili a ne kauboji u amerci hebo ga led, to se u osnovnoj uci
-
Heller
#1447 Re: Bosanska dolina piramida
De ba recite vi meni jeste normalni, čuj podržavat piramide i Semirovo drkanje, treba napravit klizišta da ljudima s brda krenu kuće u grad
A jel treba samoprozvani arheolog da unisti ostatke starog grada Visokog ono malo što je ostalo?
Jebo vas taj Turizam ako ce izmisljat gluposti a oštetiti spomenike BH histroije, koji turizam dođe ljeti 500-600 luđaka ala Bosnić i Osmanagić, izvuče godišnje koji milion a "turisti" ostave 50-ak hiljada...
Kako ne možete da shvatite da su svi vodeći naučnici BiH i Svijeta rekli da nema piramida i nađe se Semir sociolog da pametuje geolozima, arheolozima...
Samo ne znam šta će sljedeće, možda nać kostur T-Rexa u piramidi?
Jebo vas taj Turizam ako ce izmisljat gluposti a oštetiti spomenike BH histroije, koji turizam dođe ljeti 500-600 luđaka ala Bosnić i Osmanagić, izvuče godišnje koji milion a "turisti" ostave 50-ak hiljada...
Kako ne možete da shvatite da su svi vodeći naučnici BiH i Svijeta rekli da nema piramida i nađe se Semir sociolog da pametuje geolozima, arheolozima...
-
6saturn6
#1448 Re: Bosanska dolina piramida
A nije problem to sto hodze, svecenici i ostali muskarci u haljinama prodaju maglu ljudima, po dzamijama i crkvama?Heller wrote:De ba recite vi meni jeste normalni, čuj podržavat piramide i Semirovo drkanje, treba napravit klizišta da ljudima s brda krenu kuće u gradA jel treba samoprozvani arheolog da unisti ostatke starog grada Visokog ono malo što je ostalo?
Ma i da nisu piramide, prije cu u to vjerovat, nego u nevidljivog bradonju na nebu koji je ostavio hadema i kevu u dzungli da incestom stvaraju svoje potomke..
pa cijeli se svijet smije religiji, bolan, bolan..
NE DAJ SE SEMIREEEEE UZ TEBE JE CIJELA BOSNAA
- odr0n
#1449 Re: Bosanska dolina piramida
Ne može se porediti sa prevarama koje su bazirane na rekla-kazala pričama, događajima i mitovima, koji i dalje mogu opstati tipa Međugorje ili elijeni u Rooseveltu, ne može ni sa Loch Ness čudovištem jer je nepristupačno običnim ljudima da istraže. Ako hoćeš paralelu, prevara o Visočkim piramidama je toliko neuvjeriljva i glupa, da je jednako kao kad bi se ovaj mit o Loch Ness čudovištu bazirao na lavoru punom vode, a ne velikom jezeru, piramida nije igla da se ne može uočiti i izgraditi neka uvjerljiva maglovita prevara.fantom slobode wrote:odlicna primjedba....e sad ne znam kako definisati ove "protivnike piramida"...je li to ljubomora i zavist sto se oni toga ne dosjetise, sto nisu dio tala ili...Imamo Medjugorje vec desetljecima i mogu ti reci da je super sto donosi lovu, bi li mi sad sami trebali pljuvati po tome i na sav glas govoriti da je to cista prevara ili naprosto uzivati sto neko, a i ova drzava zaradi koju paru od toga.ovejaraS wrote:Piramida nema, ali ima para od piramida, dakle piramida ima.
Last edited by odr0n on 22/05/2013 19:28, edited 1 time in total.
- Danguba
#1450 Re: Bosanska dolina piramida
ovaj jos gori6saturn6 wrote:A nije problem to sto hodze, svecenici i ostali muskarci u haljinama prodaju maglu ljudima, po dzamijama i crkvama?Heller wrote:De ba recite vi meni jeste normalni, čuj podržavat piramide i Semirovo drkanje, treba napravit klizišta da ljudima s brda krenu kuće u gradA jel treba samoprozvani arheolog da unisti ostatke starog grada Visokog ono malo što je ostalo?
Ma i da nisu piramide, prije cu u to vjerovat, nego u nevidljivog bradonju na nebu koji je ostavio hadema i kevu u dzungli da incestom stvaraju svoje potomke..
pa cijeli se svijet smije religiji, bolan, bolan..
NE DAJ SE SEMIREEEEE UZ TEBE JE CIJELA BOSNAA