kad sam bio mali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
spreca

#1426 Re: kad sam bio mali

Post by spreca »

sumirprimus wrote:
spreca wrote:
sumirprimus wrote:kad sam bio mali,udarilo me je auto...
Mene zamalo nije grom.....derno je od mene bukvalno desetak metara :D ....sreca pa sam koristio koprivin shampon :lol: :lol: :lol: .....ali bio sam umro i bez groma :lol: :lol: :lol:
mene je udarila 101-ca,zastava...izbio me iz cipela...
kupovo sličice...
Ma ja sam cuvo krave i kad je kisa pocela ja pod hrast da ne pokisnem....posla krava u zijan ja zanjom i samo sto sam odmako desetak metara od hrasta kad je gruhnulo ...ili sam se prepo ili me je stvarno bacilo metar od zemlje....imo sam 10-11 godina....da nebi krave ko zna sta bi bilo :lol: :lol: :lol:

Pa sejtane gdje ces pod limuzinu :-) :-) :lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#1427 Re: kad sam bio mali

Post by sumirprimus »

p.s jel bar bilo kake suhovine od te krave :lol: :lol:
spreca

#1428 Re: kad sam bio mali

Post by spreca »

sumirprimus wrote:p.s jel bar bilo kake suhovine od te krave :lol: :lol:
Ma krava je bila malo dalje odnosno blize kukuruzu....tako da za nju nije bilo opasnosti :lol: :lol: :lol: dugo je ona jos davala mlijeka :lol: :lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#1429 Re: kad sam bio mali

Post by sumirprimus »

spreca wrote:
Ma krava je bila malo dalje odnosno blize kukuruzu....tako da za nju nije bilo opasnosti :lol: :lol: :lol: dugo je ona jos davala mlijeka :lol: :lol: :lol: :lol:
naći izmedju drveta i žita? al blize zitu, u odnosu na drvo mislim....
trame iz djetinjstva :lol: :mrgreen:
krompir i riza

#1430 Re: kad sam bio mali

Post by krompir i riza »

Jednu moju prijateljicu je udario grom. Ništa joj nije bilo ,hvala Bogu ,sem šoka i zarađene fobije od grmljavine :)

Baš u njenom dvorištu bilo je posađeno grožđe, pa bila k'o neka skela preko koje se ono penjalo i raslo. E popeli se i mi na tu 'skelu' ,pa se držali rukama i visili k'o majmuni povazdan. Meni se jednom ruke okliznu ,bubnem na leđa i ''izbijem dah'' :-) ležala na zemlji par trenutaka,samo zijevala ko riba i sva haman poplavila, ne mogu progovoriti,ni ustati ..sjeti se neko od njih pa me poliju vodom ,dođem sebi i onda krenem lagati :lol: : kao ja umrla,pa se vratila,pa svašta 'tamo' vidjela, pa pričala s Allahom :lol: :lol: (tobejarabi :-? )
ne vjeruju oni meni: ''Haj zakuni se!'' a ja: ''Alla'aaami sam vidjela Ala'a , Bog me ubio ako lažem'' :lol: :lol:

ojj,sad kad skontam šta sam pričala, čudo me vala i nije ubio na mjestu :cry:

i jah..još sam fasovala od matere kad sam došla kući :D
spreca

#1431 Re: kad sam bio mali

Post by spreca »

sumirprimus wrote:
spreca wrote:
naći izmedju drveta i žita? al blize zitu, u odnosu na drvo mislim....
trame iz djetinjstva :lol: :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: Hrast je bio u ogradi...kontas a pola njive je bilo pod travom a pola pod kukuruzom ...jel ti sad jasno :lol: :lol: :lol: ....da tebe slucajno nije voz derno pa se ti ucinilo da je zastava...jos trobojka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#1432 Re: kad sam bio mali

Post by sumirprimus »

:lol: :lol: :lol:
ne ne bila je zastava,al dernula me ko da je voz :lol: :lol: :lol:
zadubio se ja ba,konto kako cu odjednom dva albuma popunit...bem ti paju patka i sav diznilend :evil:
Hemel

#1433 Re: kad sam bio mali

Post by Hemel »

ljubav_aha wrote:ko se sjeca IGRE BEZ GRANICA , tad sam imala silnu zelju otici u San Marino ,a geografija mi je bial najdrazi predmet,ma nek' se samo hoda :lol: :-D
kazu da su sudije bile Djenaro Olivieri i Guido Bakaldi... :wink: :D
Ujedam

#1434 Re: kad sam bio mali

Post by Ujedam »

Ne znam jeste li se vi igrali čepića, ali to je bila najpopularnija igra mog djetinjstva :lol:
spreca

#1435 Re: kad sam bio mali

Post by spreca »

sumirprimus wrote::lol: :lol: :lol:
zadubio se ja ba,konto kako cu odjednom dva albuma popunit...bem ti paju patka i sav diznilend :evil:
Eno sad ...Paja patak mu krivza sejtanluke....sto nisi gledo kud hodas....nego digo glavu ko..... :lol: :lol: :lol: :lol: imo si srecu da je to bila 101 :lol: :lol: :lol: ....ona je bila ko one kutije od banana inace bi te lopatom strugali s asvalta :lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#1436 Re: kad sam bio mali

Post by sumirprimus »

Ujedam wrote:Ne znam jeste li se vi igrali čepića, ali to je bila najpopularnija igra mog djetinjstva :lol:
ih ćepića,klikera,janjine slanine,truhle kobile,kadije,"išli u mačje oči" :D
spreca

#1437 Re: kad sam bio mali

Post by spreca »

Ujedam wrote:Ne znam jeste li se vi igrali čepića, ali to je bila najpopularnija igra mog djetinjstva :lol:
Neznam ja te chepice ...ja sam uvijek bio zdrav :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#1438 Re: kad sam bio mali

Post by sumirprimus »

spreca wrote:
sumirprimus wrote::lol: :lol: :lol:
Eno sad ...Paja patak mu krivza sejtanluke....sto nisi gledo kud hodas....nego digo glavu ko..... :lol: :lol: :lol: :lol: imo si srecu da je to bila 101 :lol: :lol: :lol: ....ona je bila ko one kutije od banana inace bi te lopatom strugali s asvalta :lol: :lol: :lol:
ma kako digo,znas sta znaci onih para sto hiljada :lol: :lol:
nisam mogo u naramku drzat ,sta sam slicica tad kupio,morala ova teta pozajmit od kone iz susjedne trafike :lol: :lol: :lol:
Ujedam

#1439 Re: kad sam bio mali

Post by Ujedam »

spreca wrote:

haha :) kako su to bila lijepa bezbrižna vremena.. nisam ulazila u kuću dok me mama ne zovne da jedem, i tad uđem nevoljno jer znam da ću inače dobiti batine, jedem na brzinu i pravac napolje tračati.. :D
kad sam bila mala jednom prilikom nisam ušla u kuću u 20h (do tad mi je bio izlaz), mama me tražila okolo zgrada, ja sva sretna došla kući u pola 9. Ne moram vam ni pričati kakve sam batine dobila. :D
Hemel

#1440 Re: kad sam bio mali

Post by Hemel »

spreca wrote:
kako ne znas, bio je cepic od sarajevskog kiseljaka i tuzlanske pive... :D
sumirprimus

#1441 Re: kad sam bio mali

Post by sumirprimus »

bila je i kenijada... :D
Hemel

#1442 Re: kad sam bio mali

Post by Hemel »

sumirprimus wrote:bila je i kenijada... :D
ja sam mislio na metalne cepice... :D
spreca

#1443 Re: kad sam bio mali

Post by spreca »

Hemel wrote:
...aaaa sad sam se ja sjetio....kad otvaram pivu vi trcali zamnom i skupljali cepice :lol: :lol: :lol: :lol:
spreca

#1444 Re: kad sam bio mali

Post by spreca »

Ujedam wrote:
spreca wrote:

haha :) kako su to bila lijepa bezbrižna vremena.. nisam ulazila u kuću dok me mama ne zovne da jedem, i tad uđem nevoljno jer znam da ću inače dobiti batine, jedem na brzinu i pravac napolje tračati.. :D
kad sam bila mala jednom prilikom nisam ušla u kuću u 20h (do tad mi je bio izlaz), mama me tražila okolo zgrada, ja sva sretna došla kući u pola 9. Ne moram vam ni pričati kakve sam batine dobila. :D
Iz ovoga se moze zakljuciti da si bila dobro i poslusno dijete :D ....pogotovu posle batina :lol: :lol: :lol:
Hemel

#1445 Re: kad sam bio mali

Post by Hemel »

spreca wrote:
Hemel wrote:
...aaaa sad sam se ja sjetio....kad otvaram pivu vi trcali zamnom i skupljali cepice :lol: :lol: :lol: :lol:
cuj skupljali...lizali od pive :lol: :lol:
spreca

#1446 Re: kad sam bio mali

Post by spreca »

Hemel wrote:
cuj skupljali...lizali od pive :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: ja svasta od vas i ove danasnje djecurlije :lol:.
sumirprimus

#1447 Re: kad sam bio mali

Post by sumirprimus »

Hemel wrote:
stan ba,bila kenijada od litar staklenka,cep bio ko i od pive...
smurf

#1448 Re: kad sam bio mali

Post by smurf »

Da, da, Kenijada u flasama od 1 l kao od Kiseljaka sa metalnim cepom ;-)

Cuj kupio sliba za ondasnjih sto hiljada??? Teta sa grozdjem??? Ja sam jednom kupio slicica za deset hiljada (crvena stoja) i haman sam dva albuma popunio. Stara povilenila, tersala i starom sto mi je dao tolike pare za slibe i meni sto sam bas tako iskoristio. Noc prije, bili mladji rodjak i rodica kod nas na s'jelu, oni sejtani da te Bog mili sacuva, bili nepazljivi prema slicicama, ja ih pokupim i nisam htio da im dam, oni poceli revati k'o pivara i stari uzme slibe (pozamasan bunt) i frkne ih u Kreku Veso :-) Kada su otisli, on fino za dzep i da mi crvenku da kupim slibe, sutra sam bio glavni u raji jer sam imao najveci bunt :kravata:
Sad nesto kontam, cudo me mati nije izdegenecila :-) :-)

Uuuuuu macije oci, zaboravio sam ih i one kapice sa ventila na autogumama, pa se strmeknemo na carsiju i glavna je fora bila sa kakvog stranca skinuti ;-)
ljubav_aha

#1449 Re: kad sam bio mali

Post by ljubav_aha »

Michun wrote:
ljubav_aha wrote:ko se sjeca IGRE BEZ GRANICA , tad sam imala silnu zelju otici u San Marino ,a geografija mi je bial najdrazi predmet,ma nek' se samo hoda :lol: :-D
kako da se ne sjecam...kuci smo imali event kad su bile igre bez granica.
ja mislim da su nas slovenci samo predstavljali.
i da, sad japanci imaju nesto tako sto sam skoro gledala. smjesno, ali ima malo gadnih stvari.
u spaniji kad sam bila, oni imaju super takav show.
super,spanjolci jos prakticiraju IGRE :-D
alibaba_i_30_godina

#1450 Re: kad sam bio mali

Post by alibaba_i_30_godina »

krompir i riza wrote:Jednu moju prijateljicu je udario grom. Ništa joj nije bilo ,hvala Bogu ,sem šoka i zarađene fobije od grmljavine :)

Baš u njenom dvorištu bilo je posađeno grožđe, pa bila k'o neka skela preko koje se ono penjalo i raslo. E popeli se i mi na tu 'skelu' ,pa se držali rukama i visili k'o majmuni povazdan. Meni se jednom ruke okliznu ,bubnem na leđa i ''izbijem dah'' :-) ležala na zemlji par trenutaka,samo zijevala ko riba i sva haman poplavila, ne mogu progovoriti,ni ustati ..sjeti se neko od njih pa me poliju vodom ,dođem sebi i onda krenem lagati :lol: : kao ja umrla,pa se vratila,pa svašta 'tamo' vidjela, pa pričala s Allahom :lol: :lol: (tobejarabi :-? )
ne vjeruju oni meni: ''Haj zakuni se!'' a ja: ''Alla'aaami sam vidjela Ala'a , Bog me ubio ako lažem'' :lol: :lol:

ojj,sad kad skontam šta sam pričala, čudo me vala i nije ubio na mjestu :cry:

i jah..još sam fasovala od matere kad sam došla kući :D
:lol: :lol:
sejtane.
Post Reply