Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post Reply
Banksy

#1426 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Banksy »

Chisum wrote: Sto se ovog podrumasa tice, smrdio je po ovom gradu godinama (osim one pauze od 4 godine, koju je proveo nekoliko metara ispod zemlje, pa ga nismo vidjali), a nikada ga niko nije jeb'o 2 %... eto kakav je bio.
I dan danas kada ga vidim u onih par sarajevskih kafana gdje zna da zaluta na kafu, godinama, osim onih cobana sa strane koje je mu je babina stranka dovukla, da ima s kim da se igra kad poraste, nijednu cestitu gradsku facu ne vidim da mu pridje, da sjedne s njim.
Nije mi drag, al' ne pretjeruj, to jednostavno nije tačno. Kad god sam ga vidjela u gradu, bio je s nekim od ljudi s kojima je odrastao, iz kvarta, sve gradske glave.

S kim se sastaje tajno, vjerovatno je druga priča ...
Chisum

#1427 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chisum »

Banksy wrote:
Chisum wrote: Sto se ovog podrumasa tice, smrdio je po ovom gradu godinama (osim one pauze od 4 godine, koju je proveo nekoliko metara ispod zemlje, pa ga nismo vidjali), a nikada ga niko nije jeb'o 2 %... eto kakav je bio.
I dan danas kada ga vidim u onih par sarajevskih kafana gdje zna da zaluta na kafu, godinama, osim onih cobana sa strane koje je mu je babina stranka dovukla, da ima s kim da se igra kad poraste, nijednu cestitu gradsku facu ne vidim da mu pridje, da sjedne s njim.
Nije mi drag, al' ne pretjeruj, to jednostavno nije tačno. Kad god sam ga vidjela u gradu, bio je s nekim od ljudi s kojima je odrastao, iz kvarta, sve gradske glave.

Ne pretjerujem. Znam sta je pricao i kako se jadao...

A ti s kim sjedi, mogu da ih zamislim.

Ja toliko ljudi znam u ovom gradu, i toliko njih ima razlicitih, ali onaj dio koji vrijedi necemu, onaj dio na koji sam ponosan kada kazem da su mi prijatelji ili poznanici, ti ni u sali ne bi sjeli s ovakvim covjekom. Pogotovo oni koji znaju sta je i kako radio dok je vladao zavodom i gradom.
Znao je danima da visi kod Sevke s nekakvim papcicima i poltroncicima, pa da mu niko osim formalnog "zdravo" i ne pridje...
Last edited by Chisum on 20/03/2012 17:15, edited 1 time in total.
wolf07

#1428 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by wolf07 »

Chisum wrote:
Opetja033 wrote:
poznanik wrote:Šešelj i SK :-) Šešelju su uvijek bile draži kleronacionalisti, bez obzira na "boje", nego komunisti. Fašiste je uvijek privlačio fašizam, i obrnuto.
Jesam li te dobro shvatio sada: tvrdis da su Izetbegovici fasisti?
Ma kakvi fasisti... i za to treba imati neki stav, pa makar i najgori moguci.

PILJARI! :-D

To su oni. Citav svijet im stane u pola somuna. Ni citav im ne treba.

Ljubi ih njihov deda Gezda... Da mu je neko na pocetku pricao da ce eksperiment ovako da uspije, sumnjam da bi i sam povjerovao.

Sto se ovog podrumasa tice, smrdio je po ovom gradu godinama (osim one pauze od 4 godine, koju je proveo nekoliko metara ispod zemlje, pa ga nismo vidjali), a nikada ga niko nije jeb'o 2 %... eto kakav je bio. I dan danas kada ga vidim u onih par sarajevskih kafana gdje zna da zaluta na kafu, godinama, osim onih cobana sa strane koje je mu je babina stranka dovukla, da ima s kim da se igra kad poraste, nijednu cestitu gradsku facu ne vidim da mu pridje, da sjedne s njim.
De nam buraz ekskluzivno navedi par tih "cestitih gradskih faca", ja se nesto na ovakvu floskulu, plus "fina gradska raja" odmah najezim. Imam osjecaj da bi svi oni koji to potezu sutra docekali Kusturicu s cvijecem jer to vec rade Bregi a razlika izmedju njih dvojice u 5 deka... i obojica su iz tog miljea!
Banksy

#1429 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Banksy »

Chisum wrote:
Banksy wrote:

Ne pretjerujem. Znam sta je pricao i kako se jadao...

A ti s kim sjedi, mogu da ih zamislim.

Ja toliko ljudi znam u ovom gradu, i toliko njih ima razlicitih, ali onaj dio koji vrijedi necemu, onaj dio na koji sam ponosan kada kazem da su mi prijatelji ili poznanici, ti ni u sali ne bi sjeli s ovakvim covjekom. Pogotovo oni koji znaju sta je i kako radio dok je vladao zavodom i gradom.
Znao je danima da visi kod Sevke s nekakvim papcicima i poltroncicima, pa da mu niko osim formalnog "zdravo" i ne pridje...
Pretjeruješ, druži se uvijek s istim ljudima, s kojima je odrastao,
+ naravno, ološ koji se nakupio i koje je on sam prikupio u tih 20 godina, sigurno.
Ali kad god ga vidim na ulici, s nekim je od te stare raje, a to nisu tako loši ljudi ...
Nebitno ...
Chisum

#1430 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chisum »

wolf07 wrote:
De nam buraz ekskluzivno navedi par tih "cestitih gradskih faca", ja se nesto na ovakvu floskulu, plus "fina gradska raja" odmah najezim. Imam osjecaj da bi svi oni koji to potezu sutra docekali Kusturicu s cvijecem jer to vec rade Bregi a razlika izmedju njih dvojice u 5 deka... i obojica su iz tog miljea!
Imas temu o Sarajevu, ustvari imas ih nekoliko gdje smo, nas dosta s ovog foruma, napisali prica i prica, pomenuli imena i imena... Ne znam odakle si, ustvari, jebe me se odakle si, ali ako te zanima, eno ti pa malo protabiri, pa ces shvatiti o kome govorim ovdje... (tebe ne vidjeh na tim temama, pa ne znam zasto bih ti ponavljao sve odreda)

A sto se tice tih sranja o Kusturici, i o njemu sam davno rekao sto sam imao
Chisum wrote:
Da je tri puta Dep i nazad, ne moze ga znati ko mi... :)

A ti uzivaj, rekoh ti. Tu gdje si.

Nego, kad vec pomenu Depa... Kako ono rece Kusta u direktnom javljanju iz Pariza, koje smo svi imali priliku cuti, onih prvih dana rata kada je Sarajevo gorilo... Da parafraziram:

"... Ja sam u diektnom kontaktu sa Tom Kruzom, Depardjeom, DZONI DEPOM, sa Fej Danavej i jos tri svjetska oskarovca... i oni ce se ovih dana obratiti Sarajlijama i reci im kako dijele sa njima njihovu bol i da su s njima, jer i oni znaju da granate padaju na Sarajevo i cak i oni znaju da SU TO POTEZI OCAJNIKA, DIVLJASTVA I BIJEDNIKA... i rekao sam im da onaj KOJI RUSI SARAJEVO JE ONAJ KOJI U NJEMU VISE NE ZELI DA ZIVI...." :)

Nekada tako... a danas, divljastvu, ocaju i bijednicima sklada i stihove. :)

Dakle... uzivaj u ovoj slini, znam i zasto uzivas... samo sto dalje od nas, majke ti.

Zar je potrebno jos bilo sta reci kada se pomene ovo veliko NISTA od covjeka?!:)

Covjek koji vidi CITAV SVIJET, stekne ime U SVIJETU baveci se 7. umjetnoscu, a predje put od kosmopolitizma kasnije - zagrizenog jugoslovenstva, povracanja na pomen nacija i nacionalista, do salonskig nacionaliste i marionete, danas vec zagrizeng branioca politike i djela zlocinaca kojih se citav normalan svijet zgrazava...

Image

... pa tu duplu pricaj nekom drugom...
wolf07

#1431 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by wolf07 »

Eto nam kriterija, sta mislite jel' tako Obama izadje s rajom il' je okruzen papcima? Dobro znam da cete sad napast': gdje je Obama a gdje je Bakir", ali hajde razgledajte po nasem komsiluku gdje to jos Predsjednik drzave redovno sjedi u gradu na kafi s bilo kim?
Chisum

#1432 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chisum »

wolf07 wrote:Eto nam kriterija, sta mislite jel' tako Obama izadje s rajom il' je okruzen papcima? Dobro znam da cete sad napast': gdje je Obama a gdje je Bakir", ali hajde razgledajte po nasem komsiluku gdje to jos Predsjednik drzave redovno sjedi u gradu na kafi s bilo kim?

Kakve sad ima veze Obama s ovom pricom, svega ti? Ajde, majke ti, samo mi objasni koja je poenta price?

Ovo sto navodis isto je kao i ono gadjanje ocjenama, koje ni sa cim veze nema.

Niti je on los covjek jer je imao keceve, niti bi bio ista bolji da mu je prosjek bio cisti petak... Covjek je LOS, iznutra i izvana. Ucio je od losih, gledao u lose - i na kraju postao takav. Los.
svjezi_ustipak

#1433 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by svjezi_ustipak »

Chisum wrote:
wolf07 wrote:Eto nam kriterija, sta mislite jel' tako Obama izadje s rajom il' je okruzen papcima? Dobro znam da cete sad napast': gdje je Obama a gdje je Bakir", ali hajde razgledajte po nasem komsiluku gdje to jos Predsjednik drzave redovno sjedi u gradu na kafi s bilo kim?

Kakve sad ima veze Obama s ovom pricom, svega ti? Ajde, majke ti, samo mi objasni koja je poenta price?

Niti je on los covjek jer je imao keceve, niti bi bio ista bolji da mu je prosjek bio cisti petak... Covjek je LOS, iznutra i izvana. Ucio je od losih, gledao u lose - i na kraju postao takav. Los.
sto je los svega ti?
Chisum

#1434 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chisum »

Banksy wrote:
Pretjeruješ, druži se uvijek s istim ljudima, s kojima je odrastao,
+ naravno, ološ koji se nakupio i koje je on sam prikupio u tih 20 godina, sigurno.
Ali kad god ga vidim na ulici, s nekim je od te stare raje, a to nisu tako loši ljudi ...
Nebitno ...
Onda Banksy, ja i ti ne vidimo "cestite ljude" na isti nacin... Izvini, ali tako je.

Ja nekoga ko ima makar i jednu lijepu rijec za covjeka koji je sistematski radio na unistavanju ovog grada, i to s ledja, dok smo se borili za goli opstanak tokom cetnicke agresije, ne mogu smatrati dobrim covjekom.

Pozdravljati nekoga je jedna stvar, cista kurtoazija, ali biti snishodljiv i sjediti s nekim koga svaki posten gradjanin ovog grada smatra lopinom drugi je par rukava i ja tu ne vidim nista cestito, ili je, zaista, granica izmedju los i "ne tako los" jako tanka.
Chisum

#1435 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chisum »

svjezi_ustipak wrote:
Chisum wrote:

sto je los svega ti?

:lol:

P.S. Kada narod pocne da se pita - zasto lopovi i podrumasi losi, onda smo najebali k'o zuti...
svjezi_ustipak

#1436 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by svjezi_ustipak »

Chisum wrote: :lol:

P.S. Kada narod pocne da se pita - zasto je lopov i podrumas los, onda smo najebali k'o zuti...
ti samo nemas racionalno objasnjenje ili materijalni dokaz sto je on los. ako kao dokaz ne uzmemo licne antagonizme ili zavist.ali hajde de, to je do tebe.
Chisum

#1437 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chisum »

svjezi_ustipak wrote:

P.S. Kada narod pocne da se pita - zasto je lopov i podrumas los, onda smo najebali k'o zuti...
ti samo nemas racionalno objasnjenje ili materijalni dokaz sto je on los. ako kao dokaz ne uzmemo licne antagonizme ili zavist.ali hajde de, to je do tebe.

Imam dokaz... pogledaj oko sebe. Ne treba ti "materijalniji" dokaz i racionalnije objasnjenje.

Ne znam koliko ti je godina, ni gdje si bio zadnjih 20, ali sam, o cemu sam pisao na temama o Sarajevu, imao NESRECU raditi i saradjivati sa njegovom maticnom firmom, s kojom je gospodario gradom, te sestrinskim firmama u koje su mu babo i on postavljali poltroncice, a dovoljno godina imam, pa da znam kako se to prije njih radilo, pa mi veci dokaz od danasnjeg Sarajeva ne treba.

Ovo tvoje je kao da si me pitao "gdje su ti dokazi za Brankovica"... u zemlji u kojoj ga "hapse" i "sude" mu sude oni koje on postavlja....
Last edited by Chisum on 20/03/2012 17:40, edited 1 time in total.
wolf07

#1438 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by wolf07 »

Chisum wrote:

Ima veze, Obama a i ovi koje pominjem pod "komsiluk" su takodje Predsjednici i meni je logicnije da poredim svog Predsjednika s Predsjednikom SAD, Hrvatske, Italije... nego sa nekim taksistom iz mahale. Moji kriteriji su takvi a vidim kod tebe je dovoljno da ti kazes da je los, da je ucio od losih...... nidje dokaza, cinjenica i sl. Ja ti garantujem da se isto tako mogu naci i ljudi koji misle da je dobar - vidi izborne rezultate!
svjezi_ustipak

#1439 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by svjezi_ustipak »

Chisum wrote:
svjezi_ustipak wrote:

Imam dokaz... pogledaj oko sebe. Ne treba ti "materijalniji" dokaz i racionalnije objasnjenje.

Ne znam koliko ti je godina, ni gdje si bio zadnjih 20, ali sam, o cemu sam pisao na temama o Sarajevu, imao NESRECU raditi i saradjivati sa njegovom maticnom firmom, s kojom je gospodario gradom, te sestrinskim firmama u koje su mu babo i on postavljali poltroncice, a dovoljno godina imam, pa da znam kako se to prije njih radilo, pa mi veci dokaz od danasnjeg Sarajeva ne treba.

Ovo tvoje je kao da si me pitao "gdje su ti dokazi za Brankovica"... u zemlji u kojoj ga "hapse" i "sude" mu sude oni koje on postavlja....
i Bakir bio sam u "maticnoj firmi"? koje su to bogati sestrinske firme Zavoda za izgradnju grada?

kao sto rekoh samo pozamasna doza licnog antagonizma. nikakvih dokaza.
Chisum

#1440 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chisum »

wolf07 wrote:
Chisum wrote:

Ima veze, Obama a i ovi koje pominjem pod "komsiluk" su takodje Predsjednici i meni je logicnije da poredim svog Predsjednika s Predsjednikom SAD, Hrvatske, Italije... nego sa nekim taksistom iz mahale. Moji kriteriji su takvi a vidim kod tebe je dovoljno da ti kazes da je los, da je ucio od losih...... nidje dokaza, cinjenica i sl. Ja ti garantujem da se isto tako mogu naci i ljudi koji misle da je dobar - vidi izborne rezultate!
Mozes se ti praviti lud koliko hoces, ali dokazi su drzava, ili "drzava" u kojoj zivis. To sto su se neki uhljebili, pa im ne smeta, meni ne znaci nista.

Napisah... u ratu podrumas, u miru piljar.

A to sto se pozivas na izbore.... pa sad, ne bih bas laskao toj gomili gladnih, zaludjenih koji "misle" da je on dobar... prije bih rekao da ne misle.
Chisum

#1441 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chisum »

svjezi_ustipak wrote: i Bakir bio sam u "maticnoj firmi"? koje su to bogati sestrinske firme Zavoda za izgradnju grada?

Imas nekoliko tema na potforumu "Sarajevo", koje se ticu izgradnje grada i svih mogucih lopovluka, na kojoj sam, izmedju ostalih, pisao i sam, kao neko ko poznaje, nazalost, vecinu tih smetljara, pa se, ako imas sta za reci napisi tamo. Sve je objasnjeno i napisano.
wolf07

#1442 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by wolf07 »

E moj Chisume, ako se ja pravim lud zato sto poredim jednog predsjednika s drugim predsjednicima i sto je meni moja drzava - DRZAVA a ne "drzava" ma koliko lose u njoj bilo i meni i onima oko mene onda ne znam sta se ti pravis - mozda pametan!
svjezi_ustipak

#1443 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by svjezi_ustipak »

Chisum wrote:
svjezi_ustipak wrote: i Bakir bio sam u "maticnoj firmi"? koje su to bogati sestrinske firme Zavoda za izgradnju grada?

Imas nekoliko tema na potforumu "Sarajevo", koje se ticu izgradnje grada i svih mogucih lopovluka, na kojoj sam, izmedju ostalih, pisao i sam, kao neko ko poznaje, nazalost, vecinu tih smetljara, pa se, ako imas sta za reci napisi tamo. Sve je objasnjeno i napisano.
tema je Bakir Izetbegovic a ne Zavod za izgradnju grada. o tim smetljarima si ocito pisao, o Bakiru nemas dokaza. ako imas sta za napisati i reci o doticnom napisi. dosad nisi imao nista napisati. i nisam sam koji ti to kaze.
Chisum

#1444 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chisum »

svjezi_ustipak wrote:
Chisum wrote:

tema je Bakir Izetbegovic a ne Zavod za izgradnju grada. o tim smetljarima si ocito pisao, o Bakiru nemas dokaza. ako imas sta za napisati i reci o doticnom napisi. dosad nisi imao nista napisati. i nisam sam koji ti to kaze.
Ja ti rekoh, ne treba mi veci dokaz od sadasnjeg stanja u gradu. A ti smetljari nisu bili nista, kao sto nisu ni danas, do armija poltroncica. Cijih? Mojih sigurno ne.. zna se ko je vladao ovim gradom zadnjih 20 godina...
Ali... onima koje nije stid reci da je "SDA odbranila zemlju", nije tesko progutati ni to da je ovaj piljar cestit covjek. To ga vadi. Ne treba da se brine.
Last edited by Chisum on 20/03/2012 17:51, edited 1 time in total.
svjezi_ustipak

#1445 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by svjezi_ustipak »

wolf07 wrote:E moj Chisume, ako se ja pravim lud zato sto poredim jednog predsjednika s drugim predsjednicima i sto je meni moja drzava - DRZAVA a ne "drzava" ma koliko lose u njoj bilo i meni i onima oko mene onda ne znam sta se ti pravis - mozda pametan!
Chisum je jedan od tipova koji su za Andricem vikali."Nobelovac napise li se nesto?"

ne valja mu Bakir jer ne pije kafu u mahali. a i da je pije ne bi mu valjao jer ne sjedi na gajbi isprd granapa sa pivom u ruci. a i da to radi onda mu ne bi valjao jer to predsjednik ne radi.
ukratko, ne voli Bakira. zasto? mozda je Bakir ljepsi, uspjesniji, mladji, pametniji ili Chisum samo ima tipicno balkansko razmisljanje da Bakir ne moze valjati po defaultu jer je Bakir Alijin.
helem, vise je diskreditovao sebe nego Bakira. bosna 2012, nista neobicno.
wolf07

#1446 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by wolf07 »

svjezi_ustipak wrote:
wolf07 wrote:E moj Chisume, ako se ja pravim lud zato sto poredim jednog predsjednika s drugim predsjednicima i sto je meni moja drzava - DRZAVA a ne "drzava" ma koliko lose u njoj bilo i meni i onima oko mene onda ne znam sta se ti pravis - mozda pametan!
Chisum je jedan od tipova koji su za Andricem vikali."Nobelovac napise li se nesto?"

ne valja mu Bakir jer ne pije kafu u mahali. a i da je pije ne bi mu valjao jer ne sjedi na gajbi isprd granapa sa pivom u ruci. a i da to radi onda mu ne bi valjao jer to predsjednik ne radi.
ukratko, ne voli Bakira. zasto? mozda je Bakir ljepsi, uspjesniji, mladji, pametniji ili Chisum samo ima tipicno balkansko razmisljanje da Bakir ne moze valjati po defaultu jer je Bakir Alijin.
:thumbup:
svjezi_ustipak

#1447 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by svjezi_ustipak »

Chisum wrote: Ja ti rekoh, ne treba mi veci dokaz od sadasnjeg stanja u gradu. Ali... onima koje nije stid reci da je "SDA odbranila zemlju", nije tesko progutati ni to da je ovaj piljar cestit covjek.

sadasnje stanje u gradu nije pravio samo Bakir vec dosta njih. prica o "piljaru koji je cestit covjek" je samo suplje sarajevsko presipanje iz supljeg u prazno. mozes ga voljeti ili ne voljeti, ali dokaza o Bakiru ocito nemas.

nastaviti mrziti Bakira i ostatak porodice Izetbegovic samo ti to nije argument kad ulazis u diskusiju. tvoj licni stav i misljenje je upravo samo to-tvoj licni stav. i kad odlucis da ga podijelis sa ostatkom svijeta onda budi spreman da cujes neugodna pitanja koja mozda i ne zelis i ne ocekujes.

sretno u mrznji prema Bakiru.
Chisum

#1448 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chisum »

svjezi_ustipak wrote:

Volim sto takvi kao ti, kojima je podrumas mali bog, ovako misle o meni. Da je drugacije, sam bi se sebi zgadio.

P.S. koja crna neugodna pitanja? Rekoh ti, imas 100 tema na potforumu Sarajevo u kojima se pominju ove teme, pa da nesto znas javio bi mi se do sad tamo. Vjerovatno i nisi odavdje.
svjezi_ustipak

#1449 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by svjezi_ustipak »

Chisum wrote:
svjezi_ustipak wrote:

Volim sto takvi kao ti, kojima je podrumas mali bog, ovako misle o meni. Da je drugacije, sam bi se sebi zgadio.
nemam pretjerano misljenje o Izetbegovicu. niti ga volim niti mrzim. i nisam glasao za njega. politicka misljenja nam se previse razlikuju.
o tebi ne mislim nista posebno sem da nemas dokaza kad pokusavas o necemu raspravljati. time samo ispadas neozbiljan i nezreo diskutant.
svjezi_ustipak

#1450 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by svjezi_ustipak »

Chisum wrote:
svjezi_ustipak wrote:

P.S. koja crna neugodna pitanja? Rekoh ti, imas 100 tema na potforumu Sarajevo u kojima se pominju ove teme, pa da nesto znas javio bi mi se do sad tamo. Vjerovatno i nisi odavdje.
dokazi kolega dokazi! :D

slucajo sam rodjen u opstini Centar, zivim u Sarjevu cijeli zivot. da li bi me manje vrijednim ucesnikom u diskusiji ucinilo to da sam rodjne u Kalinoviku i da sada zivim u Prnjavoru?
Post Reply