FIAT KONZUMENTI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
hostapler

#1426 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by hostapler »

johntra wrote:Nisam ja ništa priznao, rekao sam da ima ljudi kojima je cijena povoljnja, ali sumnjam da se ta povoljna cijena odnosi na sve Hotine jarane...za mene Hota nije najbolji majstor, niti će ikada biti...i tačka...to što vi pokušavate njegovo znanje prikazati kao sveto slovo, to je onda do vas i to dokazuje da ste likovi koje uzima lopatom...mene ne bi uzeo lopatom, jer poznajem svoje auto i eventualne mane na njemu, te znam koliko bi eventualni popravak koštao...
Hotu znam iz drugih stvari, recimo iz sporta, ali ovo se tiče samo njegove majstorske radnje...znam i neke ljude koji mu rade u radionici, a i znam majstore koji sarađuju sa njim često...
ja ne održavam auto kod njega, rekao sam već, samo vam govorim da prestanete ovuda šiljiti priču kako je Hota najbolji majstor za talijane, ako je vama možda nekad valjao...ja svoj auto održavam kod regularnog majstora, jer nije FIAT Ferrari, pa da mora imati nekog specijalistu...mehanika je svuda ista, a za dijagnostiku postoje ljudi koje se bave tim, a i ovlašteni servisi...za svaki kvar postoji rješenje, a njegovo rješenje ne mora biti samo kod Hote...
plus, u Sarajevu postoji deficit majstora, koji su kao poznatiji po tom pitanju...imaš Hotu, imaš Dinu i imaš Ivicu...to su tri imena koja se često povlače po Sarajevu...znam da ima još dobrih majstora koji rade sa talijanima, ali za njih zna uski krug ljudi i nisu toliko izvikani ko ova trojica, a znaju raditi svoj posao....
Ja ne siljim pricu da je Suad najbolji majstor,ja govorim notornu cinjenicu,ide Suad pa dva prazna mjesta,a onda nastavi niz s kim god hoces,a ti nikako da kazes ime tog famoznog majstora koji je bolji od njega,reci ili zacepi sa pricom.
Nisi imao iskustva sa covjekom,nikada ti nije napravio auto,nikada ti nije odrzavao auto,nikada te nije "uzeo lopatom",sta onda kakis ovdje o njemu. Je li imas neki problem sa njim,otiđi u radnju pa raspravi (naravno ako smijes reci dole kod njega to sto si rekao ovdje).
johntra

#1427 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

jeste, Suada se bojim, pa kucam ko miš preko tastature... :lol:
vidiš kako ljudi pišu fino, e sad, kao što pišu ovdje tako sam i ja čuo nekoliko KONKRETNIH primjera, a ne priča rekla-kazala...meni je to dovoljno da zaključim da kod njega ne želim održavati auto..što bi vodio kod njega auto, ako sam o njemu čuo većinu loših stvari?
to za dva prazna mjesta, samo ću se slatko nasmijati... :D
ja održavam auto gdje je meni dobro i gdje me niko neće opaliti po džepu, ali ne zato jer ću ja sjediti 24 sata i gledati kako se nešto radi, nego zato jer znam da taj majstor neće ni pomisliti da me izlevati...ja imam svoje, vi imate svoje, ali nemojte to svoje prodavati ko mude pod bubrege, jer to što vi prodajete jednostavno nije najbolje...
i nećeš mi ti govoriti kad da začepim, ako je tako dobar majstor, ovaj topic mu neće naškoditi... ;-)
hostapler

#1428 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by hostapler »

testovi wrote:zatrebo mi autoelektricar odem kod nekoliko njih i objasnim problem i kazem koliko to otprilike moze da kosta procijeni
jer ako mi se cini preskupo vise volim da se patim sa tim problemom koji mi ne utice na auto nego da dam velke pare
vecina njih kaze ne znam dok ne pogledam otvorim itd

oni bi htjeli kad vec pogledaju da odma i naprave a ja ne zelim da pravim nesto ako mi se ne isplati kazem eto otvori pogledaj i reci kolko kosta taj pregled i da ustanovis kvar platim ti da nađes kvar i kazes koliko kosta pa kad budem spreman odvojit te pare doci cu napravit vecina njih kaze ne mogu ja to tako

i tako dođem do autoelektricara misre opsiem kvar i pitam kolko pregled da ustanovis kvar i kazes cijenu
covjek odma reko pregled 15km
ja pristanem covjek sve pregledo ustanovio kvar i reko koje su dvije moguce stvari koje treba sredit i za obje mogucnosti reko cijene
mirso fala kad skupim pare doci cu to da napravimo i tako i bilo

a taj hota i suad sto kazete haubu ne otvaraju ispod 50km takbe treba izbjegavat koji bi kad otvore pogledaju odma i da srede auto i uzmu pare

pa i mobitel kad se pokvari odes majstoru pa ti kaze moguce kvarove i cijene i znas sta ces dalje

hota veliki lopov kao i suad jos im se kao treba narucivat pa ko su oni sigurno nisu

Image

sto to hota ili suad mohu zamjenit ulje na neki bolji nacin nego ljudi npr u f-1.ba gdje sam ja zamjenio ulje
ili bilo koji drugi dio a cujem da naplacuju kao da stavljaju zlatne dijelove

moja preporuka za fiat vozila a i ostala vozila idite u http://www.f-1.ba/new/index.php?option= ... Itemid=132
ne kazem da su najbolji ali znaju da urade poso

http://www.f-1.ba/new/index.php?option= ... Itemid=134

ili mozda ko ne ide kod hote ili suada taj nema kvalitetno i ispravno servisirano auto
Mozes li ti danas popraviti 20 automobila. Ne moze niko,pa ni Suad. Ali posto covjek toliko "klepa po usima" i "uzima lopatom" ,dole je citav red takvih da ih Suad uzme (malo sarkazma :wink: ) i tako ga los glas prati,a jos je lafo najbolji majstor za talijane (pa jos malo :wink: ) da se kod covjeka moras narucivati. Cudo jedno.

P.S. Ko ti je rekao da se auto MORA odrzavati kod Suada.
hostapler

#1429 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by hostapler »

johntra wrote:jeste, Suada se bojim, pa kucam ko miš preko tastature... :lol:
vidiš kako ljudi pišu fino, e sad, kao što pišu ovdje tako sam i ja čuo nekoliko KONKRETNIH primjera, a ne priča rekla-kazala...meni je to dovoljno da zaključim da kod njega ne želim održavati auto..što bi vodio kod njega auto, ako sam o njemu čuo većinu loših stvari?
to za dva prazna mjesta, samo ću se slatko nasmijati... :D
ja održavam auto gdje je meni dobro i gdje me niko neće opaliti po džepu, ali ne zato jer ću ja sjediti 24 sata i gledati kako se nešto radi, nego zato jer znam da taj majstor neće ni pomisliti da me izlevati...ja imam svoje, vi imate svoje, ali nemojte to svoje prodavati ko mude pod bubrege, jer to što vi prodajete jednostavno nije najbolje...
i nećeš mi ti govoriti kad da začepim, ako je tako dobar majstor, ovaj topic mu neće naškoditi... ;-)
Jesi li cuo lose stvari,kao "uzeo me lopatom" ili nije mi znao napraviti auto ili nisam imao para da pravim auto kod Suada.
Niko ti ne brani da odrzavas svoj auto,za svoje pare,gdje ti to zelis,a Suad nikoga nije opalio po đepu,vec je samo naplatio onoliko koliko on naplacuje za svoje usluge. Kod njega ne moras sjediti,nece ti niko nista skinuti sa auta,pokazat ce ti dijelove koje ti je zamjenio (jer tebe niko ne moze izlevatiti) i naravno naplatiti po svojoj tarifi.
hostapler

#1430 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by hostapler »

lavic wrote:
xamp wrote:
hostapler wrote: Opet nisi odgovorio na pitanje. Reci nam koji je bolji od Suada.
Vjerovatno i necemo dobiti odgovor, ali eto, pogresno je reci da je Suad najbolji... Ali nadoci cemo mi valjda.
Nemam Fiata i kod Hote bio sam jednom davno sa golfom gti po preporuci jarana da mi ga nasteluje nakon sto sam neke dijelove mijenja, vise se i ne sjecam. Ali znam da kad sam otisao od njega auto je stelovan kad je bio vruc, par sati kasnije kad sam ostavio pred kucom ohladio se, prvo jedva upalio, radio kao FAP, i znam da sam vozajuci taj dan sprzio pola rezervoara, ma zdravo Hota, nakon dva dana ac quatro, ljudi uzeli VW knjigu i po njoj nastelovali, radio kao nov, razlika u parama minimalna za ruke.
Znas li ti mozda ono sasvim slucajno da je Suad bio sef servisa u ASA Auto :wink: .
xamp

#1431 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by xamp »

ja prvi put cujem za to... Mislim da to nije istina.
hostapler

#1432 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by hostapler »

Raspitaj se :wink:. Bio je sef dvije godine 1999/2000.
johntra

#1433 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

nema šta,postavio je temelje za odličan servis.... :lol:
hostapler

#1434 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by hostapler »

johntra wrote:nema šta,postavio je temelje za odličan servis.... :lol:
A gdje su ti tvoji izmisljeni majstori bili sefovi? Barem na jedan dan.
johntra

#1435 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

to šef servisa kao neka velika preporuka za majstorstvo? daj ba, nemoj biti smiješan...kad šef servisa isprlja ruke, kad to šef servisa zavrne ruke i pomogne svojim radnicima? normalno da treba imati znanje da bi bio šef, ali masu ljudi ne zna da je Hota bio šef u ASA autu, a sumnjam da to nešto privlači kupce...i kakve veze ASA servis ima sa italijanskim autima?
ja ti mogu navesti masu primjera Hotinog majstorstva, ali glupo je preko foruma, reći ćeš da izmišljam...vozim talijane preko 10 godina i bar bi do sada trebao znati ko valja, a ko ne valja....
testovi

#1436 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by testovi »

hostapler wrote:
testovi wrote:zatrebo mi autoelektricar odem kod nekoliko njih i objasnim problem i kazem koliko to otprilike moze da kosta procijeni
jer ako mi se cini preskupo vise volim da se patim sa tim problemom koji mi ne utice na auto nego da dam velke pare
vecina njih kaze ne znam dok ne pogledam otvorim itd

oni bi htjeli kad vec pogledaju da odma i naprave a ja ne zelim da pravim nesto ako mi se ne isplati kazem eto otvori pogledaj i reci kolko kosta taj pregled i da ustanovis kvar platim ti da nađes kvar i kazes koliko kosta pa kad budem spreman odvojit te pare doci cu napravit vecina njih kaze ne mogu ja to tako

i tako dođem do autoelektricara misre opsiem kvar i pitam kolko pregled da ustanovis kvar i kazes cijenu
covjek odma reko pregled 15km
ja pristanem covjek sve pregledo ustanovio kvar i reko koje su dvije moguce stvari koje treba sredit i za obje mogucnosti reko cijene
mirso fala kad skupim pare doci cu to da napravimo i tako i bilo

a taj hota i suad sto kazete haubu ne otvaraju ispod 50km takbe treba izbjegavat koji bi kad otvore pogledaju odma i da srede auto i uzmu pare

pa i mobitel kad se pokvari odes majstoru pa ti kaze moguce kvarove i cijene i znas sta ces dalje

hota veliki lopov kao i suad jos im se kao treba narucivat pa ko su oni sigurno nisu

Image

sto to hota ili suad mohu zamjenit ulje na neki bolji nacin nego ljudi npr u f-1.ba gdje sam ja zamjenio ulje
ili bilo koji drugi dio a cujem da naplacuju kao da stavljaju zlatne dijelove

moja preporuka za fiat vozila a i ostala vozila idite u http://www.f-1.ba/new/index.php?option= ... Itemid=132
ne kazem da su najbolji ali znaju da urade poso

http://www.f-1.ba/new/index.php?option= ... Itemid=134

ili mozda ko ne ide kod hote ili suada taj nema kvalitetno i ispravno servisirano auto
Mozes li ti danas popraviti 20 automobila. Ne moze niko,pa ni Suad. Ali posto covjek toliko "klepa po usima" i "uzima lopatom" ,dole je citav red takvih da ih Suad uzme (malo sarkazma :wink: ) i tako ga los glas prati,a jos je lafo najbolji majstor za talijane (pa jos malo :wink: ) da se kod covjeka moras narucivati. Cudo jedno.

P.S. Ko ti je rekao da se auto MORA odrzavati kod Suada.
preporuka svima NEIDITE kod hote i suada to su majstori kao i svaki drugi oni zamjene diskove kao i svaki drugi majstor
da oni proizvode dijelove pa da mozemo napravit razliku između njihovi dijelova i dijelova drugi majstora tad bi svatio
a ovako svi oni kupe poruce dio i ugrade svak masjtor isti i sto ici kod njih da vas klepaju po usima da za otvaranje haube uzmu 50km

u f-1.ba ja odem pregledaju auto ako ima kvarova procijene moguce kvarove i sta bi trebalo radit pa ako hocu odma ili ako nisam sa parama kazu to ej to toliko kosta pa akd budes sa parama navrati
a nista mi ne naplate za tu uslugu pregleda
hostapler

#1437 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by hostapler »

johntra wrote:to šef servisa kao neka velika preporuka za majstorstvo? daj ba, nemoj biti smiješan...kad šef servisa isprlja ruke, kad to šef servisa zavrne ruke i pomogne svojim radnicima? normalno da treba imati znanje da bi bio šef, ali masu ljudi ne zna da je Hota bio šef u ASA autu, a sumnjam da to nešto privlači kupce...i kakve veze ASA servis ima sa italijanskim autima?
ja ti mogu navesti masu primjera Hotinog majstorstva, ali glupo je preko foruma, reći ćeš da izmišljam...vozim talijane preko 10 godina i bar bi do sada trebao znati ko valja, a ko ne valja....
Hajde se dogovori sam sa sobom sta si htio reci. Prvo kazes da ne treba biti majstor za sefa servisa,a onda u drugoj recenici sam sebe demantujes.
Ja ti mogu navesti masu primjera Hotinog majstorstva.
Lancia Delta Integrale.
Ako pratis trke pitaj Azera ko mu odrzava auto (nekad Peugeot,sada Clio Sport),pitaj Bakira ko mu je sklapao motor iz Amerike za Hondu,pitaj Zakira ko mu cacka po Mitsubishiju EVO X,pitaj Kresu ko mu je pravio motor na BMW ST a sada odrzava Hondu Civic Type R itd itd.
Svaka cast,vozis italijane vec deset godina,postujem i podrzavam,jer i sam vozim italijane i druzim se sa ljudima koji voze iskljucivo talijanska vozila,ali pojma ti nemas ko valja a ko ne valja.
johntra

#1438 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

napisao sam da treba znanje da budeš šef servisa, ali to automatski ne znači da ćeš zaprljati ruke, nego ćeš više dijeliti savjete djeci koja su tu na praksi i radnicima...poenta je u tome da šefovi servisa više sjede i gledaju, nego što rade...onda se ulijene, postanu bahati, ne daju sa sobom pričati, glume neke veličine...hm, na koga li me to podsjeća?
na kraju krajeva, koji će meni hepek činjenica da je on bio šef servisa ASA, kad meni treba majstor za talijane...
znam ja dobro šta je pod Hotinom haubom i znam malo više od tebe ko kod koga radi auta za brdo...također, nemoj se ti brinuti za mene i održavanje mog auta, samo ti nastavi dalje održavati auto kod svog druga Hote, niko ti ne brani... ;-)
ElRe

#1439 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

Image
ElRe

#1440 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

Lucazode

#1441 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Lucazode »

Hilfe mia, hilfe :D

Punto 1.1 '98.

Upalim sinoć ventilacioni sistem da se auto malo zagrije, kad naprijed tik do šajbe gdje bi trebao zrak izbacivat vidim omanju lokvicu tekućine :? Pored te lokvice na kokpitu (valjda kako je puhalo) vidim i po šajbi baca...
Šta je reć???
johntra

#1442 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

Puko kiler ili ti ga mali hladnjak...
testovi

#1443 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by testovi »

Lucazode wrote:Hilfe mia, hilfe :D

Punto 1.1 '98.

Upalim sinoć ventilacioni sistem da se auto malo zagrije, kad naprijed tik do šajbe gdje bi trebao zrak izbacivat vidim omanju lokvicu tekućine :? Pored te lokvice na kokpitu (valjda kako je puhalo) vidim i po šajbi baca...
Šta je reć???
idi u semizovac http://www.pik.ba/profil/surda/
ElRe

#1444 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

Lucazode

#1445 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Lucazode »

Znam da je muka nad mukama zamjena kilera, ali kolika je cijena odprilike???

Otpad ili radnja?
johntra

#1446 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

kiler nije skup, neko je već na ovoj temi to spominjao, mislim da je bio vezan za Bravu...veći ti je problem njegova zamjena...je li ti još ima vode?
otpad definitivno...
Lucazode

#1447 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Lucazode »

Nisam ga ni palio. Ovih dana moram to završit. A i pitao sam se zadnjih mjesec ili dva zašto svako malo dosipam vodu u hladnjak... Dok se sav kokpit poskida moj johntra sijed ću hodat :roll:
johntra

#1448 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

jednom sam prilikom bio dole kod Seje električara na AP kod Fahdove džamije i jednom mom jaranu radili zamjenu kliera...bio Punto kec, čitava tabla skinuta i baš kaže ovaj momak što radi da su se namučili pravo...doduše, to je bilo prije jedno pet, šest godina...vjerujem da sada to sve brže ide i da su kileri isto jeftiniji...
hakunfuc

#1449 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by hakunfuc »

Hladnjak treba kupiti nov, jer njegova cijena nije visoka da bi se rizikovalo kupovinom polovnog na otpadu. Njegova ispravnost se ne može utvrditi dok se ne montira, a montaža nije ni malo jednostavna. Zato samo nov
Lucazode

#1450 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Lucazode »

@johntra:Znam, meni je odma rekao "odvoji čitav dan"... :|
A i kiler sam načuo da je nov oko 4 banke, nisam sad siguran 100%...
Post Reply