Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
topcam
Vozim: uzbrdo

#1426 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by topcam »

sparky wrote:Kvacilo krklja samo kad se pritisne do poda.
Tupi udari se cuju dok se ne zagrije. Samo dok stoji u mjestu. Kad saltam, nema trzaja, nista neobicno. Pali normalno i gasi se normalno. Bez treskanja, drmanja i slicno.
Sta su simptomi zamajca?
Image

Sjetio sam se razloga tupkanja kod mene. Mjenjao dihtung na krateru i skidao auspuh. Onaj dihtung "koji lici na celicnu zicu namotanu u krug",
taj sam ostavio stari i vratio novi koji sam vec bio kupio. Mislim da mi je neko rekao da je to razlog, vjerovatno i jeste.

Na slici vidis gdje lezi (ti sarafi sa federom).
the_hooligan_ec

#1427 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by the_hooligan_ec »

nezz gdje da postavim pa cu ovdje .. imam alfu 147 2004 god. i dobio sam 2 kljuca. 1 je samo za paljenje auta i ima na sebi 3 dgmica za daljinsko otklj. i zaklj.vrata i gepeka.ali fali mi ovaj sredisnji dio sa slike i baterija da se stavi..
http://s15.postimg.org/kiz6s4hgb/slika_ ... velika.jpg
a 2 kljuc je bez ovih dugmica i on mi samo sluzi za otvaranje brave vrata i zatvaranje a sa njim ne mogu alit auto.. moze li se urezat neki kljuc da mogu sa njim i palit auto a i otvarat bravu rucno...i da trebao bih mi taj kod neki . ja vec imam kod karticu ali trenutni kljuc ne podrzava je sto sa njim palim auto..i koja je cijena :?
began

#1428 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by began »

Zar nije to skakavac kljuc ko u vw 4,mehanicari imam pitanje za vas u pitanju je focus 1.6tdci 80kw,vozio sam nekih 50-60km na otvorenoj cesti prosjek 100km/h i nakon toga kreno uz brdo makadam nakon par4-5km makadama i uzbrdice dodjem na ruzno brdo i krenem prebacivat iz druge u prvu i auto mi zatrza i hoce da se ugasi kao da izgubi snagu i moro sam bas dat gasa na 2,5k obrtaja da preuzme i da krene bas je ono izgledo kao da je u trecoj al nije provjerio sam da dodam jos klima je radila pa me interesuje sta bi moglo bit u pitanju?
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#1429 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Romeo 80 »

the_hooligan_ec wrote:nezz gdje da postavim pa cu ovdje .. imam alfu 147 2004 god. i dobio sam 2 kljuca. 1 je samo za paljenje auta i ima na sebi 3 dgmica za daljinsko otklj. i zaklj.vrata i gepeka.ali fali mi ovaj sredisnji dio sa slike i baterija da se stavi..
http://s15.postimg.org/kiz6s4hgb/slika_ ... velika.jpg
a 2 kljuc je bez ovih dugmica i on mi samo sluzi za otvaranje brave vrata i zatvaranje a sa njim ne mogu alit auto.. moze li se urezat neki kljuc da mogu sa njim i palit auto a i otvarat bravu rucno...i da trebao bih mi taj kod neki . ja vec imam kod karticu ali trenutni kljuc ne podrzava je sto sa njim palim auto..i koja je cijena :?
Ne znam pojedinosti, ali sam se raspitivao za istu stvar vezano za moju Alfu. U Hudiny-u su mi rekli da imam sreće i da za moju Alfu 155 je cijena izrade novog ključa 50 KM, a da za auta iza 97 god. cijena iznosi oko 150 KM. To je bilo poodavno, pa ne znam da li se šta u međuvremenu promijenilo.
quarterback

#1430 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by quarterback »

began wrote:
hoce to kad klima radi, trebas vise gasa dati
NediM17

#1431 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

began wrote:Zar nije to skakavac kljuc ko u vw 4,mehanicari imam pitanje za vas u pitanju je focus 1.6tdci 80kw,vozio sam nekih 50-60km na otvorenoj cesti prosjek 100km/h i nakon toga kreno uz brdo makadam nakon par4-5km makadama i uzbrdice dodjem na ruzno brdo i krenem prebacivat iz druge u prvu i auto mi zatrza i hoce da se ugasi kao da izgubi snagu i moro sam bas dat gasa na 2,5k obrtaja da preuzme i da krene bas je ono izgledo kao da je u trecoj al nije provjerio sam da dodam jos klima je radila pa me interesuje sta bi moglo bit u pitanju?
Begane, druze, mislim da bi prije svega u pitanju moglo biti jebeno brdo. :mrgreen:

Ako kasnije nisi primjecivao nikakvu razliku, i gubitak snage, to ti je to. :D
began

#1432 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by began »

Nisam ide on ko lud samo eto cudi me to jer kod krace relacije i kad je ne zagrijan ide na manje obrtaja u brdu a kad je u punoj radnoj temperaturi trazi jaci gas kad sam preso tu uzbrdicu doso na cestu isto u brdu i pojacam gas prebacim u drugu vuce normalno i prima gas.
sparky

#1433 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by sparky »

topcam wrote:
sparky wrote:Kvacilo krklja samo kad se pritisne do poda.
Tupi udari se cuju dok se ne zagrije. Samo dok stoji u mjestu. Kad saltam, nema trzaja, nista neobicno. Pali normalno i gasi se normalno. Bez treskanja, drmanja i slicno.
Sta su simptomi zamajca?
Image

Sjetio sam se razloga tupkanja kod mene. Mjenjao dihtung na krateru i skidao auspuh. Onaj dihtung "koji lici na celicnu zicu namotanu u krug",
taj sam ostavio stari i vratio novi koji sam vec bio kupio. Mislim da mi je neko rekao da je to razlog, vjerovatno i jeste.

Na slici vidis gdje lezi (ti sarafi sa federom).
hvala. provjericu i to. uglavnom danas nekih 200km bez problema. auto kad je ugrijano radi perfektno.
topcam

#1434 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by topcam »

sparky wrote: hvala. provjericu i to. uglavnom danas nekih 200km bez problema. auto kad je ugrijano radi perfektno.
Ako nisi nista radio oko aupuha (gdje se morao odvajati) nemoj cacakat.
vješalica

#1435 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by vješalica »

shandrprcSA wrote:ako ko zna :D koji su se gremlini nastanili? :D :D

Image
za vecu rezoluciju desni klik

ja sam bila našla hljeb kod akumulatora,mislim da su ptice jer sam par puta vidjela vrapce da se uvlače ispod auta
možda je i miš
topcam

#1436 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by topcam »

vješalica wrote:
shandrprcSA wrote:ako ko zna :D koji su se gremlini nastanili? :D :D

Image
za vecu rezoluciju desni klik

ja sam bila našla hljeb kod akumulatora,mislim da su ptice jer sam par puta vidjela vrapce da se uvlače ispod auta
možda je i miš
Kanarinci.. :mrgreen:

Salu na stranu, prije ce biti lasica ili kuna, pocisti to i spricni nesto po tom dijelu i uopste po motoru.
Hemikalije neke. Sirce, deterdzent. Operi motor na kraju krajeva.
Obicno ta prva ne pravi nikakvu havariju. Tek druga kad druga uleti "misli" da je usla u "logu" druge i tada grize rusi
njenu logu, ilitiga tvoje auto.
Na nasim merdijanima i nema ih bas, tako da ni mis ni vrabac :oops: :lol: nisu golub :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1437 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

topcam wrote:
sparky wrote: hvala. provjericu i to. uglavnom danas nekih 200km bez problema. auto kad je ugrijano radi perfektno.
dodji kod mene da ti popravim to sparky imam ja veliku brusilicu :lol: :lol:
topcam

#1438 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by topcam »

bitanga_sa_otesa wrote:
topcam wrote:
dodji kod mene da ti popravim to sparky imam ja veliku brusilicu :lol: :lol:
Ja sam brzi od tebe sa vodobrusnim papirom P2500 :lol:
bitanga_sa_otesa

#1439 Re: Pitamo Mehanicare ?

ma nista to,to je kao da novinom trljas :D
Ned071

#1440 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

bitanga_sa_otesa wrote:ma nista to,to je kao da novinom trljas :D
jbt jesi se modernizirao? jesi to bio na pijaci u nedjelju? :mrgreen:
spree

#1441 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by spree »

da li je ok voziti (pod uslovom da upali) par kilometara auto koje se nije palilo 2 godine? hoce li se sta zajebati?
quarterback

#1442 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by quarterback »

spree wrote:da li je ok voziti (pod uslovom da upali) par kilometara auto koje se nije palilo 2 godine? hoce li se sta zajebati?
drzim ti fige, oprezan kakav jesam ja bih prvo promjenio ulje i remenje ali moji su recimo nakon zamjene akumulatora hladno upalili i odvezli svog golfa koji je stajao zastekan 4 godine rata, nista mu nije bilo, golf i danas ziv i zdrav
Ned071

#1443 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

jel se ista promijenila situacija sa majstorima za turbine u sarajevu? ili je i dalje uzice najbolja opcija?
NediM17

#1444 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

spree wrote:da li je ok voziti (pod uslovom da upali) par kilometara auto koje se nije palilo 2 godine? hoce li se sta zajebati?
Okrenuti koju put radilicu rucno, promijeniti ulje i filter ulja i vozi. Ako prije toga nisu zapekle karike i zaljepile za stubline, nece mu nista faliti.

Takodjer, bez gasova dok se ne uvjeris da kocnice rade kako treba i da nisu zapekle i propisale.
spree

#1445 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by spree »

hvala na odgovorima. malo sam googlao i citao na stranim forumima. najvjerovatnije da cu radilicu par puta okrenuti rucno kako bi se podmazalo sve i ispumpati svo gorivo iz auta, pa probati upaliti. ne mogu mijenjati ulje niti bilo sta, jer se nalazi u podzemnoj garazi iz koje se izlazi liftom. to takodjer znaci da cu ga morati voziti barem par metara do povrsine :D , a onda slep pravac na mali servis.
direstraits0078

#1446 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by direstraits0078 »

spree wrote:hvala na odgovorima. malo sam googlao i citao na stranim forumima. najvjerovatnije da cu radilicu par puta okrenuti rucno kako bi se podmazalo sve i ispumpati svo gorivo iz auta, pa probati upaliti. ne mogu mijenjati ulje niti bilo sta, jer se nalazi u podzemnoj garazi iz koje se izlazi liftom. to takodjer znaci da cu ga morati voziti barem par metara do povrsine :D , a onda slep pravac na mali servis.
Možeš i ulje promijeniti, imaš pumpe koje mogu izvući ulje kroz cijev šipke mjerača ulja.
topcam

#1447 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by topcam »

spree wrote:hvala na odgovorima. malo sam googlao i citao na stranim forumima. najvjerovatnije da cu radilicu par puta okrenuti rucno kako bi se podmazalo sve i ispumpati svo gorivo iz auta, pa probati upaliti. ne mogu mijenjati ulje niti bilo sta, jer se nalazi u podzemnoj garazi iz koje se izlazi liftom. to takodjer znaci da cu ga morati voziti barem par metara do povrsine :D , a onda slep pravac na mali servis.
Guraj :mrgreen: ;-) :lol:
bitanga_sa_otesa

#1448 Re: Pitamo Mehanicare ?

Nece se nista podmazati kad budes okretao rucno...ubaci u 4.i probaj gurnuti ako okrece radilica slobodno pali I vozi bez teske filozofije forumskih mudrologa....
basicm

#1449 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by basicm »

Pita li ko ove mehanicare za zdravlje, jesu li se umorili...
Eeee, treba cuvati ono sto imas!
Last edited by basicm on 10/04/2015 14:05, edited 1 time in total.
quarterback

#1450 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by quarterback »

:thumbup:
Post Reply