Marokanski iscjelitelj u Bosni
Moderator: anex
-
extraordinary
#1426 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Nevjerovatno, koja glupost je uopšte petljati Maroko i odnose između BiH i Maroka u ovo sve. Eto progurat će nas Torabi dole, ima da se sve bosansko prodaje ko ludo u Maroku. Već vidim slogane: ''Bosansko, a naše.''
Ne bi me od Torabija iznenadilo da prouči na pivaru jednom kad krene za Maroko, pa da Hilmina voda dobije legitimitet kod naroda i kad probisvijet ode, a da mu Hilmo šalje procenat.
Sve se nema Hilmo, a Dani se kupiše:D
Ne bi me od Torabija iznenadilo da prouči na pivaru jednom kad krene za Maroko, pa da Hilmina voda dobije legitimitet kod naroda i kad probisvijet ode, a da mu Hilmo šalje procenat.
Sve se nema Hilmo, a Dani se kupiše:D
- xsk
#1427 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
me too. fuj.babyline wrote:aj em speechlessstochar wrote:Mustafa Mujezinović, prvi vudu premijer...
- O'zone
- Globalni moderator
#1428 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Marokanski iscjelitelj Meki Torabi (Mekki) već danima puni olimpijsku dvoranu Zetra. Osim bh. građana, na njegove seanse dolaze i ljudi iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore... Procjenjuje se da je do sada Zetrom prošlo više od pola miliona ljudi, među kojima su bili i političari, muzičari, ljekari, intelektualci...
Džini se boje
Mišljenje bh. javnosti o Torabiju je podijeljeno. Jedni vjeruju u njegove "energetske moći", a drugi su skeptični i smatraju ga prevarantom. No, i pored toga, raste broj svjedoka koji tvrde da im je ovaj Marokanac pomogao, izliječio ih, a pojedinima uspostavio dijagnoze na koje medicina nije imala odgovor.
U pauzi jedne od seansi Torabi je za naš list govorio o svom životu i življenju s energijom koju, kako tvrdi, prima sa pet nepoznatih planeta, džinima, stavu Islamske zajednice u BiH prema njegovom djelovanju...
Skoro mjesec ste u Sarajevu. Na Vašim seansama bile su stotine hiljada ljudi. Koliko je, prema onom što ste do sada vidjeli ili osjetili, narod u BiH bolestan i od kojih bolesti najčešće bh. građani pate?
- U svakoj zemlji ima bolesnih. U BiH je to nekako specifično. Ima puno onih koji imaju epilepsiju i taj broj je daleko veći nego drugdje. Ljudi u BiH imaju strahove i psihičke probleme, a, nažalost, dosta je i onih koji imaju bolest mozga koja liči na epilepsiju. Ona se ponaša kao epilepsija, ali to nije ta bolest. Također, puno ljudi pati i od šećerne bolesti i masnoće. Primijetio sam da i mladi i djeca imaju šećernu bolest.
Tvrdite da dobivate energiju kojom možete liječiti ljude. Kako se osjećate u momentu kada je primate, a kako kada je prenosite na druge ljude?
- Kada primam energije s planeta, imam strašne bolove. Koliko imam bolova kada je primam toliko se odmaram i osjećam bolje kada je trošim na druge ljude.
Da li stalno primate energiju ili samo u određenim trenucima?
- Uvijek primam energiju. Ukoliko mi malo fali energije, primam je postepeno. Ponekad, kada prebrzo radim s ljudima, počnem primati ogromnu svjetlosnu energiju koja agresivno djeluje. U tim momentima dižem ruke uzrak, plačem i to strašno boli. Kada je primam polako, ne boli. Tada uglavnom šutim.
Tvrdite da ste vjernik, a na seanse u Zetri, također, dolazi veliki broj vjernika. Međutim, u pojedinim arapskim državama, pa i u BiH, postoji mišljenje da radite u suprotnosti s islamskim principima. Kako to komentirate?
- Nemam nikakav problem s bilo kojom strujom, islamskom i neislamskom. Musliman sam, Arapin i bojim se Allaha, dž. š., idem u džamiju, molim se, hafiz sam, pet puta sam bio na hadžu. Ovo što radim je samo za Boga i niko mi ne plaća za to. Ne oštećujem narod. Neke struje u Islamskoj zajednici to ne razumiju, ali vide da sam jak. Toliko ljudi mi dolazi. Čim dođem u neku državu, ljudi odmah pohrle bez obzira da li se radi o islamskoj ili kršćanskoj državi. Moram reći da me strašno pogodilo i iznenadilo to što sam išao u katoličke države, a crkva nijednom nije reagirala protiv mene. Prvi put sam ovdje, a iz Islamske zajednice u BiH izdaju fetvu koja to i jeste i nije. Nema toga kod fetve, ili se nešto smije ili ne smije. Govore, nemojte ići kod njega, a ne kažu da je to zabranjeno.
U Saudijskoj Arabiji i u Maroku ne odobravaju Vaše djelovanje i tvrde da je to što radite povezano sa džinima. Šta mislite o tome?
- Nisam ni protiv koga, vehabija ili nekoga drugog. Svako ima svoje mišljenje. Bojim se Boga i ne smijem biti ni protiv koga. Što se tiče njihovih sumnji da sam sa džinima, oni moraju malo bolje učiti, moraju znati da ne postoji nijedan džin koji želi pomoći ljudima, a ja im pomažem. Mi smo u kontri. Trebaju malo bolje definirati Kur'an i dati svoj stav. Vidjeli ste, na seansi je palo dvoje ljudi jer su imali džine. Ako radim sa džinima, kako onda pomažem tim ljudima? Kako onda ubijam džine? Ako radim sa džinima, onda bi im dozvolio da rade šta hoće.
Kazali ste za jedan marokanski list da možete razgovarati sa džinima i da vas se oni boje? Možete li to objasniti?
- Pa, vidjeli ste ovo dvoje ljudi koji su pali! Normalno je da razgovaram s njima. Zašto ljudi tako padaju i tako se ponašaju? Džini me se boje. Imam takvu energiju i moć koju mi je dao Allah, dž. š., da džin, čim dođem do njega, mora pasti. On tada hoće da pobjegne i počinje vikati. Mora otići od čovjekovog tijela jer Allah, dž. š., nije dozvolio da džin ulazi u tijelo čovjeka ili da s njim kontaktira. Svojim Božijim darom blokiram džine.
Na svoje seanse pozivate ne samo bolesne već i zdrave ljude i djecu tvrdeći da ih svojom energijom možete zaštititi od mogućih bolesti u budućnosti. Koliko dugo nakon tretmana traje ova "zaštita"?
- Oni koji nisu bolesni trebaju više da se brinu i da više dolaze na moje tretmane. Sa mojom energijom pojačavaju imunitet i ona ih čuva od bolesti poput AIDS-a, karcinoma, hepatitisa, sihira, džina... Energija ostaje dugo da ih štiti i čini njihov imunitet strašno jakim.
Jaka energija
Kažete da ste odabrani da na ovaj način liječite ljude. Ali, zašto baš Vi?
- Bog je izabrao mene. Moć sam sigurno dobio s rođenjem. Bog je odlučio da moć da meni, čovjeku koji to neće unovčiti. Mogu danas biti najbogatiji čovjek na svijetu. Za svakog čovjeka mogu uzeti po 1.000, 2.000 eura ili daleko više, ali to ne smijem raditi. Možda me zato odabrao.
Važno je da nikoga ne iskorištavam. Ako je ulaznica marka, ona ne oštećuje ljude. Da bi neko došao do mene ne mora da proda kuću. Ljudi mi žele dati novac, poklon, ali ja to ne uzimam, ne želim.
Imate porodicu u Maroku. Kako ona gleda na ovo što radite? Da li uz energiju koju primate možete normalno živjeti?
- Živim u mučenju. Odmaram se samo onda kada otpuštam energiju prema drugim ljudima. Kada nema ljudi, onda energiju moram držati u sebi. To je strašno, jer je energija jaka. Što se tiče moje porodice, imam tri sina i kćerku. I djed sam.
Doći ću ovdje prije nego što odem bilo gdje drugo
Boravak u Sarajevu produžili ste do 27. novembra. Kada završite s tretmanima, planirate li ponovo doći u BiH?
- Ako Bog da. Narod je jednostavan, a rezultati tretmana postoje. Mislim da ću opet ovdje doći prije nego što odem bilo gdje drugo. Umjesto u Sarajevo, trebali smo ići u Zagreb, ali sam to odgodio kako bih ovdje ostao duže.
Dolazilo pet imama
- Islamskoj zajednici nije jasno šta je ovo. Danas ni nauka tu pojavu ne može definirati. Neka oni to zovu kako hoće - fenomenom ili Božijim darom, ali me ne mogu vrijeđati i govoriti - to je ovo, to je ono. Nikada nisu sjeli sa mnom, niti me pitali odakle mi energija ili dar. Neka dođu i sjednu sa mnom pa neka onda formiraju stav. Naknadno su u utorak poslali pet imama pa su sjeli sa mnom. Razgovarali smo, a na kraju su me ljubili. Rekli su da su uz mene. I dan kasnije su dolazili i sjedili sve vrijeme.
-
zulla
#1429 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Danas sam sam cuo da Hilmo i Mekki nisu jedini sto profitiraju, vec i divlji taksisti koji dovoze ljude iz HR, SR i CG na tretmane kod Mehkog i obezbjede im spavanje i hranu za minimalno 200 km po osobi. Ako je istina, mada mislim da jeste, zalosno je.
- argyle
#1430 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
kakav Torabi, Kleopatra, Djazira , ja vjerujem samo jednom
- fedor
#1431 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
I Radmanović je viđen....zonbirile wrote:i doktor Hiroš viđen na Zetri-užas
- Lunizz
#1432 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Go Go Go Torabi
-
zulfo
#1433 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Neka čovjek radi .Mnogi novinari iscjelitelja zovu prevarantom,ali to su samo novinari.
Ja sam nekoliko puta bio u Zetri i osjećam se bolje.
Poznajem mnoge koji su bili na tretmanu i koji kažu da je i njima bolje.
Ovaj g-din već dvadestak dana puni dvoranu dva puta na dan, a onda se nađe neki novinar "TV kuće" pa u emisiju dovede neke proročice (Vesna-neznam jel muško ili je žensko i ona priča nebuloze,jedna od kojih je da će Radončić biti pobjednik izbora za dvije godine )
Iz svega navedenog vidimo odakle vjetar puše .Kvazimodo proročice i Radončić su u pozadini svega.
Ja ću i dalje da idem na SEANSE u ZETRU ,ko neće nemora . Više vjerujem u bioenergiju nego u neko proricanje.
Bio jedan prorok kod Senada Hadžifejzovića u CD-du na TV1 ,koji je rekao da će Radončić biti pobjednik Oktobarskih izbora ,pa vidite koliko je bio u pravu.
Ovaj g-din već dvadestak dana puni dvoranu dva puta na dan, a onda se nađe neki novinar "TV kuće" pa u emisiju dovede neke proročice (Vesna-neznam jel muško ili je žensko i ona priča nebuloze,jedna od kojih je da će Radončić biti pobjednik izbora za dvije godine )
Iz svega navedenog vidimo odakle vjetar puše .Kvazimodo proročice i Radončić su u pozadini svega.
Ja ću i dalje da idem na SEANSE u ZETRU ,ko neće nemora . Više vjerujem u bioenergiju nego u neko proricanje.
Bio jedan prorok kod Senada Hadžifejzovića u CD-du na TV1 ,koji je rekao da će Radončić biti pobjednik Oktobarskih izbora ,pa vidite koliko je bio u pravu.
- stochar
#1434 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
odlichno, jedva chekam da se javi neko ko ide. molim te samo mi na nekoliko pitanja odgovori:zulfo wrote:Neka čovjek radi .Mnogi novinari iscjelitelja zovu prevarantom,ali to su samo novinari.
Poznajem mnoge koji su bili na tretmanu i koji kažu da je i njima bolje.'
- od cega bolujes?
- koje konkretno teskoce imas i na koji nacin ti bude lakse nakon seanse?
- imas li nalaze prije seanse i da li nakon sesnse namjeravas ici na ponovni pregled da vidis koliko se slika zaista popravila?
hvala!
-
sorm
#1435 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
http://www.--- NO LINKS ---/index.php?option=c ... 8:aktuelnozulfo wrote: Ja sam nekoliko puta bio u Zetri i osjećam se bolje.
...
Od gore navedenog teksta sa linka, rado bih da ti citiram samo dio:
Treća stvar jeste da mi muslimani vjerujemo u svijet džinna i šejtana. Šejtan može nauditi čovjeku i nanositi mu štetu određeno vrijeme, međutim, njegova glavna zadaća jeste da odvede čovjeka u zabludu, nevjerstvo.
Shodno tome, kada osoba kojoj šteti šejtanovo djelovanje ode i potraži pomoć kod sihirbaza, šejtan automatski napušta tu osobu jer želi da povjeruje i da je obmane kako ju je taj sihirbaz zaista izliječio. Na ovaj način on je naštetio toj osobi više nego kada je vršio pritisak na nju. Zašto? Zato što je odlazak kod sihirbaza i vjerovanje u njega samo po sebi djelo nevjerstva, i na taj način šejtan je ostvario svoj primarni cilj. Samim tim to biva veća šteta po tu osobu nego prijašnje šejtansko djelovanje.
Znači, ti vjeruješ sihirbazu. Bioenergičarom ga ti zoveš, na osnovu čega? Samo zato jer je on to kazao?
Osjetiš olakšanje. Mogu da ti vjerujem, jer je to došlo objašnjeno u Uputi (pogledaj citat).
Nisam siguran šta si mislio kada si spomenuo proroke (jesi li mislio na vidovnjake ili na poslanike, u svakom slučaju nije u redu naziv prorok koristiti za poslanike, jer oni nisu proricali, veću su odabrani da dostave Uputu, i zato nose naziv poslanici).
Taj sihirbaz ili po tebi bioenergičar tvrdi da je to Božiji dar, evo ti onda još jedan citat iz istog teksta:
Vjera islam ili Uputa je ukazala na najmanji hajr (dobro) i najveći. Također, upozorila na najmanji šer (zlo) i najveći.S obzirom na to, neophodno je istaknuti da čovjek ne može imati Božiji dar a istovremeno kršiti Allahove propise kroz isti taj Božiji dar. Niko nema pravo da izađe iz okvira Allahovih zakona, pa čak ni poslanici koja su bili najbolja skupina ljudi koja se ikada pojavila na svijetu i koji su bili Allahu najdraža bića.
Zato na osnovu ove Upute od Allaha, za ovog čovjeka možeš kazati da je sihirbaz ili da surađuje sa šejtanima neuzubillah. Dok istovremeno u toj Uputi nećeš nigdje moći naći da će se pojaviti kornjačavi ljudi sa pet planeta i dostavljati energiju od Allaha.
Kako je dosta stranica prošlo, ponoviću linkove, možda neko nije pregledao, a ljude treba upozoravati na ovo zlo.
http://www.n-um.com/?q=node/3434
http://--- NO LINKS ---/index.php?option=com_c ... &Itemid=83
http://www.n-um.com/?q=node/3433
Kada čovjek gleda život, nikako ne smije da odvaja dunjaluk i ahiret.
Last edited by sorm on 31/10/2010 17:51, edited 2 times in total.
- ultima_palabra
#1436 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Ozdravi li Hilmozulfo wrote:Neka čovjek radi .Mnogi novinari iscjelitelja zovu prevarantom,ali to su samo novinari.
-
u_prolazu
#1437 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Zbog nesnosljive glavobolje(migrene) bar jednom mjesecno,
a za koju rece da ko od sale otklanja odoh 2 puta,
ne osjetih nista bolje dok mi kafetin opet nije energizirao organizam
da se zove Meki Cafetin meni bi mozda i pomogao,
ovako boga mi nula bodova za Torabija ko od sale od mene
a za koju rece da ko od sale otklanja odoh 2 puta,
ne osjetih nista bolje dok mi kafetin opet nije energizirao organizam
da se zove Meki Cafetin meni bi mozda i pomogao,
ovako boga mi nula bodova za Torabija ko od sale od mene
- Been
#1438 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Ako Torabi "radi" onda je to konačan alarm policiji da ga uhapsi i deportuju jer radi bez prethodno stečene radne i boravišne dozvole...zulfo wrote:Neka čovjek radi .Mnogi novinari iscjelitelja zovu prevarantom,ali to su samo novinari.
O eventualnom poboljšanju medicinske slike nakon "seanse" ne bih govorio jer sve ide u pravcu hipohondrizma i placebo efekta !
-
jOFLA
#1439 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Otkud ti ideja da nema boravišne dozvole ? http://oslobodjenje.ba/index.php?id=10250Been wrote: Ako Torabi "radi" onda je to konačan alarm policiji da ga uhapsi i deportuju jer radi bez prethodno stečene radne i boravišne dozvole...
Sad, ima li radnu dozvolu za liječenje a bez diplome doktora medicine, je valjda posao za državno tužilaštvo.
Last edited by jOFLA on 31/10/2010 22:21, edited 1 time in total.
- Been
#1440 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
jOFLA wrote:Otkud ti ideja da nema dozvole ? http://oslobodjenje.ba/index.php?id=10250Been wrote: Ako Torabi "radi" onda je to konačan alarm policiji da ga uhapsi i deportuju jer radi bez prethodno stečene radne i boravišne dozvole...
a da mi je znati šta je upisao kao djelatnost..
-
jOFLA
#1441 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Ko zna... Tamo barem ne piše da je bila inspekcija koja bi provjerila stručnu spremu, već samo finansije i boravak.Been wrote:jOFLA wrote:Otkud ti ideja da nema dozvole ? http://oslobodjenje.ba/index.php?id=10250Been wrote: Ako Torabi "radi" onda je to konačan alarm policiji da ga uhapsi i deportuju jer radi bez prethodno stečene radne i boravišne dozvole...
a da mi je znati šta je upisao kao djelatnost..
- BSn
#1442 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
ima li ko tekst iz zadnjeg Saff-a o ovom negativcu iz Zetre?
- because_of_you
#1443 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
BSn wrote:ima li ko tekst iz zadnjeg Saff-a o ovom negativcu iz Zetre?
Vidi na njihovoj stranici, sad imaju samo elektronsko izdanje, i čitavo je besplatno...
- BSn
#1444 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
sumayya wrote:BSn wrote:ima li ko tekst iz zadnjeg Saff-a o ovom negativcu iz Zetre?
Vidi na njihovoj stranici, sad imaju samo elektronsko izdanje, i čitavo je besplatno...
Hvala
- banjaluka078
#1445 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Sretoše se konačno i ova dva ublehaša http://www.piramidasunca.ba/ba/index.ph ... amide.html
-
extraordinary
#1446 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Ova cura grmi, vidio sam je jednom u gradu sa onim Torabijevim pobratimom Asadom ili kako već, predobra je:D
- Been
#1447 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
čekaj malo.. pa ko "radi" u Zetri dok ovaj bjelosvjetski hohštapler obilazi "piramide" i premijere ??
-
Richard Peti
#1448 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
cudi me da je niko nije spomenuo, to je kcerka od Torabija - kazu: beton betonaextraordinary wrote:Ova cura grmi, vidio sam je jednom u gradu sa onim Torabijevim pobratimom Asadom ili kako već, predobra je:D
- fedor
#1449 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
jaraneeeeeee, otkidaextraordinary wrote:Ova cura grmi, vidio sam je jednom u gradu sa onim Torabijevim pobratimom Asadom ili kako već, predobra je:D
- novi.dan.nova.nafaka
#1450 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Zamisli da ti Torabi bude punac...extraordinary wrote:Ova cura grmi, vidio sam je jednom u gradu sa onim Torabijevim pobratimom Asadom ili kako već, predobra je:D