Vase naredno vozilo ce biti ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

Vase naredno vozilo ce biti?

1.) Hibrid
24
6%
2.) SUV
71
18%
3.) SUT
1
0%
4.) Sportski Compackt
44
11%
5.) Subcompact
16
4%
6 ) Limuzina
126
32%
7.) Pickup
2
1%
8.) Crossover
16
4%
9.) Mini Van
11
3%
10) Nije bitno samo nek' je VW
81
21%

Total votes: 392

Brdar

#1426 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Brdar »

VOLVO S80 ili SAAB :)
muha_sa

#1427 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by muha_sa »

Image
PeshtA

#1429 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by PeshtA »

Odustah od novog te jamih ...

Image
direstraits0078

#1430 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by direstraits0078 »

Clio III 1.5 dCi 75 FAP Avantage 5D. :D
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#1431 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Romeo 80 »

04. 12. 2011. ja rekao ovo dole...
Romeo 80 wrote:Prilično siguran da je slijedeća! 8-)

26. 05. 2012. ja uradio ovo! :D

Image
Image
Optimist

#1432 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Optimist »

BASS wrote:Rekoh da javim
Ipak je Golf :D bio na akciji (mada ja to ne bih nazvao akcijom-nego zapravo - realnom cijenom,ali o tome smo već pričali) ,oprema ok (4 vrata,metalic,automatska klima,rcd i tako par sitnica) , motor 1.2 tsi 85 ps. sa motorom sam prosto odusevljen,sta taj mali radi to nije normalno,performanse i potrosnja - mislim da je tesko naći bolji motor (pod uslovom da vozite jel,normalnu neku voznju) ostalo standardno golfovski nema se sta reci,jedino mi krivo sto nema esp,ali ima asr pa dodje tu negdje.
Sada sam u procesu skontavanja zastita,a sacekat cu poslije nove godine registraciju,da bude prva u 2012,sto ce dobro doci kod eventualne prodaje.

Proslo je par mjeseci, mozda bi nam sada mogao dati neki uopšteni komentar na motor i opcenito utisak na vozilo.
Optimist

#1433 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Optimist »

@ Romeo 80, Cestitke. Jos samo da nam kazes koja je masina, oprema, godiste. Ako je kao ova na videu, svaka cast.
BASS

#1434 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by BASS »

Optimist wrote:
BASS wrote:Rekoh da javim
Ipak je Golf :D bio na akciji (mada ja to ne bih nazvao akcijom-nego zapravo - realnom cijenom,ali o tome smo već pričali) ,oprema ok (4 vrata,metalic,automatska klima,rcd i tako par sitnica) , motor 1.2 tsi 85 ps. sa motorom sam prosto odusevljen,sta taj mali radi to nije normalno,performanse i potrosnja - mislim da je tesko naći bolji motor (pod uslovom da vozite jel,normalnu neku voznju) ostalo standardno golfovski nema se sta reci,jedino mi krivo sto nema esp,ali ima asr pa dodje tu negdje.
Sada sam u procesu skontavanja zastita,a sacekat cu poslije nove godine registraciju,da bude prva u 2012,sto ce dobro doci kod eventualne prodaje.

Proslo je par mjeseci, mozda bi nam sada mogao dati neki uopšteni komentar na motor i opcenito utisak na vozilo.
Hvala za napomenu.
Prva misao je da sam prezadovoljan, posto nisam neki strucnjak za vozila, govorit cu o svom "korsinickom utisku". Presao sam nekih 4,5 milje kilometara od kraja januara (s tim da kad je bila ona mecava auto je skoro mjesec dana mirovalo) Prvo sto vecinu raje zanima je vjerovatno potrosna - ovisno od voznje, npr. relacija Sarajevo - Zenica, ako vozim preko 120 , potrosnja je 4,6 ako vozim oko 105-110 km/h - 3,9. Gradska se krece oko 8,malo ispod uglavnom,ovisno o ruti,npr/ako se puno zadrzavam na raskrsnicama oko skenderije-kina radnika-bbi (sto je vecinom slucaj) ili ako idem po ostalim djelovima grada dikitra koliko je oko osmice , ali samo mi je jednom u guzvi pisalo 9 poslije.Govorim sad o nekim prosjecnim pokazateljima,nekad znaju biti nizi da me iznenade. Znaci prosjecna potrosnja je svakako ispod 6,koliko sad-ne mogu tacno odrediti,sto je tu negdje sa deklarisanom potrosnjom. Najbrze sam ga vozio 188,jedom je u dijelu gdje ima nizbrdice oko Visokog presao 190,to je vise radi inercije,ali zbog konfiguracije autoputa sumnjam da moze vise, a i generalno, no kad se docepam Slavonije vidjet cu koliko moze. :) I tada je rad motora bio nesto oko 3,5 obrtaja.
Motor se ponasa predivno,apsolutno se ne cuje. Na pocetku mi bilo mrsko pritiskati gas (ono staro vjerovanje o razradjivanju motora) pa mi se desilo da se ugasi,a da i ne skontam,ako ga ne prebacis preko 2,3 obrtaja i ako ne kreces iz mjesta malte ne ne znas da li radi. Kada ga ostavim upaljenog i izadjem opet-saputnici ne mogu skontati jel upaljen ako se bas ne priblize. Motor najbolje radi na 1,8-2,0 obrtaja i uvijek trazi brzinu vise, sto mi nekad bude smjesno,jer npr.5 onaj pokazivac brzina redovno trazi vec na 1,5,ali onda malo gnjavis motor.Ali npr 4 ili 5 brzinu vuce na 1,7 bez da "stuca" kakav god je teren,pa tako po gradu redovno prebacujem 3,4 da bi ga drzao ispod 60,cim ubacim u 4 sam ide preko.Jednom sa pod teretom od 200+ kila na kosevskom brdu morao ubaciti u 1. inace nikad ne zatajava.Ne gubi snagu u 5-oj brzini,nego naprotiv. Ono, najvisi uzitak je samo dati na gas preko 2 obrtaja i ostaviti kolonu iza sebe za tren sa motorom od 1.2, ne preticem inace i ne trkam se na semaforima,ali lijep je osjecaj kad znas da mozes ako hoces. Sa motorom od 1,2 :) Da ne znam koliko ima konja dao bih mu 120 ks,jer se ponasa upravo tako. Znaci ako hoces malo da jurcas-moze i to,ali je bukvalno stvoren za lezerni,necujni,ekonomicni "glide".
Unutrasnost je necujna. Osim sto mi jedan zvucnik na zadnjim vratima kad pojacam malkice zuji na jakim basovima i stringsima npr.na pjesmi u2-where the streets have no name :) jbg mora malo dziberluka :) Inace auto je toliko tiho i "zen" da se osjeti najmanja praskica ako zuji.Tacnije ja je osjetim jer sam se vec navikao na tu kompaktnost i kad sjedem u tudje auto ne mogu da trpim onaj orkesar klimanja i zujanja pa se redovno zalim i idem na zivce vlasniku :) . Sjedista, golfovska :) morala su se razraditi, sad sam vec zadovoljan jer recimo stari mi vozi megana i sjediste je isto po udobnosti,samo sto ono dopusta da se naginjem,a ja uvijek i zauzmem tako neku poziciju,ono lakat na armrest :) ,pa su me na dugim relacijama redovno bolila ledja,dok me svabo "tjera" da sjedim ispravno,tako da moram reci da je - bolji.Prostor-niko se nije zalio na nedostatak u zadnjem sjedistu,a gepek i ne koristim u tolikoj mjeri tako da nisam relevantan.Volan - prstom se vozi auto,malim prstom. Klima i ostalo odlicni,zapravo ventilacija je u vecini dovoljno dobra da mi je klima redovno ugasena,a ako zamagli,otpuse za sekundu bukvalno.
Zamjerke,ako ih ima su sto se malo cuje kocnica i tockovi nizbrdo npr. u guzvi kad se ide na milimetre (nikako skripa,vec onaj "normalni" rad koji opet nisam ocekivao od novog auta,drugi se cuju i vise,ali drugi su drugi,ja to golfu ne oprastam :) ) i to sto recimo, ovisno o podlozi,ali npr po gradu kotrljanje tockova se malo cuje sto nekad iskreno godi,ono imas osjecaj klizanja.Ali opet-postao sam uzasno muhanat na zvukove tako da i zahtjevam nemoguce, druga zamjerka je smjesna ali meni smeta, sto zadnje staklo i retrovizor vazda prvljavo (valjda zbog aerodinamicke konstruckije i metlica zadnjeg brisaca brise oko pola povrsine-naravno nikakav problem,vidljivost je odlicna ali eto meni ide na zivce :) ) I da, upao mi je glupi kamencic u disk plocicu,ono netom poslije one mecave kad je sve bilo razrovano, sto me iznenadilo iskreno,ocekivao sam da je zasticenije. Motor je manje komplikovana verzija tsi-a tako da su mi svi rekli da ce me neke boljke koje kao imaju jaci tsi motori zaobici, bilo bi mi drago jer mi je auto vec priraslo srcu.Auto je prelijepo,pogotovo fino ispoliran,dizajn bezvremenski tako da planiram samo jos dodati neke lijepe alu felge,sumnjam da cu ga prodavati za dugo dugo vremena, pa tako da imam sad onu standarnu boljku vozaca vw-a kamara zastita od kradje i velike pare za cuvane parkinge.I da,nevezano za auto - i sam sam bio u dilemi oko zedera u vezi nekih navoda da on ne dopusta volanu da se slomi prilikom sudara. Gledao sam svojim ocima kada je lik montirao,sve sto se treba saviti i slomiti je ispod zedera, tako da je to cisti bullshit,kakogod,ima airbag za koljena tako da me ne brine ni to.
Sve u svemu auto je kao stvoreno za mene,golf ko golf ce zadovoljiti skoro svacije - realne - potrebe, a sad kome treba jaci motor,neka uzme,meni ne treba i ovo je po mom misljenju najbolje sto od benzinca mozes dobit,da je sve ono - harmonicno.
Eto ukratko o tome.
respo

#1435 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by respo »

Image
uskoro dolazi ovaj :)
DoradO

#1436 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by DoradO »

Romeo 80 wrote:04. 12. 2011. ja rekao ovo dole...

[youtub

Image
Image
jel ja ovu gledam na KB svaki put kad idem do konzuma :D 8-) :skoljka:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#1437 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Romeo 80 »

DoradO wrote:
Romeo 80 wrote:04. 12. 2011. ja rekao ovo dole...

[youtub

Image
Image
jel ja ovu gledam na KB svaki put kad idem do konzuma :D 8-) :skoljka:
Hahaha, svaka čast pa si prepoznao! U pravu si komšija! :D :-D :thumbup:
basicm

#1438 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by basicm »

Ne znam koje, ali Renault akobogda nece biti. Nikad vise.
matsuda

#1439 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by matsuda »

basicm wrote:Ne znam koje, ali Renault akobogda nece biti. Nikad vise.
Nisi valjda kupio polovnog?
basicm

#1440 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by basicm »

Jos sam trebao novog kupiti? Kupio skoro novog, ali nisam mogao ni pomisliti kakav je ovo nekvalitet.
matsuda

#1441 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by matsuda »

Pa sta se onda cudis?
Renault, u danasnjoj ponudi, zajedno sa svojom kcerkom Daciom i cijenama (nabavke i odrzavanja) se zaista namece kao logican izbor jedino ako ces ga kupovati novog.
sulejman__

#1442 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by sulejman__ »

samo golf ,neunistivo auto ...prekoleti reno ,radim samo za njegovo odrzavanje ,promjeni ovo,promjeni ono ...francusko smece ,servis i dijelovi do boga skupi ,isto da ordzavam ferarija a ne 'ebenu plastiku od auta
sorcerer

#1443 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by sorcerer »

bravo sulejmane zna se sta je njemacki kvalitet
goran16v

#1444 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by goran16v »

Sulejmane, crni sulejmane, pa djesh to napisat'? Sad si otvorio Pandorinu kutiju i sad ce sav pakao da sjevne!
matsuda

#1445 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by matsuda »

goran16v wrote:Sulejmane, crni sulejmane, pa djesh to napisat'? Sad si otvorio Pandorinu kutiju i sad ce sav pakao da sjevne!

Vidis mu broj postova? Ovo neko ima drugi profil samo za podjebavanje :lol: :lol: :lol:
sulejman__

#1446 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by sulejman__ »

ma ne mogu vise ,popizdi ,svaki 7. dan ono govno servis se pali ,popravi kompresor,popravi potenciometar ,popravi kocnice ,popravi bravu ,boga ,oca ... sve pare potrosi .. otkacila mi se sajla od rucna oni gore na servisu traze 150 maraka da je zakace ponovo ,lijepi golf i 20 maraka ... nisam nigdje vidio da moras skinuti tocak da promjenis prokletu sijalicu ...nemam auto ni punih 3 mjesec vec sam preko 2000 maraka u njega ulozio
matsuda

#1447 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by matsuda »

sulejman__ wrote:ma ne mogu vise ,popizdi ,svaki 7. dan ono govno servis se pali ,popravi kompresor,popravi potenciometar ,popravi kocnice ,popravi bravu ,boga ,oca ... sve pare potrosi .. otkacila mi se sajla od rucna oni gore na servisu traze 150 maraka da je zakace ponovo ,lijepi golf i 20 maraka ... nisam nigdje vidio da moras skinuti tocak da promjenis prokletu sijalicu ...nemam auto ni punih 3 mjesec vec sam preko 2000 maraka u njega ulozio

Onda nije problem u autu, nego u tvojoj dioptriji :-)
SemPer_fi

#1448 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by SemPer_fi »

Imam nijet samo boze zdravlja kad tad ce jedno od ovo dvoje da bude moje :-D
Image
ili
Image
:bih:
kukuljas

#1449 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by kukuljas »

Peugot 407 sw
Image
shalla

#1450 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by shalla »

Ja nestrpljivo čekam ovo, nadam se za akoBogda najviše 2 mjeseca da će ključevi biti u mojim rukama :)

Image
Image
Image
Post Reply