Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
pakica_

#1426 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

paku je ipak dijagnosticirana epilepsija, pa nam je na tabletama i s njima u sistemu je malo bolje :D nema napade i vrlo vrlo malim koracima se vraca u normalu.. jos uvijek ne zna ko je, ne reaguje na ime i sl., ali se penje na jastuke gdje je prije spavao, ne bjezi vise od nas, pusti da se pomazi.. sve u svemu, kao da je restartovan, pa sad treba ponovo sve da uci.. samo da te tablete urade svoje, pa da aBd uskoro trckara s rajom po parku..

i pozelite srecu drugom malom pacijentu, danas aBd nam Nala ide kod cika harisa na sterilizaciju :D
luna09

#1427 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by luna09 »

neka Paco brzo ozdravi ,a svima oko njega želim snage a ljubavi znam da imate ,Nala će biti superrrrr i mirna od dosdnih udvarača :roll: :-)
pakica_

#1428 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

e do maloprije su je mogli sarmirat, sad vise nemaju rajsta hehe :D cika haris je im'o 25 minuta posla, a ona k'o da nista nije bilo :D sva mi je grogi, bemu miseve i anesteziju hehe :D kako mi je tropila u rukama kad joj dade bocu, srce moje malo :D uglavnom, sad su mi i ona i basta u sobi, i neka mi je Bog na pomoci :D
inch-yy

#1429 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by inch-yy »

pozdrav....
treba mi savjet....
na poklon sam dobila stene od 5mj..(mjesanac terijera i ne znam cega)....medjutim bivsi vlasnici joj nisu dali niti jednu vakcinu ni od parazita je cistili...kod mene je bila par dana tako da nisam ni ja stigla odvesti na vakcinu.Neki dan sam na njoj pronasla krpelja(sitnog) nakon toga je usljedila temperatura,povracanje,odbijanje hrane...jedan veterinar je tvrdio da je u pitanju encefalitis,drugi da su paraziti u pitanju...temperatura je za dva dva dana spala,ona normalno jede,igra se....a mene je strah da jos uvijek nije ozdravila....e sad...moze li mi netko reci s obzirom da je na vakcine "zakasnila" sta ona treba primati i kojim redosljedom,razmakom,cijene... i dali je moguce da je negdje odvedem na analizu krvi da saznam tacan uzrok bolova (koliko i to kosta) jer je jucer opet povratila zuckastu tekucinu a normalno se ponasa, veterinar mi nista ne govori.... hvala vam na pomoci!mozda od muhe pravim slona,ali zelim biti sigurna da joj nije nista....
pakica_

#1430 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

inch-yy wrote:pozdrav....
treba mi savjet....
na poklon sam dobila stene od 5mj..(mjesanac terijera i ne znam cega)....medjutim bivsi vlasnici joj nisu dali niti jednu vakcinu ni od parazita je cistili...kod mene je bila par dana tako da nisam ni ja stigla odvesti na vakcinu.Neki dan sam na njoj pronasla krpelja(sitnog) nakon toga je usljedila temperatura,povracanje,odbijanje hrane...jedan veterinar je tvrdio da je u pitanju encefalitis,drugi da su paraziti u pitanju...temperatura je za dva dva dana spala,ona normalno jede,igra se....a mene je strah da jos uvijek nije ozdravila....e sad...moze li mi netko reci s obzirom da je na vakcine "zakasnila" sta ona treba primati i kojim redosljedom,razmakom,cijene... i dali je moguce da je negdje odvedem na analizu krvi da saznam tacan uzrok bolova (koliko i to kosta) jer je jucer opet povratila zuckastu tekucinu a normalno se ponasa, veterinar mi nista ne govori.... hvala vam na pomoci!mozda od muhe pravim slona,ali zelim biti sigurna da joj nije nista....
ja bih joj prvo dala tabletice protiv parazita (npr prazinon- 1 tabletica ide na 10kg, pa skontaj koliko bi njoj trebalo) i onda kroz koji dan nazvala veta da joj da bocu protiv stenecaka, pa onda malo kasnije protiv bjesnila (ili mogu te dvije u komb., ne znam :D ) meni vet naplacuje 25KM po vakcini, i dodje kod mene kuci da to da mojim psima :D
u svakom slucaju, da ne nagadjamo mi sta bi to moglo biti s njom, najbolje je mozda da je odvedes na veterinu da joj izvade krv da se uvjeris da joj krpelj nije sta prenio, gluho bilo :D poslije toga nabavi ogrlicu protiv baja, jer se oni vole zavlacit svukuda, da se opet nesto ne nakaci na nju :D
ukoliko joj je stolica rjedja od normalne, kada se to desi mojim psiima, ja im dam malo rize i jogurta, i brzo se sve skulira, pa pokusaj i ti tako.. ali umjesto 2:1 omjer vode i rize, da stavis 3:1, da ostane malo i one sluzi u rizi, jer im to super smiri pupu :D
helem, to je nesto sto bih ti ja kao laik savjetovala, a ukoliko neko ima pametnije rjesenje, svakako neka ga napise, da ja nisam sta zaj..bala :D

i pitanjce za raju sto ima cupave pse- jaran ima samojeda i scalibor mu ne fercera, tako da vec treci put nalazi krpelja na njemu.. ima li neko kakav bolji savjet.. jadnicak se prenemaze po kuci, ide na boce non stop, ne jede, samo lezi.. ja znam jos za vitakraft i to je to (jer je srecom mojima scalibor vise nego super, hvala Bogu).. pa sta otkriste na kraju, ima li gdje kupiti ta kiltix, ako vec valja, da ga uputim tamo negdje, pa da mu to proba..
Janjicar

#1431 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Janjicar »

pakica_ wrote:
inch-yy wrote:pozdrav....
treba mi savjet....
ja bih joj prvo dala tabletice protiv parazita (npr prazinon- 1 tabletica ide na 10kg, pa skontaj koliko bi njoj trebalo) i onda kroz koji dan nazvala veta da joj da bocu protiv stenecaka, pa onda malo kasnije protiv bjesnila (ili mogu te dvije u komb., ne znam :D ) meni vet naplacuje 25KM po vakcini, i dodje kod mene kuci da to da mojim psima :D
u svakom slucaju, da ne nagadjamo mi sta bi to moglo biti s njom, najbolje je mozda da je odvedes na veterinu da joj izvade krv da se uvjeris da joj krpelj nije sta prenio, gluho bilo :D poslije toga nabavi ogrlicu protiv baja, jer se oni vole zavlacit svukuda, da se opet nesto ne nakaci na nju :D
ukoliko joj je stolica rjedja od normalne, kada se to desi mojim psiima, ja im dam malo rize i jogurta, i brzo se sve skulira, pa pokusaj i ti tako.. ali umjesto 2:1 omjer vode i rize, da stavis 3:1, da ostane malo i one sluzi u rizi, jer im to super smiri pupu :D
helem, to je nesto sto bih ti ja kao laik savjetovala, a ukoliko neko ima pametnije rjesenje, svakako neka ga napise, da ja nisam sta zaj..bala :D

i pitanjce za raju sto ima cupave pse- jaran ima samojeda i scalibor mu ne fercera, tako da vec treci put nalazi krpelja na njemu.. ima li neko kakav bolji savjet.. jadnicak se prenemaze po kuci, ide na boce non stop, ne jede, samo lezi.. ja znam jos za vitakraft i to je to (jer je srecom mojima scalibor vise nego super, hvala Bogu).. pa sta otkriste na kraju, ima li gdje kupiti ta kiltix, ako vec valja, da ga uputim tamo negdje, pa da mu to proba..
Cuo sam da imaju neke kapi pa samo zakapa oko vrata i po stomaku gdje se najcesce hvataju
Pa nek proba stimE
inch-yy

#1432 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by inch-yy »

evo mene opet...maloprije sam bila na veterinarskom da vidim sta mi oni kazu...i tek sad sam zbunjena...
prvi veterinar je sumnjao na encefalitis,drugi veterinar (haris.c) da nije nista osim problem sa parazitima..i daga za koji dan zovem za vakcinu,sad na veterinarskom kazu da je dovedem na pregled koji je 20km,pa ako misle da je ok da joj daju vakcinu...znaci kod njih bi me to sutra izaslo 45km minimalno ...za analizu krvi sam pitala kao ne znaju ima li potrebe,kao vidjet ce...
ona nema temperaturu od proslog utorka,normalno jede,vise manje se normalno ponasa....samo sam ja postala paranoijcna ...i sapice kontsantno "lize " st prije nije radila
student sam ,nemam toliko para da obavim detaljne preglede....a do sad nista kokretno od veterinara nisam dobila...
inch-yy

#1433 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by inch-yy »

evo mene opet...maloprije sam bila na veterinarskom da vidim sta mi oni kazu...i tek sad sam zbunjena...
prvi veterinar je sumnjao na encefalitis,drugi veterinar (haris.c) da nije nista osim problem sa parazitima..i daga za koji dan zovem za vakcinu,sad na veterinarskom kazu da je dovedem na pregled koji je 20km,pa ako misle da je ok da joj daju vakcinu...znaci kod njih bi me to sutra izaslo 45km minimalno ...za analizu krvi sam pitala kao ne znaju ima li potrebe,kao vidjet ce...
ona nema temperaturu od proslog utorka,normalno jede,vise manje se normalno ponasa....samo sam ja postala paranoijcna ...i sapice kontsantno "lize " st prije nije radila
student sam ,nemam toliko para da obavim detaljne preglede....a do sad nista kokretno od veterinara nisam dobila...
pakica_

#1434 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

inch-yy wrote:evo mene opet...maloprije sam bila na veterinarskom da vidim sta mi oni kazu...i tek sad sam zbunjena...
pa jesi joj probala dati prazinon? jedna tabletica je 2 marke.. ako to ne bude ferceralo, da onda ides na pregled na veterinu..? a to sto kazes za shapice, upravo gledam svog velikackog kako ih lize i grize nokte :D ja tome ne pridajem pretjeran znacaj, valjda kako i ja grickam nekad zanoktice :D al' sto ti kazes, mozda ti se sad sve sto radi cini gorim nego sto jeste.. je li joj stolica normalna? i ukoliko joj pupo djeluje "napuhano" onda jesu paraziti.. tako mi je bilo s malim cukom (citaj mladim).. prenemagala se, nije jela, jaukala, povracala, ja joj dala prazinon, kroz dva dana se vratila u normalu, jela k'o mahnita i letala tamo 'amo :D
opet kazem, ne znam da li je ista od ovoga sto ti govorim tacno, samo ti prenosim svoja iskustva :D
inch-yy

#1435 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by inch-yy »

pakica_ wrote:
inch-yy wrote:evo mene opet...maloprije sam bila na veterinarskom da vidim sta mi oni kazu...i tek sad sam zbunjena...
pa jesi joj probala dati prazinon? jedna tabletica je 2 marke.. ako to ne bude ferceralo, da onda ides na pregled na veterinu..? a to sto kazes za shapice, upravo gledam svog velikackog kako ih lize i grize nokte :D ja tome ne pridajem pretjeran znacaj, valjda kako i ja grickam nekad zanoktice :D al' sto ti kazes, mozda ti se sad sve sto radi cini gorim nego sto jeste.. je li joj stolica normalna? i ukoliko joj pupo djeluje "napuhano" onda jesu paraziti.. tako mi je bilo s malim cukom (citaj mladim).. prenemagala se, nije jela, jaukala, povracala, ja joj dala prazinon, kroz dva dana se vratila u normalu, jela k'o mahnita i letala tamo 'amo :D
opet kazem, ne znam da li je ista od ovoga sto ti govorim tacno, samo ti prenosim svoja iskustva :D

tableticu je dobila prije sedam dana veterinar haris mi je dao...stolicu ima normalno,povremeno malo meksa..ali i prije je tako bilo.Caniverm mi je dao isto protiv parazita
inch-yy

#1436 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by inch-yy »

inch-yy wrote:
pakica_ wrote:

tableticu je dobila prije sedam dana veterinar haris mi je dao...stolicu ima normalno,povremeno malo meksa..ali i prije je tako bilo.Caniverm mi je dao isto protiv parazita

Opet ja...ispostavilo se nažalost da ipak nisam od muhe pravila slona...Upravo sam se vratila sa veterine...tamo su uradili analizu krvi,i mala je ipak zarazena krpeljom,...sto su prva dva veterinara konstantno pobijala...takodjer je i slabokrvna...
sad su joj dali neke lijekove,antibiotika,za dva dana treba primiti imizol...iskreno se nadam da ce sve dobro zavrsiti
"Stručnjake" koji su je pregledali najradije bi sad ubila,tako sam ljuta jer se jadnica danima pati...a na vrijeme sam je na pregled odvela..Ako ovo dobro prodje ovi sa veterine su mi rekli da bez problema moze nadoknaditi sve propustene vakcine...nadam se da ce biti tako....
pakica_

#1437 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

inch-yy wrote:
Opet ja...ispostavilo se nažalost da ipak nisam od muhe pravila slona...Upravo sam se vratila sa veterine...tamo su uradili analizu krvi,i mala je ipak zarazena krpeljom,...sto su prva dva veterinara konstantno pobijala...takodjer je i slabokrvna...
sad su joj dali neke lijekove,antibiotika,za dva dana treba primiti imizol...iskreno se nadam da ce sve dobro zavrsiti
"Stručnjake" koji su je pregledali najradije bi sad ubila,tako sam ljuta jer se jadnica danima pati...a na vrijeme sam je na pregled odvela..Ako ovo dobro prodje ovi sa veterine su mi rekli da bez problema moze nadoknaditi sve propustene vakcine...nadam se da ce biti tako....
:(
zao mi je sto se dusa pati tako dugo i iskreno se i ja nadam da ce joj biti bolje sto prije!!
srecom, ja sa harisom imam samo pozitivna iskustva i on je vet. od moje dvoje "djece", zao mi je sto se ispostavilo da tebi i tvom "djetetu" nije pomogao..
inch-yy

#1438 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by inch-yy »

pakica_ wrote:
inch-yy wrote:
:(
zao mi je sto se dusa pati tako dugo i iskreno se i ja nadam da ce joj biti bolje sto prije!!
srecom, ja sa harisom imam samo pozitivna iskustva i on je vet. od moje dvoje "djece", zao mi je sto se ispostavilo da tebi i tvom "djetetu" nije pomogao..

Nije samo haris kriv,prvi veterinar je definitivno najveci krivac jer je injekcijama koje je dao zataskao simetome oboljenja...nadma se da ce sve dobro zavrsiti....i da ce uskoro sretno trckarati kao i inace...ne znam znate li sta da dajem psu,zbog anemeije...?predpostavljam da je to posljedica krpelja
Svakako javim sta i kako je bilo....hvala na podrsci:)
VeDooo1gim

#1439 Maltezer

Post by VeDooo1gim »

Pozdrav , trazim uzgajivacnicu maltezera u sarajevu ako je ima?
Bilo kakav savjet ili uputa je dobrodosla...
Janjicar

#1440 Re: Maltezer

Post by Janjicar »

Obicno kada neko postavi tako nesto odmah se napise:

pik.ba , market.ba ???

pa et redA je da i ja tako uradim :bih:
pakica_

#1441 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

ljudi, pako nam ipak sutra ide na posljednju bocu u zivotu.. ne moze na noge, ne zna gdje je.. pati se.. sutra ce kod harisa koji ce ga ispratiti na onu stranu duge :( :( :(
Pasiflora

#1442 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

pakica_ wrote:ljudi, pako nam ipak sutra ide na posljednju bocu u zivotu.. ne moze na noge, ne zna gdje je.. pati se.. sutra ce kod harisa koji ce ga ispratiti na onu stranu duge :( :( :(
Jadnicak mali :( :(
pakica_

#1443 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

Pasiflora wrote:
pakica_ wrote:ljudi, pako nam ipak sutra ide na posljednju bocu u zivotu.. ne moze na noge, ne zna gdje je.. pati se.. sutra ce kod harisa koji ce ga ispratiti na onu stranu duge :( :( :(
Jadnicak mali :( :(
gotovoooo :( :(
RIP drago moje cupavo.. :( :( :( :(
Pasiflora

#1444 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

RIP zlatni :(
luna09

#1445 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by luna09 »

R.I.P bebice
JoeyTribbiani

#1446 Problem sa psom

Post by JoeyTribbiani »

Imam njemačkog ovčara starog godinu dana. Živi u svojoj kućici i ima dovoljno prostora za ganjanje lopte, vršenje nužde i tako dalje.

Problem je u tome što nenormalno laje na djecu. Znači nijedno ne može proći, a da on ne počne lajat' i režat'. Šetnje su muke radi toga, ako naidju djeca. Trza i vuče prema njima. Upratio sam par puta djecu iz komšiluka kako, za vrijeme zime, bacaju grudve prema njemu i slične manje pizdarije. Sad se sve završi na nekom dječijem ruganju i to je to.

Kako ga odučiti od toga? Nikad' ga nisam mogao odvest u šetnju do vilsa jer mi se ne da hrvat sa njim i prepadat nekoga.

Inače je fin, razumije osnovne komande, ali kad se radi o navedenom problemu, skroz je gluh :-) .
Cholina_Lokica

#1447 Re: Problem sa psom

Post by Cholina_Lokica »

Vjerovatno su ga plaho provocirali pa je to ta reakcija, to gadjanje i provociranje je izazvalo haos. Mozes li zamisliti sta se desavalo kad ti nisi upratio sta rade mu...

Izbjegavaj djecu :mrgreen:
pakica_

#1448 Re: štene povraća

Post by pakica_ »

koja god da je rasa, bio mali, bio veliki pas, rezanje se ne smije tolerisat ni u kojoj dobi :D odma ga povali ako zarezi.. ako ti ga je sad zao, jer je tako mal, sladak i sta sve ne, onda ti sretno kad poraste :evil:
ja sam svoju malu mjesanku dovela u red samo tako :D sad samo skace kad se ko trgne za djep jer konta da ce joj neko nesto dat da jede, ali i to lagano ispravljamo :D mislim da sad ima negdje oko 7 mjeseci, pa cemo sad da ucimo one "velike" komande tipa da sjedi i ceka i da stane (mada vec sad ako se gdje zaholca, a ja zviznem, vraca se :D )
ely05

#1449 Re: štene povraća

Post by ely05 »

Probaj napravit caj od kamilice ili nane,ja sam svom to pravila kod grceva i povracanja( vet mi rekao)sada je super :)
junkers

#1450 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by junkers »

da ne otvaram novu temu,kupiranje ušiju dobermanu u sarajevu?što bezbolnije,kvalitetnije?može i pp.
Post Reply