Pa nije otrov, ako si ga dobio dzabe - popij ga.Vernes_AMG wrote:iza ovog svega ja vidim jedno veliko NE , uzimanju ovog suplementa , kako se pokazao California Fitness 100% Whey ?
Imam namjeru uzeti njega pa ne znam da li bi mogao dobiti neke 3-4kg od 1kg tog whey-a ?
Treniram intenzivno , 4-5 puta sedmicno , dosta napredujem , ali eto , reko da malo "poguram" napredak
Tuzno je da ljudi znaju vise o svom autu, mobitelu ili televizoru nego o vlastitom tijelu. Od samog wheya neces dobiti kile, dobit ces od hrane. Za kvalitetnih 3-4kg ciste misicne mase moras raditi bar 6-7 mjeseci, i to u svim optimalnim uslovima. Profesionalci su zadovoljni kad dobiju kilogram na godinu, a oni jos koriste mnoga druga sredstva. Ako ti je bas trip da dobivas kile (tj. ako ti je vaga mjerilo napretka) smazi tubu majoneze svako vece, dva velika cipsa nekad u toku dana i jedi krofne iz pekare... Dobit ces ih za mjesec dana.
Suplementi nisu carobni stapici, to su samo nadopune prehrani, kako im i samo ime kaze. Tih 1kg wheya bi ti moglo trajati 15-ak dana, sto je realno - nikakav vremenski period.
Separacije su razdvajanje izmedju razlicitih glava misica, i samih misica. Npr. prijelaz sa ramena na biceps, razdvojene glave ramena (prednja, srednja, zadnja) ili tricepsa. Evo kako to izgleda:debela wrote:sitna.buranija,
sta su strijacije i separacije po misicima? imam neke pretpostavke u glavi ali da se ne provaljujem

Obratiti paznju na jake prijelaze u sjenama - to je ono sto daje onaj okrugli, puni, izdefinisani oblik. Neko ko je dobro izdefinisan nece izgledati prevelik u majici/dukserici, ali zato kad se skine, rezultat je primjetan i sve izgleda vece. Medju bilderskim krugovima ima jedna mudrost:
Oderana ruka 38 > ruka 45 na masi
Strijacije su pojava kada neko ima toliko malo potkoznog masnog tkiva i da mu je koza toliko tanka da se vide pojedinacno misicna vlakna. Pojava kod ekstremne definicije (bf <5%), ne moze se odrzati kroz duzi vremenski period.

Najpoznatiji po ovome je Andreas Munzer (slika tricepsa je cini mi se - njegova), austrijanski bodybuilder koji je umro od prevelike kolicine anabolickih preparata (gutao je saku tableta na dan). Ovakva izdefinisanost (kao kod Andija) nikad prije nije vidjena, a sumnjam i da ce biti poslije jer se za ovakvo nesto placa zivotom... Decko je zivio u trci za svojim snom - da dostigne sunarodnjaka Arnolda, ali zbog politike mu to nikad nije poslo za rukom (nije se dovoljno uvlacio braci Wieder). Da ne bude zabune, americki zakon svrstava steroide u istu grupu kao i kokain, a steroidi kao dijagnosticirani uzrok smrti se nalaze oko hiljaditog mjesta. Cigarete i alkohol su medju top 5. Opasno jeste, ali moralna strana ne postoji kada su u igri veliki novci - i stoga nemojte zuriti sa osudama. Kompletan sport na svjetskom nivou je nadrogiran, a prosjecni ocekivani zivotni vijek olimpijskog takmicara ne iznosi vise od 60 godina. Vrhunski sport (bilo koji) nije, ne moze i nikad nece biti zdrav.
Jos jedna slika Andija:

Covjek je bio izdefinisaniji od anatomskog atlasa, isto kao da ste ogulili kozu.
Tako nesto.roki wrote:Meni je kreatin uvijek bio suh..Povuče vodu u mišiće,dobiješ 7-8kg (zbog nakupljene vode) imaš više snage i eksplozivnosti.Zbog veće snage možeš više dizati i prije izgraditi masu ali bez hrane si donji.Kad prestaneš piti sletiš na staru kilažu.