Policija

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Creasy

#1426 Re: Policija

Post by Creasy »

vozač wrote:
što se tiče dopisa dahić je bio zakon, u njegovo vrijeme sve se radilo, barem ja imam takva iskustva, ovo sad je samo sve gore iz dana u dan

Dok je Dahic bio, nije ti palo na pamet da pitas policajca sto te zaustavio...
cappy_tempo

#1427 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

Creasy wrote:
vozač wrote:
što se tiče dopisa dahić je bio zakon, u njegovo vrijeme sve se radilo, barem ja imam takva iskustva, ovo sad je samo sve gore iz dana u dan

Dok je Dahic bio, nije ti palo na pamet da pitas policajca sto te zaustavio...
joj tad vam je najbolje bilo jel tako :D
maslina

#1428 Re: Policija

Post by maslina »

Ja uvijek polazim od toga kako je policija dobra, a tužilaštvo loše. Al` ne mogu da ne primijetim neke stvari koje gledam svaki dan. Prolazim pored restorana Brajlović na Ilidži, preko puta nekadašnje zgrade opštine. To je sada zgrada PU Ilidža. Ispred restorana haos. Auta na trotoaru, pješaci nemaju šanse. Preko puta tog "parkinga", Brajlovićev džip, onako fino parkiran, čitavom širinom trotoara.
Murija stoji ispred stanice i izgleda mi da ne vide ništa. Zamišljam situaciju da im priđem i požalim se kako ne mogu proći trotoarom zbog parkiranih auta. Vjerovatno bih dobio batine.
Policija i nije baš divna. Znam jednu inspektoricu iz iste PU. Sva joj se priča svodi na pečene piliće i gigantske porcije ćevapa koje im šalju gazde restorana. Ljudi se prodaju za piliće i ćevape.
Znam da je situacija grozna, da im je topli nizak, ali... Malo mi se sve to gadi.
Sinoć kulminacija. Trotoar zakrčen dužinom od 50-ak metara, a jedan od njih parkirao auto na sred saobraćajne trake. On može. Sjedi kod Brajlovića. Stvarno mi se povraća od ove države.
zonbirile

#1429 Re: Policija

Post by zonbirile »

maslina wrote:Ja uvijek polazim od toga kako je policija dobra, a tužilaštvo loše. Al` ne mogu da ne primijetim neke stvari koje gledam svaki dan. Prolazim pored restorana Brajlović na Ilidži, preko puta nekadašnje zgrade opštine. To je sada zgrada PU Ilidža. Ispred restorana haos. Auta na trotoaru, pješaci nemaju šanse. Preko puta tog "parkinga", Brajlovićev džip, onako fino parkiran, čitavom širinom trotoara.
Murija stoji ispred stanice i izgleda mi da ne vide ništa. Zamišljam situaciju da im priđem i požalim se kako ne mogu proći trotoarom zbog parkiranih auta. Vjerovatno bih dobio batine.
Policija i nije baš divna. Znam jednu inspektoricu iz iste PU. Sva joj se priča svodi na pečene piliće i gigantske porcije ćevapa koje im šalju gazde restorana. Ljudi se prodaju za piliće i ćevape.
Znam da je situacija grozna, da im je topli nizak, ali... Malo mi se sve to gadi.
Sinoć kulminacija. Trotoar zakrčen dužinom od 50-ak metara, a jedan od njih parkirao auto na sred saobraćajne trake. On može. Sjedi kod Brajlovića. Stvarno mi se povraća od ove države.
---------------------------------------------
isto kod Nagiba,jedan Telecom ne može prolaziti od mušterija u pristupnom putu sa znakom zabrane.
Creasy

#1430 Re: Policija

Post by Creasy »

maslina wrote:Ja uvijek polazim od toga kako je policija dobra, a tužilaštvo loše. Al` ne mogu da ne primijetim neke stvari koje gledam svaki dan. Prolazim pored restorana Brajlović na Ilidži, preko puta nekadašnje zgrade opštine. To je sada zgrada PU Ilidža. Ispred restorana haos. Auta na trotoaru, pješaci nemaju šanse. Preko puta tog "parkinga", Brajlovićev džip, onako fino parkiran, čitavom širinom trotoara.

Pa dozvoljeno je parkirati na trotoaru i u saobracajnoj traci. Sta tu policija moze? :roll:
cappy_tempo

#1431 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

od kad je u saobracajnoj traci dozvoljeno :? nekako mi nema logike,jer bi onda u sred titove parkirali i otisli kafu piti
maslina

#1432 Re: Policija

Post by maslina »

cappy_tempo wrote:od kad je u saobracajnoj traci dozvoljeno :? nekako mi nema logike,jer bi onda u sred titove parkirali i otisli kafu piti
Naravno da nije. Volio bih da sam sinoć imao aparat. Ova država bi se trebala zvati "haj šta ima veze".
respo

#1433 Re: Policija

Post by respo »

cappy_tempo wrote:od kad je u saobracajnoj traci dozvoljeno :? nekako mi nema logike,jer bi onda u sred titove parkirali i otisli kafu piti
dozvoljeno je ako upalis sva 4 jer si onda automatski nevidljiv :-)
cappy_tempo

#1434 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

joj odo uzet auto i natakariti se tacno ispred centralne banke i odo hodati malo po gradu :mrgreen:
mrtva kokoš

#1435 Re: Policija

Post by mrtva kokoš »

joj super ne moram vise parking placati samo upalim sva 4 i odem... :mrgreen:
maslina

#1436 Re: Policija

Post by maslina »

Splinter wrote:joj super ne moram vise parking placati samo upalim sva 4 i odem... :mrgreen:
Ne može tako. Ostavi poruku na šajbi: "Kod Brajlovića sam", "Kod Malče sam", "Kod Šaje sam u gostima"...
Creasy

#1437 Re: Policija

Post by Creasy »

Ako je izostavljen iz ZOBS-a clan kojim je to kaznjivo, znaci da je dozvoljeno. LJudi, gdje vi zivite? Pa ima vec 9 mjeseci kako se parkira na trotoaru i pojedinci se jos pitaju zasto ih policija ne kaznjava... :-)
Creasy

#1438 Re: Policija

Post by Creasy »

corsa

#1439 Re: Policija

Post by corsa »

maslina wrote:
Splinter wrote:joj super ne moram vise parking placati samo upalim sva 4 i odem... :mrgreen:
Ne može tako. Ostavi poruku na šajbi: "Kod Brajlovića sam", "Kod Malče sam", "Kod Šaje sam u gostima"...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Prejako!!!!
Dr. Oetker

#1440 Re: Policija

Post by Dr. Oetker »

Creasy wrote:Ako je izostavljen iz ZOBS-a clan kojim je to kaznjivo, znaci da je dozvoljeno. LJudi, gdje vi zivite? Pa ima vec 9 mjeseci kako se parkira na trotoaru i pojedinci se jos pitaju zasto ih policija ne kaznjava... :-)
Ima pauk, samo nikada da na vrijeme dođe i odnese pravu mušteriju. Oni paukom odnesu one koji ne plate parking...
Creasy

#1441 Re: Policija

Post by Creasy »

Dr. Oetker wrote:
Creasy wrote:Ako je izostavljen iz ZOBS-a clan kojim je to kaznjivo, znaci da je dozvoljeno. LJudi, gdje vi zivite? Pa ima vec 9 mjeseci kako se parkira na trotoaru i pojedinci se jos pitaju zasto ih policija ne kaznjava... :-)
Ima pauk, samo nikada da na vrijeme dođe i odnese pravu mušteriju. Oni paukom odnesu one koji ne plate parking...

Jedan dodje odnese jedno auto, a sta sa ostalim? Kakav pauk... :roll:
cappy_tempo

#1442 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

:mrgreen:
ultras

#1443 Re: Policija

Post by ultras »

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
testovi

#1444 Re: Policija

Post by testovi »

veceras se vozali onako bezveze bilo je i pusaca u autu a u autu kod mene nije dozvoljeno pusenje tako da smo stali na cengic vili kod garaza da izađu iz auta i zapale
nije proslo ni 1min a neko iz zgrada je pozvo policiju i pojavi se kombi izađose i zapisase nas

10 min poslije stanemo ispred pekare as na onaj dio gdje svi parkiraju auta kada idu u pekaru otvorim gepek izvadim flasu sa vodom da operem ruke i ne prođe opet ni 1 min i pojavi se drotovska petica i pravo odma na nas i opet nas zapisa valjda mu sumnjivo sto smo bili pored otvorenog gepeka
i usput me pita do kad auto registrovano,za vozacku i jos ponesto

zna li neko sta im znaci to sto su me zapisali ?

da li ako se nesto npr desi kod tih garaza gdje smo stali da zapale cigaru da ce imat mene kao sumnjivog i imaju zapisano ko je tu bio ? to mi je nekako jasno

a zasto kod pekare as nema osnova da me tu kazni
jer smo se oba puta razisli a ja nisam ni upito zasto me zapiso

da li da ocekujem neku kaznu da mi posalju ? koliko znam nista od toga ali vise misljenja vise ce da mi znaci

auto imam 4mjeseca i to je prvi-a 2 puta da me zaustave pa ne znam ......
kokuz_sa

#1445 Re: Policija

Post by kokuz_sa »

najvjerovatnije nece ti kuci nista doci :D

mada kod nas nikad nista sigurno nije..najvise se sjetim svojih jarana..sjede ljudi vani cugaju pive..pridje drot kako ste momci rutinska kontrola
daj licne..dalie lik zapisao jos se s njima ispricao onako ko raja prava i otisao svojim putem..

30 dana kasnije

-kuc kuc..postar ovdje
izvolite plavvu koverticu..

svrha kovertice je bila da dostavi papiric u kojem pise

-kazna za konzumiranje alkohola na javnom mjestu..200KM :D :D
testovi

#1446 Re: Policija

Post by testovi »

oba puta ja nisam ugrozio saobracaj kod garaza nema saobracaja
nisam ni kod pekare as a nakon sto je drot kod pekare as zapiso otiso je u pekaru
nije namjenski doso tu zbog nas

kod garaza onaj ko je zvao policiju sigurno je pomislio da su dosli narkomani pa je zato i pozvo mi nismo pravili nikakav nered oni zapalili cigaru ja usliko bosmal bas u trenutku kad je kombi dolazio ja sliko bosmal

kod pekare as isto tako izasli iz auta bez ikakve galame nereda itd
quasar

#1447 Re: Policija

Post by quasar »

testovi wrote:veceras se vozali onako bezveze bilo je i pusaca u autu a u autu kod mene nije dozvoljeno pusenje tako da smo stali na cengic vili kod garaza da izađu iz auta i zapale
nije proslo ni 1min a neko iz zgrada je pozvo policiju i pojavi se kombi izađose i zapisase nas

10 min poslije stanemo ispred pekare as na onaj dio gdje svi parkiraju auta kada idu u pekaru otvorim gepek izvadim flasu sa vodom da operem ruke i ne prođe opet ni 1 min i pojavi se drotovska petica i pravo odma na nas i opet nas zapisa valjda mu sumnjivo sto smo bili pored otvorenog gepeka
i usput me pita do kad auto registrovano,za vozacku i jos ponesto

zna li neko sta im znaci to sto su me zapisali ?

da li ako se nesto npr desi kod tih garaza gdje smo stali da zapale cigaru da ce imat mene kao sumnjivog i imaju zapisano ko je tu bio ? to mi je nekako jasno

a zasto kod pekare as nema osnova da me tu kazni
jer smo se oba puta razisli a ja nisam ni upito zasto me zapiso

da li da ocekujem neku kaznu da mi posalju ? koliko znam nista od toga ali vise misljenja vise ce da mi znaci

auto imam 4mjeseca i to je prvi-a 2 puta da me zaustave pa ne znam ......
Ako bude kakvo izgrebano auto ili izbusene gume u okolini, znacemo da si ti... :mrgreen:
testovi

#1448 Re: Policija

Post by testovi »

nisam naiso ni na jednog iz majstori parkiranja teme a da jesam usliko bi i postavio
ja1977

#1449 Re: Policija

Post by ja1977 »

Da li policajac mora da napise prekrsajni nalog na licu mjesta ukoliko vas zustavi, ili jos uvijek moze uzeti podatke i nalog poslati postom??
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1450 Re: Policija

Post by Truba »

kokuz_sa wrote:
-kazna za konzumiranje alkohola na javnom mjestu..200KM :D :D
možda glupo pitanje ali otkud mu adresa :mrgreen:
Locked