Najbolja pizza u SA?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1426 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by konektovan »

Ucini mi se pizza fočaka...... :D
dječak sa šibicama

#1427 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by dječak sa šibicama »

Jest, 16 focaka se najede od ovoga.

Moze i 20, ali da ne pretjeruju.
zijancer

#1428 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by zijancer »

Bloo wrote:
zijancer wrote:ne mogu da zaboravim njihovu pizzu s incunima :-D
boliiiiiiiiii
A tek fokača... :cry:
biži tamo, tek sam večerala pola kg sladoleda :cry:
avetinja

#1429 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by avetinja »

Dobra pizzeria sa dostavom? Nemojte samo Mahira.
MaxPayne

#1430 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by MaxPayne »

avetinja wrote:Dobra pizzeria sa dostavom? Nemojte samo Mahira.
Havana,brza dostava.
Haris033

#1431 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Haris033 »

Nije Sa, ali neki dan sam otišao u No.1 u Visokom (4.7 ocjena na Google recenzijama, kažu pizza najbolja u Visokom). Nahvališe pizzu, pa rekoh da i probamo hanuma i ja.
Image Sjeli smo u baštu, gdje je ugođaj i servis na visokom nivou, ali pizza.... :-x Nešto odvratnije nisam odavno pojeo (žao mi što nisam uslikao). Naručio quattro stagioni, tijesto živo, salama stara i tukne, biljni sir, nekakve čorbe po pizzi kg, sosovima ni traga... Tražio da mi donesu bar malo marinade sa bijelim lukom i peršunom, dobio ulje sa malim tragovima peršuna, b.luka ni na mapi.
Elem, lijepi PM. Definitivno su postavili standarde za pizzu, bar što se BH tiče. Nema gdje nisam probao, samo se PM vraćam.. :izet:
hopi

#1432 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by hopi »

ma dobar je PM, sigurica, velik izbor pica, dobiješ i ona 3 sosa ko voli. Primjetio sam da je kod njih tijesto nekako slatkasto, što meni ne smeta. meni je dobra pica.

ne znam jesma li već napisao, dobru 4 sira sam pojeo tamo u onom restoranu kod doma armije, ne znam kako se zove sad, bivši pomodorino. Pica dobra, velika i baš pojaka, sa puno sira, tako da jednu mogu i 2 osobe ako baš nisu pregladne.
i agree

#1433 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by i agree »

Sta vam je pm?
i agree

#1434 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by i agree »

avetinja wrote:Dobra pizzeria sa dostavom? Nemojte samo Mahira.
sose na malti nije los mislim da radi dostava do 7 samo navece.kad god prodjem tuda ima minimimum 2-3 da cekaju picu.
Jolie

#1435 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Jolie »

Haris033 wrote:Nije Sa, ali neki dan sam otišao u No.1 u Visokom (4.7 ocjena na Google recenzijama, kažu pizza najbolja u Visokom). Nahvališe pizzu, pa rekoh da i probamo hanuma i ja.
Sjeli smo u baštu, gdje je ugođaj i servis na visokom nivou, ali pizza.... :-x Nešto odvratnije nisam odavno pojeo (žao mi što nisam uslikao). Naručio quattro stagioni, tijesto živo, salama stara i tukne, biljni sir, nekakve čorbe po pizzi kg, sosovima ni traga... Tražio da mi donesu bar malo marinade sa bijelim lukom i peršunom, dobio ulje sa malim tragovima peršuna, b.luka ni na mapi.
Elem, lijepi PM. Definitivno su postavili standarde za pizzu, bar što se BH tiče. Nema gdje nisam probao, samo se PM vraćam.. :izet:
Recimo ja imam priliku jesti cesto u ovom objektu,
i nikad za nikad, ali stvarno nikad,
nisam cula da je iko preporucio ili pohvalio pizzu tamo :-D
Tako da provjeri ko ti je to rekao :-D

Jela koja sam ja dobila kao preporuku, a dosta sam i sama probala su corbe (begova / tarhana), pileca salata, riba, lignje, pohovani mozak, sir,...
Pizze ni na mapi, niti sam je ikad tamo jela.
Industrialyzer

#1436 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Industrialyzer »

i agree wrote:Sta vam je pm?
Picolo Mondo iza SCC
i agree

#1437 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by i agree »

Industrialyzer wrote:
i agree wrote:Sta vam je pm?
Picolo Mondo iza SCC
hvala moram probat tamo
konektovan

#1438 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by konektovan »

Skupo je tamo druze.... :mrgreen:
i agree

#1439 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by i agree »

ako bude puno skupo a ima basta da se sjedne i jede, moze se malo i dzogirat poslje jela
Haris033

#1440 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Haris033 »

Jolie wrote:
Haris033 wrote:Nije Sa, ali neki dan sam otišao u No.1 u Visokom (4.7 ocjena na Google recenzijama, kažu pizza najbolja u Visokom). Nahvališe pizzu, pa rekoh da i probamo hanuma i ja.
Sjeli smo u baštu, gdje je ugođaj i servis na visokom nivou, ali pizza.... :-x Nešto odvratnije nisam odavno pojeo (žao mi što nisam uslikao). Naručio quattro stagioni, tijesto živo, salama stara i tukne, biljni sir, nekakve čorbe po pizzi kg, sosovima ni traga... Tražio da mi donesu bar malo marinade sa bijelim lukom i peršunom, dobio ulje sa malim tragovima peršuna, b.luka ni na mapi.

Jela koja sam ja dobila kao preporuku, a dosta sam i sama probala su corbe (begova / tarhana), pileca salata, riba, lignje, pohovani mozak, sir,...
Mnogo prijatelja iz Visokog su mi preporučili taj restoran i kao ono "jeste da im je sve skupo, ali kod njih je pizza najbolja". :-D
Btw, sve pizze su im 8KM.
Drago mi je da si jela nešto drugo, jer bašta restorana mi je super, kao i usluga i volio bih im dati drugu šansu, tako da taj pohovani mozak zvuči primamljivo.. Hvala za info ;-)
Jolie

#1441 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Jolie »

Haris033 wrote:
Jolie wrote:

Mnogo prijatelja iz Visokog su mi preporučili taj restoran i kao ono "jeste da im je sve skupo, ali kod njih je pizza najbolja". :-D
Btw, sve pizze su im 8KM.
Drago mi je da si jela nešto drugo, jer bašta restorana mi je super, kao i usluga i volio bih im dati drugu šansu, tako da taj pohovani mozak zvuči primamljivo.. Hvala za info ;-)
Tacno su ti i rekli za cijene,
za taj standard imaju visoke cijene koje pariraju sarajevskim.

Pohovani mozak nisam probala, ne mogu to jesti no no :? :skoljka: :D

Btw,
zbog tvojih slika cu mahsuz otici u PM prvom prilikom.
Haris033

#1442 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Haris033 »

Ako se budeš razočarala, javi, ja plaćam ceh :lol:
nivla

#1443 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by nivla »

ne znam vala za picolo mondo, puno sam vise ocekivao, nije vrijedno onih para, i nije pizza sos koji dodatno stavis, onako bez sosova ne vrijedi ni 5 km, cim treba dodati nesto na nju to znaci da i nije neki kvalitet, zadnji put kad sam jeo pizza bila ocajna, napominjem da nisam od onih koji nisu bili zadovoljni velicinom iste, jer kvalitet meni ne predstavlja da se za 10-12 km prezderem, vec da to sto jedem bude kako treba, picolo mondo nije ispunio ocekivanja
pizza u vapianu nije ono sto mnogi ocekuju, ali ako nista vidi se da se na istoj nalazi pravi paradajz, a ne neki isprdak od paradajza zacinjen svim i svacim da se prikrije nekvalitet, iako mozes uzeti neke dodatne sosove, nisu potrebni jer nema potrebe da se prikriva ista, svaki od sastojaka je kvalitetan
pepeljara

#1444 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by pepeljara »

Sam omer cijene i kvalitete pice Ago definitivno :) to je ono za sirotinju, ali opet... kad vidim sta drugi stavljaju i to naplate masno, sve je bara bara.
Tratoria uno restoran ima dobru picu, al opet je to kod nas precjenjeno bar pica pica. Mislim da tu vishe ne mozes reci omjer cijene kvaliteta, nego usluga, mjesto, ime/renome i sl... :)

i da...
pizza je svakako jedno od najeftinijih jela sto postoji...

malo tijesta, mozarele i tomato sosa, malo basilica i cao :)

:thumbup:
Last edited by pepeljara on 06/08/2019 15:19, edited 1 time in total.
Averus

#1445 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Averus »

Za no. 1 u Visokom nikad nisam čuo da neko kaže da valja pizza :D
Ako se dobro sjećam jeo sam fin pohovani sir kod njih, možda i uštipke (ne pamtim kad sam zadnji put bio)

Što se tiče Piccolo Monda - samo mogu pohvaliti. Jesu se malčice pokvarili u odnosnu na prije 2-3 godine, ali opet su mi bolji od bilo koje druge pizze koju sam probao u SA, Italiji, Njemačkoj, Hrvatskoj, Austriji, Švicarskoj, Češkoj, Poljskoj, Mađarskoj ili bilo gdje drugo. Jednostavno mi "leži".
Mogu je jesti bez sosova, ali uživam i u sosovima, mogao bih ih na šnitu hljeba namazati i jesti!

Ne kažem da drugi nisu u pravu kada im se ne sviđa, samo pišem svoj dojam. Moj go-to diler za pizze i lignje je PM.
U2 mi je drugi izbor, kad poželim U2 kvalitet :D
Melo15

#1446 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Melo15 »

Calabria u Novoj Otoci :thumbup: Ne znam kakva je u Žar-u Pizza, znam da je Pizzeria koja je tu bila prije njih imala bas dobre Pizze, na fazon PM-a, ali iz nekog razloga ovi ne nastavise s pravljenjem istih, iako mislim da je pao dogovor oko recepta :mrgreen:
Last edited by Melo15 on 06/08/2019 15:51, edited 1 time in total.
konektovan

#1447 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by konektovan »

Pizzeria Bokun Tučepi, beton..... :mrgreen: :thumbup:
i agree

#1448 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by i agree »

konektovan wrote:Pizzeria Bokun Tučepi, beton..... :mrgreen: :thumbup:
cuj,dobra je u parizu isto,rim cafe picerija,samo malo daleko :D
konektovan