Istina o invalidima

Locked
Gusztav

#1426 Re: Istina o invalidima

Post by Gusztav »

@Hrulj

Ti pišeš samo koliki su izdaci za invalide i penzionere, a ne pišeš za izdatke koje plaća ovaj jadni budžet za nepotrebnu i ogromnu administraciju na 4 nivoa vlasti (mislim samo na Federaciju)....opštinski, gradski, kantonalni i federalni nivo (znam sigurno da si na jednim od ove 4 jasle).....znaš li ti koliko ima ministarstava, savjetnika, tajnica, vozača, agencija, pomoćnika i načelnika za ovo ili za ono, njihovih reprezentacija, potrošnje goriva za privatne poslove, službenih putovanja bez ikakvog razloga i efekta....e to je razlog za nedostatak novca u svim budžetima, a ti bi ukinuo invalidninu meni i sličnim koji imamo ekstremitete, ali zbog narušenog zdravlja i povrijeđenih kičmi i vitalnih organa "nevaljamo qrcu".........to bi ti htio....JEB'O TI PAS MATER :bih:
Hrulj

#1427 Re: Istina o invalidima

Post by Hrulj »

Gusztav wrote:@Hrulj

Ti pišeš samo koliki su izdaci za invalide i penzionere, a ne pišeš za izdatke koje plaća ovaj jadni budžet za nepotrebnu i ogromnu administraciju na 4 nivoa vlasti (mislim samo na Federaciju)....opštinski, gradski, kantonalni i federalni nivo (znam sigurno da si na jednim od ove 4 jasle).....znaš li ti koliko ima ministarstava, savjetnika, tajnica, vozača, agencija, pomoćnika i načelnika za ovo ili za ono, njihovih reprezentacija, potrošnje goriva za privatne poslove, službenih putovanja bez ikakvog razloga i efekta....e to je razlog za nedostatak novca u svim budžetima, a ti bi ukinuo invalidninu meni i sličnim koji imamo ekstremitete, ali zbog narušenog zdravlja i povrijeđenih kičmi i vitalnih organa "nevaljamo qrcu".........to bi ti htio....JEB'O TI PAS MATER :bih:
Prvo ne psuj. Drugo ima 14 vlada, 10 kantonalnih, federalna, rs, i brcko + drzavna. Izdatci za njih su oko 3 milijarde.
Ja nisam ni na jednim jaslama.
Sta ti je povrijedjeno tacno? Mozes li hodati? Hoces reci da je tebi gore nego onima bez noga, ruka ili ociju?
Hrulj

#1428 Re: Istina o invalidima

Post by Hrulj »

bude wrote:koje se sve nebuloze ovdje iznose, udio invalidskih penzija u ukupnom izdvajanju je 0,1877392154329668 sto je lako provjeriti a ne pisati napamet

http://www.fzmiopio.ba/images/statistik ... 052013.pdf
Kolicina penzija po radnom stazu je svega 17% od ukupnih penzija.
Ostalih 83% su vojne, invalidske, beneficirane i ostale penzije.
kvazimodo30

#1429 Re: Istina o invalidima

Post by kvazimodo30 »

Hrulj druze ovo su tvoje rijeci
''Sto je krmaluk ako sam u stanju staviti interes svih van moga licnog?
Jel ja ne bi volio udarat penziju od 10 000 eura i nikad u zivotu o bilo cemu da ne brinem.
2, 3 milijarde svake godine damo na penzije. A samo 317 116 800 ode na obicne penzionere. Da nema silnih invalidnina penzija bi iznosila 1950 KM. Ugodan dan''

dakle ako sma ja imao dvicu iz matematike pitanje je jesi li uopce zavrsio ikakvu skolu kad si mogao ovo izjaviti
prvo: ne uzimaj invalide u usta nemas pojma o cemu pricas
drugo: ako ti nesto nevalja izadji na izbore ili osnuj si stranku
trece: ako ti nepaše neki zakon onaj za koga si glasao trazi od njega nek ga promijeni
popusti se invalida jer ja sma jedan od njih i jako si me iziritirao, bolje da se nikad ne sretnemo i ne saznam ko si
bez ljutnje al kontroliši se malo šta pričaš
Gusztav

#1430 Re: Istina o invalidima

Post by Gusztav »

Hrulj wrote:

Prvo ne psuj. Drugo ima 14 vlada, 10 kantonalnih, federalna, rs, i brcko + drzavna. Izdatci za njih su oko 3 milijarde.
Sta ti je povrijedjeno tacno? Mozes li hodati? Hoces reci da je tebi gore nego onima bez noga, ruka ili ociju?
Mogu hodati , ali otežano, pola svoje invalidnine dajem za lijekove, povrijeđena mi je kičma, ruka (dominantna), pogođen sam gelerima granate u grudni koš, jetru, slezenu, želudac, debelo i tanko crijevo imam šećer, trigliceride i 100 nekih "qraca" i šta bi ti, samo zato što imam i ruke i noge ti bi mi uskratio ovo malo jada i čemera :(
Hrulj

#1431 Re: Istina o invalidima

Post by Hrulj »

kvazimodo30 wrote:Hrulj druze ovo su tvoje rijeci
Jel ja ne bi volio udarat penziju od 10 000 eura i nikad u zivotu o bilo cemu da ne brinem.
2, 3 milijarde svake godine damo na penzije. A samo 317 116 800 ode na obicne penzionere. Da nema silnih invalidnina penzija bi iznosila 1950 KM. Ugodan dan''

dakle ako sma ja imao dvicu iz matematike pitanje je jesi li uopce zavrsio ikakvu skolu kad si mogao ovo izjaviti
trece: ako ti nepaše neki zakon onaj za koga si glasao trazi od njega nek ga promijeni
popusti se invalida jer ja sma jedan od njih i jako si me iziritirao, bolje da se nikad ne sretnemo i ne saznam ko si

otidji do kalkulatora i ukucaj 616 000 - 83%
Broj koji dobijes pomnozi sa 330 pa sa 12
E to ti je za penzionere sa stazom.
Sto vas toliko to zivcira pobogu?
Jel itko ratovao zbog penzija ili ste ratovali da spasite zenu i djete.
Nitko nije obecavao penzije invalidnine i ostalo, a sad ih se uhvatili i ne date. Ne date cak ni revizija da se provede.
Hrulj

#1432 Re: Istina o invalidima

Post by Hrulj »

Gusztav wrote:
Hrulj wrote:

Mogu hodati , ali otežano, pola svoje invalidnine dajem za lijekove, povrijeđena mi je kičma, ruka (dominantna), pogođen sam gelerima granate u grudni koš, jetru, slezenu, želudac, debelo i tanko crijevo imam šećer, trigliceride i 100 nekih "qraca" i šta bi ti, samo zato što imam i ruke i noge ti bi mi uskratio ovo malo jada i čemera :(
jbg, zivot nije pravedan. Meni je granata unistila sluh na desno uho, noga puna gelera, stomak takodjer, i uz to propuko.
I mogao sam traziti penziju al sam kontao da nije fer, gdje sam ja a gdje su oni bez noga ili porodice sehida.
kvazimodo30

#1433 Re: Istina o invalidima

Post by kvazimodo30 »

Hrulj wrote:
kvazimodo30 wrote:Hrulj druze ovo su tvoje rijeci

otidji do kalkulatora i ukucaj 616 000 - 83%
Broj koji dobijes pomnozi sa 330 pa sa 12
E to ti je za penzionere sa stazom.
Sto vas toliko to zivcira pobogu?
Jel itko ratovao zbog penzija ili ste ratovali da spasite zenu i djete.
Nitko nije obecavao penzije invalidnine i ostalo, a sad ih se uhvatili i ne date. Ne date cak ni revizija da se provede.
U onom dokumentu koji si izbacio pise '' isplatna skupina 1 zakon o PIO 355.584 penzionera'' dakle po zakonu i PIO toliko penzionera stice pravo na penziju kakvih ti 83% spominjes?
kvazimodo30

#1434 Re: Istina o invalidima

Post by kvazimodo30 »

hrulj druze nisam penzioner ostao sam invalid sa 13 godina imam pravo traziti invalindinu od drzave koja me napravila invalidom i rekoh ti vec penzionere spominji na drugoj temi a ne u ovoj o invalidima a ako ikad saznam ko si tako ce da te prebije invalid da ces kad budes prolazio pored bilo kojeg invalida prelaziti na drugu stranu ceste, jezik za zube i ne spominji invalide ako i sam nisi invalid
Hrulj

#1435 Re: Istina o invalidima

Post by Hrulj »

kvazimodo30 wrote:hrulj druze nisam penzioner ostao sam invalid sa 13 godina imam pravo traziti invalindinu od drzave koja me napravila invalidom i rekoh ti vec penzionere spominji na drugoj temi a ne u ovoj o invalidima a ako ikad saznam ko si tako ce da te prebije invalid da ces kad budes prolazio pored bilo kojeg invalida prelaziti na drugu stranu ceste, jezik za zube i ne spominji invalide ako i sam nisi invalid
Ako si procitao moj post znat ces sta sam. A ako se to po penziji racuna onda nisam, nisam htio je uzeti.
kvazimodo30

#1436 Re: Istina o invalidima

Post by kvazimodo30 »

Hrulj wrote:
kvazimodo30 wrote:hrulj druze nisam penzioner ostao sam invalid sa 13 godina imam pravo traziti invalindinu od drzave koja me napravila invalidom i rekoh ti vec penzionere spominji na drugoj temi a ne u ovoj o invalidima a ako ikad saznam ko si tako ce da te prebije invalid da ces kad budes prolazio pored bilo kojeg invalida prelaziti na drugu stranu ceste, jezik za zube i ne spominji invalide ako i sam nisi invalid
Ako si procitao moj post znat ces sta sam. A ako se to po penziji racuna onda nisam, nisam htio je uzeti.
hrelj druze urazumi se i pazi sta pricas civilna zrtva rata mogu biti samo invalidi od 70% invalidnosi pa gore, civilni , cini mi se, 90% i vise i samo oni primaju naknadu zato te molim kloni se tih kategorija , o penzionerima razglabaj do mile volje gdje god hoces, otvori sebi temu o tome ali zaobidji invalide barem ove kategorije koje sam spomenuo i da te napomenem za invalidske penzije invalidnost se racuna samo ako si je zadobio u toku radnog odnosa dakle ljudi sa urodjenim invaliditetom i oni koji su to postali u ratu kao civili na osnovu toga nemogu dobiti penziju niti otici u invalidsku penziju jer im se te povrede NE RACUNAJU kada podnesu zahtjev za penziju, zato drug preskoci ove kategorije koje sam nabrojao
Hrulj

#1437 Re: Istina o invalidima

Post by Hrulj »

fdhdfh wrote:hrulj barazere načeo si ih nemoj stati, rekoh ja da su to sve lažnjaci i podrumaši najglasniji su :lol: :lol: :lol: :lol: karindžanje sakatih balija u tijeku neprocjenjivo :lol: :lol: :lol: :lol:
Ti si prijavljen pa ti to majki radi.
kvazimodo30

#1438 Re: Istina o invalidima

Post by kvazimodo30 »

fdhdfh wrote:hrulj barazere načeo si ih nemoj stati, rekoh ja da su to sve lažnjaci i podrumaši najglasniji su :lol: :lol: :lol: :lol: karindžanje sakatih balija u tijeku neprocjenjivo :lol: :lol: :lol: :lol:
a tebi cu posebno da se najebem mame i to ne zato sto si srbin imam srba i prijatelja nego sto si degenerik :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by kvazimodo30 on 12/06/2013 22:13, edited 1 time in total.
kerima1

#1439 Re: Istina o invalidima

Post by kerima1 »

Hrulj
Kazes da si nagluh na jedno uho to ti je 50% invalidnosti sto se u Bosni ne racuna dovoljno bogaljem da bi ti davali inv.Potrebno je najmanje 90% zato i da si trazi ne bi ti odobrili tako pusti na miru ljude koji su sa tezim ostecenjima i zahvali Bogu sto si sposobniji za rad. :)
kvazimodo30

#1440 Re: Istina o invalidima

Post by kvazimodo30 »

fdhdfh wrote:
kvazimodo30 wrote:
a tebi cu posebno da se najebem mame :lol: :lol: :lol: :lol:
ko je otkino nogu :lol: :lol: :lol: :lol:
kad ti se dijete rodi sa nekom invalidnoscu pitaj se ko je otkinuo nogu , a jos veci crnjak bi bio da bude retard kao ti, znal' ti majka koliko si retardiran? :lol: :lol: :lol: :lol:
kvazimodo30

#1441 Re: Istina o invalidima

Post by kvazimodo30 »

fdhdfh wrote:
kvazimodo30 wrote:
a tebi cu posebno da se najebem mame i to ne zato sto si srbin imam srba i prijatelja nego sto si degenerik :lol: :lol: :lol: :lol:
kažu četnici da su tvojom nogom čačkali zube kad su te približili allahu, ko visoko leti nisko pada :lol: :lol: :lol: :lol:
hahah ne samo da si debil nego neznas ni zajebavat ljude fakat mi te zao, siguran sam kad te otac pravio da je mislio da ce napraviti normalnu osobu a ne retardinja :lol: :lol: :lol: :lol:
Gusztav

#1442 Re: Istina o invalidima

Post by Gusztav »

@kvazimodo, molim te ne spuštaj se na njihov nivo, oni to i žele mater im j.b.m
kvazimodo30

#1443 Re: Istina o invalidima

Post by kvazimodo30 »

fdhdfh wrote:
hahah ne samo da si debil nego neznas ni zajebavat ljude fakat mi te zao, siguran sam kad te otac pravio da je mislio da ce napraviti normalnu osobu a ne retardinja :lol: :lol: :lol: :lol:
to je neka uvreda šta li :lol: :lol: :lol: nego koja je noga ili si rođen s grbom na leđima, možeš proć ko kamila možda te koji šeik kupi :lol: :lol: :lol: :lol:

nazalost to nije uvreda to da si debil je cinjenica :sad: , uvreda bi bila da ti psujem ili nesto slicno.
kvazimodo30

#1444 Re: Istina o invalidima

Post by kvazimodo30 »

Gusztav wrote:@kvazimodo, molim te ne spuštaj se na njihov nivo, oni to i žele mater im j.b.m
a drug ne spustam se na njihov nivo samo mozda lik nije znao da je glup pa osjecam da mi je duznost da ga prosvijetlim ;)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1445 Re: Istina o invalidima

Post by PipiDugaDevetka »

kvazimodo30 wrote:hrelj druze urazumi se i pazi sta pricas civilna zrtva rata mogu biti samo invalidi od 70% invalidnosi pa gore, civilni , cini mi se, 90% i vise i samo oni primaju naknadu zato te molim kloni se tih kategorija , o penzionerima razglabaj do mile volje gdje god hoces, otvori sebi temu o tome ali zaobidji invalide barem ove kategorije koje sam spomenuo i da te napomenem za invalidske penzije invalidnost se racuna samo ako si je zadobio u toku radnog odnosa dakle ljudi sa urodjenim invaliditetom i oni koji su to postali u ratu kao civili na osnovu toga nemogu dobiti penziju niti otici u invalidsku penziju jer im se te povrede NE RACUNAJU kada podnesu zahtjev za penziju, zato drug preskoci ove kategorije koje sam nabrojao
Moja sestra prima invalidsku penziju kao dijete oboljelo prije 15. godine života. Civilna, neratna, penzija i invalidnina + t.nj.
Gusztav

#1446 Re: Istina o invalidima

Post by Gusztav »

Fakat nije mi jasno šta radi ova administracija.....sa'će mene banovati zbog kritika na njihov račun
kvazimodo30

#1447 Re: Istina o invalidima

Post by kvazimodo30 »

PipiDugaDevetka wrote:
kvazimodo30 wrote:hrelj druze urazumi se i pazi sta pricas civilna zrtva rata mogu biti samo invalidi od 70% invalidnosi pa gore, civilni , cini mi se, 90% i vise i samo oni primaju naknadu zato te molim kloni se tih kategorija , o penzionerima razglabaj do mile volje gdje god hoces, otvori sebi temu o tome ali zaobidji invalide barem ove kategorije koje sam spomenuo i da te napomenem za invalidske penzije invalidnost se racuna samo ako si je zadobio u toku radnog odnosa dakle ljudi sa urodjenim invaliditetom i oni koji su to postali u ratu kao civili na osnovu toga nemogu dobiti penziju niti otici u invalidsku penziju jer im se te povrede NE RACUNAJU kada podnesu zahtjev za penziju, zato drug preskoci ove kategorije koje sam nabrojao
Moja sestra prima invalidsku penziju kao dijete oboljelo prije 15. godine života. Civilna, neratna, penzija i invalidnina + t.nj.
pipi jeli sestra imala radnog staza? invalidska penzija se smatra penzijom u kojoj moras imati najmanje jednu trecinu radnog vijeka staza, znaci radni vijek je od 20 do 60 to je 40 godina,moras imati najmanje 13 godina radnog staza da bi aplicirao za invalidsku penziju , recimo napunis 60 god zivota a imas samo 13 godina staza znaci nedoovljno za punu ili prijevremenu znaci ides u invalidsku tako se zove, neznam kako ti je sestra dobila penziju ali ja kad odem koji imam ratnu povredu na procjenu komisije za penziju stepen invalidnosti je 0% jer se racuna samo invalidnost ako si je zadobio u toku radnog odnosa
kvazimodo30

#1448 Re: Istina o invalidima

Post by kvazimodo30 »

Gusztav wrote:Fakat nije mi jasno šta radi ova administracija.....sa'će mene banovati zbog kritika na njihov račun
ma pusti ba drug samo ignorisi ,'' haj budali objasni da mu treba psihijatar''
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1449 Re: Istina o invalidima

Post by PipiDugaDevetka »

kvazimodo30 wrote:pipi jeli sestra imala radnog staza? invalidska penzija se smatra penzijom u kojoj moras imati najmanje jednu trecinu radnog vijeka staza, znaci radni vijek je od 20 do 60 to je 40 godina,moras imati najmanje 13 godina radnog staza da bi aplicirao za invalidsku penziju , recimo napunis 60 god zivota a imas samo 13 godina staza znaci nedoovljno za punu ili prijevremenu znaci ides u invalidsku tako se zove, neznam kako ti je sestra dobila penziju ali ja kad odem koji imam ratnu povredu na procjenu komisije za penziju stepen invalidnosti je 0% jer se racuna samo invalidnost ako si je zadobio u toku radnog odnosa
Eh, sad više nisam siguran je li starosna penzija koju je naslijedila od umrlog oca ili invalidska, ali sam siguran da prima i penziju, i invalidninu kao ''dijete oboljelo prije 15. godine života''. Uz invalidninu prima i t.nj.

Stalno neke provjere, kako se vlast promijni, a ona na kontrolu po pozivu i bez plaćanja unaprijed pregleda.
kvazimodo30

#1450 Re: Istina o invalidima

Post by kvazimodo30 »

PipiDugaDevetka wrote:
kvazimodo30 wrote:pipi jeli sestra imala radnog staza? invalidska penzija se smatra penzijom u kojoj moras imati najmanje jednu trecinu radnog vijeka staza, znaci radni vijek je od 20 do 60 to je 40 godina,moras imati najmanje 13 godina radnog staza da bi aplicirao za invalidsku penziju , recimo napunis 60 god zivota a imas samo 13 godina staza znaci nedoovljno za punu ili prijevremenu znaci ides u invalidsku tako se zove, neznam kako ti je sestra dobila penziju ali ja kad odem koji imam ratnu povredu na procjenu komisije za penziju stepen invalidnosti je 0% jer se racuna samo invalidnost ako si je zadobio u toku radnog odnosa
Eh, sad više nisam siguran je li starosna penzija koju je naslijedila od umrlog oca ili invalidska, ali sam siguran da prima i penziju, i invalidninu kao ''dijete oboljelo prije 15. godine života''. Uz invalidninu prima i t.nj.

Stalno neke provjere, kako se vlast promijni, a ona na kontrolu po pozivu i bez plaćanja unaprijed pregleda.
drug vjeruj mi za invalidsku penziju se samo racuna invalidnost koja se zadobila u toku radnog odnosa 100% provjereno a invalidsku penziju moze dobiti i osoba koja nije invalid ranije sam vec spomenuo ako recimo navrsi 65 zivota i 15 staza ima pravo otici u invalidsku penziju koja je ujedno i najmanja cini mi se, barem sto se tice licnih penzija
Locked