kad nešto prokontam ovih zadnjih par strana postova, meni jedino HRASNO i MODERATOR izgledaju normalni, izvinjavam se ako sam nekoga zaboravio spomenuti, bez ljutnje, listam na brzinu
ja bih, za početak, upitao ove što razvaljuju stadione,
1.
koji je užitak udariti letvom policajca koji je već bio povrijeđen i bauljao je po terenu, KOJI JE SMISAO TOG POSTUPKA, zaista bih volio da mi neko to stručno pojasni, po mogućnosti da je u pitanju punoljetna osoba?
2. zar vi zaista mislite da se nekoga može pobijediti samo zato što se želi pobjeda sa tribina ili zato što igrači žele pobjedu?
Nikada nisam pomislio da je klub nešto dužan da učini za mene, ja znam da je sad vrijeme kojekakvih hoštaplera i fakina koji se motaju po klubu, koji mešetare u fudbalu, sve je to jadno i bijedno u kompletnoj ligi, ovakvoj kakva je, ali klub se voli, klub se ako treba postepeno dovodi u red, imaju razna sredstva pritiska, pa što ne i bojkot i to organizovani, kad jednu polusezonu niko ne dođe na utakmicu šta će onda klub da radi, mogu svirati ... da ne kažem čemu
sa 12 godina sam imao godišnju kartu i išao na utakmice sa rajom, išli ko djeca po samoposlugama da skupimo traka za tekme, šal imao triput duži od mene, ko da sam pitona oko vrata omoto kad ga stavim.
pozdravljam se i dan danas sa ljudima sa ISTOKA, a ne znam ni kako se zovu, al znam da su PITARI, a vi ste sada doveli do toga da policija ne pušta djecu na stadion bez pratnje roditelja, da budem iskren tako i treba U OVIM OKOLNOSTIMA
mislim da je HRASNO rekao da je sve u odgoju, u onome što ponesu od kuće i to je ustvari i najveći problem, sva ova balavurdija je u suštini jedna raspuštena gomila, a roditelje vjerovatno zaboli neka stvar gdje su im djeca i šta rade
pa kad se sjetim utakmica sa željom, nikad nisam ni sjedio na grbavici na istoku, nego na jug, u onaj ćošak prema istoku, kod reflektora, nikad mi dlaka sa glave nije zafalila, oko nas željovaca kamara, kad padne go, sam se pokupiš sa tribine, ne možeš živjeti od zajebancije,
na koševu isto, uvijek smo imali barem jednog željovca među nama na istoku, kad se povede ne može opstati od prozivke,
a poslije tekme sakrivaš se po gradu, još ako te sretnu sa trebom u narednih mjesec dana, a zijanio si,
čovječe, zažališ što si se rodio
ovo danas nije nalik ni na šta i zato me puno ne pogađa taman da im željo uvali 10 komada, a ono što me tješi je činjenica da znam i masu navijača i želje i sarajeva koji godinama ne idu na utakmice, uz odmahivanje rukom umjesto odgovora kad ih upitam "ideš li na tekme"
žalosno je na šta su navijači doveli fudbal, umjesto da oni budu ti koji će nešto promijeniti, barem svojim ponašanjem, oni se savršeno uklopili u sivilo i dokusurili i ono malo jada što je od lopte ostalo
ovako ostaje nam eventualno još malo međunarodne scene, pa taman i željo-malaga, a u isto vrijeme slušaš prenos iz istambula bešiktaš-sarajevo, zar ima nešto bolje od toga za fudbal u sarajevu i normalne navijače