Par pitanja za one koji poznaju islam
- ljubav_aha
#1426 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
parapsihologija ,i opet niko nista ne zna, tri puta negacija 
-
zenicanin 1979
#1427 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Vrlo upitan stav za koji ne znam da li je tacan ili neStatic-X wrote:Sve dok postoji vrijeme postoji i buducnost, a sad dali mi neko moze reci moju buducnos, prosto sumljam.zenicanin 1979 wrote:Nemoguce je bilo kakvo gledanje buducnosti pomoocu ovakvih pomagala.Gospodo zadrzite zdrav razum.Vrlo je upotno da li je uopste postoji buducnost ili je ona proizvod slucajnih dogadjaja i pojavljuje se tek u sadasnjem trenutkuStatic-X wrote:Fakat ja nemogu da svatim da je uopste moguce vidjeti u buducnost,.. gledanjem u karte u dlan, bacanje graha, gledanje u soljicu kafe ...Interesuje me sto to ti vidovnjaci zapravo vide?
-
zenicanin 1979
#1428 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
nisam psihijatar,i nisam ni ja spominjao ni meleke ni boga,"da li si citala ista" to je moja pretpostavka nije tvrdnja,ja i nisam pokusavao da te razuvjerim nego sam ti rekao svoja neka misljenja,ovo nije seansa a kamoli lijecenje a moj post niti je dobronamjeran niti nije vec je neutralan,mnoge karakteristike podsvjesti su zajednicke,a ako ne zelis da ti odgovaram zasto si mi postavila pitanje.Osim toga da nisi malo pretjerala sa svojom ljutnjom?
- ljubav_aha
#1430 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
besana,a sto je sa prethodnim nesatalim civilizacijama,koje su znaci znale mnogo vise do nas u 21 vijekubesana wrote:"I kunem se mjestom gdje se zvijezde gube, a to je, da znate, zakletva velika. "
(56 – Al-Waqi’a, 75-76)
Crne rupe?
"Zatim se nebeskim visinama uputio dok je nebo još maglina bilo, pa njemu i Zemlji rekao: "Pojavite se milom ili silom!" - "Pojavljujemo se drage volje!" - odgovorili su. "
(41 – Fussilat, 11)
To da je nebo bilo maglina, su tek nedavno otkrili naucnici, zar ne?
"Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali, i da Mi od vode sve živo stvaramo? I zar neće vjerovati? "
(21- Al-Anbiya’, 30)
I ovo si tek (neki dan) otkrili. To da je svemir bio jedna cjelina.
![]()
"Mi smo nebo moći Svojoj sazdali, i Mi ga, uistinu, širimo. "
(51-Az-Zariyat, 47)
I ovo. Cinjenicu da se svemir shiri, su "maloprije" otkrili.![]()
Meni su naucnici ...
- ljubav_aha
#1431 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
aha,a kako i koliko to sve vec traje i zastobesana wrote:Shta s njima? Nestali! Mislish Maye i njima slicni? Nestali a s njima i njihovi zapisi, tako da su ovi nashi naucnici morali krenuti od nule.
- ljubav_aha
-
Static-X
#1433 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Pitanje (zapravo pojasnjenje trazim):
Kad se govori da Bog ostavlja nevjernike u zabludi, na koi nacin se to desava, kakvu sejtan ulogu u tome ima. Dali bog dopusta kome on hoce da mu sejtan pridje i nagovara ga na losa djela ili sejtan moze nagovarati koga hoce? Valjda sto zelim da pitam jeste dali je kada se kaze da Bog nekoga ostavi u zabludi zapravo sejtanovo djelovanje na tu osobu?
Kad se govori da Bog ostavlja nevjernike u zabludi, na koi nacin se to desava, kakvu sejtan ulogu u tome ima. Dali bog dopusta kome on hoce da mu sejtan pridje i nagovara ga na losa djela ili sejtan moze nagovarati koga hoce? Valjda sto zelim da pitam jeste dali je kada se kaze da Bog nekoga ostavi u zabludi zapravo sejtanovo djelovanje na tu osobu?
-
theTruePath
#1434 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
To je nama tesko shvatit,ali to je Bozije dijelo.Mi s jedne strane imamo svoju volju a s druge imamo i sudbinu,i sad ako je necije srce takvo da ne zeli istinu niti zudi za istinom,u dubini srca dakle,onda Bog zatvori njegovo srce i ostavi ga u zabludi namjerno da bi kasnije bio kaznjen.Svi smo mi u opasnosti od sejtana,Bozijom miloscu neki se bolje snadju,,dok drugi opet zbog Bozije kazne nikako ne produ dobro i ostanu zauvijek u zabludi.Neko ko recimo stvarno zasluzuje da ostane u zabludi za mnoge vjernike je onaj Bakir s FTVStatic-X wrote:Pitanje (zapravo pojasnjenje trazim):
- ikrime
#1435 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Čitaj Kur'anljubav_aha wrote:aha,a kako i koliko to sve vec traje i zastobesana wrote:Shta s njima? Nestali! Mislish Maye i njima slicni? Nestali a s njima i njihovi zapisi, tako da su ovi nashi naucnici morali krenuti od nule.
-
theTruePath
#1436 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Mozda je on razumio sta znas,.,ali eto ono sto zelim rece je da Allah upucuje onoga ko to zasluzi,a ko to zasluzuje to je onaj ko u srcu zeli istinu i trazi je(Allah nas poznaje bolje nego mi sami sebe,i mozda mi nesvijesno nekada ne zelimo istinu i onda ona i izostane,imas masu primjera kada neko iz mrznje ne zeli da vidi istinu,pa cak i kad bi mu se na oci pokazalo opet bi iz mrznje odbio prihvatiti,Allah takve lakse prepozn od nas)besana wrote:theTruePath wrote:To je nama tesko shvatit,ali to je Bozije dijelo.Mi s jedne strane imamo svoju volju a s druge imamo i sudbinu,i sad ako je necije srce takvo da ne zeli istinu niti zudi za istinom,u dubini srca dakle,onda Bog zatvori njegovo srce i ostavi ga u zabludi namjerno da bi kasnije bio kaznjen.Svi smo mi u opasnosti od sejtana,Bozijom miloscu neki se bolje snadju,,dok drugi opet zbog Bozije kazne nikako ne produ dobro i ostanu zauvijek u zabludi.Neko ko recimo stvarno zasluzuje da ostane u zabludi za mnoge vjernike je onaj Bakir s FTVStatic-X wrote:Pitanje (zapravo pojasnjenje trazim):
Kad se govori da Bog ostavlja nevjernike u zabludi, na koi nacin se to desava, kakvu sejtan ulogu u tome ima. Dali bog dopusta kome on hoce da mu sejtan pridje i nagovara ga na losa djela ili sejtan moze nagovarati koga hoce? Valjda sto zelim da pitam jeste dali je kada se kaze da Bog nekoga ostavi u zabludi zapravo sejtanovo djelovanje na tu osobu?![]()
onaj prkos i inat,i mrznja,dakle nespremnost da prihvatis istinu..to je to .
![]()
A osim toga nisi dobro objasnio static-x-u, ni ja te razumjeh
- pustopoljina
#1437 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
a svasta cu i ovdje procitati...
-
Static-X
#1438 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Ako Bog ostavlja u zabludi kakvu ulogu u tome sejtan ima? Jel to da Bog odredjuje kome sejtan moze nanijeti zlo (tj okrenuti ga s puta) a koga ne?theTruePath wrote:To je nama tesko shvatit,ali to je Bozije dijelo.Mi s jedne strane imamo svoju volju a s druge imamo i sudbinu,i sad ako je necije srce takvo da ne zeli istinu niti zudi za istinom,u dubini srca dakle,onda Bog zatvori njegovo srce i ostavi ga u zabludi namjerno da bi kasnije bio kaznjen.Svi smo mi u opasnosti od sejtana,Bozijom miloscu neki se bolje snadju,,dok drugi opet zbog Bozije kazne nikako ne produ dobro i ostanu zauvijek u zabludi.Neko ko recimo stvarno zasluzuje da ostane u zabludi za mnoge vjernike je onaj Bakir s FTVStatic-X wrote:Pitanje (zapravo pojasnjenje trazim):
Kad se govori da Bog ostavlja nevjernike u zabludi, na koi nacin se to desava, kakvu sejtan ulogu u tome ima. Dali bog dopusta kome on hoce da mu sejtan pridje i nagovara ga na losa djela ili sejtan moze nagovarati koga hoce? Valjda sto zelim da pitam jeste dali je kada se kaze da Bog nekoga ostavi u zabludi zapravo sejtanovo djelovanje na tu osobu?![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1439 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
ostani na true topic-u jer ćeš i ti politika kroz prozor odavLe...theTruePath wrote:
To je nama tesko shvatit,ali to je Bozije dijelo.Mi s jedne strane imamo svoju volju a s druge imamo i sudbinu,i sad ako je necije srce takvo da ne zeli istinu niti zudi za istinom,u dubini srca dakle,onda Bog zatvori njegovo srce i ostavi ga u zabludi namjerno da bi kasnije bio kaznjen.Svi smo mi u opasnosti od sejtana,Bozijom miloscu neki se bolje snadju,,dok drugi opet zbog Bozije kazne nikako ne produ dobro i ostanu zauvijek u zabludi.Neko ko recimo stvarno zasluzuje da ostane u zabludi za mnoge vjernike je onaj Bakir s FTV![]()
ili to, ili mi pokaži papire za nadležnost u odlučivanju ko je na pravom putu, a ko ne.
- ljubav_aha
#1440 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
ikrime wrote:Čitaj Kur'anljubav_aha wrote:aha,a kako i koliko to sve vec traje i zastobesana wrote:Shta s njima? Nestali! Mislish Maye i njima slicni? Nestali a s njima i njihovi zapisi, tako da su ovi nashi naucnici morali krenuti od nule.
nema obajsnjenja u Kur'an u vezi toga ,ako ima ,reci ,budi drug,budi covjek
- ljubav_aha
#1441 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
ima smao ovo :
'Iram
Additionally, the 89th chapter of the Qur'an (Surah al-Fajr 89:7) mentions a certain city by the name of 'Iram (a city of pillars),which was not known in ancient history and which was non-existent as far as historians were concerned. However, the December 1978 edition of National Geographic introduced interesting information which mentioned that in 1973, the city of Elba was excavated in Syria.
The city was discovered to be 43 centuries old, but that is not the most amazing part. Researchers found in the library of Elba a record of all of the cities with which Elba had done business. Believe it or not, there on the list was the name of the city of 'Iram. The people of Elba had done business with the people of 'Iram!
In conclusion I ask you to consider with care the following (Surah 29:50-51):
"And they say, 'Why are not signs sent down to him from his Lord?' Say, 'Indeed, the signs are with God, and I am but a clear warner.' But it is sufficient for them that We have sent down to you the Book [i.e., Qur'an] which is rehearsed to them? Verily, in that is mercy and a reminder to people who believe."
a ja pitam o ovome
http://74.125.95.132/search?q=cache:DLE ... clnk&gl=us
'Iram
Additionally, the 89th chapter of the Qur'an (Surah al-Fajr 89:7) mentions a certain city by the name of 'Iram (a city of pillars),which was not known in ancient history and which was non-existent as far as historians were concerned. However, the December 1978 edition of National Geographic introduced interesting information which mentioned that in 1973, the city of Elba was excavated in Syria.
The city was discovered to be 43 centuries old, but that is not the most amazing part. Researchers found in the library of Elba a record of all of the cities with which Elba had done business. Believe it or not, there on the list was the name of the city of 'Iram. The people of Elba had done business with the people of 'Iram!
In conclusion I ask you to consider with care the following (Surah 29:50-51):
"And they say, 'Why are not signs sent down to him from his Lord?' Say, 'Indeed, the signs are with God, and I am but a clear warner.' But it is sufficient for them that We have sent down to you the Book [i.e., Qur'an] which is rehearsed to them? Verily, in that is mercy and a reminder to people who believe."
a ja pitam o ovome
http://74.125.95.132/search?q=cache:DLE ... clnk&gl=us
-
Static-X
#1442 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
pa nije tema drevne civilizacije 
- ljubav_aha
#1443 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Static-X wrote:pa nije tema drevne civilizacije
mislim da nisi razumio
civilzacije su egsisitrale prije objava Svetih Knjiga,koje upravo , poput Kur'an spominju,npr. u ovom slucaju grad Imra
znaci,i svi naucne detalju u Kur'an su neakd prije vec bili otkriveni u tim istim drevnim civilizacijama
-
Static-X
#1444 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
ljubav_aha wrote:Static-X wrote:pa nije tema drevne civilizacije
mislim da nisi razumio
civilzacije su egsisitrale prije objava Svetih Knjiga,koje upravo , poput Kur'an spominju,npr. u ovom slucaju grad Imra
znaci,i svi naucne detalju u Kur'an su neakd prije vec bili otkriveni u tim istim drevnim civilizacijama![]()
-
probitačan
#1445 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
.....................
Last edited by probitačan on 26/05/2010 22:59, edited 1 time in total.
- bijela
#1446 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
nije kur'an prva objavaljubav_aha wrote:Static-X wrote:pa nije tema drevne civilizacije
mislim da nisi razumio
znaci,i svi naucne detalju u Kur'an su neakd prije vec bili otkriveni u tim istim drevnim civilizacijama![]()
mada ne ulazim u to je li u neki prijašnjim objavama pisalo nešto u vezi ovih naučnih otkrovenja, niti jesu li drevne civilizacije bile upoznate baš sa navedenima, tek za razmišljanje navodim
lahku vam noć

-
probitačan
#1447 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
............................
Last edited by probitačan on 26/05/2010 22:59, edited 1 time in total.
-
probitačan
#1448 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
.........................
Last edited by probitačan on 26/05/2010 23:00, edited 2 times in total.
- ljubav_aha
#1449 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Static_X,postavila sam
jer ako su te civilizacjie bile tako napredne,niko jos ne razumije kako je nesto napravljeno,stog sam pretpostvail da su napredovlai u medicini,ili je taj dio u Kur'an objasnjen za nase medicinsko doba,jer Kur'an obuhvata proslost,sadasnjost i buducnost,znam da Kur'an nije lako razumjeti
probitacan, jel'ti sad malo jasnije ,shvati da ne pisem protiv Boga i religije,i meni je drago da je tebi sve jasno i da imas odgovore na svoja pitanja
bijela,mislim da to necemo nikad ni saznati , hvala
probitacan, jel'ti sad malo jasnije ,shvati da ne pisem protiv Boga i religije,i meni je drago da je tebi sve jasno i da imas odgovore na svoja pitanja
- ikrime
#1450 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Čitaj Kur'annema obajsnjenja u Kur'an u vezi toga ,ako ima ,reci ,budi drug,budi covjek