Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
arsi

#1426 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by arsi »

dinooh wrote:
arsi wrote:aha aha 10 bodova na ulaznom mozes li mi samo reci kako to da uplatim ? valjda nije kasno sada ?? sorry sto te gnjavim ali sve mi je zbunjujuce oko fax.a
10 je ja mislim premalo, trebalo je biti minimalno 12, ali nisam siguran. Pogledaj na skenderiji 70. drugi ili treci sprat kod profesorice Babic.
Uplata je 90KM koliko ja znam na racun fakulteta, svrha kurs 1.
Imas ukupno 6 kurseva sto je 540KM + izdavanje uvjerenja (certifikata) 60KM. Po godini 2 kursa.
Nije kasno, mozes kada god hoces u toku skolske godine, ali je bolje sto prije bar jedan kurs.
Otidi na skenderiju 70. i vidi sa profesoricom ili asistenticom oko uplate i bodova na prijemnom
Hvala ti puno :)
Daryl Dixon

#1427 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 21/01/2016 03:02, edited 1 time in total.
Daryl Dixon

#1428 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Daryl Dixon »

.
E--H

#1429 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by E--H »

Za samofinansirajucg studenta , da li je cjelokupan (jedna godina) iznos od 1200 km?
dinooh

#1430 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dinooh »

E--H wrote:Za samofinansirajucg studenta , da li je cjelokupan (jedna godina) iznos od 1200 km?
tako nekako, jos dodas 2 kursa engleskog po 90KM
mistek

#1431 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by mistek »

Može se engleski plaćati i 20KM, samo onda ne radiš kvizove nego izlaziš na test i moraš ostvariti 55%. Jednostavnija varijanta, a 4 puta nećeš pasti sigurno.
lacrima

#1432 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by lacrima »

Može li više informacija oko ovog DL Menadžment? Kakav je studij, jel teško, koliko vremena treba za učenje i tako to? Hvala
triple mama

#1433 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by triple mama »

mistek wrote:Može se engleski plaćati i 20KM, samo onda ne radiš kvizove nego izlaziš na test i moraš ostvariti 55%. Jednostavnija varijanta, a 4 puta nećeš pasti sigurno.

bas tako...ja sam samo kurs 2 uplatila 90 i zeznula se...3 i 4, pa onda 5 i 6 sam oba odjednom polagala, da se ne peglam ....stvarno nije teško položiti...
Seoskivaralica

#1434 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Seoskivaralica »

Cccccc :cry:
arsi

#1435 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by arsi »

Moze li mi neko reci opravdanje za izostanak kome treba dati ? Mora li biti iz studentske poliklinike ?
dinooh

#1436 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dinooh »

arsi wrote:Moze li mi neko reci opravdanje za izostanak kome treba dati ? Mora li biti iz studentske poliklinike ?
zar su vas tako prepali :D
arsi

#1437 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by arsi »

dinooh wrote:
arsi wrote:Moze li mi neko reci opravdanje za izostanak kome treba dati ? Mora li biti iz studentske poliklinike ?
zar su vas tako prepali :D
aha hahahaha :-)
Zara_zara

#1438 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Zara_zara »

Moze li mi neko od prethodnih generacija reci kakav je test iz Ekonomike preduzeca? Prva parcijala ... Kod prof. Danijele Martinovic, ass Mirha ? I kakva je prolaznost ? Hvala
Daryl Dixon

#1439 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Daryl Dixon »

.
Daryl Dixon

#1440 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Daryl Dixon »

.
triple mama

#1441 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by triple mama »

Daryl Dixon wrote:
Zara_zara wrote:Moze li mi neko od prethodnih generacija reci kakav je test iz Ekonomike preduzeca? Prva parcijala ... Kod prof. Danijele Martinovic, ass Mirha ? I kakva je prolaznost ? Hvala
Kolegice ja sam to davno imao i moj Vam je savjet da iskljucivo obratite paznju na zadatke i da kupite onaj praktikum jer i teorija i zadaci dolaze iz njega. Sto se tice teorije to je bezveze imate po 4-5 rečenica u praktikumu nauciti o svakoj promjeni a na zadatke posebno obratite paznju, lahko ih je skontati samo treba malo prevjezbati. Asistentica Mirha je predobra asistentica i prolaznost kod nje je uvijek bila na visokom nivou, sigurno znam par situacija u kojima je studentima gledala kroz prste pa čak i onda kada ih je uhvatila na djelu tj u prepisivanju na testovima. Radite isto tako i one zadaće i prolaz Vam je zagarantovan! Sretno! :thumbup:
da, potpisujem svaku rijec. Mirha mi je jedna od najboljih ass. na faxu. Mirhu max. mozete iskoristiti, ovo naravno govorim u pozitivnom smislu, jer je zena uvijek na raspolaganju za nesto objasniti. vidi se da voli svoj posao...meni je na svaki mail odgovarala, ako mi neki zadatak nije bio jasan. dok ima prof. i ass. nece ni da odgovore...Imas u el. biblioteci njen praktikum iz kojeg vjezbas zadatke, iz kojeg zna bukvalno samo brojeve promijeniti...
a i danijela nije losa...sretno
Zara_zara

#1442 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Zara_zara »

Daryl Dixon wrote:
Zara_zara wrote:Moze li mi neko od prethodnih generacija reci kakav je test iz Ekonomike preduzeca? Prva parcijala ... Kod prof. Danijele Martinovic, ass Mirha ? I kakva je prolaznost ? Hvala
Kolegice ja sam to davno imao i moj Vam je savjet da iskljucivo obratite paznju na zadatke i da kupite onaj praktikum jer i teorija i zadaci dolaze iz njega. Sto se tice teorije to je bezveze imate po 4-5 rečenica u praktikumu nauciti o svakoj promjeni a na zadatke posebno obratite paznju, lahko ih je skontati samo treba malo prevjezbati. Asistentica Mirha je predobra asistentica i prolaznost kod nje je uvijek bila na visokom nivou, sigurno znam par situacija u kojima je studentima gledala kroz prste pa čak i onda kada ih je uhvatila na djelu tj u prepisivanju na testovima. Radite isto tako i one zadaće i prolaz Vam je zagarantovan! Sretno! :thumbup:
Hvala od srca na iscrpnom odgovoru, slazem se d je ass Mirha super, zaista daje svoj maksimum da nam objasni sve. Praktikum imamo na ebiblioteci pa cu pokusat vjezbati zadatke. Imam ogromnu tremu zbog ekonomike, ali nadam se da ce aBd dobro proci.
Hvala jos jednom. :)
Zara_zara

#1443 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Zara_zara »

triple mama wrote:
Daryl Dixon wrote:
da, potpisujem svaku rijec. Mirha mi je jedna od najboljih ass. na faxu. Mirhu max. mozete iskoristiti, ovo naravno govorim u pozitivnom smislu, jer je zena uvijek na raspolaganju za nesto objasniti. vidi se da voli svoj posao...meni je na svaki mail odgovarala, ako mi neki zadatak nije bio jasan. dok ima prof. i ass. nece ni da odgovore...Imas u el. biblioteci njen praktikum iz kojeg vjezbas zadatke, iz kojeg zna bukvalno samo brojeve promijeniti...
a i danijela nije losa...sretno
Hvala puno! :)))
Zara_zara

#1444 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Zara_zara »

joooj wrote:Ako si zavrsila ekonomsku slobodno se podsjeti gradiva iz srednje sat-dva i bit ce ti dovoljno :)

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Nazalost zavrsila sam gimnaziju i sad blage veze nemam xD
perfect_guy

#1445 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by perfect_guy »

Zara_zara wrote: Hvala od srca na iscrpnom odgovoru, slazem se d je ass Mirha super, zaista daje svoj maksimum da nam objasni sve. Praktikum imamo na ebiblioteci pa cu pokusat vjezbati zadatke. Imam ogromnu tremu zbog ekonomike, ali nadam se da ce aBd dobro proci.
Hvala jos jednom. :)
samo lagano, i bar zbog ekonomike ne treba da bude straha jer je jedan od onih predmeta koji treba bez problema da se riješe
domaci.ba

#1446 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by domaci.ba »

Bgm mora se to vjezbati zadaci pogotovo. Ja se sjecam da sam imao dobrih problema zbog moje zajeb.. trenirajte zadatke
febo_acm

#1447 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by febo_acm »

Ja sam to položio prije 4-5 godina i meni lično bio jedan od najlakših ispita prve godine. Zadatke spremao po 2h za svaku parcijalu(mi smo imali 3 parcijale), a teroiju onako malo čitao. Znam da je teorija bila pretežno iz nekog partkiuma i nije je bilo puno(barem ono za 6,7 :D). Kome ne idu brojevi neka se malo više potrudi, a kome idu on će to spremiti za dan.
dinooh

#1448 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dinooh »

febo_acm wrote:Ja sam to položio prije 4-5 godina i meni lično bio jedan od najlakših ispita prve godine. Zadatke spremao po 2h za svaku parcijalu(mi smo imali 3 parcijale), a teroiju onako malo čitao. Znam da je teorija bila pretežno iz nekog partkiuma i nije je bilo puno(barem ono za 6,7 :D). Kome ne idu brojevi neka se malo više potrudi, a kome idu on će to spremiti za dan.
ma smijesno mi da je nekom ekonomika teska. Sta ce tek reci kad dode do Jadranke ili Mehmeda
E--H

#1449 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by E--H »

dinooh wrote:
arsi wrote:aha aha 10 bodova na ulaznom mozes li mi samo reci kako to da uplatim ? valjda nije kasno sada ?? sorry sto te gnjavim ali sve mi je zbunjujuce oko fax.a
10 je ja mislim premalo, trebalo je biti minimalno 12, ali nisam siguran. Pogledaj na skenderiji 70. drugi ili treci sprat kod profesorice Babic.
Uplata je 90KM koliko ja znam na racun fakulteta, svrha kurs 1.
Imas ukupno 6 kurseva sto je 540KM + izdavanje uvjerenja (certifikata) 60KM. Po godini 2 kursa.
Nije kasno, mozes kada god hoces u toku skolske godine, ali je bolje sto prije bar jedan kurs.
Otidi na skenderiju 70. i vidi sa profesoricom ili asistenticom oko uplate i bodova na prijemnom
Koliko tacno bodova je minimum za kurs 1, kurs 2,...? I koliko se sta uplacuje?
dinooh

#1450 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dinooh »

Pa vidis u rezultatima granicu. Verifikacija je od 16 pa do 20. Prvi kurs je do 12, a od 12-15 je drugi kurs.
Placas ili 20KM ili 90KM. Ovaj od 90 imas kvizove online i tu dobjes 30% ocjene koliko se sjecam.
Post Reply