Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Robyn

#1426 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Robyn »

alica.k wrote:
lala* wrote:
sumayya wrote:Pa zar uopće podižemo dokumente :?: :?: Koliko ja znam, oni budu na faxu do kraja studiranja....
Mislim da cura hoce reci, da nije polozila i sad se raspituje za drugi rok ili za eventualno podizanje dokumenata ako hoce drugi fax. :-D ili ipak ne... :D
treba da dignete dokumente, kopirate i ovjerite, i onda donesete to 3. augusta kad je upis i onda tek ostaju do kraja studiranja (a i tad ih mozete s vremena na vrijeme uzeti ak vam trebaju - na revers).

sve ostalo oko upisa ce vam izaci i na stranici, i na fakultetu ona teta uvijek daje papir na kome sve lijepo pise, gdje, sta, kome, kako, itd...
Ja sam danas isao da vidim sta ce trebati za upis s obzirom da sam predao prije prijemnog originalne diplome, rodni list, uvjerenje o drzavljanstvu, odn sta jos trebam da donesem i do kada, gospodja mi kaze, ne treba sada, upis je od 25 augusta. :)
Nije mi jasno sta spominjete kopiranje i ovjeravanje dokumenata!! A valjda ce i sigurno sve biti objavljeno na web stranici fakulteta.
Ako neko ima drugih informacija neka ih podijeli sa nama.
Gde si sad cica maco

#1427 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Gde si sad cica maco »

Robyn wrote: Ja sam danas isao da vidim sta ce trebati za upis s obzirom da sam predao prije prijemnog originalne diplome, rodni list, uvjerenje o drzavljanstvu, odn sta jos trebam da donesem i do kada, gospodja mi kaze, ne treba sada, upis je od 25 augusta. :)
Nije mi jasno sta spominjete kopiranje i ovjeravanje dokumenata!! A valjda ce i sigurno sve biti objavljeno na web stranici fakulteta.
uzmeš papire, kopiraš ih, ovjeriš, a ovjereni ti vrijede kao originalni, pa tako ne trebaš uzimati ih na studentskoj i zamarati Ljilju & co, a mogu ti trebati za stipendije i sličnog
lala*

#1428 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by lala* »

Gde si sad cica maco wrote:
Robyn wrote: Ja sam danas isao da vidim sta ce trebati za upis s obzirom da sam predao prije prijemnog originalne diplome, rodni list, uvjerenje o drzavljanstvu, odn sta jos trebam da donesem i do kada, gospodja mi kaze, ne treba sada, upis je od 25 augusta. :)
uzmeš papire, kopiraš ih, ovjeriš, a ovjereni ti vrijede kao originalni, pa tako ne trebaš uzimati ih na studentskoj i zamarati Ljilju & co, a mogu ti trebati za stipendije i sličnog

A mi koji vec imamo viska ovjerenih diploma i ostalog, nema potrebe da to radimoo??? :D
Gde si sad cica maco

#1429 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

lala* wrote:

A mi koji vec imamo viska ovjerenih diploma i ostalog, nema potrebe da to radimoo??? :D
ne trebate, mada biste mogli kopirati i ovjeriti jedno 412 primjeraka, za nedajbože :mrgreen:

u biti, ovo nije neka obaveza, pa rade samo ''pametniji'', a većina će tražiti diplome i svjedodžbe na studentskoj
lala*

#1430 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by lala* »

[/quote]ne trebate, mada biste mogli kopirati i ovjeriti jedno 412 primjeraka, za nedajbože :mrgreen:

u biti, ovo nije neka obaveza, pa rade samo ''pametniji'', a većina će tražiti diplome i svjedodžbe na studentskoj[/quote]

Mislim da ih imam dovoljno, sad za sad :D I sta dalje nakon toga? Upis i to?
Gde si sad cica maco

#1431 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

lala* wrote:Mislim da ih imam dovoljno, sad za sad :D I sta dalje nakon toga? Upis i to?
ma ništa, šaša, uradiš ljekarski gore kod groblja arslan, uplatiš lovu u volksbanku, i to (uplatnicu i uvjerenje da zdravljem zadovoljavaš - kad ne mogu neki profesori i asistenti, nek bar studenti budu zdravi) skupiš sa ostalim papirima i odeš na faks, sa mnogo strpljenja za čekanje u redu, ako ideš kasnije, a sasvim normalno odeš ako poraniš
Gde si sad cica maco

#1432 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

i da, fino sa studentskom (ovo vrijedi za sve brucoše! :mrgreen: ), a pogotovo s ljiljom, nema svađanja, tersanja, zanovijetanja, jer one rade posao odlično za uslove kakvi preovladavaju
lala*

#1433 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by lala* »

Gde si sad cica maco wrote:i da, fino sa studentskom (ovo vrijedi za sve brucoše! :mrgreen: ), a pogotovo s ljiljom, nema svađanja, tersanja, zanovijetanja, jer one rade posao odlično za uslove kakvi preovladavaju
a koliko nam para treba?? :D
Gde si sad cica maco

#1434 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

lala* wrote:
Gde si sad cica maco wrote:i da, fino sa studentskom (ovo vrijedi za sve brucoše! :mrgreen: ), a pogotovo s ljiljom, nema svađanja, tersanja, zanovijetanja, jer one rade posao odlično za uslove kakvi preovladavaju
a koliko nam para treba?? :D
:mrgreen:
za redovne ovako nekako: 100 upis, 30 index, oni papiri i nešto za računare (lafo), 30 za biblioteku (lafo vol. 2) i 15 za ljekarski pregled

nisam nikad nikom vako informacije davo :mrgreen:
lala*

#1435 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by lala* »

:mrgreen:
za redovne ovako nekako: 100 upis, 30 index, oni papiri i nešto za računare (lafo), 30 za biblioteku (lafo vol. 2) i 15 za ljekarski pregled

Omg! Bas nam treba puno novca :lol: ...ma ajd, valjda nece biti uzalud :-D
lala*

#1436 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by lala* »

za sve postoji prvi put :D
sunshine_AK

#1437 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by sunshine_AK »

Polozila sam i ne pitam zato sto nisam polozila ili zato sto trazim drugi rok ili drugi fakultet. :-D
Pitam zato sto mi je zena koja radi na studentskoj, na onaj dan kad sam se prijavljivala za prijemni, dala papir na kojem pise:

Studentska sluzba Filozofskog fakulteta u Sarajevu ovim potvrdjuje da je... dana ... uz prijavu na Konkurs za upis u prvu godinu dana prvog ciklusa studija u skolskoj 2010/2011. predao sljedeca dokumenta: (...)

i rekla da dodjem s tim papirom kad budem dolazila po dokumente. :?:
Takodjer, danas sam vidjela dosta raje da je dolazilo s tim papirom , pa mi nije jasno jel ja ista trebam sad dizati? :?

Isto tako, cula sam da ce nam fakultet vratiti originale a traziti ovjerene kopije?? :zoka:

Ako je upis 25. augusta, jel ja onda ne moram nista zasad raditi? jel mogu s mirom otici na zasluzeni odmor..? molim vas recite da mogu... :cry: :(
because_of_you

#1438 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by because_of_you »

Ja sam shvatila da jedino s tim papirom možemo podignuti papire, ono nekad.

E sad ni meni nije jasno... Šta u augustu? Jel to ne mogu sad završiti? Jel se ne može ni u sept.? :roll: :roll:

Može li neko umjesto mene makar? :cry:
Lee Loo

#1439 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Lee Loo »

ej pozdrav ljudi, imam pitanje dali se moze vandredno studirati sociologija i povijest umjetnosti ili sociologija i pedagogija =)
te pitanje koliko stoji godina za vanredni studiji i dali postoji sansa ako imam dobar prosjek
sljedece godine budem redovan student uz plaćanje barem, da mogu ici na predavanja i slicno =)
mRva_4

#1440 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mRva_4 »

:shock: :shock: :? :? :-? :-? :-? Meni ništa više nije jasno.. ovi govore da je od 6.8 upis, drugi govore da je krajem osmog mjeseca a evo danas bila moja kolegica na fakultetu u studentskoj joj rekli da je sutra upis???????????????????????????????????????????
Joj ja gluposti!!!!
alica.k

#1441 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

lala* wrote:Jao, koja procedura... da nebi vas, ne bi ni znala da se sve to mora uraditi :-? :lol: hvala na informacijama :)
nisam ni ja znala, zvala me teta sa studentske da me pita sto su moji dokumenti jos tu...

sunshine AK, nije da ne mozes dignut papire bez tog cuda, ja sam digla jer sam bacila to cim sam predala dokumente :D ko debil neki. fazon je sto ti moras dokumente da dignes, i onda ih kopiras i ovjeris, i onda kad skupis sve sto ti treba za upis predas s tim i dokumente i kopije ovjerene.

ne znam, jednostavna je procedura :S ne kontam sta nije jasno.
because_of_you

#1442 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by because_of_you »

De nek neko kaže do kada se može obaviti upis? :D
Gde si sad cica maco

#1443 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

sumayya wrote:De nek neko kaže do kada se može obaviti upis? :D
tome skoro pa da nema roka :D
because_of_you

#1444 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by because_of_you »

E to sam čekala :D :D :D

Ja sam mislila kad se vratim u Sa, nekad u sept., to prije predavanja da uplatim, ovjerim, kopiram, predam, ganjam, iskupljam, kompletiram... :lol: :lol:
Gde si sad cica maco

#1445 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

sumayya wrote:
E to sam čekala :D :D :D

Ja sam mislila kad se vratim u Sa, nekad u sept., to prije predavanja da uplatim, ovjerim, kopiram, predam, ganjam, iskupljam, kompletiram... :lol: :lol:
ne žuri :mrgreen:
caes

#1446 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by caes »

ok, dakle, neoficijelno, upis traje do neodredjenog, ne znam cemu drama opet -_-

oficijelno, upis sigurno nece trajati tri dana pa da cupate kosu jer zaboga necete stici, vec ce trajati 10tak dana. sve sto treba da uradite je da odete pocetkom avgusta na faks i tu ce vam sve pisati; i o uplatama, dokumentima i slicnim peripetijama.

dotad, zen.
Henrik I

#1447 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Henrik I »

Ej ljudi, aj nid help :D
Zanima me ukoliko se upise Filozofija + druga studijska grupa (Komparativna knjizevnost-recimo); da li to znaci da je Filozofija A1 i primarni odsjek tj. po semestru bih imala vise predmeta iz Filozofije, a Komparativna knjizevnost A2-kao zavina studijska grupa?? :?
Ako bi mi neko ovo mogao razjasniti, molim i zahvaljujem se unaprijed.
Gde si sad cica maco

#1448 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Henrik I wrote:Ej ljudi, aj nid help :D
Zanima me ukoliko se upise Filozofija + druga studijska grupa (Komparativna knjizevnost-recimo); da li to znaci da je Filozofija A1 i primarni odsjek tj. po semestru bih imala vise predmeta iz Filozofije, a Komparativna knjizevnost A2-kao zavina studijska grupa?? :?
Ako bi mi neko ovo mogao razjasniti, molim i zahvaljujem se unaprijed.
to zavisi od broja predmeta na filozofiji i na kompratavnoj. filozofija jeste tvoj matični odsjek, ali komparativna nije nimalo manje bitna. može se dogoditi da na komparativnoj imaš više predmeta nego na filozofiji
Lee Loo

#1449 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Lee Loo »

a dali je moguće upisati neki smjer, tipa sociologiju, pa se prebaciti na psihologiju
kako to funkcionira?
alica.k

#1450 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

Lee Loo wrote:a dali je moguće upisati neki smjer, tipa sociologiju, pa se prebaciti na psihologiju
kako to funkcionira?
u toku prve godine imas pravo promjeniti studijsku grupu.
Post Reply