Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
barbar

#1426 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by barbar »

BiH-x wrote:Upravo slusao govor Ive Banca, MAJSTOR!
Irelevantan,još ga se samo na federalnoj ponekad sjete :D
zemo_online

#1427 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zemo_online »

ivo banac kaze da je tudjmanov rezim bio bolji nego komunisticki.
tudjman, stari sovinista bio bolji??? bio je sretan sto mu zena nije zidovka ili srpkinja.
michio

#1428 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by michio »

test01 wrote:ivo banac kaze da je tudjmanov rezim bio bolji nego komunisticki.
tudjman, stari sovinista bio bolji??? bio je sretan sto mu zena nije zidovka ili srpkinja.
Oni najnormalnije i Maceka uzimaju za pozitivca iako je dijelio Bosnu. To su njihova shvatanja i to je samo tako.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1429 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Pera Trta »

michio wrote:
Oni najnormalnije i Maceka uzimaju za pozitivca iako je dijelio Bosnu. To su njihova shvatanja i to je samo tako.
Maček jeste bio vodeći hrvatski političar od 1928.do nastanka NDH i jedini koji se mogao smatrati vođom hrvatskog naroda u tom periodu...a Banovina Hrvatska se u današnjoj Republici Hrvatskoj smatra pozitivnim dostignućem politike HSS-a.
michio

#1430 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by michio »

Pera Trta wrote:
michio wrote:
Maček jeste bio vodeći hrvatski političar od 1928.do nastanka NDH i jedini koji se mogao smatrati vođom hrvatskog naroda u tom periodu...a Banovina Hrvatska se u današnjoj Republici Hrvatskoj smatra pozitivnim dostignućem politike HSS-a.
Isto kao i Tudjman. Imaju svoje razloge.
ladyada

#1431 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ladyada »

jao ovi u cro gori nego libijci ........... mlate ti mlate ........
zemo_online

#1432 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zemo_online »

gledam hr sabor preko interneta i hdz primitivci ,kada opozicija pocne da kritikuje,lupaju i vicu,dobacuju...
hdz neda opoziciji u hr. saboru da kritikuje vlast. iskljucuju im mikrofone(ne znam samo na koju foru),psuju ,ponizavaju,samo sto se ne pocnu da tuku.

takvih primitivaca nema ni u skupstini rs.

jadranka kosor,premijerka, na svaku kritiku opozicije se vraca u proslost kako bi odgovorila opoziciji ,kako su se oni ponasali ,da su oni krivi isl...... cirkus.
slobodni armirach

#1433 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by slobodni armirach »

znate situacija je ozbiljna u Hrvatskoj, vi se bavite temema iz proslog vijeka, ne bih da sugerisem kako cete voditi diskusije, ali ovo su ozbtljne stvari od kojih ne treba bjezat pricama o banovinama.

Oba prosvjeda su odraz cirkusantske politike HDZ, kojem izgleda konacno istice rok trajanja. A ponasanje Josipovica je presmijesno, on se ponasa ko da je presjednik nekog poljoprivrednog kombinata, setka se po Bosni dok se krv proliva po Zagrebu, jel taj tip ima pojma da je on presjednik jedne drzave.
zemo_online

#1434 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zemo_online »

prije nego se raspisu izbori u hrvatskoj,desice se nekoliko bitnih stvari:

-potpisati ce se ugovor o pristupanju EU
-podjelice se dionice masama onih preduzeca koja su u vlasnistvu drzave,kao croatia osiguranje
-penzioneri ce dobiti nekakvu povisicu

drugim rijecima hdz ce pokusati da kupi izbore,a hoce li uspjeti, vidjecemo.
Mihaelj

#1435 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Mihaelj »

barbar wrote:
Mihaelj wrote:
Tvoja poanta je?
Tražili su e eto HIM :dance:
Naravno da smo tražili. Misliš možda da žalimo? Ne žalimo ni sekunde, mi smo svoji na svome, a teškoća imamo kao i svaka država na svijetu.
Pasiflora

#1436 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Pasiflora »

slobodni armirach wrote:znate situacija je ozbiljna u Hrvatskoj, vi se bavite temema iz proslog vijeka, ne bih da sugerisem kako cete voditi diskusije, ali ovo su ozbtljne stvari
Da, vrlo ozbiljne. Zalosno je da covjek koji je radio cijeli radni vijek u INI (znaci na dobroj plati) ima 1.200KN mirovine. On i zena nemaju ni za ljekove. Naravno da nije na protestima jer je u njemu ubijeno sve. Sjedi kuci i moli Boga da bilo sto krene na bolje.
Njega zaista ne zanima sto je bilo prije 30,40,50 godina. To mu nikako ne moze pomoci.
gost iz ZG

#1437 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by gost iz ZG »

slobodni armirach wrote: Oba prosvjeda su odraz cirkusantske politike HDZ, kojem izgleda konacno istice rok trajanja.
A ponasanje Josipovica je presmijesno,
:thumbup:
KraDeSe-u ističe rok, to je i sljepcima vidljivo

Inflacija broja udruga branitelja ... BBB iskoristili svojih "pet minuta" prije neg su dobili batine od policije, Jadranka u Splitu, ministri u mišjim rupama
Ne znam zašto prozivati Josipovića; on je predsjednik tek godinu dana - on je najmanje odgovoran za sranje u državi

Uglavnom, sve manji broj ljudi (čiji je IQ min.) podržava vladajuću lopovsku bandu na čelu s patetičnom ex.radio-spikericom...Image
amrica

#1438 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by amrica »

onaj skup branitelja juce je bio HDZ protiv HDZ-a.

Isti rjecnik, kolorit, folklor, IQ....kao HDZ i Franjo pocetkom 90-ih.

Mislim da more ljudi tamo nije znalo sta se sprema. Ljudi se bore da prezive, a oni glavonje drze politicke govore protiv Jace (sto je OK, jer je uobrazena kokoska umislila da je Bog osobno) i protiv Josipovica (nidje veze), pa partizani, Tito, Sadam, Gadafi... ma ljepota za nekog ko jedva zna citati.

Podrska Purdi, aha, ali u panjevima.
Gospodja Purda dobila sliku Majke Tereze, wow, koja mocna podrska.

BBB banda rusilacka. :roll:

Vidjecemo sta ce biti danas u Splitu.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1439 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Pera Trta »

Jebo ti demokratsku državu u kojoj pred stotinama ljudi i pred kamerama državne televizije možeš izvjaviti: "Nisam ni sanjao da će u mojoj hrvatskoj državi da mi sudi Srbin!" i da to prođe bez komentara televizijskog urednika, bez čak i javne osude, o zakonskoj da ne govorimo.
barbar

#1440 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by barbar »

Pera Trta wrote:Jebo ti demokratsku državu u kojoj pred stotinama ljudi i pred kamerama državne televizije možeš izvjaviti: "Nisam ni sanjao da će u mojoj hrvatskoj državi da mi sudi Srbin!" i da to prođe bez komentara televizijskog urednika, bez čak i javne osude, o zakonskoj da ne govorimo.
Fašizam,šta te to čudi.
Pera Trta

#1441 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Pera Trta »

Ali zar nam oni nisu uzor u demokraciji i stremljenju ka europskim integracijama?
Language

#1442 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Language »

zasto uvijek klosari, narkomani i probisvjet pokvare dobru ideju
Pera Trta

#1443 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Pera Trta »

Language wrote:zasto uvijek klosari, narkomani i probisvjet pokvare dobru ideju
Kako ja vidjeh sinoć, to su hrvatski branitelji kojima kliču stotine i tisuće.
bailaor

#1444 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by bailaor »

Pera Trta wrote:Jebo ti demokratsku državu u kojoj pred stotinama ljudi i pred kamerama državne televizije možeš izvjaviti: "Nisam ni sanjao da će u mojoj hrvatskoj državi da mi sudi Srbin!" i da to prođe bez komentara televizijskog urednika, bez čak i javne osude, o zakonskoj da ne govorimo.
Lik je samo iskren...jer su ti isti Srbi rusili njegovu zemlju, i sta sad treba se praviti licemjer?
Language

#1445 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Language »

Pera Trta wrote:
Language wrote:zasto uvijek klosari, narkomani i probisvjet pokvare dobru ideju
Kako ja vidjeh sinoć, to su hrvatski branitelji kojima kliču stotine i tisuće.
hrvatski branitelji su dostojanstveni ljudi....kao i nasi demobilisani borci......nismo se najboje razumjeli...mislio sam na šačicu iskompleksiranih budala koji samo imaju namjeru da u kolektivnom zanosu ruse, razbijaju, pale.....ali kad izadje 100.000 ljudi onda oni postaju statistika crne hronike....tada se mijenja nesto u pokvarenom sistemu.....ono jucer je bilo "pipkanje" sistema
barbar

#1446 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by barbar »

bailaor wrote:
Lik je samo iskren...jer su ti isti Srbi rusili njegovu zemlju, i sta sad treba se praviti licemjer?
Da se to tako gledalo zar bi Hrvatska i Hrvati trebalo da postoje nakon 2 sv.rata ? Isti lik je morao biti svjestan činjenice na period 1941-1945 i na "svjetle" tradicije "glede hrvatstva" :D
Pera Trta

#1447 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Pera Trta »

Srbi su mnogo više rušili moju zemlju, pa bi i pored toga ovakva jedna izjava u BiH izazvala opštu osudu i značila političku smrt dotičnog.
Language

#1448 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Language »

ili politicko samoubistvo :lol: :lol: :lol:
Marija Magdalena

#1449 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Marija Magdalena »

Pera Trta wrote:Srbi su mnogo više rušili moju zemlju, pa bi i pored toga ovakva jedna izjava u BiH izazvala opštu osudu i značila političku smrt dotičnog.
Milorad Dodik je nakon svoje izjave o sudijama muslimanima još uvijek politički itekako živ... :roll:
Pera Trta

#1450 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Pera Trta »

Marija Magdalena wrote:
Pera Trta wrote:Srbi su mnogo više rušili moju zemlju, pa bi i pored toga ovakva jedna izjava u BiH izazvala opštu osudu i značila političku smrt dotičnog.
Milorad Dodik je nakon svoje izjave o sudijama muslimanima još uvijek politički itekako živ... :roll:
Mislim na izjave na ovoj, "mojoj", strani.
Post Reply