Dobro, ima malo istine i tu. Ali Hamas se sakriva iz vrtica i skola i sl. pa su samim tim licno odgovorni za stradanje civila...
Jedino sto je ostalo su vrtici i skole. Od jutros bombarduju i bolnice. Tek toliko da znas.
Dobro, ima malo istine i tu. Ali Hamas se sakriva iz vrtica i skola i sl. pa su samim tim licno odgovorni za stradanje civila...
Sto mislis da u ovim momentima CNN moze ostati potpuno objektivan? Ako to mislis grdno se varas druže!aseemic wrote:tornjak-bosanski wrote:CNN objavljuje pricu o psiholoskom uticaju na izraelce koji zive pod prijetnjom hamasovih napada. Ne mozes da vjerujes!
I eto, bas taj CNN laze? Jao, koji nivo inteligencije... pa nije CNN, TV Hayat ili RTRS.
LUDILO.omar little wrote:jeste culi ovo?
tornjak-bosanski wrote:CNN objavljuje pricu o psiholoskom uticaju na izraelce koji zive pod prijetnjom hamasovih napada. Ne mozes da vjerujes!
tornjak-bosanski wrote:Dobro, ima malo istine i tu. Ali Hamas se sakriva iz vrtica i skola i sl. pa su samim tim licno odgovorni za stradanje civila...
Jedino sto je ostalo su vrtici i skole. Od jutros bombarduju i bolnice. Tek toliko da znas.
Zato sto CNN nije ni muslimanski, ni jevrejski, ni srpski, ni budistički... niti imaju 'muda' da nesto slazu.BarbaDue wrote:Sto mislis da u ovim momentima CNN moze ostati potpuno objektivan? Ako to mislis grdno se varas druže!aseemic wrote:tornjak-bosanski wrote:CNN objavljuje pricu o psiholoskom uticaju na izraelce koji zive pod prijetnjom hamasovih napada. Ne mozes da vjerujes!
I eto, bas taj CNN laze? Jao, koji nivo inteligencije... pa nije CNN, TV Hayat ili RTRS.
odlicno. sad se slobodno moze reci da su izraelci ubili 3 puta vise svojih vojnika nego sto je to herojski hamas uspio da uradi. govorio sam ja. treba hamas totalno da se uvuce u rupe i tada ce mozda biti jos vise auto nesreca, friendly fire-a i samoubistava izraelskih vojnika. ovako su i suvise oprezni.omar little wrote:jeste culi ovo?
...An Israeli tank shell killed three Israeli soldiers and wounded 24 other troops Monday, in "friendly fire" that raised questions in the Jewish state over whether its leaders should press on with the crushing offensive.
An Israeli officer was killed in a separate incident, apparently also by Israeli fire, the army said...
...Israel's military, describing Monday's shelling of an Israeli force by an Israeli tank, said soldiers from the Golani infantry brigade were hit while occupying a building in the northern Gaza Strip.
The brigade's commander, a colonel, was among the wounded.
The incident caused the military's highest casualty toll since Israel launched its "Operation Cast Lead" offensive against Hamas.
"This time, we cast lead on ourselves," said a commentator on Israeli Army Radio, who in an interview with a senior Defense Ministry official questioned whether the operation was achieving its declared goal of halting Hamas rockets, noting there has been little let-up in cross-border fire on Israeli towns...
http://www.reuters.com/article/newsOne/ ... =0&sp=true
pa, zar stvarno ima ljudskih bica sa funkcionirajucim mozgom koji ovu propagandu smatraju validnim argumentom?!?!?!aseemic wrote:
aseemic wrote:tornjak-bosanski wrote: Ne kazem da laze nego da je vrhunac poricanja stradanja u Gazi objavljivanje ovakvih idiotskih prica. Umjesto raskomadane palestinske djece!
omar little wrote:pa, zar stvarno ima ljudskih bica sa funkcionirajucim mozgom koji ovu propagandu smatraju validnim argumentom?!?!?!aseemic wrote:
Pola - pola. Ali, ne mozes tu situaciju porediti sa ovom. Nije to isto, ni slicno...elSaik wrote:aseemic wrote:tornjak-bosanski wrote: Ne kazem da laze nego da je vrhunac poricanja stradanja u Gazi objavljivanje ovakvih idiotskih prica. Umjesto raskomadane palestinske djece!
Dobro, ima malo istine i tu. Ali Hamas se sakriva iz vrtica i skola i sl. pa su samim tim licno odgovorni za stradanje civila...Kada budem pucao na tebe, a neko strada usput, jer si se krio iza njega, ti ćeš za to biti kriv.
Koji je tvoj problem konkretno ? Ako te neko likovanje na nekoj temi pogadjalo, sto se nisi tamo javio ? Na sa-xu bi dobio odgovor sigurno.exliberal wrote:
da nespominjem likovanje forumasa kad je nato sopao po srbiji i unistavao sta god mu je palo na pamet....tv, rafinerije, mostove...striktno civilne ciljeve...tad je bilo ok, nato je imao legitimno pravo da radi to sto je radio . Sad kad izreal udara po hamasu pa razvali policiju, tv,....itd onda je to zlocin portiv civila....
Mogao sam umjesto srbije navest gruziju kao primjer isto bi bilo
?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!?!?!?!?????????????!??!!?!?!?!?!?!!?aseemic wrote:omar little wrote:pa, zar stvarno ima ljudskih bica sa funkcionirajucim mozgom koji ovu propagandu smatraju validnim argumentom?!?!?!aseemic wrote:
Zar stvarno ima ljudi koji bi trpili svakodnevno granatiranje bez povoda, a da im se ne prelije casa?
Tu si u pravu, a po meni su mnogo krivlji oni koji ne prozivaju Hamas već samo Izrael zbog reakcije.aseemic wrote:
Zar stvarno ima ljudi koji bi trpili svakodnevno granatiranje bez povoda, a da im se ne prelije casa?
Pola - pola.aseemic wrote: Pola - pola. Ali, ne mozes tu situaciju porediti sa ovom. Nije to isto, ni slicno...
exliberal wrote:tornjak-bosanski wrote:CNN objavljuje pricu o psiholoskom uticaju na izraelce koji zive pod prijetnjom hamasovih napada. Ne mozes da vjerujes!
Ja sam vec ranije pitao neke forumase kako to da kad CNN javlja o ratu u Gruzij onda je ok, Kad se sjetimo kad je javljao o Srbiji..i tad je bio ok....da nespominjem javljanje iz Sarajeva tokom rata.....sad odjedanput nevalja....ali samo kad se javlja iz Afganistana, Iraka ili Gaze....![]()
da nespominjem likovanje forumasa kad je nato sopao po srbiji i unistavao sta god mu je palo na pamet....tv, rafinerije, mostove...striktno civilne ciljeve...tad je bilo ok, nato je imao legitimno pravo da radi to sto je radio . Sad kad izreal udara po hamasu pa razvali policiju, tv,....itd onda je to zlocin portiv civila....
Mogao sam umjesto srbije navest gruziju kao primjer isto bi bilo
Mitash mi chisli. Sa-x postoji od...2002 ?karanana wrote:zar je ovaj forum postojao 99. kad je nato tukao srbiju?
wow star forum. ja sam mislio da je mladji.
Sto mislis da u ovim momentima CNN moze ostati potpuno objektivan? Ako to mislis grdno se varas druže![/quote]aseemic wrote:
Svaka ti cast. Skidam kapu... za normalno razmisljanje i ne ledanje kroz tunel na svet. Mnogo sta ne valja/valja, ali to je uvek samo jedna strana medalje. Ima uvek druga strana, koja trazi postenje ili sta god... svi smo ljudi, samo veliki dio nas je mnoooogo primitivan.Lincoln-Burrows wrote:Tu si u pravu, a po meni su mnogo krivlji oni koji ne prozivaju Hamas već samo Izrael zbog reakcije.aseemic wrote:
Mene puno više zanima dali postoji ikakav mehanizam u Gazi koji bi mogao zaustaviti raketiranje
juga Izraela a da to nije izraelska vojska.
elSaik wrote:Pola - pola.aseemic wrote: Pola - pola. Ali, ne mozes tu situaciju porediti sa ovom. Nije to isto, ni slicno...Naravno da ne.
Ni slično.
Ubiše i 8.000 ljudi u Srebrenici. Mora da i to pravdaš činjenicom da su i neki Srebreničani bili pripadnici ARBiH.![]()
Ubiše i milione jevreja u WW2. Mora da i to pravdaš činjenicom da je bilo Jevreja na strani Antante.![]()
Pravdati ubijanje nevinih BILO ČIME je BOLESNO.
Zato sto CNN nije ni muslimanski, ni jevrejski, ni srpski, ni budistički... niti imaju 'muda' da nesto slazu.[/quote]BarbaDue wrote:Sto mislis da u ovim momentima CNN moze ostati potpuno objektivan? Ako to mislis grdno se varas druže!aseemic wrote:
ali doduse nije konkretno spominjao ovaj forum i ove forumashe. rekao je generalno "forumashi", mozda je tada bilo drugih bh foruma pa je mislio na neke druge forumashe.Latina wrote:Mitash mi chisli. Sa-x postoji od...2002 ?karanana wrote:zar je ovaj forum postojao 99. kad je nato tukao srbiju?
Ali nema veze, valjda treba klin ubaciti medju ljude.
SaX postoji od prije... Ja se sjecam da su me ovde neki pitali jesam li dobro poslije 9/11...Latina wrote:Mitash mi chisli. Sa-x postoji od...2002 ?karanana wrote:zar je ovaj forum postojao 99. kad je nato tukao srbiju?
Ali nema veze, valjda treba klin ubaciti medju ljude.
Mislim da nema razloga da lažu, lagali bi valjda i kad je bilo u GruzijiBarbaDue wrote:
ha ha ha, od koga ne smiju mozda od hamasa...bila bi to šega da nije crnjak
Pola - pola. Ali, ne mozes tu situaciju porediti sa ovom. Nije to isto, ni slicno...
na žalost apsolutno nikakav, budući da hamas drži apsolutnu vlast. može se i dalje očekivati da će "heroji na daljinu" iz sirije ili lebanona pozivati na uništenje izraela i borbe do posljednje kapi krviLincoln-Burrows wrote:Tu si u pravu, a po meni su mnogo krivlji oni koji ne prozivaju Hamas već samo Izrael zbog reakcije.aseemic wrote:
Mene puno više zanima dali postoji ikakav mehanizam u Gazi koji bi mogao zaustaviti raketiranje
juga Izraela a da to nije izraelska vojska.