Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Moderator: anex
- JThomas
#1426 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
mislim da je ovdje razlika samo u akcentu na drugom slogu, a da se prvi izgovara isto. postoji li uopšte distinkcija između dž i đ u engleskom, ja mislim da ne?
zato je i lakše pisati strane jezike kako se pišu i zdra'o.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1427 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
nek' bagra učiJThomas wrote:mislim da je ovdje razlika samo u akcentu na drugom slogu, a da se prvi izgovara isto. postoji li uopšte distinkcija između dž i đ u engleskom, ja mislim da ne?
- Neelix
#1428 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
poslusati dobro, izgovara se Đ a ne Dž.
kakvi sitnicari, bog te ....
-
VjecitiStudent
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1431 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
ako može jovan pavle II.
može i Džoli i Besindžer i bilo koje ime prilagoditi svome jeziku
- amrica
#1432 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
pa ovdje se vec ne bih slozila sa tobom, ivan, jovan, john, jean, johan.... oznacavaju istu "osobu", odnosno to je jedno ime, samo na raznim jezicima. Svaki jezik ima svoje ime za Papu, Jean-Paul, John-Paul,....komi wrote:ako može jovan pavle II.
isto: pavao, pavle, paul
-
zonbirile
#1433 Re: Fatmir i "Reisofobija" u avazu
-------------------------------------tranquil wrote:Nevjerovatno mi je da Fatmir Alispahić, iz rata poznat kao islamomrzac i pro-velikosrpsko piskaralo, Funfo Kotromanić, dezerter poganog jezika sa fekalnim fiksacijama, inicijator "Tuzlanske autonomije" po uzoru na Abdićevu, sada dijeli lekcije ko je islamofob a ko nije. Pa nisam uradio lobotomiju da se ne sjećam kakve je gadosti sa svojim kumom Mirnesom pisao u "Tuzla listu" i kako se rugao muslimanima, izbjeglicama iz istočne bosne, bosanskim običajima, muslimanskim imenima, poimenice prozivao mnoge tuzlanske muslimanime čiji je grijeh bio da su javno rekli da su vjernici, od onih koji su primili vjeru 1992., do onih koji su zaslužni za Islam i koji su u međuvremenu umrli i pokopani u haremima tuzlanskih džamija.
I sada "ono" govori da su drugi islamofobični - situacija toliko žalosna i naopaka da počinjem misliti da se fakat radi o plaćeniku.
jeli to onaj što bi znao pijan doći džamiji i maltretirati ljude?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1434 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
amrica wrote: odnosno to je jedno ime, samo na raznim jezicima.
Ivana i Jovana
a bome ima i jednih i drugih
nekad sami ljudi kad ih pitaš ne znaju naglasak na prezimenu ili imenu... a tek one nepravilnosti u prezimenima
npr. jednačenje po zvučnosti ovo ono
-
Volimrejsacerica
-
Volimrejsacerica
#1436 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Ma ljudi sta ste se dohvatili Fahre, eto vam drzavna (FTV) koju svi mi placamo, otvoreno vodi SDP-ovu kampanju. Molim te, cak i kada nema nikakve logike da uzimaju izjavu Zlataka Lagumdzije, oni to rade: prave prilog o Biznis forumu (Harisovom predizbornom zamazivanju očiju), i valjda je logika da se uzme izjava od njega, a ono FTV, pazi cuda, uzimaju izjavu od svog sefa, Zlatka Lagumdzije, i potpisuju ga sa ''ekonosmki strucnjak''. Bakir Hadzimorevic napravio turneju po Zapadu kako bi agitovao za SDP! Fahrin Avaz je bar privatna novina, iako ni njegovo maslo nije za ramazana, ali ovdje imamo drzavni medij, kojeg svi placamo, otvoreno na strani jedne politicke opcije.
- luckylaka
#1437 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Ovo ti nije trebalo,sad si ga nagrebusioVolimrejsacerica wrote:Ma ljudi sta ste se dohvatili Fahre, eto vam drzavna (FTV) koju svi mi placamo, otvoreno vodi SDP-ovu kampanju. Molim te, cak i kada nema nikakve logike da uzimaju izjavu Zlataka Lagumdzije, oni to rade: prave prilog o Biznis forumu (Harisovom predizbornom zamazivanju očiju), i valjda je logika da se uzme izjava od njega, a ono FTV, pazi cuda, uzimaju izjavu od svog sefa, Zlatka Lagumdzije, i potpisuju ga sa ''ekonosmki strucnjak''. Bakir Hadzimorevic napravio turneju po Zapadu kako bi agitovao za SDP! Fahrin Avaz je bar privatna novina, iako ni njegovo maslo nije za ramazana, ali ovdje imamo drzavni medij, kojeg svi placamo, otvoreno na strani jedne politicke opcije.
- bosanski
#1438 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
ja samo zato i plaćam pretplatuVolimrejsacerica wrote:Ma ljudi sta ste se dohvatili Fahre, eto vam drzavna (FTV) koju svi mi placamo, otvoreno vodi SDP-ovu kampanju.
-
Volimrejsacerica
#1439 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Dobro je pa si iskren!bosanski wrote:ja samo zato i plaćam pretplatuVolimrejsacerica wrote:Ma ljudi sta ste se dohvatili Fahre, eto vam drzavna (FTV) koju svi mi placamo, otvoreno vodi SDP-ovu kampanju.
- ultima_palabra
#1440 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Povratak mog omiljenog nicka 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1441 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
a koga su trebali? Terzića?Volimrejsacerica wrote:Ma ljudi sta ste se dohvatili Fahre, eto vam drzavna (FTV) koju svi mi placamo, otvoreno vodi SDP-ovu kampanju. Molim te, cak i kada nema nikakve logike da uzimaju izjavu Zlataka Lagumdzije, oni to rade: prave prilog o Biznis forumu (Harisovom predizbornom zamazivanju očiju), i valjda je logika da se uzme izjava od njega, a ono FTV, pazi cuda, uzimaju izjavu od svog sefa, Zlatka Lagumdzije, i potpisuju ga sa ''ekonosmki strucnjak''. Bakir Hadzimorevic napravio turneju po Zapadu kako bi agitovao za SDP! Fahrin Avaz je bar privatna novina, iako ni njegovo maslo nije za ramazana, ali ovdje imamo drzavni medij, kojeg svi placamo, otvoreno na strani jedne politicke opcije.
- tranquil
#1442 Re: Fatmir i "Reisofobija" u avazu
Nije, za to su mu optuživali oca, poznatog dramaturga Nijaza Alispahića.zonbirile wrote:-------------------------------------tranquil wrote:Nevjerovatno mi je da Fatmir Alispahić, iz rata poznat kao islamomrzac i pro-velikosrpsko piskaralo, Funfo Kotromanić, dezerter poganog jezika sa fekalnim fiksacijama, inicijator "Tuzlanske autonomije" po uzoru na Abdićevu, sada dijeli lekcije ko je islamofob a ko nije. Pa nisam uradio lobotomiju da se ne sjećam kakve je gadosti sa svojim kumom Mirnesom pisao u "Tuzla listu" i kako se rugao muslimanima, izbjeglicama iz istočne bosne, bosanskim običajima, muslimanskim imenima, poimenice prozivao mnoge tuzlanske muslimanime čiji je grijeh bio da su javno rekli da su vjernici, od onih koji su primili vjeru 1992., do onih koji su zaslužni za Islam i koji su u međuvremenu umrli i pokopani u haremima tuzlanskih džamija.
I sada "ono" govori da su drugi islamofobični - situacija toliko žalosna i naopaka da počinjem misliti da se fakat radi o plaćeniku.
jeli to onaj što bi znao pijan doći džamiji i maltretirati ljude?
Kad već pominjemo Nijaza, dok mala raja živi u iluziji da je u pitanju neki ideološki raskol između Fatmira i "crvenih", razlozi bi zapravo mogli biti dosta prizemnije prirode. Naime, Fatmir je leđa tuzlanskoj "crvenoj" vlasti okrenuo tek kada "Hasanaginica" njegovog oca nije uvrštena na repertoar tuzlanskog pozorišta 1999. godine, za šta je on okrivio tuzlansku općinu. Tada se počinje okretati desnici, kao mali uvrijeđeni dječak. A nek' čitaoci Saffa i povremeno Avaza i dalje vjeruju da se radi o velikom patrioti iz ubjeđenja.
-
tabloid
#1443 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
.....
Last edited by tabloid on 09/04/2010 14:49, edited 1 time in total.
-
tabloid
#1444 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Evo sta kazu ugledni i pametni ljudi za Fatmira:
Akademik prof. dr. Esad Duraković (Start, 19. XI 2004.)
Divim se hrabrosti tog čovjeka. Ponekad se pitam odakle mu tolika hrabrost. Ja toj hrabrosti srdačno aplaudiram.
Akademik prof. dr. Muhamed Filipović (Dnevni avaz, 17. V 2003.)
Lično cijenim Fatmira Alispahića. Smatram ga vrlo inteligentnim i vrlo sposobnim čovjekom koji veoma mnogo obećava. Njegovim osobitim kvalitetom smatram veliku osjetljivost prema situaciji u kojoj se nalaze Bosna, Bošnjaci i muslimani.
Akademik Abdulah Sidran (Ljiljan, 19. VIII 2002.)
Tekstove Fatmira Alispahića čitam kao neke heftične lektire, istina bolne lektire, istina nije lahko zaspati poslije čitanja njegovih tekstova…
Akademik Nedžad Ibrišimović (Bosnjaci.net, 26. II 2006.)
Čitajući Fatmirove knjige bio sam postiđen zbog svoje pasivnosti naspram svega što nam se dešava. Hvala Fatmiru što je u meni probudio taj stid, i hvala mu što mi je omogućio da mu se pridružim. Moj lider je bio Alija Izetbegović, a danas je moj lider Fatmir Alispahić.
Džemaludin Latić (Saff, 6. I 2006.)
Fatmir Alispahić radi to bolje od svih naših savremenika: lucidno, hrabro, uz duboku analizu pojava i događaja, sa jasnim ciljem. Vrag je odnio šalu; naša je glava u torbi; našem potomstvu su isplanirali da čisti cipele i nosa sladolede (veliko)srpskoj i (veliko)hrvatskoj gospodi, i zato treba čitati Fatmira Alispahića!
Isnam Taljić (Saff, 1. II 2005.)
Fatmir Alispahić je jedan od rijetkih preostalih slobodomislećih Bošnjaka.
Prof. dr. Nijaz Duraković (Dnevni avaz, 20. V 2003.)
Ako se njegovo pisanje nekome ne sviđa, Bože moj, to nije razlog da se na njega sruči lavina optužbi koje puno, doista puno mirišu na najcrnja staljinistička vremena. Ta lavina niti daje legitimaciju demokratičnosti, niti slobode, niti nezavisnosti. Na kraju krajeva, Fatmir je dosta toga dobro pogodio i dobro dijagnosticirao.
Prof. dr. Rešid Hafizović (Start, februar 2005.)
Fatmir Alispahić je jedan lijep izdanak bošnjačkog mentaliteta i kulture. On svoje stavove iznosi bez uvijanja, bez kompleksa i, katkada, bez skrupula, jer je njegova isfrustriranost stanjem u kome su se Bošnjaci našli prevelika, tako da ponekad ne bira riječi kako bi svojim stavovima probudio uljuljkanu svijest Bošnjaka. Mislim da on ne mrzi druge. I mislim da on jeste tolerantan.
Prof. dr. Mustafa Šehović (31. VIII 1996.)
Ja sam jako sretan što sam prijateljovao sa Fatmirom Alispahićem, ali sam mu u mnogim trenucima i zavidio na njegovoj hrabrosti i moralnoj kuraži, kako je i pisao i borio se. Fatmira Alispahića mogu uporediti sa najvećim borcima u istoriji, poput Zole, koji je branio nevinog Jevreja i dobio bitku. Moramo mirne duše reći da je Fatmir Alispahić savjest ovog grada. Fatmir Alispahić je zbog istine ugrozio svoju egzistenciju. Ali budite uvjereni da je svojim opusom, svojim djelovanjem kao intelektualac, spasio Tuzlu. Dok ima Fatmira Tuzla će biti slobodna i nikad neće zamračiti nebo nad Tuzlom. To su pravi pisci i vjerni sinovi ove zemlje.
Prof. dr. Salih Burek (31. VIII 1996.)
Svojim stvaralaštvom Fatmir Alispahić spada u red onih malobrojnih pojedinaca koji posjeduju i znaju da njeguju i da iskazuju vrhunski potencijal svijesti i savjesti svoga vremena.
Hadžem Hajdarević (Walter, 12. VI 2002.)
Fatmir Alispahić je najčitaniji kolumnist u zemlji. Alispahićevi tekstovi, stavovi, rezovi u bolesna tkiva društva imaju najvišu voltažu riječi i neposredno proizvedena smisla. Alispahićevi tekstovi nemaju pardona, ali imaju obzira, nemaju taktiziranja, ali imaju odgovornosti, nemaju politikantstva, ali imaju vlastitu, profiliranu političku kulturu.
Gradmir Gojer (Oslobođenje, 5. XI 2000.)
Fatmir Alispahić je po mnogo čemu specifična kulturna, kulturologijska, literarna, a sve snažnije politička i politikološka pojavnost kod nas.
Ibrahim Spahić (25. XI 2000.)
U Bosni i Hercegovini, u ovom trenutku, kada bi tražili autora koji je važan za našu zemlju, zaustavili bi se na imenu Fatmira Alispahića. Alispahić predstavlja sigurno ličnost zbog koje će mnogi u zemlji i u svijetu morati promijeniti vrednosne sudove o zemlji Bosni i Hercegovini i o odnosu spram nje.
Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (27. XII 2004.)
Svojim tekstovima Fatmir je probudio bošnjačku i bosanskohercegovačku dijasporu, što će imati nesagledivo korisne posljedice za Bošnjake i Bosnu i Hercegovinu.
Jasmin Duraković (Jutarnje novine, 5. VI 2002.)
Rijetki su hrabri spisatelji, koji znaju kako da probude uspavanu svijest ljudi, a jedan od takvih je i Fatmir Alispahić
Kao sto vidite tranquil,ThunderbirD i ostali forumasi koji pljuju po Fatmiru,istina nije na vasoj strani,ali eto vase demokratsko pravo je da kazete svoje misljenje.
Akademik prof. dr. Esad Duraković (Start, 19. XI 2004.)
Divim se hrabrosti tog čovjeka. Ponekad se pitam odakle mu tolika hrabrost. Ja toj hrabrosti srdačno aplaudiram.
Akademik prof. dr. Muhamed Filipović (Dnevni avaz, 17. V 2003.)
Lično cijenim Fatmira Alispahića. Smatram ga vrlo inteligentnim i vrlo sposobnim čovjekom koji veoma mnogo obećava. Njegovim osobitim kvalitetom smatram veliku osjetljivost prema situaciji u kojoj se nalaze Bosna, Bošnjaci i muslimani.
Akademik Abdulah Sidran (Ljiljan, 19. VIII 2002.)
Tekstove Fatmira Alispahića čitam kao neke heftične lektire, istina bolne lektire, istina nije lahko zaspati poslije čitanja njegovih tekstova…
Akademik Nedžad Ibrišimović (Bosnjaci.net, 26. II 2006.)
Čitajući Fatmirove knjige bio sam postiđen zbog svoje pasivnosti naspram svega što nam se dešava. Hvala Fatmiru što je u meni probudio taj stid, i hvala mu što mi je omogućio da mu se pridružim. Moj lider je bio Alija Izetbegović, a danas je moj lider Fatmir Alispahić.
Džemaludin Latić (Saff, 6. I 2006.)
Fatmir Alispahić radi to bolje od svih naših savremenika: lucidno, hrabro, uz duboku analizu pojava i događaja, sa jasnim ciljem. Vrag je odnio šalu; naša je glava u torbi; našem potomstvu su isplanirali da čisti cipele i nosa sladolede (veliko)srpskoj i (veliko)hrvatskoj gospodi, i zato treba čitati Fatmira Alispahića!
Isnam Taljić (Saff, 1. II 2005.)
Fatmir Alispahić je jedan od rijetkih preostalih slobodomislećih Bošnjaka.
Prof. dr. Nijaz Duraković (Dnevni avaz, 20. V 2003.)
Ako se njegovo pisanje nekome ne sviđa, Bože moj, to nije razlog da se na njega sruči lavina optužbi koje puno, doista puno mirišu na najcrnja staljinistička vremena. Ta lavina niti daje legitimaciju demokratičnosti, niti slobode, niti nezavisnosti. Na kraju krajeva, Fatmir je dosta toga dobro pogodio i dobro dijagnosticirao.
Prof. dr. Rešid Hafizović (Start, februar 2005.)
Fatmir Alispahić je jedan lijep izdanak bošnjačkog mentaliteta i kulture. On svoje stavove iznosi bez uvijanja, bez kompleksa i, katkada, bez skrupula, jer je njegova isfrustriranost stanjem u kome su se Bošnjaci našli prevelika, tako da ponekad ne bira riječi kako bi svojim stavovima probudio uljuljkanu svijest Bošnjaka. Mislim da on ne mrzi druge. I mislim da on jeste tolerantan.
Prof. dr. Mustafa Šehović (31. VIII 1996.)
Ja sam jako sretan što sam prijateljovao sa Fatmirom Alispahićem, ali sam mu u mnogim trenucima i zavidio na njegovoj hrabrosti i moralnoj kuraži, kako je i pisao i borio se. Fatmira Alispahića mogu uporediti sa najvećim borcima u istoriji, poput Zole, koji je branio nevinog Jevreja i dobio bitku. Moramo mirne duše reći da je Fatmir Alispahić savjest ovog grada. Fatmir Alispahić je zbog istine ugrozio svoju egzistenciju. Ali budite uvjereni da je svojim opusom, svojim djelovanjem kao intelektualac, spasio Tuzlu. Dok ima Fatmira Tuzla će biti slobodna i nikad neće zamračiti nebo nad Tuzlom. To su pravi pisci i vjerni sinovi ove zemlje.
Prof. dr. Salih Burek (31. VIII 1996.)
Svojim stvaralaštvom Fatmir Alispahić spada u red onih malobrojnih pojedinaca koji posjeduju i znaju da njeguju i da iskazuju vrhunski potencijal svijesti i savjesti svoga vremena.
Hadžem Hajdarević (Walter, 12. VI 2002.)
Fatmir Alispahić je najčitaniji kolumnist u zemlji. Alispahićevi tekstovi, stavovi, rezovi u bolesna tkiva društva imaju najvišu voltažu riječi i neposredno proizvedena smisla. Alispahićevi tekstovi nemaju pardona, ali imaju obzira, nemaju taktiziranja, ali imaju odgovornosti, nemaju politikantstva, ali imaju vlastitu, profiliranu političku kulturu.
Gradmir Gojer (Oslobođenje, 5. XI 2000.)
Fatmir Alispahić je po mnogo čemu specifična kulturna, kulturologijska, literarna, a sve snažnije politička i politikološka pojavnost kod nas.
Ibrahim Spahić (25. XI 2000.)
U Bosni i Hercegovini, u ovom trenutku, kada bi tražili autora koji je važan za našu zemlju, zaustavili bi se na imenu Fatmira Alispahića. Alispahić predstavlja sigurno ličnost zbog koje će mnogi u zemlji i u svijetu morati promijeniti vrednosne sudove o zemlji Bosni i Hercegovini i o odnosu spram nje.
Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (27. XII 2004.)
Svojim tekstovima Fatmir je probudio bošnjačku i bosanskohercegovačku dijasporu, što će imati nesagledivo korisne posljedice za Bošnjake i Bosnu i Hercegovinu.
Jasmin Duraković (Jutarnje novine, 5. VI 2002.)
Rijetki su hrabri spisatelji, koji znaju kako da probude uspavanu svijest ljudi, a jedan od takvih je i Fatmir Alispahić
Kao sto vidite tranquil,ThunderbirD i ostali forumasi koji pljuju po Fatmiru,istina nije na vasoj strani,ali eto vase demokratsko pravo je da kazete svoje misljenje.
- JThomas
#1445 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
đes školarac?
nauči li ikada napisati više od dvije svoje rečenice?
- iz dna duše
#1446 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
A što bi se on mučio, kada je to danas jednostavnije na njegov način: sjedi za računar i: copy-paste ...JThomas wrote:đes školarac?

Ima ko za njega i misliti i pisati, kako vidimo iz priloženog
- bosanski
#1447 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Sta iskren? Ponosan!Volimrejsacerica wrote:Dobro je pa si iskren!bosanski wrote:ja samo zato i plaćam pretplatuVolimrejsacerica wrote:Ma ljudi sta ste se dohvatili Fahre, eto vam drzavna (FTV) koju svi mi placamo, otvoreno vodi SDP-ovu kampanju.
- Chisum
#1448 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
JThomas wrote:đes školarac?
Pusti, haveru! Ne izazivaj ih... Nemoj da oni sami pisu. Boli!
Vidio si kako to izgleda...
E'o ga, jos jednom... komentari s Avazove stranice...
"Bolje je procitati Bljesak ,Neazavisne novine jer pisu objektivne clanke o Gospodinu Cericu nego sto pise jedan Alkoholicar Avdic (drogirose vise puta)ili koza Selimbegovic ili celavi Pecanac.Ovakve izrode bolesne novinare nemojte dozvoliti da citate davas truju sa laznom prestavom ,laznom slikom
Svi pravi patrijote i gradjani BIH znaju odlicno koje Gospodin Ceric.Svi znaju kadje bilo najpotrebnije daje obiso najvece mentropole i lobiro kod najveci svejeski zvanicnika za promociju BIH u najboljem svijetu.Svi znaju odlicno da Gospodin Ceric posjeduje najveci prirodni talenat diplomaskog izrazavanja prezentacije..."
-
Volimrejsacerica
#1449 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Dobro je pa si iskren![/quote]
Sta iskren? Ponosan![/quote]
Nema sta, imas se kime ponositi: reketasom, kriminalcem, covjekom koji je, na bigajri hakk, poslao ljude sedam godina na robiju; covjekom koji zloupotrebljava drzavne medije za svoje interese. Da ne pomislis kako branim lidere drugih partija, otvoreno cu ti reci: svi su oni samo borci za svoje interese, i interese svoje djece, unuka i praunuka. Da su kojim slucajem Silajdzic, ili Tihic, ili neko drugi ovladao drzavnim medijom, ne bi tako pricao. Gdje jos u svijetu ima da voditelj emisije na nekoj televeziji organizuje specijalnu turneju kako bi lobirao za jednu politicku partiju, to je dno dna, kojim se ti ponosis! Mediji trebaju biti nepristrasni, nezavisni, i raditi za interese svih gradjana koji ih finasiraju pretplatom ili na neki drugi nacin.
Sta iskren? Ponosan![/quote]
Nema sta, imas se kime ponositi: reketasom, kriminalcem, covjekom koji je, na bigajri hakk, poslao ljude sedam godina na robiju; covjekom koji zloupotrebljava drzavne medije za svoje interese. Da ne pomislis kako branim lidere drugih partija, otvoreno cu ti reci: svi su oni samo borci za svoje interese, i interese svoje djece, unuka i praunuka. Da su kojim slucajem Silajdzic, ili Tihic, ili neko drugi ovladao drzavnim medijom, ne bi tako pricao. Gdje jos u svijetu ima da voditelj emisije na nekoj televeziji organizuje specijalnu turneju kako bi lobirao za jednu politicku partiju, to je dno dna, kojim se ti ponosis! Mediji trebaju biti nepristrasni, nezavisni, i raditi za interese svih gradjana koji ih finasiraju pretplatom ili na neki drugi nacin.
- luckylaka
#1450 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Al da se Avaz cita,cita se (a ko fol niko ne cita)