Ko je smjestio Deda Mrazu

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Zelimo li Deda Mraza u zivotima nase djece i djece drugih?

Da, definitivno, idemo zajedno po poklone ( ho!ho!ho! )
196
71%
Ne, niposto, smrt crvenom potkupljivcu i njegovim jatacima!
14
5%
Ne u zivotu mog djeteta, ali ne zabranjujem drugima
45
16%
Svejedno mi je
20
7%

Total votes: 275

otherside

#1426 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by otherside »

govori da je religija u našoj zemlji alfa i omega.
JThomas

#1427 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by JThomas »

khmm, khmmm... :kravata: neka prisutni ustanu.

updateovana lista optužbi protiv deda mraza iznesenih kroz temu:

- komunjara i boljševik
- katolički svetac
- kapitalističko đubre i profiter
- širitelj subliminalnih poruka protiv islama
- kvaritelj osljetljive dječje psihe
- uči djecu krivim vrijednostima
- nosi crveno koje nije normalno da muškarac oblači, pa jal je peder, jal je pedofil...

optuženi, šta imate reći u svoju odbranu?

(pa ako mu stvarno uspijeva biti sve ovo odjednom, ja ću opet početi vjerovati u njega :mrgreen: :dance: )
chuchumbamayumbe

#1428 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by chuchumbamayumbe »

istocnjak wrote:
Bolonjac wrote:Kmeeeeeee upravo sam saznaod a Djed Mraz ne postoji :((((((((((((

beeeeeeeeeeeeppppppppppp

1) Djed mraz kakv je sad je izmislila coca-cola
2) sveti Nikola je postojao tako da ne lazu djeci
3) Najveca laz koju djeci kazu je da Bog postoji ;)

Meni je veca prevara bila kad sam vidio mamu kako mi stavlja cokoladu pod jastuk (pod kojim je bio zub) a da nema djeda mraza vremenom sam skontas al tad si vec dovoljno odrastao. Sto se njega tice bar se imas necem radovati i razlog vishe da dobijes poklone a svi volimo poklone :D
Prvo bih te pitao jeli tebi normalno da se muškarac oblači u crveno? I drugo, ako je laž da postoji Bog Uzvišeni, a nije jer On zaista postoji i moderna nauka je to dokazala, kako onda sada tipkaš na tastaturi ako si "nestvoren"? Kako ti se srce u grudima svake sekunde grči i opušta samo od sebe, a znamo da ne postoji "perpetum mobile", ako nema nešto što ga pokreće?
A koja bi boja bila normalna za muskarca?!
:roll:
Skyfox

#1429 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Skyfox »

ja se sjecam poslije rata na Grbavici prolazili Deda Mrazovi u zelenim umjesto crvenim bojama raja ih satrala grudvama
zonbirile

#1430 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zonbirile »

piupiu wrote:
seln wrote:
zonbirile wrote:Ja imam konstruktivan prijedlog za 3 DM

1.Pošto svi tvrde da je šokački,ovakav za njih neka ostane
2.DM u zelenom sa fesom na glavi,obavezno crne brade,kraćih hlača za muslimane
3.DM ko u šokaca,osim brada kao kod muslimana,a na glavi šubara,obavezno crna.

I paketiči nisu problem

1. kao i dosad 31/1
2. kada odrede
3.13/14

sastav paketiča je obavezan ovakav

1.Dorina,cedevita,kiki i Barbika,ili tompson u manjoj veličini
2.rahatlokum,halva,himber i nasrudin hođa sa ,ili bez magarca
3.Kandit,C-prom,i delta male .ali moćne gusle

priredba

1.nešto bez veze,ali da je glazba
2.sevdalinka
3.turbo folk
Nazivi:

1. milodar
2. hedija
3. poklon
:lol: :lol: :lol: :-) :-) :-)

ma ja bih da otvorimo,još najmanje dva pitanja u duhu DM i kjafirskih nametnutih običaja.

-Pa kako se Sarajlije sjećaju,takozvane sarajlice,tokom i neposredno poslije rata,vazilo se i o neprikladnosti proslavljanja N.Godine,od istih spodoba koje su ocrnile i DM.Šta je s tim,jeli to ide poslije ove akcije za DM.
-Kako reče pjesnik život piše romane,pa za drugi dan Bajrama(čuj reis ga proglasio Dan šehida)na grobljima kao da su Svisveti.Kakvo je tumačenje za to,o vi pravovjerni,i to je kriščanski običaj kao I DM.
zaratustra

#1431 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zaratustra »

JThomas wrote:
travar wrote: Kako Big Bang negira postojanje Boga!?
po meni ne negira, (isto kao i evolucija) ali većina vjernika koje ja znam misli suprotno i izruguje se velikom prasku. ja imam svoje argumente zašto ne vjerujem u boga u klasičnom smislu te riječi, ali evolucija ni veliki prasak nisu među njima :)

veliki prasak je činjenica, naravno istina je da jako mnogo stvari o njemu ne znamo, ali ako se sve u svemiru ubrzano udaljava jedno od drugog...ne treba biti genijalac pa zaključiti da je prije bilo bliže.
Možda je off topic, ali ako nisi, molim te pročitaj prevod sure Duhan, posebno ajet gdje se na arapskom spominju riječi fetk i retk. Mislim da je veoma interesantno. Pa, ako ti ne bude mrsko, prokomentariši.
JThomas

#1432 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by JThomas »

evo upravo pročitah, ali ne znam na šta misliš u vezi s ovim što sam ja napisao. ako tebi nije mrsko, razjasni.
zaratustra

#1433 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zaratustra »

JThomas wrote:evo upravo pročitah, ali ne znam na šta misliš u vezi s ovim što sam ja napisao. ako tebi nije mrsko, razjasni.
Mislim na teoriju velikog praska, i slažem se s tobom da mnogi muslimani nemaju mnogo saznanja o njoj ni na teološkoj niti na nučnoj ravni. I ja spadam u te. Da li se slažeš da se teorija uveliko poklapa sa ajetima iz ove sure?
JThomas

#1434 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by JThomas »

da nisi fulio suru? nisam sad nešto detaljno čitao, ali nisam primijetio uopšte ništa o tome...ili možda prevod ne valja, uzeo sam prvi na koji sam naletio. evo ovaj
http://www.searchquran.org/?k=44:51&t=1&h=off&noar=
istocnjak

#1435 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

dr.gog wrote:Može pitanje? :) Šta uopšte govori ovakav razvoj teme ?...ja stvarno ne kontam,bar na prvi pogled-nakon par dana odsustva- ne zamjerite...
Ne znam ... pitanje je samo da li je nakon 58 stranica sve rečeno o Arziji i Deda Mrazu ili je nešto zaboravljeno ... :D
zonbirile

#1436 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zonbirile »

dr.gog

pa pojedinci ne znaju o ničemu sem o vjeri.
Abacija

#1437 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Abacija »

istocnjak wrote:
dr.gog wrote:Može pitanje? :) Šta uopšte govori ovakav razvoj teme ?...ja stvarno ne kontam,bar na prvi pogled-nakon par dana odsustva- ne zamjerite...
Ne znam ... pitanje je samo da li je nakon 58 stranica sve rečeno o Arziji i Deda Mrazu ili je nešto zaboravljeno ... :D
Ne odgovori ti meni na pitanje da postavimo HVucka umjesto Djeda Mraza...
Air Ramiz

#1438 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Air Ramiz »

Abacija wrote:
istocnjak wrote:
Ne odgovori ti meni na pitanje da postavimo HVucka umjesto Djeda Mraza...
Pa eto ti ga sebi postavi u svoj austor :D
zonbirile

#1439 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zonbirile »

air ramiz

Pa ti kao veliki Bosanac,Bošnjak trabao bi reći-ganjak,a austor ne postoji,jer se kuća kaže Haus.
Učiti,učiti i samo učiti.
Abacija

#1440 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Abacija »

zonbirile wrote:air ramiz

Pa ti kao veliki Bosanac,Bošnjak trabao bi reći-ganjak,a austor ne postoji,jer se kuća kaže Haus.
Učiti,učiti i samo učiti.
@Ramizaga je dobro napisao. Svaka cast @Ramize, dobar fol da izbacis h. :thumbup: :lol:
Abacija

#1441 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Abacija »

Air Ramiz wrote:
Pa eto ti ga sebi postavi u svoj austor :D
Ja cu Vucka istetovirati na lijevoj a Djeda Mraza na desnoj ruci. :D
zonbirile

#1442 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zonbirile »

a zato se kaže iljada.
chuchumbamayumbe

#1443 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by chuchumbamayumbe »

Po anketi ispada da skoro 90% ljudi nema nista protiv Deda Mraza, prema tome, zasto ne vidim razloga zasto ga protjerivati?
Neka dodje DM u obdaniste, neka obraduje djecu (ciji roditelji to zele), a oni koji misle da to nije za njihovu djecu neka odu u drugu prostoriju dok DM ne odradi sto ima.
Isto kao i sa vjeronaukom. Neka razdvoje djecu, kao i za vrijeme vjeronauke, i to je to.
I mirna Bosna.
Ha ja.

8-)
black

#1444 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by black »

Image
Image
zaratustra

#1445 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zaratustra »

JThomas wrote:da nisi fulio suru? nisam sad nešto detaljno čitao, ali nisam primijetio uopšte ništa o tome...ili možda prevod ne valja, uzeo sam prvi na koji sam naletio. evo ovaj
Sad sam malo u frci, ako hoćeš mogu ti za dva tri dana poslati par tekstova na PP, mislim da je u najmanju ruku zanimljivo. Da sad ne idemo mimo ove teme. :thumbup:
Abacija

#1446 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Abacija »

zaratustra wrote:
JThomas wrote:da nisi fulio suru? nisam sad nešto detaljno čitao, ali nisam primijetio uopšte ništa o tome...ili možda prevod ne valja, uzeo sam prvi na koji sam naletio. evo ovaj
Sad sam malo u frci, ako hoćeš mogu ti za dva tri dana poslati par tekstova na PP, mislim da je u najmanju ruku zanimljivo. Da sad ne idemo mimo ove teme. :thumbup:
To isuvise zvuci zanimljivo tako da bi se mogla komotno otvoriti nova tema o tome.
zaratustra

#1447 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zaratustra »

Abacija wrote:
zaratustra wrote:
To isuvise zvuci zanimljivo tako da bi se mogla komotno otvoriti nova tema o tome.
Slažem se. Spreman sam sustizati poslije Bajrama.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1448 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by dr.gog »

istocnjak wrote:
"ugnjo...o se" rekao bi drug s čvile :D
zaratustra

#1449 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zaratustra »

Da se ja vratim na temu. Mislim da je djedici smjestio HOLIDAY ARMADILLO. :run:
zaratustra

#1450 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zaratustra »

Da podsjetim na epizodu 'Prijatelja'

Quotes from the Episode
Ross: (Thinking it over) Sure! (Takes one) Hey, I just found out, I get Ben for the holidays this year.
All: Ohh! That's great!
Monica: Are you gonna dress up as Santa?
Ross: Nope. I mean, I know Susan does every year, but I think I wanna take this year to teach him all about Hanukkah.
Phoebe: And maybe I could teach Ben about the Christmas skull and how people die.
Rachel: You may need to use this year to teach Ben about Phoebe.
Ross: Hmm.

--------------------------------------------------------------------------------

Ross: Well, I do, so let's... (Ben and Ross sit down on the couch) So, Ben, you uh, you know what holiday is coming up, don't ya?
Ben: Christmas.
Ross: Yep, and you know what other holiday is coming up?
Ben: Christmas eve.
Ross: Yes, but also (Pauses to let Ben answer, but he doesn’t.) Hanukkah! See, you're part Jewish, and-and Hanukkah is a Jewish holiday.
Ben: Santa has reindeers that can fly!
Ross: Right, um, but, on Hanukkah, Hanukkah is a celebration of a miracle. See, years and years ago there were these people called the Maccabees.
Ben: (singing) Jingle bells, jingle bells...
Ross: (interrupts him) Okay, that's right, yes, but on Hanukkah, uh, we sing, uh (Sings) Dreidel, dreidel, dreidel, I made you out of clay.
Ben: (singing) Rudolph, the red-nosed reindeer...
Ross: (interrupts him again) Okay, it's not a contest.
Ben: When is Santa coming?
Ross: Well, how about this year, instead of Santa, we have fun celebrating Hanukkah?
Ben: No Santa? Was I bad?
Ross: No! Oh, no-no-no. Hey, you weren't bad, you've been very good, Ben.
Ben: Santa's mad at me.
Ross: No, hey-hey, come on, (He grabs Ben and sits him on his lap) Ben, Santa is not mad at you, okay? Hey, you're-you're his favorite little guy!
Ben: So Santa's coming?
Ross: (disappointed) Yes! Santa's coming!

--------------------------------------------------------------------------------

Ross: Well, uh, do you have a Santa-outfit left?
Salesman: Two days before Christmas? Sorry, man.
Ross: Okay look, do-do, you have anything Christmassy? I promised my son, and I really don't want to disappoint him, um, come on, I…uh, you gotta have something.

[Scene: Monica, Chandler, and Phoebe's, Monica has just opened the door for Ross who is costumed as an Armadillo. Ben is standing next to her.]

Ross: I'm the holiday armadillo! I'm a friend of Santa's and he sent me here to wish you (Points to Ben) a Merry Christmas!
Monica: What happened to Santa, Holiday Armadillo?
Ross: (to Monica) Santa was unavailable so close to Christmas.
Monica: Wow, come in, have a seat. You must be exhausted coming all the way from…Texas.
Ben: Texas?
Ross: That's right, Ben. I'm Santa's representative for all the southern states. And Mexico! But, Santa sent me here to give you these presents, Ben. (He tries to bend down to pick up the bag with the presents, but can't because of the costume) Maybe the Lady will help me with these presents.

[Monica picks up the bag, while Ross closes the door and hits Monica with his tail. They walk into the living room, and Monica empties the bag.]

Ben: Wow! Thanks!
Ross: You're welcome, Ben. Merry Christmas, ooh, and Happy Hanukkah!
Ben: Are you for Hanukkah, too? Because I'm part-Jewish.
Ross: (gasps) You are? Me, too!
Monica: Because Armadillos also wandered in the desert?
Ross: (to Monica) You wanna wander in the hall? (to Ben) Ooh, hey Ben, what if the Holiday Armadillo told you all about the festival of lights?
Ben: Cool!
Ross: Yeah!
Monica: Come on Ben.

[Monica and Ben sit down on the couch.]

Ross: Years and years ago there were these people called the Maccabees...
Chandler: (entering in a Santa costume) Ho, ho, ho! Merry Christmas!
Ben: Santa! (Runs to Chandler and hugs him)
Chandler: Hey! (Grunts as Ben hits him at full speed.)
Ross: What are you doing here, Santa?
Chandler: Well, I'm here to see my old buddy Ben. What are you doing here, weird…turtle-man?
Ross: I'm the Holiday Armadillo, your part-Jewish friend. You sent me here to give Ben some presents. Remember?
Chandler: What?
Ben: Did you bring me any presents, Santa?
Chandler: You bet I did, Ben, put it there! (He shakes Ben's hand, but the money falls out of his hands) (to Monica) Well, it would have worked this time, if his hands weren't so damn small! (Realizes, that Ben is standing right there) Ho, ho, ho!
Monica: Okay Ben, why don't you come open some more presents, and Santa, the Armadillo, and I have a little talk in the kitchen? There's a sentence, I never thought I'd say.

[They walk to the kitchen; everyone is lowering their voices]

Ross: (to Chandler) What are you doing?
Chandler: You called everyone and said you were having trouble finding a Santa costume, so I borrowed one from a guy at work!
Ross: Thank you, but, but you gotta leave.
Chandler: Why?
Ross: Because, I'm finally getting him excited about Hanukkah, and, and you're-you’re wrecking it.
Chandler: But I didn't get to shape my belly like a bowl full of jelly.
Ross: I'm sorry, Chandler but this, this is really important to me.
Chandler: Fine, I'll give the suit back.

[Ross turns around and walks back to Ben.]

Ross: Okay Ben, Santa has to go. Say good-bye!
Ben: No! Why does he have to go?
Chandler: Because, if Santa and the Holiday…Armadillo? (Ross nods) ...are ever in the same room for too long the universe will implode. Merry Christmas!
Ben: No! Why can't the Armadillo leave? I want Santa!
Ross: Fine, I-I give up. Santa, Santa can stay.
Chandler: Well, I'll stay, but only because I wanna hear about Hanukkah. Ben, will you sit here with Santa and learn about Hanukkah?
Ben: Okay, Santa!

(Ross mouths to Chandler, "Thank you," and he mouths, "You’re welcome," back.)

Ross: All right, it's time for the story of Hanukkah. Years and years ago, there were these people called the Maccabees.
[Joey enters in a Superman-costume]
Joey: (entering wearing a Superman costume) Merry Christmas!
Locked